MINI TAISYKLES KOMENTARAMS
* Nekomentuojame/nekritikuojame darbų, nebent pati autorė pasiprašys patarimų
* Jei neturime ką gero pasakyti, geriau nesakom nieko
* Jei pamatome kažka gražaus, nepatingim pagirti, tai mus paskatins darbuotis ir tobulėti
1 - Tema 2 - Tema 3 - Tema 4 - Tema 5 - Tema 6 - Tema 7 - Tema 8 - Tema 9-Tema 10-Tema
11 - Tema 12 - Tema 13 - Tema 14 - Tema 15 - Tema 16 - Tema 17 - Tema 18 - Tema
19- Tema
20-Tema
APIE SB PRIEMONES AIŠKINAMĖS ČIA
Kas yra Scrapbooking? Sunku kategoriškai apibūdinti... Tai nuotraukų dekoravimo metodas norint papuošti nuotrauką, aprašyt ir įamžint savo šeimos istoriją palikuoniams, sukurti dienoraštį su savo mintimis, eilėraščiais ir iliustracijomis, arba "menas meno labui", kur nenaudojami specialūs SB produktai su nuotraukom.
TRUPUTIS SB ISTORIJOS
3 skirtingos SB kategorijos:
--Traditional/Tradicinis SB: naudojamas popierius, klijai, lipdukai ir t.t. Viskas sumontuota rankomis.
--Digital/Kompiuteriu: viskas daroma kompiuteriu, po to puslapis atspausdinamas ant nuotraukų popieriaus pagal albumo kišenuko dydį. Internete labai daug yra "free digital kits for scrapbooking", tereikia padaryti Google paiešką.
--Hybrid/ Maišytas Tradicinis ir Kompiuteriu: tai būdas, kai yra kompiuteriu atspausdinamas sukurtas puslapis, bet prie jo priklijuojamos kelios detalės: sagutės, gelytės ir pan.
Kodėl svarbu naudoti spec. SB skirtas medžiagas? Popierius, klijai, parkerio rašalas turi nestabilių chemikalų, kurie greitai paruduoja ir sugadina nuotraukas. Jei turite nuotraukų magnetinuose albumuose su lipniu puslapiu ir plevele, patariama greit išimti ir išgelbeti savo nuotraukas. Perkant albumus ir SB priemones žiūrėkite, kad būtų užrašyta "Acid-free, ligning-free, photo safe, CK OK arba archival"... Visa tai reiškia, kad tas priemones saugu naudoti ir jos nesugadins jūsų nuotraukų.
Kur pirkti SB priemones?
Lietuvoje
* Creativa http://www.creativa.lt/
* Senas naujas http://www.senasnaujas.lt/
* Hobi centras http://www.hobbycent...iagu kainos.htm
* Artmanija http://www.artmanija...lt/products/106
* Dekovita http://www.dekovita.lt/
* Meno technika www.menotechnika.lt
Skanuotų SB knygų ir žurnalų galerija
SB Forumai ir darbeliu galerijos:
(Juose darbeliai kasdien keičiasi ir labai daug narių juose. Tai pastovus įkvėpimo šaltinis. Verta žvilgterėti kasdien)
* 2peasinabucket
* sisTV
* Creating Keepsakes
* Basic Grey Galerija
* scrapbook.com
Techninės SB pagalbos nuorodos
* ScrapManija.com (viskas apie scrap'ą lietuviškai)
* Creating Keepsakes (technika/patarimai)
* Scrapjazz forumas (SB pagrindai)
* Two peas in a bucket (patarimai)
* Paperclipping (video pamokėlės)
* Big huge labs (automatinis spalvų priderinimas prie foto)
* Mirkwood Designs šablonai (vokams, dėžutėms, iPod įdėklams, 3D atvirutėms ir pan.)
* Šriftai
* Šriftai (nemokamai)
* Nuotraukų pakeitimas vintage stiliumi (liuksiškas japoniškas psl.)
