sveikutes
ateinu su tokiu gal neiprastu klausimu, tik nesijuokit labai
kaip parugstinti rauga?man jis atrodo pacioj pradzioj rugstesnis buvo o dabar to rugstumo pamazejo, as megstu rugscia duona, o paskutine kai kepiau rauginau per nakti ir vistiek man rugsteles truksta
gal sakau ji palaikyt istraukus is saldytuvo tiesiog nemaitinant ar kokio jogurto ipilt?ka manot?
QUOTE(Dianux68 @ 2010 04 11, 16:36)
Man atrodo, kad mes apie tą patį kalbam
Kur as perku, tai kioskelis, iki parduotuves jiems labai labai toli Dabar jie ten ir dobilu ir kt. zoliu seklas pardavineja, maisu prisistate ant zemes.
Maciau kitoj turgaus pusej, kur ivaziavimas (ar isvaziavimas) is Ausros al. puses (nuo verslo inkubatoriaus), atsidare kombinuotu pasaru parduotuve, vis galvoju ten uzsukti pasidairyti, bet neprisiruosiu.
QUOTE(qqte @ 2010 04 11, 18:45)
sveikutes
ateinu su tokiu gal neiprastu klausimu, tik nesijuokit labai
kaip parugstinti rauga?man jis atrodo pacioj pradzioj rugstesnis buvo o dabar to rugstumo pamazejo, as megstu rugscia duona, o paskutine kai kepiau rauginau per nakti ir vistiek man rugsteles truksta
gal sakau ji palaikyt istraukus is saldytuvo tiesiog nemaitinant ar kokio jogurto ipilt?ka manot?
ateinu su tokiu gal neiprastu klausimu, tik nesijuokit labai
kaip parugstinti rauga?man jis atrodo pacioj pradzioj rugstesnis buvo o dabar to rugstumo pamazejo, as megstu rugscia duona, o paskutine kai kepiau rauginau per nakti ir vistiek man rugsteles truksta
gal sakau ji palaikyt istraukus is saldytuvo tiesiog nemaitinant ar kokio jogurto ipilt?ka manot?
Galit obuolių sulčių įpilti, kefyro, jogurto, raugo daugiau dėti. Tiesa ETA duonkepės receptų knygelėje parašyta pilti obuolių acto 2 v.š.
QUOTE(pipete @ 2010 04 11, 18:03)
Galit obuolių sulčių įpilti, kefyro, jogurto, raugo daugiau dėti. Tiesa ETA duonkepės receptų knygelėje parašyta pilti obuolių acto 2 v.š.
tai cia jau i pacia duona maisant ar galima ir i ta turima rauga kuri noreciau kuo ilgiau tureti det?
acto i duona tai nenoriu pilt
QUOTE(qqte @ 2010 04 11, 18:45)
sveikutes
ateinu su tokiu gal neiprastu klausimu, tik nesijuokit labai
kaip parugstinti rauga?man jis atrodo pacioj pradzioj rugstesnis buvo o dabar to rugstumo pamazejo, as megstu rugscia duona, o paskutine kai kepiau rauginau per nakti ir vistiek man rugsteles truksta
gal sakau ji palaikyt istraukus is saldytuvo tiesiog nemaitinant ar kokio jogurto ipilt?ka manot?
ateinu su tokiu gal neiprastu klausimu, tik nesijuokit labai
kaip parugstinti rauga?man jis atrodo pacioj pradzioj rugstesnis buvo o dabar to rugstumo pamazejo, as megstu rugscia duona, o paskutine kai kepiau rauginau per nakti ir vistiek man rugsteles truksta
gal sakau ji palaikyt istraukus is saldytuvo tiesiog nemaitinant ar kokio jogurto ipilt?ka manot?
Raugą nestatyk į šaldytuvą, o pamaitink ir palik dviem-trim dienom šiltai, tada galėsi paimt dalį kepimui o likusia dalį vėl pamaitink ir gali arba laikyt šiltai, arba statyt į šaldytuvą
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 11, 18:12)
Raugą nestatyk į šaldytuvą, o pamaitink ir palik dviem-trim dienom šiltai, tada galėsi paimt dalį kepimui o likusia dalį vėl pamaitink ir gali arba laikyt šiltai, arba statyt į šaldytuvą
aciu kazka panasaus ir pagalvojau, tik pasitikslint norejosi kad nesugadinciau
pradzioj jis lyg rugstesnis buvo bet as itariu gal per daznai pamaitinau, tai sumazejo rugstele
kyla tai jis man puikiai ir greitai
dabar istraukus is saldytuvo pamaitinau o po keliu dienu kaip tik laikas kept duona bus
QUOTE(qqte @ 2010 04 11, 19:21)
aciu kazka panasaus ir pagalvojau, tik pasitikslint norejosi kad nesugadinciau
pradzioj jis lyg rugstesnis buvo bet as itariu gal per daznai pamaitinau, tai sumazejo rugstele
kyla tai jis man puikiai ir greitai
dabar istraukus is saldytuvo pamaitinau o po keliu dienu kaip tik laikas kept duona bus
pradzioj jis lyg rugstesnis buvo bet as itariu gal per daznai pamaitinau, tai sumazejo rugstele
kyla tai jis man puikiai ir greitai
dabar istraukus is saldytuvo pamaitinau o po keliu dienu kaip tik laikas kept duona bus
Na matai,vieni bando atsikratyt rūgštelės, o kitiem atvirkščiai
Taip, dėl dažno maitinimo gal ir dingt/sumažėt rugštelė
Patyrusios kepėjos, gal žinote kas tai per miltai "self-raising flour" ? Verčiau per google vertėją anglišką recepetą, šitų miltų neišvertė ir bijau apsigauti ar teisingai spelioju.
nataliuncik,pagelbek,o vaisine duonele tavoji kokia yr tokia prie sausesniu ar dregnesniu?
aj va dar....zinokit as indelio kur laikau rauga neplaunu(cia kaip anksciau moterys kubilu kur duona raugina neplaudavo ) kaip nuostabiai raugas rugsta Atsimenat terra pasakojo kad raugas gali pakilt ir vel nusileist,nes mergaites panikavo kad raugas nekyla.Tai vat puikiai maciau kad mano raugas ir pakyla ir nusileidzia ir vienakart vos is indelio neislipo,teko graziai paprasyt kad nepabegtu
aj va dar....zinokit as indelio kur laikau rauga neplaunu(cia kaip anksciau moterys kubilu kur duona raugina neplaudavo ) kaip nuostabiai raugas rugsta Atsimenat terra pasakojo kad raugas gali pakilt ir vel nusileist,nes mergaites panikavo kad raugas nekyla.Tai vat puikiai maciau kad mano raugas ir pakyla ir nusileidzia ir vienakart vos is indelio neislipo,teko graziai paprasyt kad nepabegtu
QUOTE(Sense @ 2010 04 11, 20:54)
Patyrusios kepėjos, gal žinote kas tai per miltai "self-raising flour" ? Verčiau per google vertėją anglišką recepetą, šitų miltų neišvertė ir bijau apsigauti ar teisingai spelioju.
Jie yra jau su kepimo milteliais.
QUOTE(Sense @ 2010 04 11, 18:54)
Patyrusios kepėjos, gal žinote kas tai per miltai "self-raising flour" ? Verčiau per google vertėją anglišką recepetą, šitų miltų neišvertė ir bijau apsigauti ar teisingai spelioju.
ASs juos naudoju tortu, bandeliu kepimui...
ačiū