MAMICY parasyk MArgaretai berods ji dalino
QUOTE(Mrs. R @ 2010 05 02, 15:46)
Nužiūrėjau Ustukių malūno pasiūlymą miltams ir termiškai apdorotiems kvietiniams bei ruginiams grūdams, dedamiems į kepamą duoną. Min kiekis - 50kg - ar ką domintų: rupūs kvietiniai/ruginiai miltai, įv grūdai? Paorganizuočiau, šiaip, važiuoju ir į Vlnių, ir į Kn kartą per savaitę beveik...
domintų
QUOTE(MAMICY @ 2010 05 02, 20:10)
prieš kelias dienas (o gal daugiau ) dalinotės salyklą... gal dar kas turi atliekamo Kaune? paimčiau... jei galima į AŽ (nevisada pavyksta temą sekti)
galiu "paguosti" kad neliko
Mrs. R, mane irgi domintų ruginiai
QUOTE(keistuole @ 2010 05 01, 13:47)
O kodėl man praktiškai pagal visus receptus gaunasi per skystos tešlos.
Atrodo viską dedu pagal normas
Tik kai darau pagal Terros Savos duonos receptą tada labai gražiai susiformuoja kepaliukas ir kyla iš esmės į viršų, ne plečiasi į šonus.
Negi man visur dėt daugiau miltų
Beje su raugu taip nieko ir nepadariau, tai tiesiog dalį jau sunaudojau kepimui tik dar dėjau ir mieles. Duona turi tokia silpną silpną rūgštelę, kurios jokiais milteliniais raugais neišgaudavau.
Likutį pastačiau šaldytuve ir nebežinau ar vėl kitą kart sukept su mielėm, ar vis gi bandyt maitint ir kažko tikėtis
Atrodo viską dedu pagal normas
Tik kai darau pagal Terros Savos duonos receptą tada labai gražiai susiformuoja kepaliukas ir kyla iš esmės į viršų, ne plečiasi į šonus.
Negi man visur dėt daugiau miltų
Beje su raugu taip nieko ir nepadariau, tai tiesiog dalį jau sunaudojau kepimui tik dar dėjau ir mieles. Duona turi tokia silpną silpną rūgštelę, kurios jokiais milteliniais raugais neišgaudavau.
Likutį pastačiau šaldytuve ir nebežinau ar vėl kitą kart sukept su mielėm, ar vis gi bandyt maitint ir kažko tikėtis
Tėšla gaunasi skystesnė, kai ruginių miltų recepte yra daugiau negu kvietinių. O dar priklauso ir nuo pačių miltų. Namų sąlygomis laikant, jie vistiek prisigeria drėgmės. Jeidu kepat duonkepėje, tai nesukit sau galvos, tegul būna skystesnė tešla, o jeigu orkaitėje, tai dadėkit miltų.
O kas liečia raugą, tai būtinai kepkit viską tik su raugu. O mielių jau nebedėkit. Tiek stengėtės kol jį išsiauginot, o dabar norit sukepti su mielėmis. Aš net nesupratau kaip tai žadate padaryti.
Papildyta:
Merginos, šiandien ir rytoj "IKI" parduotuvėse akcija Kvietiniams I rūšies miltams. Tai pagrindiniai duoniniai miltai! Aš bėgu pirkti didesnį kiekį.
QUOTE(Terra2 @ 2010 05 03, 08:25)
Tėšla gaunasi skystesnė, kai ruginių miltų recepte yra daugiau negu kvietinių. O dar priklauso ir nuo pačių miltų. Namų sąlygomis laikant, jie vistiek prisigeria drėgmės. Jeidu kepat duonkepėje, tai nesukit sau galvos, tegul būna skystesnė tešla, o jeigu orkaitėje, tai dadėkit miltų.
O kas liečia raugą, tai būtinai kepkit viską tik su raugu. O mielių jau nebedėkit. Tiek stengėtės kol jį išsiauginot, o dabar norit sukepti su mielėmis. Aš net nesupratau kaip tai žadate padaryti.
O kas liečia raugą, tai būtinai kepkit viską tik su raugu. O mielių jau nebedėkit. Tiek stengėtės kol jį išsiauginot, o dabar norit sukepti su mielėmis. Aš net nesupratau kaip tai žadate padaryti.
Nededu ruginių daugiau kaip pusės, nes jie vis tiek duoda savą skonį, o vyras mėgėjas kvietinių duonų.
Greičiausiai gal miltai ir bus padrėkę Kepu tik orkaitėj, taip daug skaniau. Daug išbandžiau duonkepėj, ne tas gaunas ko norėtųsi.
Dėl raugo, tai irgi vakar pamislijau, kad reik nors kartą pabandyt su juo be mielių kept, tai dabar tą ir darau Žiūrėsiu, kas gausis.
Su mielėm kai kepiau tai tiesiog į tešlą įdėjau ir to savo raugo porą šaukštų, nes jis gerai man atrodė, tai gaila buvo išmest. Ir suteikė duonai vos juntamą rūgštumą, o kai su mielėm kepiau, tai ir duona normaliai iškilo.
sveikutes,
oj ruginiu tai paimciau visokiu jei butu, ir rupiu ir nerupiu, o kvietiniu rupiu tai as kazkaip nenaudoju o paprastu tai svtgl lenkijoj buvom, tai uzsipirkau, ten kg nekainuoja net 80ct..
oj ruginiu tai paimciau visokiu jei butu, ir rupiu ir nerupiu, o kvietiniu rupiu tai as kazkaip nenaudoju o paprastu tai svtgl lenkijoj buvom, tai uzsipirkau, ten kg nekainuoja net 80ct..
Prisijungiu ir aš prie norinčių miltų. Lauksim žinių
Terra2 , o kodėl plikytą su raugu pagal jūsų receptuką tiek ilgai kildint reikia (6-8 val, paskui dar 1,5-2)?
QUOTE(keistuole @ 2010 05 03, 16:08)
Terra2 , o kodėl plikytą su raugu pagal jūsų receptuką tiek ilgai kildint reikia (6-8 val, paskui dar 1,5-2)?
Literatūroje rašo, kad plikytus miltus raugas ilgiau aktyvina, t.y.kol visa tešla susilieja su raugu, ilgiau užtrunka. Aš bandžiau tai ignoruoti ir kildinau tiek, kaip ir paprastai, kad tešla pakiltų dvigubai, bet gavosi šnipštas. Taigi, laikausi jau patikrintų ir pačios išbandytų receptų. Kepant su mielėmis plikytą duoną, papildomai kildinti nereikia.
QUOTE(Terra2 @ 2010 05 03, 16:33)
Literatūroje rašo, kad plikytus miltus raugas ilgiau aktyvina, t.y.kol visa tešla susilieja su raugu, ilgiau užtrunka. Aš bandžiau tai ignoruoti ir kildinau tiek, kaip ir paprastai, kad tešla pakiltų dvigubai, bet gavosi šnipštas. Taigi, laikausi jau patikrintų ir pačios išbandytų receptų. Kepant su mielėmis plikytą duoną, papildomai kildinti nereikia.
Ta prasme pakilusi dvigubai, ji kepant sukrisdavo?
Man viskas gavosi kaip ir gerai, ir iškilo ir iškepė, bet šiek tiek per rūgštu, tai ir galvoju, ar vis gi reik trumpiau laikyt, ar raugo kiekį mažint, ar pas mane aplamai tas raugas nevykęs