Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas VIII tema

QUOTE(Neverk @ mama,2010 06 24, 15:34)
Laisvai galėčiau rekomenduoti "Dana Beach Resort". Mes šiuo metu ten su 6 m. vaiku.

Norėjau Jūsų paklausti, kiek kainuoja poilsis Danoj Beach (jeigu ne paslaptis), ir kokiu internetu naudojatės, jeigu rašote iš ten, ar viešbučio, ar vietiniu, ar lietuvišku mobiliu internetu? Man tai labai aktualu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2010 06 22, 23:21)
"Dana Beach" - absoliutus gėris, imo. Pradedant teritorija, baigiant neįkyriu personalu (kas Egipte reta). Ryt eisim paeksplorint rytietiškų patiekalų restorano.
Iš Egipto vežčiau tik suvartojamų lauktuvių - karkadė, chalvos, prieskonių. Viso kito gėrio nėr kur dėt - patirtis rodo. Gal dar nebent magnetukų ant šaldytuvo nebaisu vežt. "Papirusai" iš bananų lapų, skaros, dėžutės ir visi kiti gėriai nuolankiai slepiasi apdovanotųjų namų kampuose ir renka dulkes.

drinks_cheers.gif Balandį pirmąkart buvom Egipte, tai apakom nuo suvenyrų gausos, pripirkom visko-iš tikrųjų, nepasiduokit ekstazei ir tuo labiau mulkinimui. Tie aliejai kvepia tik pas juos-parsivežus namo tas kvapas kažkaip dingsta blink.gif Na nebent gydomieji-ir tai, jei žinot konkrečiai astmininkų(mano mama patenkinta- inhaliacijas daro mėta+eukaliptas). O tos jų pasakos "aliejai nuo sąnarių, nuo migrenos ir t.t."-nepasiduokit hipnozei.Papirusai-žiaurus kičas schmoll.gif Šiaip tikrai geriausia-magnetukai, karkade arbata (mes pirkom kg už 17 USD, bet galima pigiau tikrai rast-tą kilogramą sėkmingai išdalinom kokiem 20-iai draugų, gi lengva ta arbata), dar galima rast jų saldumynų specialiai supakuotų-tik nepirkit aerouoste, ten tai jau kainos užkeltos blink.gif Vnž. labai gailiuosi aliejų prisipirkus, na gal man tik nepasisekė, nes daug kainavo ir sh... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(skirmule @ 2010 06 24, 19:11)
Vnž. labai gailiuosi aliejų prisipirkus, na gal man tik nepasisekė, nes daug kainavo ir sh... verysad.gif

Su aliejais turbūt visiems taip, ar Hurgadoj, ar Šarme. Aliejus galima pirkti, tik kaip važiuoji į Kairą, kai veža į kvepalų fabriką. Ten tikri aliejai, aišku ir kainuoja brangiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(skirmule @ 2010 06 24, 19:11)
drinks_cheers.gif Balandį pirmąkart buvom Egipte, tai apakom nuo suvenyrų gausos, pripirkom visko-iš tikrųjų, nepasiduokit ekstazei ir tuo labiau mulkinimui. Tie aliejai kvepia tik pas juos-parsivežus namo tas kvapas kažkaip dingsta blink.gif Na nebent gydomieji-ir tai, jei žinot konkrečiai astmininkų(mano mama patenkinta- inhaliacijas daro mėta+eukaliptas). O tos jų pasakos "aliejai nuo sąnarių, nuo migrenos ir t.t."-nepasiduokit hipnozei.Papirusai-žiaurus kičas schmoll.gif Šiaip tikrai geriausia-magnetukai, karkade arbata (mes pirkom kg už 17 USD, bet galima pigiau tikrai rast-tą kilogramą sėkmingai išdalinom kokiem 20-iai draugų, gi lengva ta arbata), dar galima rast jų saldumynų specialiai supakuotų-tik nepirkit aerouoste, ten tai jau kainos užkeltos blink.gif Vnž. labai gailiuosi aliejų prisipirkus, na gal man tik nepasisekė, nes daug kainavo ir sh... verysad.gif

