Sveikutės, jungiuosi i aš į jūsų būrelį. Šią savaitę nusipirkau duonkepę ir kol kas atsidžiaugti negaliu. Pirmą receptą išbandžiau elementarios šviesios duonos iš receptų kur buvo prie duonkepės. Gavosi valgoma bulka
. Paskui kepiau vaisinę duonelę tetai, kuri jas labai mėgsta. Net ir man patiko, nors tokių paprastai nevalgau. Tai gavau užsakymą dar vieną iškept. O vakar jau nusprendžiau išsikept normalią plikytą tamsią duoną.
Kepiau pagal recepta *mamytės* duona (kaip Palangos). Tik dar įdėjau salyklo, ną, sknesnės duonos aš dar neesu ragavus
Nors problemėlių iškilo, pasakymas 3-4 puodeliai miltų, kiek suklaidino. Vnz kai jau beveik baigėsi maišymas man dašilo kad skysta tešla, teko pridėt miltų ir jungt kitą programą.
Beje, jau senokai vietoje kvietinių miltų naudoju speltos miltus. Ir kaip čia kažkuri rašė, jokio kartumo nuo jų nejaučiu. Jie sveikesni ir man labai patinka.
Iškilo tokių klausimėlių. Daug receptų yra su raugu. Tai kiek aš supratau jis naudojamas vietoje mielių ir dar tam kad parūgštint duoną. O jei aš rūgščios nemėgstu, tai ar verta terliotis su tuo raugu? Ilgai jis gaminasi o ir Maximoj nenusipirksi. Ar nesuteiktų trupučio rūgšelės tarkim kefyras arba pasukos??
O gal tas raugas kitaip kelia ir ten labai super su juo gaunasi??
Apšvieskit jei nesunku