Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiruošimas dekupažuoti

QUOTE(lolitux @ 2010 11 05, 10:18)
sveikos, esu visiškai žalia dekupažo srityje, bet labai norėčiau pamėginti jau vien dėl to, kad namie daug ką atnaujinti norėčiau  blush2.gif

taigi pradėsiu nuo to, kad norėčiau šiek tiek padekupažuoti plastikinius vamzdžius vonioje, ar tai įmanoma? jie yra dažyti, taigi nuo ko turėčiau pradėti? ar dažus nuimti su kokia chemija, ar pašiaušti švirtriniu popieriumi? ir kokia toliau būtų eiga? labai dėkavoju už ats 4u.gif

o tu sendint nori, ar tik šiaip paveiksliukais apklijuoti(pastarąjį variantą ir siūlyčiau)
tada užtektų šiek tiek pašiaušt, kad paveiksliukai klijuotųsi, tose vietose.
manau g.gif
Atsakyti
QUOTE(ericaa @ 2010 09 08, 22:19)
Sveiki,

norėčiau dekupuoti komodą. Ji padengta laminatu. Norėčiau, kad užvestumėt ant kelio kaip pasiruošti. Laminatą reikia švitrinti ar kažkuo dengti? Na nelabai įsivaizduoju blush2.gif Iš anksto ačiū už patarimus

laminatą reikia gerokai pašveisti švitriniu, kad pašiaušti paviršių prieš dedant gruntą.

Neimk stambaus švitrinio, o tokį gana smulkų, nusiteik kad švitrinio popieriaus teks nemenkai sunaudoti. Šveičiant stambiu (skubančios merginos kartais šią klaidą padaro) dažnai galima pridaryti negražių griovių, kuriuos gali tekti net spec priemonėmis užglaistyti. Mediniuose paviršiuose sudraskyti taip galima negražiai, kad nors buldozerį užlyginimui kvieskis mirksiukas.gif

Na ne statybininkės mes, o dekoruoti norime, tad elkimės su daiktų paviršiais švelniai, kaip su vyrais mirksiukas.gif

Viską pašveitus švitriniu, rekomenduočiau nuvalyti visą paviršių su vaitspiritu, Jo būna statybinių prekių parduotuvėse ir bekvapio. Neapsigauk, jei bekvapis - nereiškia kad nenuodingas, tad patalpą vėdinti reikės. Vaitspiritas pašalins visus riebalų likučius nuo paviršiaus.

Tada visas paviršius tolygiai gruntuojamas. Gruntuoti labai gerai galima su kempine indams plauti (ne tokia pačia minkščiausia, bet kokybiškesne, brangesne, ir laikyti tokią bus patogiau, nes turi įdubimus šonuose, tokios geriau ir tolygiau dengia). Kempinė labai gerai išsiplauna su skystu muilu, tad ji bus daugkartinio naudojimo thumbup.gif

Kai kas mėgsta dažus gruntavimui skiesti, aš taip nedarau. Ploną sluoksnį galima išgauti ir tirštais, tik pirma teks pasipraktikuoti, kad pajausti kaip tą "plonumą" padaryti, todėl visus "fasadinius" darbus pradėk daryti nuo mažiausiai matomo ploto.

Sėkmės drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuotaikinga: 09 sausio 2011 - 03:16
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 01 09, 03:09)
Sėkmės  drinks_cheers.gif

Labai labai ačiū už išsamų atsakymą smile.gif Vasarą reiks vežtis pas tėvus į namą ir bandyt rolleyes.gif
Atsakyti
Noriu spintą papuošti fotografijomis... ir norėčiau paklaust kiek ją ten ruošti: pakanka pašveisti pašiaušiant paviršių ir akriliniais dažais patepti kur bus foto?
Gražus medžio raštas, todėl bendrą foną noriu palikti tokį koks yra, tik skeldijančiu laku padengti.
Spinta šponuota, ir padengta tokiu storu sluoksniu lako, bet ne poliruota (ar kaip ten vadinasi).
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2011 02 23, 20:13)
Noriu spintą papuošti fotografijomis... ir norėčiau paklaust kiek ją ten ruošti: pakanka pašveisti pašiaušiant paviršių ir akriliniais dažais patepti kur bus foto?
Gražus medžio raštas, todėl bendrą foną noriu palikti tokį koks yra, tik skeldijančiu laku padengti.
Spinta šponuota, ir padengta tokiu storu sluoksniu lako, bet ne poliruota (ar kaip ten vadinasi).