Na nežinau, mes kai buvome pirmą kartą Egipte (čia buvo prieš pora metų), tai prisipirkom naudingų daiktų. Kad ir tie aliejai. Aišku, kad kvepiančių neapsimoka pirkti, bet gydomieji tai thumbup.gif . Visada juos perku, kai tik važiuoju į Egiptą ir dar visoms draugėms parvežu lauktuvių. Kalbu apie sandalo, apelsinmedžio, aloe vera, kokoso aliejus. Ir niekada neklausau tų jų pasakų, nes kiekvienoj parduotuvėj seka skirtingas pasakas apie tą patį produktą... Dar perku tos pačios karkadė, prieskonių. Nesuprantu, kam tie magnetukai... Na, čia skonio reikalas, nors pirmą kartą ir aš jų keletą nusipirkau, nes vaikai norėjo, bet dabar sumesti į stalčių ir guli nenaudojami.
Papildyta:
QUOTE(Alri @ 2010 06 24, 19:43)
Su aliejais turbūt visiems taip, ar Hurgadoj, ar Šarme. Aliejus galima pirkti, tik kaip važiuoji į Kairą, kai veža į kvepalų fabriką. Ten tikri aliejai, aišku ir kainuoja brangiau bigsmile.gif

Tikra tiesa drinks_cheers.gif. Kiek teko girdėti, kad pardavėjai truputį atskiedžia aliejus, kad daugiau uždirbtų. Aš galėjau palyginti tikrą nuo atskiesto, tai nedaug, bet skiriasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jola333: 24 birželio 2010 - 18:53
magnetukai aišku irgi g.gif nelabai, bet ant šaldytuvo kokios tetos ar pusseseres turi bent keletą ir džiaugiasi naujų gavusios...bent jau aš turiu giminių kuriems magnetukai iš svečių šalių-mielas suvenyras. Čia kaip kam. O aliejus mes pirkom po ekskursijos sustoję Dahabe-pats gidas patikino, kad ten valstybinė parduotuvė, fksuotos kainos, na paskaitė paskaitą apie tuos aliejus, prezentacija pravede-kaip musu Eastcon ar Zepter rolleyes.gif Kadangi planavom pirkt, tai nutarem kad geriausia vieta...rezultatas nuvylė...
Ir dar apie ekskursijas. Daugiausia patarimų-pirkit iš savo gidų. Mers pirkom tik iš vietinio viešbutyje pardavinėjančio ekskursijas bernioko egiptiečio-sutaupėm apie 100 USD ir labai viskas buvo OK. Na čia subjektyvu aišku, gal mums tiesiog taip pasisekė. Aišku, tokiu atveju ekskursijos buvo rusų ar anglų kalba ax.gif Mes su vyru suprantam rusų geriau negu anglų, tai viena ekskursija į Spalvotą kanjoną buvo special for us-viską egitietis gidas ką papasakojo angliškai išversdavo mums į rusų kalbą:)Labai jie draugiški, o jei dar kokį 1-2 USD į delną įdedi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(skirmule @ 2010 06 24, 20:49)
magnetukai aišku irgi  g.gif nelabai, bet ant šaldytuvo kokios tetos ar pusseseres turi bent keletą ir džiaugiasi naujų gavusios...bent jau aš turiu giminių kuriems magnetukai iš svečių šalių-mielas suvenyras. Čia kaip kam. O aliejus mes pirkom po ekskursijos sustoję Dahabe-pats gidas patikino, kad ten valstybinė parduotuvė, fksuotos kainos, na paskaitė paskaitą apie tuos aliejus, prezentacija pravede-kaip musu Eastcon ar Zepter rolleyes.gif Kadangi planavom pirkt, tai nutarem kad geriausia vieta...rezultatas nuvylė...

Fabriko aliejai nuvylė? Na nežinau, mano draugė fabrike Kaire prisipirko kvepiančiųjų, tai kai ji pasikvėpinus ateina į darbą, tai labai jaučiasi, geras stiprus kvapas. Keista...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jola333: 24 birželio 2010 - 20:15
QUOTE(jola333 @ 2010 06 24, 21:09)
Fabriko aliejai nuvylė? Na nežinau, mano draugė fabrike Kaire prisipirko kvepiančiųjų, tai kai ji pasikvėpinus ateina į darbą, tai labai jaučiasi, geras stiprus kvapas. Keista...

na kaip rašiau ten buvo ne fabrikas , o tipo valstybinė parduotuvė g.gif Bet sutartis kad gidai grįždami iš ekskursijų ten užsuks buvo labai aiški-nes gidas(tarp kitko nu super fainas, vardas Maksas ) labai aiškiai davė suprast kad jo dėka gausim nuolaidas, o matėm kaip gavo jis vokelįsmile.gif Ai, čia aišku smulkmenos, nes nepykstu nei kiek, buvo super fainos ekskursijos, o ir tas aliejus na nėra kad jau visai nekvepėtų, gal aš neįsivaizduoju kaip turi kvepėt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alri @ 2010 06 24, 19:43)

