Įkraunama...
Įkraunama...

Scrapbooking 21 tema

QUOTE(ader @ 2010 04 14, 14:43)
sanrita, cia dvigubas? daug nuotrauku labai smagiu , ir pas tave medis  lotuliukas.gif

Turbut vasaros visos pasiilgom, tai ir traukia prie medeliu, bent stampuotu hihihi.gif
Siaip man labai labai patinka medziai skrebukuose.
Atsakyti
Sanrita, man l.gražus tavo darbas. medelis pakerėjo. o raudonos ir žalios derinys buvo netikėtas. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aasta @ 2010 04 14, 15:53)
Sanrita, man l.gražus tavo darbas. medelis pakerėjo. o raudonos ir žalios derinys buvo netikėtas.  wub.gif

labai dailutis darbas 4u.gif
Atsakyti
Pasitariam dėl straipsnio vertimo, kadangi šis tas nelabai sklandžiai skamba išvertus iš anglų į lietuvių k.
*kaip išversti žodį ephemera:??? tai vienkartinai, sunaudojami diktai: pavyz. talonai, etiketes, bilietai, butelio kamsciai ir nuo ju nuplestos etiketes...prie ju nera jokio prisirisimo, ir jie jokiu prisiminimu nekelia, ...nebent asocijuojasi su tam tikru amzium ar istoriniu etapu.

skiriasi nuo Memorabilia: tai prisiminimus keliantys daiktai, pvyz: mazylio ligonines apyranke, laikrascio iskarpa apie giminaiti, drauges nuosirdus laiskiukas, atvirukas, ir t.t
*Antra, gal kuri galėtumėte man sugalvoti skrebukui lietuvišką pavadinimą kuris pavaizduoja "sužaidimą su žodžiais". Nesvarbu kokia skrebuko tema wink.gif
Mano anglų k. pavyz. Velykų temos skrebui buvo "Egg'stra Special day" vietoj "Extra". Žodžio sužaidimas "Egg'stra" Egg=kiaušinis tinka Velykų temai, bet abu "Egg'stra" ir "Extra" skamba fonetiškai beveik vienodai.
*Pagaliau, ar yra kokių lietuviškų pasakymų kuriuose spalvos pavaizduoja emociją. Pavyz. amerikiečiai sako: "I'm feeling blue"--jaučiuosi mėlynai, t.y. depresuoju, arba: "Red-eye flight"="skrydis raudonom akim" t.y labai vėlyvas ir esi l.l pavargęs.
Gal kokių lietuviškų pasakymų yra?

Lauksiu pagalbos, kuo greičiau suveiksit, tuo greičiau galėsiu jum pristatyti vertimą thumbup.gif
Atsakyti
pirmas, kuris atejo i galva su spalvom, tai zalias - nieko nesuprantantis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Scrap8 @ 2010 04 14, 20:57)
*Pagaliau, ar yra kokių lietuviškų pasakymų kuriuose spalvos pavaizduoja emociją. Pavyz. amerikiečiai sako: "I'm feeling blue"--jaučiuosi mėlynai, t.y. depresuoju, arba: "Red-eye flight"="skrydis raudonom akim" t.y labai vėlyvas ir esi l.l pavargęs.
Gal kokių lietuviškų pasakymų yra?

Spalva, reiskianti... ne, ne emocija, bet situacija: "Jauciuosi visiskai zalias", reiskia, visiskai naujokas.
Miglota, vienodai galvojam drinks_cheers.gif

Dar, gali buti "Juodai pavydziu" arba "Baltai pavydziu"... Dar, "pazaliavo is pavydo", suprask labai labai supavydejo. Dar: "Siandien buvo juoda diena" = visiskai nesiseke...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zmogiuke: 14 balandžio 2010 - 20:16
Balti arkliai lotuliukas.gif su roziniais akiniais
Vajei uzduotis ne mano smegenim.
sumasciau Memorabilia- sukeliantys prisiminimus.
Scrap8 is tavo blogo ader konkursinio bent man, neatidaro,kaip kitom ?
O nera kokio kito budo, kad visi jau galetu matyti ta konkursini ? Nes uzejus i tavo bloga, reikia keliauti per kitus blogus kad pamatyti visu darbus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo OJE: 14 balandžio 2010 - 20:35
QUOTE(Scrap8 @ 2010 04 14, 20:57)
Pasitariam dėl straipsnio vertimo, kadangi šis tas nelabai sklandžiai skamba išvertus iš anglų į lietuvių k.
*kaip išversti žodį ephemera:??? tai vienkartinai, sunaudojami diktai: pavyz. talonai, etiketes, bilietai, butelio kamsciai ir nuo ju nuplestos etiketes...prie ju nera jokio prisirisimo, ir jie jokiu prisiminimu nekelia, ...nebent asocijuojasi su tam tikru amzium ar istoriniu etapu.

*Antra, gal kuri galėtumėte man sugalvoti skrebukui lietuvišką pavadinimą kuris pavaizduoja "sužaidimą su žodžiais". Nesvarbu kokia skrebuko tema wink.gif
Mano anglų k. pavyz. Velykų temos skrebui buvo "Egg'stra Special day" vietoj "Extra". Žodžio sužaidimas "Egg'stra" Egg=kiaušinis tinka Velykų temai, bet abu "Egg'stra" ir "Extra" skamba fonetiškai beveik vienodai.