Taip, reikėtų pašveisti, geriausia dar ir gruntuoti. Norint, kad gražiai atrodytų reikėtų visą spintą dengti dvikomponenčiu, todėl pagalvokite, ar darbo sąnaudos nebus jums per didelės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2011 02 23, 19:13)

Jeigu kyla tokie klausimai, nuo spintos nepradėčiau.
O ir dekoravimo planas nupasakotam baldui abejotinas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 24 vasario 2011 - 10:03
Oi visos spintos nedekoruosiu, tik vieną sienelę blush2.gif . Aš čia baruose tokius stalus užmačiau, patiko... tik visur kur skaičiau siūlo visą laką nuimt... aš kažkaip sumąsčiau kad neverta, juk net laminuotas plokštes dekoruojat, o spintos būklė gera, lakas neatsilaukpęs ir neišbalęs...
Man visokios tos dėžutės ir visa kita kas maža nelabai naudotina... nelabai ir patinka dirbt su smulkiais daiktais. O spintos atnaujinimo planas senei galvoja planuojamas ir deliojamas vaizdas, gal kitiems ir nelabai toks variantas, bet man taip norisi. Aišku fotografijas deliojausi ir eksperimentavau ant paprastos lentos... ir prieš imantis spintos dar ir lakus pasibandysiu... nepulsiu gadint baldo vien entuziastingų užmačių genama 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bytte: 24 vasario 2011 - 10:24
turiu priemonių dėžutę, su kuriomis galima dekoruoti medį (kazkoks Senukinis gruntas, akriliniai dažai, vienkoponentis sendintojas, lakas). ar tos pačios priemonės tiks metalui (skardinėms). Kaip paruošti skardinę nuo sausainių dekoravimui? ji sakyčiau dažyta g.gif
Atsakyti
Man taip pat reiktu patarimo. Noriu atnaujinti toki staliuka ant ratuku. Laikau ji balkone. Ten toks metalas blizgus, kogero chromuotas, tik parudyjes, tai kaip suprantu tas rudis reikia nusveisti, patepti rudziu suryseju ir nugruntuoti, o tada galima dazyti akriliniais dazais? Ir dar klausimas, kadangi tos dalies nedekupaziuosiu ar reikia po nudazymo, isdziuvus nulakuoti? Tas metalas tai kaip remas, o staliukas padarytas is presuoto kartono ar kaip jis ten vadinasi, tai atleiskit man pradedanciajai...ji nusveisiu ir reikia deti dar koki grunta ar tiesiog dazyti baltais dazais? Labai aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kardio @ 2010 08 29, 22:10)
sveiki,kaip suprantu va toki stala paruosti atnaujinimui uztenka nuvalyt su svitriniu popierium?Ar reikia dar paskui kazkuo specialiu padengti ar tinka tie klijai/lakas dekupazui ? dekui uz patarimus  4u.gif
user posted image

kaznai kaip sekesi sita stala dekupuoti?ir as toki turiu noriu dekupuoti smile.gif
Atsakyti
Man taip pat labai patinka dekupazuoti darbai. Pati nedaug esu dariusi, taciau mano svajone balkoja paversti provanso stiliumi. Balkone yra baldines plokstes spinta, ji yra rudos spalvos. Noreciau ja padaryti sviesia. Nuo ko tureciau pradeti? Kaip ja nusveisti ar iskarto dazyti ir kokiais dazais? Planuoju uzklijuoti ovalios formos paveiksliukus ant duru, o kitur tik patrinti.
Atsakyti
Sveikos. Padėvėtų drabužių parduotuvėje nusipirkau labai fainus batus (kažkas panašaus į liną), bet keliose vietose dėmės, kurios neišsiplauna. Batai šviesūs. Nusipirkau su ta mintimi, kad batus bandyčiau dažyti spec dažais. Dabar tokia mintis-o gal galima juos dekupažuoti?? Kaip jūs manote?Gal kas darėte? O šiandiena net radau paveikslėlį su batais, kurie praktiškai tokie, kaip mano pirkti ir atrodo taip, kaip aš norėčiau, kad atrodytų
http://www.patinka.l...batai-page.html
Ar įmanoma taip padaryti???
Atsakyti