Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas VIII tema

QUOTE(burbuliuke1 @ 2010 06 25, 00:14)
prisipirkau ir as alieju, ir kvepianciu ir gydomuju

Šiais metais, kai buvom Hurgadoj, radau jų gamybos kvepalų. Labai pigūs ir labai neblogi. Likau patenkinta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2010 06 23, 21:59)
Jei klausiat apie viešbutį su AI - tai nežinia ką atsakyt smile.gif Doleris ant lovos, doleris už gerą aptarnavimą restorane, doleris barmenui. Visur vienas dievas.
O jei tiesiog miesto kavinėje - paliekam 10 proc.
Papildyta:

Kiek kur esam buve viesbutyje visada palikdavom tipsus isvaziuojant, restorane (All Included) taip pat isvaziuojant, o cia kiek suprantu kasdien reikia palikti, ar as netaip supratau? Bukit kantrios mergytes, paaiskinkit man bukai kaip cia is tikro yra 4u.gif Ir dar ar atsiskaitot vietiniais pinigais ar eurais (mes is Airijos) tai gal reikia tada i dolerius pakeistu pinigeliu tureti, ar galesiu bankomate nusiimti bet kuria valiuta is savo saskaitos (kortele lazerine), o gal visur atsiskaitoma tik kreditine kortele? Busiu dekinga uz jusu kantrybe 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2010 06 25, 13:04)
Kiek kur esam buve viesbutyje visada palikdavom tipsus isvaziuojant, restorane (All Included) taip pat isvaziuojant, o cia kiek suprantu kasdien reikia palikti, ar as netaip supratau? Bukit kantrios mergytes, paaiskinkit man bukai kaip cia is tikro yra 4u.gif Ir dar ar atsiskaitot vietiniais pinigais ar eurais (mes is Airijos) tai gal reikia tada i dolerius pakeistu pinigeliu tureti, ar galesiu bankomate nusiimti bet kuria valiuta is savo saskaitos (kortele lazerine), o gal visur atsiskaitoma tik kreditine kortele? Busiu dekinga uz jusu kantrybe 4u.gif

Mes tai vežamės visada smulkių dolerių. Reiktų, kambaryj kasdien palikti po doleriuką, o bare, kada eini ir sėdi ilgėliau. Kai atvažiuojam į viešbutį, visada duodam 20dolerių(tikrai nebūtina arba galima duot 10), kad gautume geresnį kambarį. Galima tai padaryti vėliau. Jei nuėjus į kambarį matot, kad jis jums netinka, grįžtat į registratūrą ir duodat pinigėlių, kad pakeistų kambarį.
Atsakyti
QUOTE(jola333 @ 2010 06 25, 00:09)
Na ir prajuokinot  lotuliukas.gif Aliejų su spiritu neskiedžia, nes, kaip žinoma, spiritas turi savo specifinį kvapą. Skiedžia su kitu aliejum, pamiršau kokiu. Pas Kastytį, manau, irgi nenatūralus, nes kaina įtartinai maža.
Papildyta:

Kai buvau pavasarį Šarme, tai vietinis sakė, kad mobilų internetą galima nusipirkti supermarkete, kur parduoda ir telefono korteles. Kaip pavyzdį parodė man fleškę, ant kurios buvo parašyta Vodafone, sakė kainuoja 10 dolerių ir užtenka 10 dienų, nesiunčiant didelės apimties failų. Tai todėl Jūsų ir klausiau, nes dabar važiuojant noriu pasiimti notebooką ir ieškoti vietinio interneto pasijungimo būdų.

juokiasi tas kas juokiasi pasutinis. toje pacioje valstybineje alieju parduotuveleje sake, kad norint pasigaminti is aliejiniu kvepalu parfuma, reikia ji praskesti 1:1 su etilio spiritu arba mediniciniu spiritu. tada galima bus purkstis ant drabuziu ir neliks aliejiniu demiu. taip gaminami kvepalai jei ka smile.gif
o pas kastyti pirkti aliejai lb gerai laikosi. ir kaina normali. o ale tuose fabrikuose kur veza, is tiesu tai tik valstybines pardes kurios perka aliejus iskairo fabriko, moka procenta agenturoms o pacios galetu pardavineti uz ta pacia kaina 1pounda uz ml.
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2010 06 25, 13:04)

