Nataliuncik , Terra mergaites o kas kepa vien rugine duona su raugu??Nematau receptuku
Jus tik donos kepimui visokiu dalykeliu norit... o as dar ir tortu kepimui sianakt jau sapnavau kaip duona kepu
QUOTE(Ulitka @ 2010 04 15, 09:05)
Nataliuncik , Terra mergaites o kas kepa vien rugine duona su raugu??Nematau receptuku
kepu, bet ne taip dažnai, o receptukas yra pirmame puslapyje
QUOTE(tigreirko1974 @ 2010 04 14, 20:45)
o is Kauno norinciu daugiau nera salyklo pirkti?
Is Kauno yra ir norinciu yra, tik laiko nerasta gal but kita savaite prikalbesiu vyra nuvaziuoti iki to salyklo
labuka. vakar kepiau duonele su dziovintais vaisiais , isejo puikiai aciu Nataliuncik uz receptuka as pimsiu pabandymui 2kg saliklo mane prirasykit i norinciuju sarasa kaune
QUOTE(tigreirko1974 @ 2010 04 15, 10:53)
Sveikos kepejeles
Ad kepsiu jau siandien duona kuri yra parasyta ant miltu poko Viso grudo ruginiai miltai. Noriu paklausti ar reik deti inda su vandenuku i orkaite ? nes kitur rasot, kad butina?
Ad kepsiu jau siandien duona kuri yra parasyta ant miltu poko Viso grudo ruginiai miltai. Noriu paklausti ar reik deti inda su vandenuku i orkaite ? nes kitur rasot, kad butina?
Kvietinėm duonom būtina dėti indą su vandeniu, o grynai ruginėm, tai gal efekto didelio ir nebus. Pati kepu maždaug 80% ruginę duoną ir pilu kaštą vandenį į skardą kai tik sudedu duoną į orkaitę.
QUOTE(pipete @ 2010 04 15, 11:03)
Kvietinėm duonom būtina dėti indą su vandeniu, o grynai ruginėm, tai gal efekto didelio ir nebus. Pati kepu maždaug 80% ruginę duoną ir pilu kaštą vandenį į skardą kai tik sudedu duoną į orkaitę.
tai kiek supratau, kad viena skarda su duona, o kita skarda su vandeniu
QUOTE(tigreirko1974 @ 2010 04 15, 11:23)
tai kiek supratau, kad viena skarda su duona, o kita skarda su vandeniu
Taip, apačioje skarda su vandeniu. Arba, jei duonos kepa formose, vandenį pilu į tą pačią skardą.
QUOTE(Ulitka @ 2010 04 15, 09:05)
Nataliuncik , Terra mergaites o kas kepa vien rugine duona su raugu??Nematau receptuku
Vien iš ruginių miltų namų sąlygomis tikrai nesigaus. Aš kepu tokią ruginę duoną su ruginiu raugu:
400gr ruginio raugo
200gr ruginių miltų
200gr kvietinių miltų(kuo prastesnės rūšies)
230ml vandens
1a.š druskos
2v.š kmynų
Viską sumaišyti ir minkyti tešlą. Galima minkyti duonkepėje, bet ši tešla labai greitai susimaišo ir rankomis. Jeigu tešla minkštoka, pridedu truputį kvietinų miltų, bet tešla turi būti minkšta ir lipni. Kuo minkštesnė tešla, tuo duona gardesnė. Suminkius, paliekame uždengtą tešlą pusvalandžiui. Paprastai ruginę duoną sunkiau suformuoti į kepaliuką, tai aš visada suminkiusi, atsieit suformuoju, apibarstau miltais ir dedu į formą, palikdama šiltai 2-3val. pakilti. Toliau ta pati procedūra: įkaitinta iki 240* orkaitė su indu vandeniui apačioje. Dedame duoną į skardą, į indą įpilame karšto vandens, uždarome orkaitę ir kepame apie 10-15min. Po to sumažiname temperatūrą iki 200* ir kepame apie 1val. Pasibaigus laikui, aš visada tikrinu ar duona iškepusi, pastuksendama į duonos apačią: jei garsas skardus - viskas ok.
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 15, 11:18)
Vien iš ruginių miltų namų sąlygomis tikrai nesigaus.
o as kepiau ta kur ant malsenos miltu pokelio bet nedejau kvietiniu miltu visai o tik ruginius
gavosi.
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 15, 11:18)
Vien iš ruginių miltų namų sąlygomis tikrai nesigaus. Aš kepu tokią ruginę duoną su ruginiu raugu:
Aciu uz recepuka , butinai iskepsiu
Kodel tikrai nesigaus , o as sekmingai kepu ) Tik pagalvojau gal dar kokiu receptuku , minciu ir tt surasiu....purumo noretusi
http://i074.radikal....cadc00d1687.jpg