Laba, merginos
Jungiuosi į jūsų gretas
Duonkepę jau porą mėn. turiu, bet iki šiol kepu tik batonus, kurie, beje, skaniai gaunasi
Pagaliau morališkai prisiruošiai pasigaminti naminio raugo ir išsikepti normalios duonytės. Užvakar aš tą raugą užsimaišiau ir jau kilo keletas klausimų. Ar tinka ekologiški ruginiai miltai (tokius tik ruginius turiu)? Kadangi neturiu svarstyklių, tai maždaug mililitrais aš juos atmatavau (apie 170 ml) ir vandens pradžioj 150 ml pyliau, tokia gana tiršta masė gavosi. Supyliau viską į litrinį stiklainį ir uždengiau maistine plėvele, pradūriau keletą skylučių. Beje, gaminu pagal Terros nurodymus. Vakar aš jį pamaitinau, t.y., įpyliau dar apie 140 ml miltų ir 100 ml vandens. Vėl uždengiau ir pastačiau vonioj prie gyvatuko (namie labai šalta šiuo metu). Šįryt žiūriu, kad kažkiek man jo išbėgo
Paskui, matyt, nuslūgo, nes iki viršaus "neužlipęs" jis. Ką daryti? Galiu vakare, kai reikės vėl jį maitint, perpiltį į kitą stiklainį - didesnį? Ir ar teisingai aš čia viską darau
Kvapas tai man toiks feeeee, bet gal taip ir turi būti
Būsiu dėkinga už pagalbą