Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios duona,

QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 23, 19:45)
Paspaudi STOP(reikia palaikyt pora sekundžių), sustoja, tada gali su programų mygtuku išsirinkt norima, pabandyk

4u.gif pabandysiu. Ne svisada tik bagsteldavau ax.gif Vat nusipirkau prancūzą lotuliukas.gif nesusikalbu
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 04 23, 20:38)
4u.gif  pabandysiu. Ne svisada tik bagsteldavau  ax.gif  Vat nusipirkau prancūzą  lotuliukas.gif  nesusikalbu

Pabandyk, nes ir pas mane neišsijungia nuo bakstelėjimo, reikia palaikyt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 23, 20:48)
Pabandyk, nes ir pas mane neišsijungia nuo bakstelėjimo, reikia palaikyt  mirksiukas.gif

Pas mane irgi lygiai taip pat drinks_cheers.gif Reikia tą mygtuką nuspaudus palaikyti keletą sekundžių, pasigirsta ilgas signalas ir išsijungia programa. Instrukcijoje tas yra parašyta smile.gif
Atsakyti
o man antra karta iskepa plyta verysad.gif uzsimaisiau bociu su raugu,palaikiau per nakt ir ziu kad nei trupucio nepakylo,dar keletas tokiu plytu ir rankos nebekils kept verysad.gif

o sakykit ar yra tokiu atveju kai raugas nebetinkamas kept,nu as nezinau gal per ruges buna ar kaip...
Atsakyti
Sveikutes
susiruosiau duona kept stikliniam inde su dangciu, bet nezinau kaip ta daryt, neradau kad kur parasyta butu tai kilo tokie klausima ar ja ir kept uzdengta, ar det i salta ar i karsta orkaite, ar reikia karsto vandens i orkaite ir t.t.
Nataliuncik kaip tu kepi ?
Atsakyti
QUOTE(o-pa-pa @ 2010 04 24, 09:56)
o man antra karta iskepa plyta verysad.gif uzsimaisiau bociu su raugu,palaikiau per nakt ir ziu kad nei trupucio nepakylo,dar keletas tokiu plytu ir rankos nebekils kept verysad.gif

o sakykit ar yra tokiu atveju kai raugas nebetinkamas kept,nu as nezinau gal per ruges buna ar kaip...

Taip, gali raugas perrūgt, man taip pirma karta buvo, tai išmečiau ji nors buvo merginu kurios gaivino ir pavyko, bet aš nerizikavau ax.gif Jei gaivinsi, tai išmesk beveik visa, tik kokius 20g palik ir pamaitink kaip visada, gali vietoj vandens įpilt alaus be burbuliuku (geriausia naminio), ir atgis tavo žvėris bigsmile.gif

QUOTE(qqte @ 2010 04 24, 12:17)
Sveikutes
susiruosiau duona kept stikliniam inde su dangciu, bet nezinau kaip ta daryt, neradau kad kur parasyta butu tai kilo tokie klausima ar ja ir kept uzdengta, ar det i salta ar i karsta orkaite, ar reikia karsto vandens i orkaite ir t.t.
Nataliuncik kaip tu kepi ?

aš statau į šaltą orkaitę uždengtą, kol įšils dar duona pakyla kažkiek, tada dar karštoj orkaitei dar 15-20min laikau uždengta, o tada jau atidarinėju ir kepu. Taip sutrumpėja kepimo laikas, nereikia jokiu puodu su vandeniu, netgi ruginiai duonai, ir duona ne sausa gaunasi thumbup.gif

Vėliau įkelsiu foto su rugine duona
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 24, 13:29)


aciu nataliuncik 4u.gif tikrai kad raugas perruges nes ir nuo kvapo jau nosi riecia ir paragavus kaip citrinos rugstele beveik doh.gif Auginsiuos nauja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 24, 11:29)

aš statau į šaltą orkaitę uždengtą, kol įšils dar duona pakyla kažkiek, tada dar karštoj orkaitei dar 15-20min laikau uždengta, o tada jau atidarinėju ir  kepu. Taip sutrumpėja kepimo laikas, nereikia jokiu puodu su vandeniu, netgi ruginiai duonai, ir duona ne sausa gaunasi  thumbup.gif

Vėliau įkelsiu foto su rugine duona


dekui taip ir darysiu, kol kas kyla, tik duona plikyta tai ir taip ji man dar per slapia gaunasi ax.gif
o kiek laiko kai jau ikaista orkaite mazdaug kept reikia?
QUOTE(o-pa-pa @ 2010 04 24, 12:23)
aciu nataliuncik 4u.gif tikrai kad raugas perruges nes ir nuo kvapo jau nosi riecia ir paragavus kaip citrinos rugstele beveik doh.gif Auginsiuos nauja  smile.gif

o as kazkaip atgaivinau, nu dar is to atgaivinto nekepiau, siandien meginsiu, tesla paragavus normalaus skonio ir kyla gerai mirksiukas.gif gal dar neismesk, megink atgaivint, jei nepasiseks ismest visad spesi
Atsakyti
QUOTE(o-pa-pa @ 2010 04 24, 13:23)
aciu nataliuncik 4u.gif tikrai kad raugas perruges nes ir nuo kvapo jau nosi riecia ir paragavus kaip citrinos rugstele beveik doh.gif Auginsiuos nauja  smile.gif

Jeigu raugas perrūgo, pasilikite 2a.š raugo, likusį išmeskite. Atgaivinti galima taip:
4 a.š miltų+4a.š. kambario temperatūros vandens+2a.š. to perrūgusio raugo. Viską išmaišykite ir palikite 8val. kambario temperatūroje. Starteris paruoštas! Toliau galit maitinti tokiu kiekiu, kiek jums reikia raugo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terra2: 24 balandžio 2010 - 15:00
Gal kas bandete tesla skruzdelynui daryti duonkepeje? Receptuko noreciau blush2.gif
Atsakyti
pamenat, senai senai prakalbau čia apie šakočio kepimą.. tai va.. tenus pečiui užsisakiau aiškiai per silpnus, todėl kai pradėjau kept, supratau, kad nekepa.. Nu ir čia prisiminiau, kad turiu statybinį feną..

Kepimo su statybiniu fenu ypatumai:
user posted image


Bijojau, kad per naktį nenukristų, tai paveikslavau dar ant volo:
user posted image


Vualia - mano pirmas šakotis (kaži kodėl atrodo, kad pastatytas aukštyn papais.. g.gif ):
user posted image

5 valandos darbo karšty, elektros išnaudota gal už 15 litų, gal daugiau.. produktų kaina irgi apie 20 lt, bankuchiens sveria 770 gramų, biznio jokio, bet užtat - KEPIAU PATI smile.gif


Vnž, mergikės, jei tik noras yra, įmanoma VISKAS. Net su statybiniu fenu smile.gif)))))))))))))))))))))
Atsakyti
ratuto, eina sau ohmy.gif kokia tu saunuole thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif kaip noretusi paragauti ax.gif
Atsakyti