Sveikos gyvos kepėjėlės,
senokai buvau užsukus į mūsų kepyklėlę, smagu matyti tiek naujų veidų
Merginos vilnietės, kam reikia rupių kvietinių arba ruginių miltų - maloniai prašom į DeLoną
Ir dar kelios DeLonos naujienos duonos kepimui:
- kvietinis nefermentuotas salykas
- ruginis nefermentuotas salyklas
- kepimo mišinys "Tamsusis".
Su mišiniu "Tamsusis" kepiau rupių kvietinių miltų duoną, papildomai dar dėjau vos vos skrudinto salyklo ir sauso raugo. Kepiau duonkepėje. Gavosi labai minkšta, visiškai netrupanti, švelnaus skonio duona:
Laurechkos duonelės labai skanios, šaunuolė
QUOTE(Dianux68 @ 2010 04 30, 22:22)
Įsiterpsiu mergaitės Ne manęs klausėt, bet... Fantastiško skonio baltos ("Palangos", šiauliečiai dievina "Baristų") duonytės miltų santykis - 700 g. kvietinių, 300 g. ruginių. Visą kitą - fantazijos reikalas.
Dėkui, bandysiu pirmadienį O raugas koks - ruginis? O su kvietiniu raugu kokia duona gaunasi?
Kepiau prieš keletą dienų antrą kartą duoną su raugu. Šįkart jau ir salyklo turėjau Gavosi skani duonelė, kaip Močiutės (prie recepto taip ir parašyta ) Nerūgšti, tamsi. Šįkart ir iškilo ji man geriau, bet per vidurį vis tiek susmego kelis cm Na, iš viršaus tokia duobutė pasidarė. Kažin ką ne taip dariau
QUOTE(Dianux68 @ 2010 04 30, 20:22)
Ruginei duonai kokį miltų santykį dedat. Šiandien vėlai vakare minkysiu, noriu paeksperementuoti
Borodino duona kepiau pgl sita rec, Palangos kepiau pgl Terros rec, kur buvo kartu prie jos raugo parasytas
O kodėl man praktiškai pagal visus receptus gaunasi per skystos tešlos.
Kai maišo duonkepė atrodo viskas gerai, bet kai kiek pastovi šiltai tai labai labai lipni pasidaro, o jei suformuoju kepaliuką tai jis ištįžta.
Atrodo viską dedu pagal normas
Tik kai darau pagal Terros Savos duonos receptą tada labai gražiai susiformuoja kepaliukas ir kyla iš esmės į viršų, ne plečiasi į šonus.
Negi man visur dėt daugiau miltų
Beje su raugu taip nieko ir nepadariau, tai tiesiog dalį jau sunaudojau kepimui tik dar dėjau ir mieles. Duona turi tokia silpną silpną rūgštelę, kurios jokiais milteliniais raugais neišgaudavau.
Likutį pastačiau šaldytuve ir nebežinau ar vėl kitą kart sukept su mielėm, ar vis gi bandyt maitint ir kažko tikėtis
Kai maišo duonkepė atrodo viskas gerai, bet kai kiek pastovi šiltai tai labai labai lipni pasidaro, o jei suformuoju kepaliuką tai jis ištįžta.
Atrodo viską dedu pagal normas
Tik kai darau pagal Terros Savos duonos receptą tada labai gražiai susiformuoja kepaliukas ir kyla iš esmės į viršų, ne plečiasi į šonus.
Negi man visur dėt daugiau miltų
Beje su raugu taip nieko ir nepadariau, tai tiesiog dalį jau sunaudojau kepimui tik dar dėjau ir mieles. Duona turi tokia silpną silpną rūgštelę, kurios jokiais milteliniais raugais neišgaudavau.
Likutį pastačiau šaldytuve ir nebežinau ar vėl kitą kart sukept su mielėm, ar vis gi bandyt maitint ir kažko tikėtis
QUOTE(LinaGustė @ 2010 05 01, 11:12)
Dėkui, bandysiu pirmadienį O raugas koks - ruginis? O su kvietiniu raugu kokia duona gaunasi?