* Dar vienas foto pakeitimo puslapiukas(reikia registruotis)
Žemėlapiai/diagramos, pagal kurias kuriami puslapiai , garantuoja estetinį dizainą. Pateikiami pavyzdžiai, kaip išdėstyti nuotraukas, popierių ir visus pagražinimus. Atidarius šią nuorodą, kairėj pusėje pasirinkite norimą šabloną pagal SB puslapio dydį ir nuotraukų kiekį:
* Scrap Maps
* Page Maps
* Sketches
Kaip užsisakyti iš scrapbookpictures? Reikiama informacija yra 4-os temos apačioje.
13 - labai svarbių, scrap ligos požymių, pasitikrinkit ar nesergat
1. Tavo scrapo dirbtuvė - ne kampelis ar darbastalis, o visa Studija, kurią galėtum paversti parduotuve, jei tavo šeimą ištiktų finansinė krizė.
2. Žinai kad Fancy Pants Designs (Prašmatnių Kelnių Dizainas) yra raštuoto popieriaus firma, o ne džinsai.
3. Kad vyro neištiktų infarktas, pradedi slėpti itin nesaikingus pirkinėjimus - SB prekes į namus iš mašinos sunešioji per savaitę, kad neatkreiptum į save dėmesio ( filmo Pabėgimas iš Šoušenko metodas, kuriame kalinys, kasdamas tunelį pabėgimui, per ilgą laiką kelnėse išnešiojo visą iškastą žemę ir ją išbarstė po kiemą).
4. Prieš išmesdama kokią medžiagos skiautę ar kokią kitą šiukšlę suabejoji, gal ji pravers darant scrapo puslapį?
5. Restorane, kol visi aptarinėja vakarienės užsakymą, tu kamantinėji padavėją, ar jis nežino, kokiu šriftu atspausdintas valgiaraštis.
6. Pastebėjusi, kad tavo vaikas, radęs juodą flomasterį ant grindų, išsigleizojo veidą ir pririjo rašalo, tu pirmiausia griebi fotoaparatą vietoj to, kad gelbėtum vaiką.
7. Suvoki, kad miegas tau tampa įkyri būtinybė, atimanti tavo brangų kūrybos laiką. Pradedi eksperimentuoti nemiegodama ir tikėdamasi rasti tą miego valandų minimumą, kuris tau leistų vienu metu išstovėti ant kojų ir kalbėti su aplinkiniais. (Ištveri 3 paras iš eilės nusnūsdama tik po 2 valandas).
8. Šiandien eilinėj scrapbookingo parduotuvėj savininkė tau pasiūlė darbą, nes tu žinai jų prekių asortimentą ir paskirtį geriau negu parduotuvės darbuotojai.
9. Pamatai, kad susitikus dviem vyrams, kurių abiejų žmonos užsiima scrapu, pasisveikinimas visada būna: Užuojauta.
10. Prekybos centre pirkdama maisto produktų šeimai mintyse suskaičiuoji, ką už tą sumą galėtum parsisiųsti iš www.joann.com.
11. Vaikui gavus naują meškiuką su dailiu kaspinu ir paklausus kur jis dingo - apsimeti, kad klausimo neišgirdai, nes rankoje jau spaudi dailią detalę naujam scrap'o puslapiui.
12. Išardai vonios vamzdžius, tam, kad išgelbėtum pasiklydusį štampuką.
13. Perki vaikui marškinukus tik todėl, kad spalvos puikiausiai atitinka BG Marrakech popieriaus rinkinį
***Smagaus skrebinimo bei bendravimo!!!
Registruojuosi
Registruojuosi
Registruojuosi ir aš dar su karštu blynu
Pavadinimas: Tu Švyti
Skrebukas darytas pagal užduotį skrebinti gyvenimo sunkius etapus ir išgyvenimus. Tokius puslapius kuriuos mes atidedam sekančiuj kartui, kadangi, niu, nemalonu prisimint ar vėl išgyvent.
Skrebas pilnai aprašytas (lietuvių k.) mano dienoraščio komentaruose čia
Pavadinimas: Tu Švyti
Skrebukas darytas pagal užduotį skrebinti gyvenimo sunkius etapus ir išgyvenimus. Tokius puslapius kuriuos mes atidedam sekančiuj kartui, kadangi, niu, nemalonu prisimint ar vėl išgyvent.