O tai gal taip ir galima palikti ta ephemera - vienkartiniai, sunaudojami daiktai?
Del zodziu zaismo, labai sunku sugalvoti, kad fonetiskai susidarytu zodziu zaismas. Radau toki pavyzdi: Klausia: Kiek laiko? (=valandu) Atsako: Kiek pagavo, tiek ir laiko (nuo zodzio laikyti).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zmogiuke: 14 balandžio 2010 - 20:51
Labas vakaras, man pasidarė įdomu ar jūs nebijot savo ir savo artimųjų nuotraukų viešinti? Ar nepyksta vyrai? :? Aš va ir norėčiau daugiau pasirodyt ką nuveikiu, kad patarimų kokių susilaukt, bet man atrodo labai intymu tos foto, ir negali reguliuoti kas sm skaito.
Atsakyti
su spalvom tai susitvarkysiu mirksiukas.gif ...panasiai ir as galvojau...

bet tas zodis ephemera juk yra anglu k. ar nera tokio vieno lygavercio zodzio..."vienkartiniai sunaudojami daiktai" tai rodos lyg sakinys cia biggrin.gif ...vat reikia kreiptis i lietuviu k. komisija kad ivestu efemera i lietuviu zodyna biggrin.gif
Radau toki pavyzdi: Klausia: Kiek laiko? (=valandu) Atsako: Kiek pagavo, tiek ir laiko (nuo zodzio laikyti).

cia gaunasi kaip anekdotas biggrin.gif patiko man...jei dar nebus jokiu kitu pasiulymu tai panaudosiu si mirksiukas.gif
Scrap8 is tavo blogo ader konkursinio bent man, neatidaro,kaip kitom ? O nera kokio kito budo, kad visi jau galetu matyti ta konkursini ? Nes uzejus i tavo bloga, reikia keliauti per kitus blogus kad pamatyti visu darbus ax.gif

Turi omeny paspaudi ader darbelio adresa ir neatidaro? Tada copy+paste nuoroda i narsykle ir turetu atidaryti mirksiukas.gif O keliavimas i kitu blogus man malonumas...kartais aptinku man nematytu darbeliu...tame ir ideja kad apsilankytumete ir kitu svetainese, bei pakomentuotume kitu darbelius mirksiukas.gif . Man zymiai lengviau rengti konkursus kada visos pacios savo darbelius ikelia ax.gif , ir didelis (+) nereikia slepti iki termino, o iskarto pasidziaugti galima.

Papildyta:
QUOTE(ddia @ 2010 04 14, 13:58)
Labas vakaras, man pasidarė įdomu ar jūs nebijot savo ir savo artimųjų nuotraukų viešinti? Ar nepyksta vyrai? :? Aš va ir norėčiau daugiau pasirodyt ką nuveikiu, kad patarimų kokių susilaukt, bet man atrodo labai intymu tos foto, ir negali reguliuoti kas sm skaito.

Kadangi esu is tu kurios l.l daug ka viesina pasisakysiu sia tema...
Bendrai tariant, mes "nebijom"...nuo policijos nei saugumo nesislapstom ph34r.gif(tik juokauju mirksiukas.gif ). Del keliu skrebuku MB buvo nepatenkintas kad parodziau blush2.gif , bet paburnojo ir jam praejo lotuliukas.gif
Esu atsargi ir pastabi "kas matosi" nuotraukoj. Jeigu matosi namo adresas, ar vaiko mokykla,...tokia info kur padetu mus atsekti gyvenamoj vietoj, arba jei vaikiukas apnuogintas, tai istrinu foto redagavimo programa. Neviesinu kitu vaiku nuotrauku be ju tevu sutikimo.
Jei visvien nesmagu, tai gali istrinti veidus kad neatpazintu. Is pradziu daug kam nesmagu viesinti nuotraukas interneto platybese, [speju todel dazniausiai pradedama skrebinti nuo atviruku], bet kuo ilgiau uzsiimsi skrebu tai pastebesi kad esi tiktai viena is simtais tukstanciu zmoniu pasaulyje, kurie uzsiima skrebu ir drasiai viesina savo/seimos nuotraukas.
Atsakyti
QUOTE(ddia @ 2010 04 14, 21:58)

Labukas 4u.gif
Labai gera klausima uzdavei smile.gif Rizika yra, kad dabar issigasime ir neberodysim savo darbuku biggrin.gif Juokauju. As asmeniskai stengiusi negalvoti, kad kazkas kazka blogo su jomis padarys. Kai padarys, tada turbut neberodysiu, bet kol kas net nezinau, ko bijoti smile.gif O kodel tau paciai baisu, kad kazkas pamatys tavo darbeli?
Atsakyti
Aš tai suprantu, kad žmonių kurie scrabina ir viešina savo foto daugybe. Tik pvz aš turėjau ligonį vaikiną, kuris iki šiol sugeba atkasti info apie mane.... Tai iš tos temos nenorėčiau, kad pavyktu jam rasti prienamų mano šeimos foto. O dėl vaikiškų, nuotraukų, tai tas vaikelis toks trapus man, ir nesvarbu jam 1 m ar 10 smile.gif tai ir galvoju ar mane čia ale paranoja kankina, ar gal dar kam kyla tokių minčių. ir nesinori su visais dalintis gražiomis savo šeimos akimirkomis.
Papildyta:
O pasidalinti ką pirdirbai oi kaip norisi biggrin.gif tik va ir galvoju gal užtušuoti veidus, bet tada ir atrodys biggrin.gif doh.gif
Atsakyti