Kepiau prieš keletą dienų antrą kartą duoną su raugu. Šįkart jau ir salyklo turėjau Gavosi skani duonelė, kaip Močiutės (prie recepto taip ir parašyta ) Nerūgšti, tamsi. Šįkart ir iškilo ji man geriau, bet per vidurį vis tiek susmego kelis cm Na, iš viršaus tokia duobutė pasidarė. Kažin ką ne taip dariau
Kepiau prieš keletą dienų antrą kartą duoną su raugu. Šįkart jau ir salyklo turėjau Gavosi skani duonelė, kaip Močiutės (prie recepto taip ir parašyta ) Nerūgšti, tamsi. Šįkart ir iškilo ji man geriau, bet per vidurį vis tiek susmego kelis cm Na, iš viršaus tokia duobutė pasidarė. Kažin ką ne taip dariau
Va čia dėl raugo, koks jis, tai man mistika. Kokią duoną aš išsiminkau, tokį raugą ir turiu (nes aš, ne taip kaip visos , raugo niekada nemaitinu ).
Papildyta:
QUOTE(laurechka @ 2010 05 01, 13:51)
Borodino duona kepiau pgl sita rec, Palangos kepiau pgl Terros rec, kur buvo kartu prie jos raugo parasytas
Ačiū, rytoj vėl kepsiu, tai išbandysiu. Šiandien kepiau - eksperimentavau, bet...skonis puikus, tik nelabai kuo skyrėsi nuo kitų (bet jau liko nedaug, spėjau išvaišinti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 04 30, 10:29)
O pagal kokį receptą Palangos kepėt? Kiek raugo dėjot? Aš pati mėgstu juo dą duona, bet va mano šeimynai labiau balta patinka...
mano vyras irgi labiau baltą mėgsta, tai jam Terros Palangos labai patiko, kur prie raugo recepto. Ji beje tikrai panaši į parduotuvinę palangą
QUOTE(keistuole @ 2010 05 01, 15:10)
mano vyras irgi labiau baltą mėgsta, tai jam Terros Palangos labai patiko, kur prie raugo recepto. Ji beje tikrai panaši į parduotuvinę palangą
Dėkui, bandysiu
QUOTE(Lung @ 2010 04 30, 23:33)
Su mišiniu "Tamsusis" kepiau rupių kvietinių miltų duoną, papildomai dar dėjau vos vos skrudinto salyklo
O kam? Aš kai kepu su tamsiu mišiniu, gaunasi sodriai ruda, kvepianti duonelė, ten gi įeina keliu rūšių salyklas Kaip Kaune sakė, tu gi jų prekiauji dabar salyklų/mišinių, tai kalbam apie tą patį dalyką
QUOTE(keistuole @ 2010 05 01, 13:47)
O kodėl man praktiškai pagal visus receptus gaunasi per skystos tešlos.
Kai maišo duonkepė atrodo viskas gerai, bet kai kiek pastovi šiltai tai labai labai lipni pasidaro, o jei suformuoju kepaliuką tai jis ištįžta.
Atrodo viską dedu pagal normas
Kai maišo duonkepė atrodo viskas gerai, bet kai kiek pastovi šiltai tai labai labai lipni pasidaro, o jei suformuoju kepaliuką tai jis ištįžta.
Atrodo viską dedu pagal normas
Jei darytum su mielėms, neištižtu, o su raugų visada taip ir bus, dėl to išminkius, geriausia dėt į formą
QUOTE(Di72 @ 2010 04 30, 13:54)
Gal receptuką galėtumėt? nes mano duonkepė manau tokia pati, bet ruginės tešlos neišminko
Sunku pasakyti tikslų receptą. Kiekvienas kartas kitoks. Kai darau šlapesnę duoną, išminko pati duonkepė. Bet vyrui patinka sausesnė, tenka padėti su mediniu šaukštu truputi. Tik pirmam minkyme (taip vis vien lengviau).Rugine duoną kepu ,,pergaminus"" Palangos duoną.Taigi ,, Mano ruginė''.
300 g. ruginio raugo
230 g. vandens
350 g.ruginių miltų
0,7 v.š. druskos (to kur prie duonkepės buvo)
1 vš cukraus
kmynų, sėlenų, ko širdis geidžia.