Skrebas pilnai aprašytas (lietuvių k.) mano dienoraščio komentaruose čia
Sveikos, padariau ir aš dar vieną, manau gal tiks ir konkursui.
http://picasaweb.goo...feat=directlink
Kaip manot?
Kaip manot?
ir as jau cia
scrapuke bene pirma karta skaiciau aprasyma sito darbelio, sugraudino galiu pasakyt. As dar nededu tiek daug prasmes i savo LO, man tiesiog norisi iamzinti akimirka, nuotrauka, nuotaika, ilgiems ismastymams dar matyt neatejo laikas. O tavo darbai visada labai simboliniai, kartais nepaskaicius aprasymo sunku ir suprasti kam reikalingos vienos ar kitos detales.
apie ta konkursa stampuku, galima placiau, kazkaip scrapmanijoj nerandu, iki kada darom, kaip darom, dedam komentaruose ir bloguose ar laikom paslapty.
scrapuke bene pirma karta skaiciau aprasyma sito darbelio, sugraudino galiu pasakyt. As dar nededu tiek daug prasmes i savo LO, man tiesiog norisi iamzinti akimirka, nuotrauka, nuotaika, ilgiems ismastymams dar matyt neatejo laikas. O tavo darbai visada labai simboliniai, kartais nepaskaicius aprasymo sunku ir suprasti kam reikalingos vienos ar kitos detales.
apie ta konkursa stampuku, galima placiau, kazkaip scrapmanijoj nerandu, iki kada darom, kaip darom, dedam komentaruose ir bloguose ar laikom paslapty.
Scrapuke, o gal galėtum plačiau paaiškinti apie paper-piecing techniką. Tiesiog aš supratau, kad tai daugiau susiję su popierių panaudojimu, kada jie lyg "perklojami". nžn kaip teisingai išsireikšti
QUOTE(Scrap8 @ 2010 04 09, 08:58)
Registruojuosi ir aš dar su karštu blynu
Gimtadienio diena irgi naktineji prie skrebuku
Bet labai grazu iskepei... nu toki uz sirdeles griebianti. As, kaip ir Ader sake, dar nedaaugau iki tokiu ypatingu skrebuku.
O fono lapa as kazkur maciau
Papildyta:
QUOTE(ddia @ 2010 04 09, 12:26)
Sveikos, padariau ir aš dar vieną, manau gal tiks ir konkursui.
Kaip manot?
Kaip manot?
Koks mielas darbelis tikrai nesuklysi, kad suneli turite
O tu cia daug detaliu stampavai, ar ne? Tai galvociau, kad galima butu naudoti konkursui. Bet gal Skrapuke dar papasakos daugiau apie ta technika.
Koks mielas darbelis tikrai nesuklysi, kad suneli turite
O tu cia daug detaliu stampavai, ar ne? Tai galvociau, kad galima butu naudoti konkursui. Bet gal Skrapuke dar papasakos daugiau apie ta technika.
[/quote]
Dėkui , na visas popierius štampuotas (nes buvo baltas kartonas), vienas žodis štampukais, meškiukas štampukas ir tie kampuose papuošimai irgi iš štampeliu, tai man kaip ir daug atrodo . Bet lauksiu ką Skrapuke pasakys
Sveikos
Dėl konkurso: nestatykite Everesto iš pakalnės mintys yra naudoti štampukus bele kokius ir bent kaip...tai štampavimo konkursas, prie detaliu nesikabinėsiu, tad jei panaudosite bent vieną štampuką--tiks
Išsamiau paaiškinau kaip kas ir Scrapmanijoj čia
ddia: tiks konkursui
jep, prieš kelias dienas pradėjau, bet kadangi oras pas mus buvo toks fantastiškas kad nerasdavau laiko dabaigti. (dar ir sportuot intensyviai pradėjau
ačiū bet juk nevisi mano skrebukai tokie simboliniai ir dar su tokiais aprašymais Priklauso nuo mano nuotaikos...kartais norisi su naujom priemonėm pažaisti, naują techniką išbandyti, kartais nuotrauka įamžina kokį eilinį "buitinį" momentą, tad neprirašysiu ilgiausius paragrafus teksto, kartais stresuoju ir norisi negalvoti, nesigilinti o tik ką dekoruoti Kartais atvirkščiai, skrebinu "skreb-terapija" ir prirašau ilgiausią laišką...yra skrebukų kurių niekam nerodau Bet...yra keletą gyvenimo įvykių kurie prašosi kad jų istoriją tinkamai papasakočiau žodžiais ir ilgais aprašymais...šis skrebukas būtent vienas iš tų kuris prašėsi nuoširdaus bei realaus papasakojimo.