Mes visada paliekame po 1 dolerį kasdien (kartais pamiršdavau) už kambario tvarkymą. Kad restorane kas nors palieka, tai niekada nemačiau, ir aš nepalieku. Bare paplūdimyje ar vakare duoda barmenui, jei gerai aptarnauja, atneša gėrimus prie staliuko.
Į vietinius pinigus nebūtina keistis, visur galite atsiskaityti doleriais, eurai ne tokie populiarūs, bet priims, tik kursas bus Jums labai nepalankus. Kortele atsiskaityti galite viešbutyje, bet tik Visa ir Mastercard (yra ir kitų - American Express ir t.t., aš parašiau tik populiaresnes). Visa electron ir Maestro netinka. Čia parašiau iš savo patirties, galbūt dar kas nors parašys kitaip 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(lialiauskiene @ 2010 06 25, 13:38)
juokiasi tas kas juokiasi pasutinis. toje pacioje valstybineje alieju parduotuveleje sake, kad norint pasigaminti is aliejiniu kvepalu parfuma, reikia ji praskesti 1:1 su etilio spiritu arba mediniciniu spiritu. tada galima bus purkstis ant drabuziu ir neliks aliejiniu demiu. taip gaminami kvepalai jei ka smile.gif
o pas kastyti pirkti aliejai lb gerai laikosi. ir kaina normali. o ale tuose fabrikuose kur veza, is tiesu tai tik valstybines pardes kurios perka aliejus iskairo fabriko, moka procenta agenturoms o pacios galetu pardavineti uz ta pacia kaina 1pounda uz ml.

Parduodant kvepiančius aliejus, vietiniai rekomenduoja praskiesti juos su spiritu, tam kad gauti kvepalus, kuriuos galite purkšti. Teisingai Jūs sakote, vienoj parduotuvėj man rodė taip pagamintus kvepalus. Bet kvepiančius aliejus ne visi skiedžia su spiritu, kvepinasi su tuo pačiu aliejumi, kvapas stipresnis ir laikosi ilgiau. Bet aš norėjau parašyti, kad visada suprasite, kad aliejus yra atskiestas su spiritu, gi nenusipirksite už gryną aliejų.
O tikrųjų aliejų kaina yra 1 doleris už 1 ml. Čia pirkta Al Fayed`o fabrike su firminiu įpakavimu ir visais rekvizitais. Galbūt agentams ir prekybininkams kainos yra mažesnės, taip sakant didmeninės. Nežinau, negaliu pasakyti, kodėl taip pigiai "originalius" aliejus parduoda parduotuvėlėse.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jola333: 25 birželio 2010 - 12:59
QUOTE(jola333 @ 2010 06 25, 13:56)
Parduodant kvepiančius aliejus, vietiniai rekomenduoja praskiesti juos su spiritu, tam kad gauti kvepalus, kuriuos galite purkšti. Teisingai Jūs sakote, vienoj parduotuvėj man rodė taip pagamintus kvepalus. Bet kvepiančius aliejus ne visi skiedžia su spiritu, kvepinasi su tuo pačiu aliejumi, kvapas stipresnis ir laikosi ilgiau. Bet aš norėjau parašyti, kad visada suprasite, kad aliejus yra atskiestas su spiritu, gi nenusipirksite už gryną aliejų.
O tikrųjų aliejų kaina yra 1 doleris už 1 ml. Čia pirkta Al Fayed`o fabrike su firminiu įpakavimu ir visais rekvizitais. Galbūt agentams ir prekybininkams kainos yra mažesnės, taip sakant didmeninės. Nežinau, negaliu pasakyti, kodėl taip pigiai "originalius" aliejus parduoda parduotuvėlėse.

Al Fayed`o fabrike ar parduotuveje? nes kiek zinau fabrikas vienas, tik nepamenu jo pavadinimo. jis 60 km uz kairo.

as ir pati kvepinuosi aliejais ir neskiedziu ju. laikosi puikiai.
o del kainu, tai didmeninkams jos visada mazesnes.
Atsakyti
QUOTE(lialiauskiene @ 2010 06 25, 15:38)
Al Fayed`o fabrike ar parduotuveje? nes kiek zinau fabrikas vienas, tik nepamenu jo pavadinimo. jis 60 km uz kairo.

