Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios duona,

Sveikos kepėjėlės 4u.gif Susidomėjau duonos kepimu, pradėjau skaityti visas esamas temas, bet kol nieko ( jokios duonos ) nekepiau, tai nelabai ir suprantu ka skaitau blush2.gif Konspektuoju, rasinejuosi, traukiu visokius raugus is kompiuterio, mastau ar verta pirkti duonkepe ir t.t. Bet pradžiai, noriu paprašyti Jūsų pačio paprasčiausio duonos receptuko, tiesiog, kad pabandyciau kepti. Su mielemis "susidraugavau" nelabai senai, bet drąsos jau užtenka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2010 04 28, 10:26)
Sveikos kepėjėlės  4u.gif  Susidomėjau duonos kepimu, pradėjau skaityti visas esamas temas, bet kol nieko ( jokios duonos ) nekepiau, tai nelabai ir suprantu ka skaitau  blush2.gif  Konspektuoju, rasinejuosi, traukiu visokius raugus is kompiuterio, mastau ar verta pirkti duonkepe ir t.t. Bet pradžiai, noriu paprašyti Jūsų pačio paprasčiausio duonos receptuko, tiesiog, kad pabandyciau kepti. Su mielemis "susidraugavau" nelabai senai, bet drąsos jau užtenka  ax.gif

Paprasčiausia duona:
330gr kvietinių Irūšies miltų
180gr rupių kvietinių miltų
1a.š. sausų mielių
1,5a.š.druskos
2v.š. aliejaus
330ml drungno vandens.
1v.š.kmynų (arba ko norit)
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje ir palaikyti kokį 10min. Tada iš visų produktų išminkyti tešlą. Tešla turi būti elastinga, bet ne lipni. Jei limpa prie rankų - pridėti miltų. Išminkius palikti tešlą pakilimui apie 1 val. Tada suformuoti apvalų arba pailgą kepaliuką ir vėl palikti uždengus šiltai pakilimui. Kai kepaliukas pakilo , apibarstyti miltai, padaryti įpjovas ir dėti į karštai įkaitintą orkaitę su vandens dubeviu apačioje. Po pusvalandžio sumažinti temperatūrą iki 170* ir dar kepti apie pusvalandį.
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2010 04 28, 10:26)
Sveikos kepėjėlės  4u.gif  Susidomėjau duonos kepimu, pradėjau skaityti visas esamas temas, bet kol nieko ( jokios duonos ) nekepiau, tai nelabai ir suprantu ka skaitau  blush2.gif  Konspektuoju, rasinejuosi, traukiu visokius raugus is kompiuterio, mastau ar verta pirkti duonkepe ir t.t. Bet pradžiai, noriu paprašyti Jūsų pačio paprasčiausio duonos receptuko, tiesiog, kad pabandyciau kepti. Su mielemis "susidraugavau" nelabai senai, bet drąsos jau užtenka  ax.gif

Pasirinkit Nataliunciko ar terros duonas ir kepkit. Receptai tikrai ne kartą naujokų (ir ne tik) išbandyti smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 28, 12:35)
Paprasčiausia duona:
330gr kvietinių Irūšies miltų
180gr rupių kvietinių miltų

1a.š. sausų mielių
1,5a.š.druskos
2v.š. aliejaus
330ml drungno vandens.
1v.š.kmynų (arba ko norit)
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje ir palaikyti kokį 10min. Tada iš visų produktų išminkyti tešlą. Tešla turi būti elastinga, bet ne lipni. Jei limpa prie rankų - pridėti miltų. Išminkius palikti tešlą pakilimui apie 1 val. Tada suformuoti apvalų arba pailgą kepaliuką ir vėl palikti uždengus šiltai pakilimui. Kai kepaliukas pakilo , apibarstyti miltai, padaryti įpjovas ir dėti į karštai įkaitintą orkaitę su vandens dubeviu apačioje. Po pusvalandžio sumažinti temperatūrą iki 170* ir dar kepti apie pusvalandį.

