Pradėjau studijuot kepimą su raugu ir toks klausimas iškilo, jei 4 dienas vis dedam po 100 g miltų ir vandens, tai 5 dieną mes turim apie 800 g viso to reikalo. 100 g atsidedam kitam kartui, o kepimui lieka labai daug. Kiek peržiūrėjau receptų tai ten po 300-400 g reikia raugo. Tai iš esmės pusė, o kur kitą pusę dėt?
Ar aš blogai skaičiuoju
QUOTE(Ulitka @ 2010 04 25, 14:41)
Viskas su juo gerai!
Papildyta:
QUOTE(keistuole @ 2010 04 25, 14:51)
Pradėjau studijuot kepimą su raugu ir toks klausimas iškilo, jei 4 dienas vis dedam po 100 g miltų ir vandens, tai 5 dieną mes turim apie 800 g viso to reikalo. 100 g atsidedam kitam kartui, o kepimui lieka labai daug. Kiek peržiūrėjau receptų tai ten po 300-400 g reikia raugo. Tai iš esmės pusė, o kur kitą pusę dėt?
Ar aš blogai skaičiuoju
Ar aš blogai skaičiuoju
Jūs teisingai skaičiuojat. Jeigu didelė šeimyna, galit išsikepti du didelius kepalus, arba iškeptus užsišaldyti. Bet jei kepsite, kur recepte tik kokie 400gr raugo, tai likusį pasidalinkite po lygiai(po 100gr) į atskirus indelius ir į šaldytuvą, kur šalčiausia(arčiau kameros). Paskui kepant, iki išnaudosit visus resursus, tiesiog nereikės atsidėti starteriui.
siandien vaiksciojom po turgelius ir akis uzkliuvo uz bulkytes,tiksliau ne bulkyte o ragaisis lyg vadinosi toks didelis kepalas purus ir baltas vidus,mergaites gal kas turit recepteli kokio ragaisio,kaip noreciau
QUOTE(eilada @ 2010 04 25, 09:18)
Mergaitės, gal pagelbėsit:) Ir as noriu pamėgint kept tą vaisine duonelę, bet kur rasti produktų maišymo instrukciją, kaip parašyta Nataliucik bloge (http://nataliuncik.blogspot.com/2010/04/vaisine-duona.html ) ??? Ir karto didelis ačiux už atsakymą.
nesupratau klausimo...nežinot ar nesupranti kaip maišyt? Jei be duonkepės, rankom, tai užminkot iš produktų tešlą, tik mielės galit atskirai ištirpint vandenyje su cukrumi ir kai atsiras putos kepurėlė įpilt į miltus, ir viskas
nataliuncik,gal pamenat,uzsimaisiau "jusu seimos duona" ten viso 800gr miltu bendrai,man gavosi tokia kietoka tesla.Suformavus kepaliuka laiko forma(cia dar nekildinus) kazi toks kietumas ir turetu but? ar reiktu dapilt skysciu
Man kai paskutiniu metu nesiseka tai pradedu panikuot
Man kai paskutiniu metu nesiseka tai pradedu panikuot
QUOTE(o-pa-pa @ 2010 04 25, 17:14)
nataliuncik,gal pamenat,uzsimaisiau "jusu seimos duona" ten viso 800gr miltu bendrai,man gavosi tokia kietoka tesla.Suformavus kepaliuka laiko forma(cia dar nekildinus) kazi toks kietumas ir turetu but? ar reiktu dapilt skysciu
Man kai paskutiniu metu nesiseka tai pradedu panikuot
Man kai paskutiniu metu nesiseka tai pradedu panikuot
ten taip ir turi būt, pakildinsi, puresne pasidarys duona. Maniškiems ji patinka tuo, nes, kaip vyras sako, vienos riekutes pakanka kad pavalgyt su sriuba
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 25, 18:30)
ten taip ir turi būt, pakildinsi, puresne pasidarys duona. Maniškiems ji patinka tuo, nes, kaip vyras sako, vienos riekutes pakanka kad pavalgyt su sriuba
aciu,kildinsiu bus matyt kaip kas
QUOTE(o-pa-pa @ 2010 04 25, 17:35)
aciu,kildinsiu bus matyt kaip kas
pamatysi, šiltai pastovės ir pakils
Na va, bandau pirmą savo duoną su raugu išsikept... Ale nežinau nežinau, kas čia man gausis. Raugui 5 paros jau vakar buvo, bet aš niekaip negalėjau vakar duonos užsiminkyt, tai tik pamaitinau raugą kaip paprastai ir palikau dar iki šiandien. Dabar va tešlą dariau, tai jis man toks rūgštus pasirodė Nežinau, koks turėtų būti, gal ir geras jis... O gal perrūgo Nesiryžau kepti pati orkaitėje, tik sumečiau viską į duonkepę ir iūrėsiu, ar tešla gausis ir ar verta bus kepti, jei viskas ok, tai kitą kepaliuką pati konstruosiu Ale duonkepė sunkokai maišo man tą tešlą, kažin gerai išsiminkys O gal kiekius produktų blogai atmatavau Raugo reikėjo 200 g, tai aš dėjau 8 v.š. O darau iš 200 g raugo, po 200 g ruginių ir kvietinių miltų, 230 ml vandens. Dar druskytės, kmynų ir medaus truputį įdėjau (čia dėl to rūgštumo)..... Na, žiūrėsiu.........
klausykit kepejos, gal zinot koki recepra dziuveseliu, na nesaldus, bet tokie prie arbatos... as kazkur maciau bet kur nepamenu
QUOTE(LinaGustė @ 2010 04 25, 17:51)
Raugo reikėjo 200 g, tai aš dėjau 8 v.š.
Aš tai valg.š skaičiuoju kaip 15 ml, tad būčiau dėjusi daugiau...kokius 15 v.š.
Aatyt kiekviena savo seiku seikėja
jursim bandukės
O man tie plikyti riestainiai labai greit sukietėjo ir kitądien buvo kaip guminiai