mes prikome hurgadoje pas Kastyti=mustafa, ale vietini lietuvi. isties tai egitptietis kuris laisvai sneka lietuviu kaba, saunus vaikinukas. nupirkome is jo aliejus, tai kvepiu kaip puokste smile.gif kvapas laikosi maziausiai para. kaina uz viena ml 50ct, ty vienas vietinis svaras-poundas. kitu pardaveju aliejai buna skiesti. o nuo kaire lankytos ekskursijos metu parduotuveles alieju iskart visas rankas isbere, vadinasi yra spirito, nors teigia kad naturalu viskas, nuo naturaliu neberia. neapsigaukite jei jums kelioniu organizatoriai sakys kad vaziuojate kaire i alieju fabrika. netiesa, tai tiesiog parduotuve, o fabrikas 60km nuo kairo. kiek sake kastytis ten turistus retai veza.
Atsakyti
QUOTE(jolantida @ 2010 06 24, 16:51)
maciau kad parasyta bet galvoju gal dar kas nors galetu papasakoti ka nors  ax.gif
o dana beach ir tas jungle parkas nera vienas salia  kito ,nes angliskuose atsiliepimuose raso kad sitie du viesbuciai dalinasi vienu papludimiu  g.gif

Jie abu priklauso tam pačiam - "Albatros" - tinklui. Vienas nuo kito netoli, apie penkias minutes važiavimo. Tik Jungle - antroje linijoje, neturi tiesioginio priėjimo prie jūros. Dana - ant jūros kranto.
Jungle priklausantis paplūdimys yra šalia Dana paplūdimio.
Papildyta:
QUOTE(jola333 @ 2010 06 24, 16:52)
Norėjau Jūsų paklausti, kiek kainuoja poilsis Danoj Beach (jeigu ne paslaptis), ir kokiu internetu naudojatės, jeigu rašote iš ten, ar viešbučio, ar vietiniu, ar lietuvišku mobiliu internetu? Man tai labai aktualu 4u.gif

Stebuklingai pagavom paskutinės minutės pasiūlymą iš Tez Tour; kaina apie 1680 Lt asmeniui. Beje, kaina - vienoda ir vaikams, ir suaugusiems buvo.

Internetas - vietinis viešbučio smile.gif Nusipirkom savaitei kortelę; 30 EUR. Perkant valandomis labai smarkiai nekrikščioniška kaina gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(lialiauskiene @ 2010 06 24, 22:58)
mes prikome hurgadoje pas Kastyti=mustafa, ale vietini lietuvi. isties tai egitptietis kuris laisvai sneka lietuviu kaba, saunus vaikinukas. nupirkome is jo aliejus, tai kvepiu kaip puokste smile.gif kvapas laikosi maziausiai para. kaina uz viena ml 50ct, ty vienas vietinis svaras-poundas. kitu pardaveju aliejai buna skiesti. o nuo kaire lankytos ekskursijos metu parduotuveles alieju iskart visas rankas isbere, vadinasi yra spirito, nors teigia kad naturalu viskas, nuo naturaliu neberia. neapsigaukite jei jums kelioniu organizatoriai sakys kad vaziuojate kaire i alieju fabrika. netiesa, tai tiesiog parduotuve, o fabrikas 60km nuo kairo. kiek sake kastytis ten turistus retai veza.

Na ir prajuokinot lotuliukas.gif Aliejų su spiritu neskiedžia, nes, kaip žinoma, spiritas turi savo specifinį kvapą. Skiedžia su kitu aliejum, pamiršau kokiu. Pas Kastytį, manau, irgi nenatūralus, nes kaina įtartinai maža.
Papildyta:
QUOTE(Neverk @ mama,2010 06 24, 23:29)
Internetas - vietinis viešbučio smile.gif Nusipirkom savaitei kortelę; 30 EUR. Perkant valandomis labai smarkiai nekrikščioniška kaina gaunasi.

