laurechka labai grazios duoneles paskanauciau abieju
as siandien kepsiu ragaisi su selenom.
QUOTE(laurechka @ 2010 04 29, 21:59)
Na, atnesu savo snd kepinius: Palangos ir borodino duona
Abi keptos su ruginiu raugu
Abi keptos su ruginiu raugu
O pagal kokį receptą Palangos kepėt? Kiek raugo dėjot? Aš pati mėgstu juo dą duona, bet va mano šeimynai labiau balta patinka...
QUOTE(LinaGustė @ 2010 04 30, 08:29)
O pagal kokį receptą Palangos kepėt? Kiek raugo dėjot? Aš pati mėgstu juo dą duona, bet va mano šeimynai labiau balta patinka...
palangos duona kepiau pgl terros receptuka, kur prie raugo gamybos ideta (pas mane tik puse normos cia). O borodino kepiau pagal nataliunciko is blogo berods....
laurechka, gražios duonos gavosi. Man juodos forma irgi nesigauna kaip parduotuvėje, tokia lygi, glotni. Patirties matyt trūksta .
QUOTE(Bijuna @ 2010 04 29, 13:14)
Terra2, aciu uz sveikinima As dar neturiu duonkepes, dar tik pirkti ruosiuosi. Pinigeli ne maza kainuoja, reikia labai apgalvoti ar tikrai ji reikalinga bus. Bet jei tos duonkepes tikrai gerai minko tesla tai manau gera darba uz mane padarytu
Tema skaitau ,,tyliai". Duona kepu nuo naujų metų. Mano duonkepė ,,Moulinex'' su dviem minkymo mentelėm . Džiaugiuosi laaaaabai. Kepu ir grynai ruginę ir ,,Palangos'' su raugu (pagal Terra2). Ačiū jai už receptą, bet aš kepu tik duonkepėj. Bandžiau ir orkaitėj, bet per daug vargo. Prieš perkant su vyru juokėmes;-Pažaisim, kol atsibos. Dabar žinau ,kad duonos parduotuvėj niekada nebepirksiu, o sugedus duonkepej jos vieta iškart užims nauja.
QUOTE(leitutė @ 2010 04 30, 12:08)
Tema skaitau ,,tyliai". Duona kepu nuo naujų metų. Mano duonkepė ,,Moulinex'' su dviem minkymo mentelėm . Džiaugiuosi laaaaabai. Kepu ir grynai ruginę ir ,,Palangos'' su raugu (pagal Terra2). Ačiū jai už receptą, bet aš kepu tik duonkepėj. Bandžiau ir orkaitėj, bet per daug vargo. Prieš perkant su vyru juokėmes;-Pažaisim, kol atsibos. Dabar žinau ,kad duonos parduotuvėj niekada nebepirksiu, o sugedus duonkepej jos vieta iškart užims nauja.
Gal receptuką galėtumėt? nes mano duonkepė manau tokia pati, bet ruginės tešlos neišminko
QUOTE(Di72 @ 04 30, 13:54)
nes mano duonkepė manau tokia pati, bet ruginės tešlos neišminko
Mano Moulinex'as su dviem mentelem isminko, tik nuo krastu silikonine mentele nubraukiu, bet niekad nedarau "kietos" teslos, formos nelabai laikytu (nors nebandziau )
Cia toks mix'as, pradzioj buvo nataliuncik Bociu duona, bet man per didelis kepaliukas, tai pagal save sumazinau kiekius
300 ml verdancio vandens uzplikau 2 v.s. kmynu ir 1 v.s. salyklo (dazniausiai palieku per nakti, nes duona kepu is ryto), 1 v.s aliejaus, 1.5 a.s. druskos, 1 v. s. medaus, 500 g ruginiu miltu (apytiksliai, neturiu svarstykliu, matuoju tokiu matavimo indu, kur gramai nurodyti), 240 ml ruginio raugo.
QUOTE(pipete @ 2010 04 30, 12:13)
laurechka, gražios duonos gavosi. Man juodos forma irgi nesigauna kaip parduotuvėje, tokia lygi, glotni. Patirties matyt trūksta .
Pasakysiu vieną gudrybę, kaip išgauti glotnų duonos paviršių. Tai galioja, jei kepsit orkaitėje. Kai suminkot tešlą ir suformuojat kepaliuką, dėkite į bet kokią formą (išteptą apiejumi)siūle į viršų, o pakilus, apverskite indą ir iškratykite atsargiai į skardą. Siūlė tada bus apačioje, o viršuje beliks tik padaryti įpjovas. O ir paviršius lieka toks glotnus, kokį ir padarysite suformavus kepaliuką.
iskepe mano ragaisiukas nufotkinsiu jei kam cia idomu bus bet gera vista esu, vietij ruginiu kvietiniu miltu pavariau
QUOTE(pandora2006 @ 2010 04 30, 21:51)
iskepe mano ragaisiukas nufotkinsiu jei kam cia idomu bus bet gera vista esu, vietij ruginiu kvietiniu miltu pavariau
Įdomu, labai įdomu
Papildyta:
QUOTE(laurechka @ 2010 04 29, 22:59)
O tai, ar svarbu koks raugas? Ar pastebėjot skirtumą
QUOTE(Dianux68 @ 2010 04 30, 20:03)
O tai, ar svarbu koks raugas? Ar pastebėjot skirtumą
Tai kadangi abi duonos rugines, tai ir raugas ruginis... Kvietinio raugo nesu naudojus....
QUOTE(laurechka @ 2010 04 30, 23:05)
Tai kadangi abi duonos rugines, tai ir raugas ruginis... Kvietinio raugo nesu naudojus....
Ruginei duonai kokį miltų santykį dedat. Šiandien vėlai vakare minkysiu, noriu paeksperementuoti
Papildyta:
QUOTE(LinaGustė @ 2010 04 30, 11:29)
O pagal kokį receptą Palangos kepėt? Kiek raugo dėjot? Aš pati mėgstu juo dą duona, bet va mano šeimynai labiau balta patinka...
Įsiterpsiu mergaitės Ne manęs klausėt, bet... Fantastiško skonio baltos ("Palangos", šiauliečiai dievina "Baristų") duonytės miltų santykis - 700 g. kvietinių, 300 g. ruginių. Visą kitą - fantazijos reikalas.