Savo pirmųjų skrebukų neketinu taisyti tai įrodymas kad tobulėju. Juos vartydama atrandu save, bei sau patvirtinu kas man svarbiausia--t.y. skrebinimo prioritetai, pasimokau iš klaidų. Labiausiai gailiu tų skrebukų kuriuose norėjau pademonstruoti kokią tendenciją ar produktą, ir visai neskyriau dėmesio aprašymui
Bet to pačio skrebuko niekad neperdaryčiau.
Jei man anksčiau skrebinta nuotrauka labai miela ar graži, tai bandau ją vėl panaudoti ir kaip nors ją įkomponuoti vėl, galbūt skirtinga tema.
*Pavyz. šis mano "žalias" skrebukas: http://www.twopeasin...our-beauty/?c=t kuriame prisipirkau naujų rub-on'ų, raidynų ir taip norėjosi viską panaudoti ir kokį įmantrų pavadinimą sugalvoti
* Ta pati nuotrauka panaudota vėl, bet kita tema: http://www.flickr.co...N07/4342846662/
*Ir dar tikiuosi panaudoti tą pačią foto šalia kito sūnelio panašia tematika ir panašaus amžiaus...parodyti jų panašumus ir skirtumus pirmą savaitę.
....taigi darbelių neperdarau, tiktai tą pačią foto dažnai panaudoju
Žmogiuke: einu dabar tavo skrebuką iš arčiau dar pasižiūrėti
Dėl konkurso: nestatykite Everesto iš pakalnės mintys yra naudoti štampukus bele kokius ir bent kaip...tai štampavimo konkursas, prie detaliu nesikabinėsiu, tad jei panaudosite bent vieną štampuką--tiks
Išsamiau paaiškinau kaip kas ir Scrapmanijoj čia
ddia: tiks konkursui
Gimtadienio diena irgi naktineji prie skrebuku
Bet labai grazu iskepei... nu toki uz sirdeles griebianti. As, kaip ir Ader sake, dar nedaaugau iki tokiu ypatingu skrebuku.
jep, prieš kelias dienas pradėjau, bet kadangi oras pas mus buvo toks fantastiškas kad nerasdavau laiko dabaigti. (dar ir sportuot intensyviai pradėjau
ačiū bet juk nevisi mano skrebukai tokie simboliniai ir dar su tokiais aprašymais Priklauso nuo mano nuotaikos...kartais norisi su naujom priemonėm pažaisti, naują techniką išbandyti, kartais nuotrauka įamžina kokį eilinį "buitinį" momentą, tad neprirašysiu ilgiausius paragrafus teksto, kartais stresuoju ir norisi negalvoti, nesigilinti o tik ką dekoruoti Kartais atvirkščiai, skrebinu "skreb-terapija" ir prirašau ilgiausią laišką...yra skrebukų kurių niekam nerodau Bet...yra keletą gyvenimo įvykių kurie prašosi kad jų istoriją tinkamai papasakočiau žodžiais ir ilgais aprašymais...šis skrebukas būtent vienas iš tų kuris prašėsi nuoširdaus bei realaus papasakojimo.
scrap8- o tau nebuna, kai ziuri is praeities i atliktus darbelius, kad kyla noras juos pataisyti ziurint,sios dienos akimis ir turint sios dienos patirti ?Ar taisai ?
