Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios duona,

PĖES. Beje, vakar ir šiandien duona niekaip nesikepė - matyt supyko duonelė, kad bankūchienuosi, tai nekyla, tai neskani, tai pusžalė.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2010 04 24, 18:15)
pamenat, senai senai prakalbau čia apie šakočio kepimą.. tai va.. tenus pečiui užsisakiau aiškiai per silpnus, todėl kai pradėjau kept, supratau, kad nekepa.. Nu ir čia prisiminiau, kad turiu statybinį feną..


5 valandos darbo karšty, elektros išnaudota gal už 15 litų, gal daugiau.. produktų kaina irgi apie 20 lt, bankuchiens sveria 770 gramų, biznio jokio, bet užtat  - KEPIAU PATI smile.gif
Vnž, mergikės, jei tik noras yra, įmanoma VISKAS. Net su statybiniu fenu smile.gif)))))))))))))))))))))


bigsmile.gif blink.gif
va čia tai jo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(qqte @ 2010 04 24, 13:40)
dekui taip ir darysiu, kol kas kyla, tik duona plikyta tai ir taip ji man dar per slapia gaunasi  ax.gif
o kiek laiko kai jau ikaista orkaite mazdaug kept reikia?


10-15min įkaitintoje orkaitėje iki 230° su dangčiu, vėliau sumažinam temperatūrą iki 190-200° ir kepam dar apie 30 min.

QUOTE(ratuto @ 2010 04 24, 18:15)
pamenat, senai senai prakalbau čia apie šakočio kepimą..

o aš tik neseniai galvojau kaip ten tau baigėsi su tuo agregatu bigsmile.gif ŠAUNUOLĖ thumbup.gif Savo pagaminta žymiai skaniau nei pirkta, o dar žinai ką dėjai
Atsakyti
Ratuto, ale jauciu skanus ane? bigsmile.gif jetau kaip noreciau tokio naminio tongue.gif
Atsakyti
Ratuto bigsmile.gif be komentu thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2010 04 24, 18:44)
Ratuto  bigsmile.gif  be komentu  thumbup.gif  wub.gif

Pritariu!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Bet nors galbaliuuuka....... biggrin.gif



cool.gif Pastebejau kad mano pamaitintas raugas dvigubai isauga po 7-8 val.o po sukrenta beveik iki pradinio rezultato g.gif g.gif Tai gal ir nelaikyt para o po 7-8 val ir duona jau minkyti?????????
Atsakyti

Ačiū, mergikėsuser posted image

nu visai ans neskanus user posted image visai visai..tikrai..

Jei rimtai, pasimatė kas yra kas..t.y. juk aš pirm kart ne tik kepiau, bet ir mačiau, kaip ans kepasi.. ir supratau, kad šakotis būna minkštas, kada kietesnis.. kai su fenu kepi, labai gerai matos .. jei tik tinkamai priartini, tinkama temperatūra, tešla akyse pučiasi.. Tada gaunas minkštutėlė, purutėlė.. O jei smarkiau degteli, kieta gaunas.. jei temperatūra per maža, šakotis ne kepa, o džiūna.. Taigis, tešla kaip tešla, o jau tinkamai parinkta temperatūra - pats svarbiausias dalykas.. Vnž toliau montuosiu pečių smile.gif


SB, skruzdelynų tema yra ČIA..pati jau virš mėnesio po jį šniukštinėju, a vat išsikept neprisiruošiu.. Vafai Tu pirma smile.gif
user posted image

Atsakyti
Mergaitės, gal pagelbėsit:) Ir as noriu pamėgint kept tą vaisine duonelę, bet kur rasti produktų maišymo instrukciją, kaip parašyta Nataliucik bloge (http://nataliuncik.blogspot.com/2010/04/vaisine-duona.html ) ??? Ir karto didelis ačiux už atsakymą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eilada @ 2010 04 25, 09:18)
Mergaitės, gal pagelbėsit:) Ir as noriu pamėgint kept tą vaisine duonelę, bet kur rasti produktų maišymo instrukciją, kaip parašyta Nataliucik  bloge (http://nataliuncik.blogspot.com/2010/04/vaisine-duona.html ) ??? Ir karto didelis ačiux už atsakymą.  4u.gif


aš tai nelabai suratau, ko klausiat blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(eilada @ 2010 04 25, 08:18)
Mergaitės, gal pagelbėsit:) Ir as noriu pamėgint kept tą vaisine duonelę, bet kur rasti produktų maišymo instrukciją, kaip parašyta Nataliucik  bloge (http://nataliuncik.blogspot.com/2010/04/vaisine-duona.html ) ??? Ir karto didelis ačiux už atsakymą.  4u.gif


jus norit kepti ne su duonkepe?
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2010 04 24, 21:25)
Pritariu!!! thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Bet nors galbaliuuuka....... biggrin.gif
cool.gif Pastebejau kad mano pamaitintas  raugas dvigubai isauga po 7-8 val.o po sukrenta beveik iki pradinio rezultato  g.gif  g.gif Tai gal ir nelaikyt para o po 7-8 val ir duona jau minkyti?????????

Galima, jei tai jums patogu. Tiesiog duonelė bus labai švelnaus skonio, beveik be rūgštelės.
Atsakyti
g.gif
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 25, 13:09)
Galima, jei tai jums patogu. Tiesiog duonelė bus labai švelnaus skonio, beveik be rūgštelės.

ACIU ..supratau...o tai cia su raugu viskas mano gerai ar ne g.gif
Atsakyti