Užminkius tešlą palieku apie pusei valandos. Tada jei norim rugštesnės tik perminkau [ t.y. paspaudžiu porą mygtukų], ir palieku dar apie 3 valandom, Tai ir yra duonkepių privalumas, kas dar neapsisprendė,pirkti ar ne. Jei reik greičiau statau 2 programą ir 1 kg.
Ir tikriausiai pagrindas kodėl šita duona ,,mano''. Prieš jungiant 2pr ipilu 1st kvietinių kruopų arba kavamalėj kelis kart persuktų perliniųn kruopų. Bandžiau ir miežinių. Gaunasi tipo ,,rugelis''. Ruginei statau stipriausią apskrudimą.
Mano vakarykstis ragaisiukas, tik miltus biski sumaisiau tai gavosi ne toks ragaisiskas,bet skanus
Sveikos,
neturiu ruginių miltų - sėdžiu kaip be rankų, be maisto
Tai jau šiandien iškepiau pagerintų tų itališkų džiūvėsėlių, šeimai pamalonint...
Mažu reiktų pafotografuot, nes visai geri gavosi tokie geri, kad teko dalį paslėpt, kad iškart nesuvalgytų
Jau kaip taikaus į Vlnių važiuot, nes ir salyklo, ir rupių ruginių miltų reik...
Ir pieno milteliai baiginėjasi - Paiduke- ar dar turėsi?
O jūsų duonytės - fantastiškos
Iš naujų receptų bandžiau duoną su graikiškais riešutais ir svogūnais - labai skanu, labai gardžiai kvepia, suraičiau pusę kepaliuko su šprotais Šiaip, skanių duonų reik nekept, jei nenori apsivalgyt...
neturiu ruginių miltų - sėdžiu kaip be rankų, be maisto
Tai jau šiandien iškepiau pagerintų tų itališkų džiūvėsėlių, šeimai pamalonint...
Mažu reiktų pafotografuot, nes visai geri gavosi tokie geri, kad teko dalį paslėpt, kad iškart nesuvalgytų
Jau kaip taikaus į Vlnių važiuot, nes ir salyklo, ir rupių ruginių miltų reik...
Ir pieno milteliai baiginėjasi - Paiduke- ar dar turėsi?
O jūsų duonytės - fantastiškos
Iš naujų receptų bandžiau duoną su graikiškais riešutais ir svogūnais - labai skanu, labai gardžiai kvepia, suraičiau pusę kepaliuko su šprotais Šiaip, skanių duonų reik nekept, jei nenori apsivalgyt...
QUOTE(nataliuncik @ 2010 05 01, 16:10)
O kam? Aš kai kepu su tamsiu mišiniu, gaunasi sodriai ruda, kvepianti duonelė, ten gi įeina keliu rūšių salyklas Kaip Kaune sakė, tu gi jų prekiauji dabar salyklų/mišinių, tai kalbam apie tą patį dalyką
Apie tą patį Aš į visas tamsesnes duonas dedu papildomai salyklo, man jis labai patinka Aš dėjau 3 v.š. plius salyklas. O šiandien ruginę duoną kepdama prie viso to dar ir NATUROS mišinuko 2 a.š. įdėjau - duonelė minkštutėlė ir puri gavosi. O kiek tu dedi "Tamsaus" mišinio ant 0.5 kg miltų?
QUOTE(Mrs. R @ 2010 05 01, 18:45)
Tai jau šiandien iškepiau pagerintų tų itališkų džiūvėsėlių, šeimai pamalonint...
Mažu reiktų pafotografuot, nes visai geri gavosi tokie geri, kad teko dalį paslėpt, kad iškart nesuvalgytų
Iš naujų receptų bandžiau duoną su graikiškais riešutais ir svogūnais - labai skanu, labai gardžiai kvepia,
Mažu reiktų pafotografuot, nes visai geri gavosi tokie geri, kad teko dalį paslėpt, kad iškart nesuvalgytų
Iš naujų receptų bandžiau duoną su graikiškais riešutais ir svogūnais - labai skanu, labai gardžiai kvepia,
Prašom duot receptų ir vaizdų
Itališkus džiūvėsiukus (biscotti turi omenyje?) ir aš labai mėgstu, bet man vis atrodo, kad ten labai daug darbo