QUOTE(Terra2 @ 2010 04 12, 09:40)
Paprastai kildinu duoną kokioje nors formoje arba tiesiog kokiam puode pateptame aliejuje arba pabarstytame miltų ir krakmolo mišinyje( abu atvejai geri). Po to dedu tiesiog ant skardos, paklotos kepimo popieriumi. Nors kartais ir tefloninėje formoje kepu( man tai nėra esminis dalykas). Kadangi, aš kepu po du kepaliukus ( vieno svoris apie 900g) tai kepimo laikas įkaitintoje (iki 240*) - 10min. Vėliau sumažinu temperatūrą iki 200-190*) ir dar kepu apie 50min. Kartais tenka papildomai pratęsti laiką, nes apačia būna per šviesi. Indą vandeniui apačioje dedu visada, bet karštą vandenį pilu tik tada, kai orkaitė yra įkaitinta ir kai dedu duoną. Įpylus vandęnį, staigiai uždarau dureles. Gaunasi geras garas, reikalingas duonos plutos suformavimui. Po maždaug 20min. puodą su vandeniu išimu, kad gerai keptų ir iškeptų apačia.
Dar kartą ačiū už išsamius paaiškinimus, bet man vėl iškilo toks klausimas
Viską taip dariau, tik trumpiau kepiau nes mano mažesnė duonytė buvo, apačia labai gera gavos, bet viršus toks kietas ir jau perdaug tamsėt buvo bepradedąs, tai sakau, gal reik uždengt, ar bent kepimo popierium užmest, ar trumpiau kept?