Kai buvau pavasarį Šarme, tai vietinis sakė, kad mobilų internetą galima nusipirkti supermarkete, kur parduoda ir telefono korteles. Kaip pavyzdį parodė man fleškę, ant kurios buvo parašyta Vodafone, sakė kainuoja 10 dolerių ir užtenka 10 dienų, nesiunčiant didelės apimties failų. Tai todėl Jūsų ir klausiau, nes dabar važiuojant noriu pasiimti notebooką ir ieškoti vietinio interneto pasijungimo būdų.
Atsakyti
prisipirkau ir as alieju, ir kvepianciu ir gydomuju doh.gif kai ten buvau lyg ir kvepejo, gryzau namo, pasikvepinau, kvapas atrodo tas pats, bet net pykint pradejo, ikyrus kazkoks doh.gif stovi dabar ir nefertite ir kleopatra, dar sandalmedzio pirkau, sake veidui gerai, bet kazkodel nesiteplioju schmoll.gif galvoju gal cia del klimato skirtumu? g.gif ten karstyje gal kitaip tie kvapai atrodo o cia gryzus vel kitaip? beje kaip pyle stebejau kad nesukeistu nieko, na nesukeite, ka uosciau ta ir pyle g.gif o del tu vadinamu "fabriku", kai vaziavom kaire gide paklause ar yra norinciu i ta krautuve uzsukti, daugumai nubalsavus uzsukom, pavaisino arbata, sultim, papasakojo, parode, bet nieko ikyriai nepirso, kiek maciau keletas zmoniu kazka isigijo g.gif iskarto po keliones buvo labai geri ispudziai, taciau pamazu galvoju kad nebenoreciau vel i egipta vien del tu ikiriu zmoniu doh.gif tikrai atostogos butu buve geresnes jei butu buve galima ramiai praeiti miestu doh.gif ir nors ir kaip mandagiai stengemes elgtis bet buvo tokiu kurie su pykciais sava kalba mus iskeike kad nieko nenorim pirkti doh.gif o is vienos kautuves isejau labai supykus, nes pradejo burnotis kodel as kainu klausineju, sako jei patinka nesk prie prekystalio ir pirk, kam cia kainu klausineji? unsure.gif blink.gif zodziu salis idomi, grazi, yra ka pamatyti, o zmones uz viesbucio teritorijos tikrai nepakenciami doh.gif beje vaziavom taxi, tai pries ilipant susiderejom kaina, isiaiskinau kur vaziuoja, kelis kart pasiteiravau ar zino ta viesbuti, bet puse kelio nuvaziavus kaina staiga pasikeite, mat taksistas "apsiriko ir pagalvojo ne apie ta viesbuti", nesinorejo islipti kazkur dikynej tai teko sutikti su didesne kaina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliuke1 @ 2010 06 25, 00:14)
prisipirkau ir as alieju, ir kvepianciu ir gydomuju  doh.gif kai ten buvau lyg ir kvepejo, gryzau namo, pasikvepinau, kvapas atrodo tas pats, bet net pykint pradejo, ikyrus kazkoks  doh.gif  stovi dabar ir nefertite ir kleopatra, dar sandalmedzio pirkau, sake veidui gerai, bet kazkodel nesiteplioju  schmoll.gif  galvoju gal cia del klimato skirtumu?  g.gif  ten karstyje gal kitaip tie kvapai atrodo o cia gryzus vel kitaip? beje kaip pyle stebejau kad nesukeistu nieko, na nesukeite, ka uosciau ta ir pyle  g.gif o del tu vadinamu "fabriku", kai vaziavom kaire gide paklause ar yra norinciu i ta krautuve uzsukti, daugumai nubalsavus uzsukom, pavaisino arbata, sultim, papasakojo, parode, bet nieko ikyriai nepirso, kiek maciau keletas zmoniu kazka isigijo  g.gif iskarto po keliones buvo labai geri ispudziai, taciau pamazu galvoju kad nebenoreciau vel i egipta vien del tu ikiriu zmoniu  doh.gif tikrai atostogos butu buve geresnes jei butu buve galima ramiai praeiti miestu  doh.gif ir nors ir kaip mandagiai stengemes elgtis bet buvo tokiu kurie su pykciais sava kalba mus iskeike kad nieko nenorim pirkti  doh.gif o is vienos kautuves isejau labai supykus, nes pradejo burnotis kodel as kainu klausineju, sako jei patinka nesk prie prekystalio ir pirk, kam cia kainu klausineji?  unsure.gif  blink.gif zodziu salis idomi, grazi, yra ka pamatyti, o zmones uz viesbucio teritorijos tikrai nepakenciami  doh.gif beje vaziavom taxi, tai pries ilipant susiderejom kaina, isiaiskinau kur vaziuoja, kelis kart pasiteiravau ar zino ta viesbuti, bet puse kelio nuvaziavus kaina staiga pasikeite, mat taksistas "apsiriko ir pagalvojo ne apie ta viesbuti", nesinorejo islipti kazkur dikynej tai teko sutikti su didesne kaina  doh.gif

Mes, kadangi visą laiką važiuojam su mažu vaiku, tai jokiose ekskursijose dar nebuvom, laiką leidžiame viešbučio teritorijoj, todėl nieko blogo negaliu pasakyti apie vietinių įkyrumą ax.gif . Keletoje parduotuvių buvau, bet ant piktų pardavėjų nepataikiau. Tikriausiai tiesiog išeičiau, jeigu kas nepatiktų g.gif . Bet prisiklausiusi ir prisiskaičiusi esu daug apie vietinių apgavystes ir įkyrumą, kuris gadina atostogų nuotaiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jola333: 24 birželio 2010 - 23:39