O cia miltu raidele svarbu?
Kokio karstumo ?
Papildyta:
O gal turite nuotraukyte kokius miltus perkate? Man miltu rusys, kol kas, sudetingiausiai duonos kepime atrodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2010 04 28, 13:21)
O cia miltu raidele svarbu?
Kokio karstumo ?
Papildyta:
O gal turite nuotraukyte kokius miltus perkate? Man miltu rusys, kol kas, sudetingiausiai duonos kepime atrodo  g.gif

aš naudoju rupius kvietinius miltus( pas mus tik vienos rūšies ir yra, nebent malūnus galima pasirinkti), o iš kvietinių - tai Šiaulių malūno I rušies. Toks mėlynas pokas. Duonai kepti svarbu nenaudoti aukščiausios rūšies, nes gausis pyragas, o ne duona. Orkaitę reikia įkaitinti iki 240*.
Atsakyti
Nu beveik viskas aisku ax.gif , bandysiu kepti, bet nuotrauku nepazadu blush2.gif bijau, kad nesigaus 4u.gif O va ispudziais tai gal ir pasidalinsiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 28, 14:18)
aš naudoju rupius kvietinius miltus( pas mus tik vienos rūšies ir yra, nebent malūnus galima pasirinkti), o iš kvietinių - tai Šiaulių malūno I rušies. Toks mėlynas pokas. Duonai kepti svarbu nenaudoti aukščiausios rūšies, nes gausis pyragas, o ne duona. Orkaitę reikia įkaitinti iki 240*.


tikrai kvietinius, nes tokių kažkaip neužmačiau maximoj g.gif

Vis noriu jūsų paklaust, kiek laiko kepat orkaitėj (kad ir tuos kepalus, kur vakar nuotraukas įmetėt)?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 04 28, 15:44)
tikrai kvietinius, nes tokių kažkaip neužmačiau maximoj  g.gif

user posted image
Atsakyti
Merginos, supratau, kad reikia kvietiniu I rušies, bet va rupiu kvietiniu, musu kaime galvoju, kad negausiu. Kokius tada pirkti tai paprasčiausiai duonai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 04 28, 16:01)


ačiū 4u.gif
tikrai nebuvau pastebėjus tokių unsure.gif


QUOTE(Bijuna @ 2010 04 28, 16:16)
Merginos, supratau, kad reikia kvietiniu I rušies, bet va rupiu kvietiniu, musu kaime galvoju, kad negausiu. Kokius tada pirkti tai paprasčiausiai duonai  g.gif


aš ruginių kažkiek įmaišau
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2010 04 28, 16:16)
Merginos, supratau, kad reikia kvietiniu I rušies, bet va rupiu kvietiniu, musu kaime galvoju, kad negausiu. Kokius tada pirkti tai paprasčiausiai duonai  g.gif

teisingai keistuolė sako, pakeiskit ruginiais, tik tada reikės truputį daugiau vandens(ape 50ml)
Papildyta:
QUOTE(keistuole @ 2010 04 28, 15:44)
Vis noriu jūsų paklaust, kiek laiko kepat orkaitėj (kad ir tuos kepalus, kur vakar nuotraukas įmetėt)?

visada kepu po 2 kepalus ir 1 val.
Atsakyti
Sveikos supermamos! Uzejau cia nes per gimtadieni vyrelis padovanojo duonkepe.
Vai vai, jau kelias dienas prie jos sedziu!.... lotuliukas.gif
Vyrelis sako- ziauru ziureti kaip as tesla minkau ( viena karta jo buvau paprasius paminkyti karsta.gif ) tai ir sugalvojo tokia dovana smile.gif
Tai va, apie ka as cia... Nu duona ir bandeles visokias as darydavau ir anksciau, bet duonkepe- cia tai daiktas!!! Tik dabar ziurineju receptus nes ten jau reikia pagal svori, kitaip islips per krastus... smile.gif
Su balta ir bulkomis viskas aisku... bet jau juoda- tokia kaip as megstu (perku tik Vilniaus juoda ar ajeru) tai nu niekaip, tai siandien supykau ir pasistaciau rauga!

O duona paprasciausia balta man labai skanu kai puse 550D ir puse 405D ar C sumaisau. Dar ir 812 miltai geri.
Jei trumpiau- eksperementuokit mamytes ne su ingridientais o su miltais ir priedais( prieskoniais, zolelem, dziovintais vaisiais, riesutais). O kada "teslos jausmas" ateis tai ir "pravalu" nebebus! smile.gif
O dar merginos as va ka kartais padarau- i tesla vietoj vandens sulciu pilu. Tik tada reik maziau cukraus, ar jo visai nedet. Tinka ir darzoviu sultys.

PABANDYKIT Skanaus!!!

QUOTE(Bijuna @ 2010 04 28, 15:16)
Merginos, supratau, kad reikia kvietiniu I rušies, bet va rupiu kvietiniu, musu kaime galvoju, kad negausiu. Kokius tada pirkti tai paprasčiausiai duonai  g.gif



Brangioji nesijaudink del miltu taip stipriai, kokiu turi tokiu ir dek!


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murge: 28 balandžio 2010 - 17:16