programų lyg ir netrūksta - 11
QUOTE(pipete @ 2010 04 12, 13:14)
dažnai, net žiemai pridariau(nors buvo prieštaringu nuomonių, bet surizikavau), tik žiemai panaudojau pektino, kai jis baigesi-paprasto želatino, tai iki šiol turiu. Be to su šia programa ir adžika išbandžiau
QUOTE(Sense @ 2010 04 12, 13:19)
programų lyg ir netrūksta - 11
tai pakanka, nors puse iš jų naudokit
Lašeli, dėl spurgų ir blynų receptų, tai turėčiau čia ir vietoje juos sukurti (veiksmas vyko kokius 4 metus atgal). Bet paieškosiu info ta tema. Aš kuriu receptus vietoje, juo labiau, kad blynams gi nieko ypatingo nereikia: pridedi kiaušinių, pieno, miltų ir kepi. Spurgoms analogiškai, tik kietesnę tešlą daryti.
Spurgos (receptas iš knygos "Valgių gaminimas" 1967 m.,) pabandyk pritaikyti
500g miltų
3/3st. pieno
50.g mielių
5-6 tryniai
100 g.tirpyto sviesto
25 lašai romo,
0,5 lazdelės vanilės,
10 g. karčiųjų migdolų,
druskos truputis
Cukraus pudra pabarstymui.
Spurgos (receptas iš knygos "Valgių gaminimas" 1967 m.,) pabandyk pritaikyti
500g miltų
3/3st. pieno
50.g mielių
5-6 tryniai
100 g.tirpyto sviesto
25 lašai romo,
0,5 lazdelės vanilės,
10 g. karčiųjų migdolų,
druskos truputis
Cukraus pudra pabarstymui.
QUOTE(pipete @ 2010 04 12, 13:32)
Lašeli, dėl spurgų ir blynų receptų, tai turėčiau čia ir vietoje juos sukurti (veiksmas vyko kokius 4 metus atgal).
As siaip nedaznai eksperimentuoju , pirmiausia megstu padaryti tiksliai pagal recepta, o paskui tik prikuriu ko nors , kartais pasiteisina, kartais ne
O apie spurgas ir blynus net nepagalvojau.
Bandysiu, kai pyragas nusibos
Tikiuosi nesupyksi, jei tavo komentarus pasituosiu cia Pyragas Hermanas, arba Hubertas, arba Vatikano duona
QUOTE(pipete @ 2010 04 12, 12:32)
Spurgos (receptas iš knygos "Valgių gaminimas" 1967 m.,) pabandyk pritaikyti
500g miltų
3/3st. pieno
50.g mielių
5-6 tryniai
100 g.tirpyto sviesto
25 lašai romo,
0,5 lazdelės vanilės,
10 g. karčiųjų migdolų,
druskos truputis
Cukraus pudra pabarstymui.
500g miltų
3/3st. pieno
50.g mielių
5-6 tryniai
100 g.tirpyto sviesto
25 lašai romo,
0,5 lazdelės vanilės,
10 g. karčiųjų migdolų,
druskos truputis
Cukraus pudra pabarstymui.
man jaunai ir nepatyrusiai priminkit ką ten reik atmesti kai turi raugo? pvz turiu to hermano bebaigiančio rūgti, tai nededu mielių ir skysčių mažiau? ar kaip ten?
Nepamenu to Hermano sudėties. Pridėk ko ten nėra išskyrus mieles, padaryk kelias bandomąsias spurgas ir paragauk, jei kas ne taip gali pataisyti.
QUOTE(pipete @ 2010 04 12, 13:19)
Nepamenu to Hermano sudėties. Pridėk ko ten nėra išskyrus mieles, padaryk kelias bandomąsias spurgas ir paragauk, jei kas ne taip gali pataisyti.
hermanas maitinamas pienu, miltais ir cukrum (bent jau maniškis). tai praktiškai sviesto, kiaušinių ir miltų tereik.