Al Fayed`o fabrikas yra pats didžiausias aliejų gamybos fabrikas Egipte. Gal dar koks yra nežinau. Fabrikas turi keletą savo parduotuvių, kiek žinau, viena yra Kaire, kita yra Asuane.
Atsakyti
Dėl tipsų: mes paliekam viešbučio restorane po vieną dolerį per pietus ir vakarienę.
Atsakyti
QUOTE(jola333 @ 2010 06 25, 15:46)
Al Fayed`o fabrikas yra pats didžiausias aliejų gamybos fabrikas Egipte. Gal dar koks yra nežinau. Fabrikas turi keletą savo parduotuvių, kiek žinau, viena yra Kaire, kita yra Asuane.

Mes buvome kvapiųjų aliejų fabrike El Baraka pačioje Hurgadoje (įėjo į pažintinę kelionę po Hurgadą, kelionę gavome dovanų iš Novaturo), pirkome mairūnų aliejų (nuo peršalimo, alerginės slogos). Vyrui dabar alerginė sloga, tai sutepa vateles tuo aliejumi ir laiako nosyje apie 15 minučių, sako, padeda.
Atsakyti
Na ką, jau ketvirta diena kaip gryzom is Egipto cool.gif Buvom Hurgadoje smile.gif
Buvo nuostabu. Man patiko thumbup.gif
Tokia savotiska egzotika, ypac faina prasieti ju vietinemis gatvelemis, kurios neskirtos turistams...
Dar pries isvykstant visi sake, kas mes ten iskepsim unsure.gif Bet taip tikrai nebuvo schmoll.gif Aisku, per pati vidurdieni po miesta pasivaikscioti nepatartina... Bet ten vejas yra, ir karstis ne taip jauciasi. Man Turkijoje liepos menesi buvo blogiau, as perkaisdavau nuo to karsio kiekviena diena, o Egipte - NE thumbup.gif Is juros islipus ir pavesyje tai kartais net salta buvo biggrin.gif
O gide sake, kad nuo sios savaites kokiais 8 laipsniais atves, tai bus dar geriau.
Vaziavom i Kaira, pirkom kelione is Star1, vaziavom su dideliu autobusu, sedejom po 1 zmogiu ant dvieju sedyniu, tai ir pamiegoti normaliai ejo. Prie piramidziu buvom 9 val, karsta, bet pakenciama, bet kada gali ateiti i autobusa atsivesinti, atsigerti. Veliau vykom i kvepalu fabrika, papiruso gaminimo procesa ziurejom, i nacionalini muzieju. Tiesa, ten tikrai tvanku, paciame muziejuje oro truksta, o kai isejom i lauka, papute vejelis, bet toks karstas kaip is orkaites doh.gif biggrin.gif Ten sako buvo apie 50 karscio blush2.gif
Dar vaziavom su keturraciais, matem mirazus, pavedziojo su kupranugariu...
Nardem giluminiame nardyme. ZIAURIAI patiko wub.gif visai nebaisu, labai smagu.
Dar tiem kas vyks i Hurgada, rekomenduociau apsilankyti El Gounoje. Tikrai visai kitas vaizas nei pacioje Hurgadoje, labai grazu, tvarkinga. Vadinama antroji Venecija smile.gif
Kas del vietiniu zmoniu, tai jie tikrai priekabus, ikyrus, ir dazniausiai vistiek kaip nors apgauna. Tokia jau ju natura. Jeigu mato kad dar mazai ideges, visada bando apgauti, net ir uz vaziavima su ju vietiniu mikriuku, bet pasakai kad zinai kiek reikia moketi, ir atstoja smile.gif
Dar kas labai patiko, tai ju svieziai spaustos sultys. Dabar mangu sezonas, sultys tikrai skanios. Dar gerem cukranendriu sulciu, gerai atgaivina smile.gif
Tai vat tokie trumpi mano ispudziai bigsmile.gif
Atsakyti
o gal visur atsiskaitoma tik kreditine kortele? Busiu dekinga uz jusu kantrybe 4u.gif
[/quote]

Is savo patirties : jau tik korteles nebandykit naudot atsiskaitydami net didziausiame prekybos centre (musu atveju vienoje is to centro, berods Cenzomar, ar pan., uz Hurgados parduotuviu).... apie "malonias" staigmenas suzinosit tik grize ir patikrine saskaita.
Atsakyti