Man vat jauciu kad labai kniedi pasidaryti koki albumiuka, bet mastau, ar ji vis perziurint, nekils noras vis ka nors jame pertaisyt
Man vat jauciu kad labai kniedi pasidaryti koki albumiuka, bet mastau, ar ji vis perziurint, nekils noras vis ka nors jame pertaisyt
Savo pirmųjų skrebukų neketinu taisyti tai įrodymas kad tobulėju. Juos vartydama atrandu save, bei sau patvirtinu kas man svarbiausia--t.y. skrebinimo prioritetai, pasimokau iš klaidų. Labiausiai gailiu tų skrebukų kuriuose norėjau pademonstruoti kokią tendenciją ar produktą, ir visai neskyriau dėmesio aprašymui
Bet to pačio skrebuko niekad neperdaryčiau.
Jei man anksčiau skrebinta nuotrauka labai miela ar graži, tai bandau ją vėl panaudoti ir kaip nors ją įkomponuoti vėl, galbūt skirtinga tema.
*Pavyz. šis mano "žalias" skrebukas: http://www.twopeasin...our-beauty/?c=t kuriame prisipirkau naujų rub-on'ų, raidynų ir taip norėjosi viską panaudoti ir kokį įmantrų pavadinimą sugalvoti
* Ta pati nuotrauka panaudota vėl, bet kita tema: http://www.flickr.co...N07/4342846662/
*Ir dar tikiuosi panaudoti tą pačią foto šalia kito sūnelio panašia tematika ir panašaus amžiaus...parodyti jų panašumus ir skirtumus pirmą savaitę.
....taigi darbelių neperdarau, tiktai tą pačią foto dažnai panaudoju
Žmogiuke: einu dabar tavo skrebuką iš arčiau dar pasižiūrėti
Žmogiuke: Jau minėjau kad visumoj man šis darbelis ypač koloritas toks lengvas ir gaivus lyg pasivaikščiojimas pajūry. Patiko tas gelbėjimo ratas ir virvė...pasiskolinsiu šią idėją
Konstruktyvi kritika:
*labai didelius tarpus palikai tarp nuotraukų. Raudonai pabrėžiau kur. Jie tarsi kaip loveliai į kuriuos akys įkrenta...tarp nuotraukų dideli tarpai nepageidautina Tenai labai tiktų teksto juostelės: kelios firmos kaip 7gypsies ir Making Memories turi spec. atostogų/pajūry temom su žodžiais: relax, escape, seaside, oceanside, wind, sun, ir t.t....teksto juostelės užlipdytų tuos tarpus
* Tavo akcento spalva ta koralinė raudona, bet jos kžkp per mažai. Tiktų jei tų sagučių dar pamėtytum po visą lapą...maždaug išdėsčiau kur.
* Dabar įsivaizduok kad šį skrebą pakeistume į juodai baltą. Nuotraukose daug juodo, o pats fonas tokia lengva atmosfera lyg atsiskyrus nuo fono. Šio skrebuko fonas j/b foto būtų pilkas. Tiktų subalansuoti nuotraukose juodą spalvą ir ką nors juodo pridėti ant pagrindo. Bet tai turi būti kas lengvo, o ne solidus- juodai sodrus sendinimas netiktų. Pavyz. gal kokį tamsesnį žvejų tinklelį prikabinti nuo tos virvės, ar lapų kraštus štampuoti kokiu sieteliu...bet juodos spalvos panaudojimas turi būti eterinis lengvumas.
*Man nesižiūri tie raštuoti aplamdyti popieriukai po foto...nž ar per mažai jų matosi, ar jų išdėstymas, ar aplamai jų nereikia, ar gal kitaip būtų dera juos panaudoti, bet būtent taip man nelabai
Visumoj man , bet prašei komentuoti detales
Ar gali buti geresne pamokele, negu komentaras-kritika prie cia pat duodamo pavyzdzio... cia pat ir detales, ir spalvos , ir paaiskinimai. Tik analizok ir dekis i galva! Aciu labai.