Terra2, labai ačiū už info
gal ir nusibosta visoms tą patį atsakinėt, bet neįmanoma visko tam internete išsiknist
nežinau kaip kiti, bet aš nemėgstu nei pilno grudo, nei rugine...programos, yra pagrindine, tešlos maišymo ir kepimo, na dar džemas ir tortams, viskas, kitu gali ir ne būt
pastudijavau, kuo manojoj duonkepėk skirias tos programos, tai iš esmės keliom min ilgiau kildina ir keliom min ilgiau kepa, bet tik keliom. Na nebent temperatūra skirias, bet to nerašo.
Tai viską darau su normalia, arba naudoju tik mašymą ir kildinimą.
O džemo programa man visai patiko, nereik maišyt, kad neprisviltų, tik kiekis nedidelis, bet kai mes praktiškai uogienių nevalgom, tai visai gerai.
gal ir nusibosta visoms tą patį atsakinėt, bet neįmanoma visko tam internete išsiknist
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 12, 13:08)
nežinau kaip kiti, bet aš nemėgstu nei pilno grudo, nei rugine...programos, yra pagrindine, tešlos maišymo ir kepimo, na dar džemas ir tortams, viskas, kitu gali ir ne būt
pastudijavau, kuo manojoj duonkepėk skirias tos programos, tai iš esmės keliom min ilgiau kildina ir keliom min ilgiau kepa, bet tik keliom. Na nebent temperatūra skirias, bet to nerašo.
Tai viską darau su normalia, arba naudoju tik mašymą ir kildinimą.
O džemo programa man visai patiko, nereik maišyt, kad neprisviltų, tik kiekis nedidelis, bet kai mes praktiškai uogienių nevalgom, tai visai gerai.
QUOTE(keistuole @ 2010 04 12, 07:18)
Aga, abi vienu metu maisiau, kildinau tiek pat laiko ir tuo pat metu sudejau kept. O kildinau kambario temperaturoj, po veluxu padejus, kad duonytei sviesiau ir silciau butu. Ir jai patiko
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 12, 08:15)
Va, va. Šaunu, kad vis tik pasiryžote pabandyti kepti orkaitėje. Aš jau seniai duonkepei pakeičiau statusą(tik tešlos minkymui). Bet duonai tešlą minkau rankomis, nes visada darau dvigubą normą. Jau įpratau, nes pajutau akivaizdų skirtumą tarp iškeptos duonos orkaitėje ir duonkepėje.
na sioks toks nusivylimas tada, kad duonkepe tik teslos maisymui lieka...Na bet plikyta duonele, batonai, pyragai taigi gerai gaunasi
O as orkaiteje kepu tose skardose, kur uz Rimi lipdukus nemokamai dalino Labai gerai sutelpa dvi normos ir forma grazi gaunasi.
Sense
GELBEKIT!!!
Pirma karta maisau tesla duonai, ir reikia teslai 1 kg miltu, bet ten man jau nuo puses kilo gavosi tokia tirsta tesla... ka daryt, kokia ta tesla turi but??
Pirma karta maisau tesla duonai, ir reikia teslai 1 kg miltu, bet ten man jau nuo puses kilo gavosi tokia tirsta tesla... ka daryt, kokia ta tesla turi but??
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 04 12, 20:07)
GELBEKIT!!!
Pirma karta maisau tesla duonai, ir reikia teslai 1 kg miltu, bet ten man jau nuo puses kilo gavosi tokia tirsta tesla... ka daryt, kokia ta tesla turi but??
Pirma karta maisau tesla duonai, ir reikia teslai 1 kg miltu, bet ten man jau nuo puses kilo gavosi tokia tirsta tesla... ka daryt, kokia ta tesla turi but??
o kokia duona?koks receptas?
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 04 12, 21:07)
GELBEKIT!!!
Pirma karta maisau tesla duonai, ir reikia teslai 1 kg miltu, bet ten man jau nuo puses kilo gavosi tokia tirsta tesla... ka daryt, kokia ta tesla turi but??
Pirma karta maisau tesla duonai, ir reikia teslai 1 kg miltu, bet ten man jau nuo puses kilo gavosi tokia tirsta tesla... ka daryt, kokia ta tesla turi but??
galima smulkiau