QUOTE(o-pa-pa @ 2010 04 24, 09:56)
o man antra karta iskepa plyta
uzsimaisiau bociu su raugu,palaikiau per nakt ir ziu kad nei trupucio nepakylo,dar keletas tokiu plytu ir rankos nebekils kept
o sakykit ar yra tokiu atveju kai raugas nebetinkamas kept,nu as nezinau gal per ruges buna ar kaip...
Taip, gali raugas perrūgt, man taip pirma karta buvo, tai išmečiau ji nors buvo merginu kurios gaivino ir pavyko, bet aš nerizikavau
Jei gaivinsi, tai išmesk beveik visa, tik kokius 20g palik ir pamaitink kaip visada, gali vietoj vandens įpilt alaus be burbuliuku (geriausia naminio), ir atgis tavo žvėris
QUOTE(qqte @ 2010 04 24, 12:17)
Sveikutes
susiruosiau duona kept stikliniam inde su dangciu, bet nezinau kaip ta daryt, neradau kad kur parasyta butu tai kilo tokie klausima ar ja ir kept uzdengta, ar det i salta ar i karsta orkaite, ar reikia karsto vandens i orkaite ir t.t.
Nataliuncik kaip tu kepi ?
aš statau į šaltą orkaitę uždengtą, kol įšils dar duona pakyla kažkiek, tada dar karštoj orkaitei dar 15-20min laikau uždengta, o tada jau atidarinėju ir kepu. Taip sutrumpėja kepimo laikas, nereikia jokiu puodu su vandeniu, netgi ruginiai duonai, ir duona ne sausa gaunasi
Vėliau įkelsiu foto su rugine duona
Gyvenime visada bus problemų. Bet jūsų teisė rinktis: galite skųstis, o galite jas spręsti.