Terra, o kokie ten kvietiniai miltai?
Plikiniui:
240gr kvietinių miltų
ir kas yra antrarusiai miltai? nes parduotuvese esu maciusi tik rupus, pirmos rusies ir auksciausios
QUOTE(Margareta @ 2010 04 13, 13:17)
ir kas yra antrarusiai miltai? nes parduotuvese esu maciusi tik rupus, pirmos rusies ir auksciausios
antros rūšies, jie pilkšvesni
O stai ir mano pirma karta gyvenime kepta duona Kaip pirmam kartui, manau pavyko... raugo gavau is drauges.
Nuotraukoj virsus neapsviles, ten taip atrodo, vietom buvo tokia kaip matot pilka spalva, o ten ciut aliejum patepiau kaip sakoma, nezinojau aju kaip issidirbinet
Raugą ištirpinti 1 litre šilto vandens.
> Įdėti :
> 1 stiklinę kviečių sėlenų ( gemalų )
> 1 stiklinę avižinių dribsnių
> 1 stiklinę sėmenų
> 1 stiklinę saulėgrąžų
> 1 šaukštą cukraus
> 2 arbat.šaukšt.druskos
> 1 kg kvietinių miltų
> Laikyti 1 parą,prieš kepant nuimti 1,5 šaukšto raugo ( kitam kartui ) .Kepti 1 val.10 min. 180 laipsnių C. Dėti į įkaitintą orkaitę. Raugą laikyti šaldytuve,geriausia iki 5 parų.
> Pastabos:
> - laikyti apie 10-12 val.,kad nebūtų per rūgštu
> - vietoj 1 stikl.sėmenų dėti 1/2 stikl.sėmenų ir 1/2 stikl.kmynų.
> - jei norime juodos duonos - dėti ruginiu miltus.
Nuotraukoj virsus neapsviles, ten taip atrodo, vietom buvo tokia kaip matot pilka spalva, o ten ciut aliejum patepiau kaip sakoma, nezinojau aju kaip issidirbinet
Raugą ištirpinti 1 litre šilto vandens.
> Įdėti :
> 1 stiklinę kviečių sėlenų ( gemalų )
> 1 stiklinę avižinių dribsnių
> 1 stiklinę sėmenų
> 1 stiklinę saulėgrąžų
> 1 šaukštą cukraus
> 2 arbat.šaukšt.druskos
> 1 kg kvietinių miltų
> Laikyti 1 parą,prieš kepant nuimti 1,5 šaukšto raugo ( kitam kartui ) .Kepti 1 val.10 min. 180 laipsnių C. Dėti į įkaitintą orkaitę. Raugą laikyti šaldytuve,geriausia iki 5 parų.
> Pastabos:
> - laikyti apie 10-12 val.,kad nebūtų per rūgštu
> - vietoj 1 stikl.sėmenų dėti 1/2 stikl.sėmenų ir 1/2 stikl.kmynų.
> - jei norime juodos duonos - dėti ruginiu miltus.
Oj merginos kokią dovaną šnd gavau Tėtis sureguliavo ir Kauno salyklo fabriko tikro salyklo, kuris skirtas namie gamtinti juodai duonai, tada šviesaus salyklo baltai duonai ir grudų, kažkokių spec paruoštų, kuriuos prieš kepant valandą laiko reikia pabrinkinti tai va dabar kepsiu nataliuko švelnaus skonio duoną, į ja dėjau to salyklo tamsaus, tai žėsiu kas bus Tik dar dėl to šviesaus salyklo nesupratau ar skirta paprastai duonai baltai ar su raugu. na dar man duonos kepimas mistika, bet bandau bandau bandau
QUOTE(Margareta @ 2010 04 13, 13:17)
Terra, o kokie ten kvietiniai miltai?
Plikiniui:
240gr kvietinių miltų
ir kas yra antrarusiai miltai? nes parduotuvese esu maciusi tik rupus, pirmos rusies ir auksciausios
Plikiniui:
240gr kvietinių miltų
ir kas yra antrarusiai miltai? nes parduotuvese esu maciusi tik rupus, pirmos rusies ir auksciausios
Kvietinius miltus aš naudoju 1rūšies. Aš čia nusipliurpiau, nes visus neaukščiausios rūšies aš vadinu antrarūšiais. O jeigu rimtai, tai Klaipėdoje niekada ir niekur nesu mačiusi II rūšies miltų. Geriausiu atveju I rūšies Šiaulių malūno. Kas turi, tai geriau naudoti II rūšies - duona skanesnė.
Šrekiuke, salyklas toks ar kitoks, duonos tikrai nepagadins. Baltai duonai skirtas tikriausiai nedažo tamsia spalva. Bandyk ir papasakok kaip sekasi .
Rugiagėle, įdomi duona. Aš tai dalį kruopų (dribsnių) plikyčiau ir dėčiau +- 4 v.š. tamsaus cukraus arba medaus.
QUOTE(pipete @ 2010 04 13, 14:52)
Šrekiuke, salyklas toks ar kitoks, duonos tikrai nepagadins. Baltai duonai skirtas tikriausiai nedažo tamsia spalva. Bandyk ir papasakok kaip sekasi .
Rugiagėle, įdomi duona. Aš tai dalį kruopų (dribsnių) plikyčiau ir dėčiau +- 4 v.š. tamsaus cukraus arba medaus.
Rugiagėle, įdomi duona. Aš tai dalį kruopų (dribsnių) plikyčiau ir dėčiau +- 4 v.š. tamsaus cukraus arba medaus.
Matot, as cia naujoke duonos kepime, tai vakar dar pagalvojau, ka cia daryt su tom kruopom kita kart bandysiu aciu uz patarimus
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 13, 10:38)
Mano praktiškas patarimas. Prieš dedant duoną į įkaitintą orkaitę, geriausia ją apipukšti vandeniu arba patepti aliejumi. Bet gal Jūsų orkaitė labai pikta, tai jei nesutariat su ja, galit drąsiai ir pridengti folga ar kepimo popieriumi.
ačiū Taip ir darau, aptepu aliejum arba apipurškiu vandeniu.
Įtariu per ilgai kepaiu, nes bijojau, kad nebūtų tešla.
Beje keliau jūsų plikytą, kur su apelsinų žievelėm, tik jų nedėjau
Bet gavos labai super. Kas man labai patiko, kad visai netrupa, nes visos, kol atpauni būdavo pilna trupinių, o šita savo visu atrodymu labiausiai primena parduotuvinę.
QUOTE(tigreirko1974 @ 2010 04 13, 15:21)
Merginos nepykit, bet kas tas salyklas is kur jo man gauti? ar cia tas pats vadinamas raugas, ar kaip ten yra
aš pirkau delonoj, milteliai tokie. Arba būna parduotuvėse, kur girai ruošt viena sudėtinių dalių.
QUOTE(keistuole @ 2010 04 13, 16:04)
aš pirkau delonoj, milteliai tokie. Arba būna parduotuvėse, kur girai ruošt viena sudėtinių dalių.
Aciu Tau labai
as siandien ieskojau Maksimos prekybos centre, bet neradau gal nemaciau
QUOTE(tigreirko1974 @ 2010 04 13, 16:18)
Aciu Tau labai
as siandien ieskojau Maksimos prekybos centre, bet neradau gal nemaciau
as siandien ieskojau Maksimos prekybos centre, bet neradau gal nemaciau
maximoj tas girai ruošt yra tikrai, tokia nedidelė popierinė dėžutė, bet kaip ten kas tai nežinau, nes nusprendžiau, kad labiau apsimoka tą iš delonos pirkt.