Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!

QUOTE(Skorpione_amzinai @ 2006 01 03, 22:26)
Jeigu norite sužinoti, ar tikrai vaikas kairiarankis, pabandykite padaryti tokias užduotėles:
1. Lai vaikas sėdi priešais jus, jūs turėkite keletą žaisliukų, paprasykite vaiko vieną iš jų paimti, jei ima kaire ranka, tai vienas kairiarankiškumo požymis.
2. Ant lapo nubraižykite du kvadratus viena šalia kito. Paprašykite vaiko abu kvadratus užbraižyti vertikaliomis linijomis,vieną kvadratą kaire ranka, kitą - dešine. Jei kaire ranka kvadratą vaikas užpildė tiesiomis linijomis, maždaug vienodi tarpai tarp jų, o kito kvadrato atvirkščiai, tai jau antras kairiarankiškumo požymis.
3. Ant lapo tušinuku padėkite tašką ir paprašykite viena ir kita ranka tušinuku pataikyti į tą tašką. Jei kaire ranka pataiko tiksliau, galima manyti, kad vaikas tikrai kairiarankis.

Turiu užkietėjusią kairiarankę biggrin.gif Antrą užduotį su dešine visai neatlikinėjo, nors tu ką doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Voverė: 07 sausio 2006 - 12:48
Aš ir vaikystėje rašydavau su kaire ranka- bet mokykloje mane perauklėjo. Iki dabar atsimenu prie suolo stovinčią mokytoją ir laukiančią kada gi aš perimsiu parkerį į kairę verysad.gif
na ką o dabar rašau aišku su dešine, bet galiu ir su kaire tik raštas ne toks gražus gaunas tongue.gif valgau ir su kaire ir su dešine, skutu bulves irgi taip pat tongue.gif gal taip net geriau lotuliukas.gif
mano dičkė tai ne kairiarankė, bet jei mažytė bus tokia- tikrai neperlaužinėsiu- nematau reikalo biggrin.gif
Atsakyti
mano zuikiui dabar du metukai. kad jis kairiarankis pastebejau kai jam buvo tik keturi menesiai. is pradziu pati tuo patiket negalejau,bet laikui begant mano itarimai pasitvirtino.pati esu kairiaranke. vienas is seneliu kairiarankis...panasu kad tesiam gimines tradicijas.vienintelis dabar mano sunu varginantis "sunkumas" - sunku kirpti su desiniarankiams pritaikytomis zirklemis.net nezinau ar pirkti( ir kur ju rasti) kairiarankiu zirkles ar laukti kol jis ,kaip ir mamyte, ismoks naudotis iprastomis zirklemis?
Atsakyti
Mūsų vyresnėlis - kairiarankis. Iš viso nekarpė, kol nenupirkom žirklių kairiarankiams Beje, yra ir parkeriai kairiarankiams.
Apie juos galima daug pasakoti. Ir kad jie jautresni, ir kad baisiai "meniškos sielos".
Ups, gaila, laiko nebeturiu. Užsuksiu kiek vėliau. smile.gif
Atsakyti
Ar paguosiu, jei informuosiu, kad kairiarankis buvo Leonardas da Vinčis? Ir daugelis kitų visų laikų žymių žmonių.
Mes giminėj kairiarankių turim visokių: ir perorientuotų, ir normalių. Pastebėjau, kad puikiai sekasi tikslieji mokslai.
Atsakyti
QUOTE(Laiza @ 2006 01 12, 15:10)
Ar paguosiu, jei informuosiu, kad kairiarankis buvo Leonardas da Vinčis? Ir daugelis kitų visų laikų žymių žmonių.
Mes giminėj kairiarankių turim visokių: ir perorientuotų, ir normalių. Pastebėjau, kad puikiai sekasi tikslieji mokslai.

Manau, kad kairiarankių daugėja. Galbūt visai greit bus dešniarankių mažuma? bigsmile.gif Labai gražių straipsnių prisiskaičiau apie kairiarankius, taip pamalonino širdį... ax.gif Džiaugiuosi, vistik buvau kitokia..ir nuo to jaučiausi prastenė. Dabar kitaip..Nesijaučiu prastenė. biggrin.gif Beja, visai netikėtai ir mano vaikai kairiarankiai. Buvome nuėję į vaikų muzikos mokyklėlę.Susirinko penki vaikai(nauji nariai).Dvi mergaitės ir trys berniukai.Spėkit kiek kairiarankių?Trys.Berniukai kairiarankiai mergaitės dešniarankės.Ir jei gerai suskaičiavau iš penkių tėvų, dvi mamos kairiarankės. tongue.gif
Atsakyti
As irgi buvau kairiaranke, bet pirmoje klaseje mokytoja kazkaip mane perkvalifikavo i desiniaranke....dauguma darbu abiem rankomis darau, kartais nejuciomis tai su kaire, tai su desine ka nors imu....rasyti galiu ir su kaire, bet ne taip greitai ir ne pergraziausiai:)
Atsakyti
manau, kad tai visai ne trukumas..siais laikais yra ir specialus parkeriai ir net plunksnakociai.. 4u.gif
Atsakyti
thumbup.gif sveiki,aš nuo vaikystės pati kairiarankė,tik tėtis išmokė dešine ranka rašyti,o likusieji darbai atliekami kaire.Tuo pačiu pasekė ir sūnus,jis kairiarankis.Klasėje toks vienintelis,bet jam tai netrukdo,jau eina į trečią klasę ir kad rašytų su dešine ranka..oi,nesigauna. blush2.gif bandžiau mokinti,bet niekas negelbėjo,ir nesistengiam nertis iš kailio biggrin.gif sako kairiarankiai meniškos sielos žmonės,o ką gali žinoti g.gif
Atsakyti
Mūsų mažylė irgi panašu, kad bus kairiarankė. Daugiausia viską atlieka kaire ranka, jei šaukštą duodi į dšinę tai vistiek perima į kairę. Perdaug nelaužiam. Tegu, nes perorientuotiems sunkiau viskas po to sekas. blink.gif
Atsakyti
O mūsų giminėj kairiarankių niekada nebuvo,bet sūnus kairiarankis,kai buvo mažiukas pastebėjau,kad ima viską kaire rankute,paduotas šaukštas iš dešinės greitai nukeliaudavo į kairę,niekada jo neverčiau ką nors daryti dešine,tik labai įdomiai atrodo kai rašo ar piešia pastoviai viską su ta pačia ranka nuvalo lotuliukas.gif Aš juo didžiuojuosi ir tikiu,kad auginų dar vieną įžymybę tongue.gif lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
Mano tėtis buvo kairiarankis, tik rašydavo su dešine, daugiau visi darbai būdavo atliekami kaire. Žiūriu ir sūnus dabar taip daro, jei ką ima, tik su kaire iš pradžių, paskui kažkaip pats perima į dešinę, tik valgo ir piešia tai jau visada dešine
Atsakyti