QUOTE(LinaGustė @ 2010 04 22, 19:41)
Sakykit, o ar galėsiu aš jį dar laikyti ir maitinti kokią savaitę, pusantros (dalį paimant duonai kepti). Na, nedėti į šaldytuvą, nes skaičiau, kad kiti raugą ir dvi sav. "augina". O jo gi nemažai gausis po 5 dienų. O praėjus savaitei atsidėti į šaldytuvą 100 g, kaip recepte parašyta
Tiesiog nežinau ką atsakyti. Aš niekada nebandžiau tiek ilgai maitinti raugo. Pilnai raugas subręsta į penktą dieną, o paskui jeigu tą raugą papildomai maitinant gausis ne tik kiekis didelis, bet ir rūgštumas nežmoniškas, nebent norite kiekvieną dieną kepti duoną. O kodėl jūs norite tiek ilgai maitinti? Gal vistik atsidėkit dalį raugo į šaldytuvą, o su likusiu eksperimentuokit.
Papildyta:
QUOTE(Upytė @ 2010 04 23, 07:23)
Visaip kildinau - ir per nakti, ir 4 val. O rauga gaivinu tiksliai pagal tavo gaivinimo recepta
- isimu is saldytuvo, pripratinu prie kambario teperaturos, paskui pamaitinu ir para laukiu. Paskui jau tesla kepu. Ar gerai
Apie rugines duonos kepima duonkepej jau nebesvajoju - cia man taip neiseina orkaitej...O del to istizimo, tas irgi tiesa - gal reikia det i siauresne forma galvoju, kad neturetu kur "isbegt"
Man atrodo, kad viską darėte gerai, tik trūko maišymo. Aš rankomis tešlą minkau apie 20min. ir ji man gaunasi vientisa, bet jokiu būdu ne kieta. Rankas pasitepu aliejumi, tai netgi nekimba. Ir suformuoti bet kokios formos kepaliuką gaunasi. Tiesa, palikta pakildinimui, ji truputį pasileidžia į šonus, bet prieš dedant į orkaitę truputį pakoreguoju ir iškepa normaliai pakildama. O gal per mažai įkaitinate orkaitę? Bet kokiu atveju nenusiminkit! Pamatysit, kaip pagaliau tikrai gausis taip, kaip norit!