QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2010 04 08, 20:55)
Tas tai tai, bet.... Kaip atskirt profesionalią nuo neprofesionalios? Ir kodėl reiktų kažką diskriminuot vien todėl, kad jis geresnę techniką turi ir geriau moka fotografuot?
Vat dėl to, kad dėtų tik savo autorines, tai aš gal ir sutikčiau, nors vėl gi, pilvuką juk savo didžioji dauguma rodo, o fotografavo kitas asmuo. Slidu...
Vat dėl to, kad dėtų tik savo autorines, tai aš gal ir sutikčiau, nors vėl gi, pilvuką juk savo didžioji dauguma rodo, o fotografavo kitas asmuo. Slidu...
Neatskirsi. Ir diskriminuoti tikrai negali. Ta nuotrauka, apie kurią diskutuojama dabar, bent jau kiek iš savo pusės žiūri ir lyginu pagal savo turimą "foto amuniciją", tai galėčiau sakyti, kad galėjo būti ir filtras uždėtas fonui išgauti.
O dėl autorinių vėl gi dalykas toks, kad jeigu mano vyras gražiai fotografuoja ir pas mus namie yra profesionali amunicija, tai vėl gautųsi diskriminacija kitų atžvilgiu. Be to, jeigu aš pati moku gražiai fotografuoti, tai man nesunku fotoaparatą užsikelti ant trikojo ir nusifotografuoti Taip kad tikrai slidus dalykas
Vat įdomu būtų sužinoti iš pačios autorės, kaip ir kas tenai. Bet labai abejoju, ar ji ką ir pasakys, jeigu tai bus darytos prof. fotografo nuotraukos ir atiduotos jau tokios jai tiesiai į rankas. Bet mano manymu, tai fotomontažas (pažiūrėkit atidžiai į vieną nuotraukos kraštą ir į kita - vienoj dangus, o kitoj staiga išdygsta žolė ar povo plunksnos ar kas tenai...)