Kaip smagu skaityti, kad jums nieko blogo, kad tik uzdegimas, ar tai buve pakitimai radikaliai pasalinti, o va man laaaabai blogai
Paskambinau ginei, telefonu sako nekalbesim, reikia susitikt butinai, tada supratau, kad vsio, blogai... eidama beveik verkiau, gidejau jos diagnoze, kad jau buvo vezys. Kaip tik nuejusi tai ir isgirdau, ispjauta vieta parode 1 laipsnio vezi...
Negaliu suvokt kaip taip gali but visada buvau stipri, sveika, nesu gyvenime ligonineje gulejusi, organizmas nenusilpes ir va se tau... vezys...
taigi tos teorijos, kad vezys vystosi letai ir t.t. man nepasitvirtino
Geriausia iseitis sake butu salinti visa gimda, konsultuosiuos su onkologais nes mano amzius dar toks, kai noretus pakovot kitaip, o kaip bus neaisku
QUOTE(Rastika @ 2010 04 12, 21:06)
ramzyte, taigi pap rodo tokius ats. LSIL , ASUS ir pan.
nesuprantu,kodėl tada pas mane rašė taip,nors aš asmeniškai supratau,kad čia vienas ir tas pats yra trys cin laipsniai,kaip ir trys šitie raidžių pavadinimai...tai man buvo tas kur ryškūs pakitimai HSIL, ar LSIL ...............Saulele,nežinau kaip paguosti įsivaizduoju kaip jautiesi,labai užjaučiu o gal pradžioj galima daryti kažkokį tyrimą,kad ištirti ar nuėjo lastelės į kitus audinius? gal ta gimda visiškai sveika dar Laikykis saulyte,išsiverk mums,mes su tavim
QUOTE(saulele1982 @ 2010 04 11, 22:08)
butu teke turbut ir ikist i kisene
ir tu manai geriau būtų išoperavę, aš niekam nieko neduodu po to kai man buvo atlikta viena ne ginekologinė operacija, prieš kurią kyšių nnnn gavo daktarai ir buvo taip, kad vietoj trijų dinų turėjau gulėti tris mėnesius. komplikacijos, antrą kartą peroperuota ir t.t..
QUOTE(ramzyte @ 2010 04 12, 11:58)
Kažkaip man aišku, kad niekas neaišku, bet koki atveju labai džiaugiuosi, kad nėra vėžinių ląstelių, ir linkiu gydytis toliau.
QUOTE(saulele1982 @ 2010 04 12, 22:20)
Perskaičiusi postą, be galo nuliūdau, iškarto pažiūrėjau į profilį ar turi vaikų, ačiū D turi, kad ir kaip bebūtų liūdna jei reikėtų šalinti gimdą, bent vieną stebuklėlį turite, o va man jei tokią diagnozę pasakytų, tai gyventi nebesinorėtų, kai neturiu leliuko :vrkiu: Neturiu žodžiu kaip paguosti, linkiu kuo geriausio
QUOTE(FETA @ 2010 04 12, 23:01)
Kažkaip man aišku, kad niekas neaišku,.................... iškarto pažiūrėjau į profilį ar turi vaikų, ačiū D turi, kad ir kaip bebūtų liūdna jei reikėtų šalinti gimdą, bent vieną stebuklėlį turite, o va man jei tokią diagnozę pasakytų, tai gyventi nebesinorėtų, kai neturiu leliuko :vrkiu:
Žinok man jau ir pačiai niekas nebeaišku dabar laukiu tyrimo dėl LPL ir ŽPV,gal jie kažką rodys .........Feta,manau tu neteisi,kalbu iš savo pusės,aš tų pačių metų gimimo kaip Saulelė,irgi turiu vieną kliacką,ir kai man kas nors sakydavo,jog džiaukis nors tiek,norėjosi su kočėlu per galvą pavanoti gal kurios turi vieną ir apie kitą nesvajoja,tai taip.... bet kurioms vaikai - džiaugmas,kurios planavo ir svajojo,tai skaudu bet kuriuo atveju...man net dabar riedėti ašaros pradeda,kai mano zuikis paklausia,mamyte,o kodėl pas mus yra tik vienas leliukas?
saulele1982, siaubas brangioji butina isklausyk keliu gydytoju versijas vieno gyd. nuomone nepasiklauk
ramzyte nzn kas tavo gyd. jai is PAP sprendzia kad CIN III kur jis turi parodytitik kad pakitimai yra ar ju nera, o jau biopsija arba konizacija gali parodyti kiek pazengią tie pakitimai
o dėl leliuku, tai zinoketi mane siutas ima kad as pati l. jauna ir nei vieno neturiu, jai tureciau viena zinociau kad taip lempta bet jai nei vieno manau visą gyvenimą klausčiau už ką man tokia bausmė jai negaliu turėti bent vienos dalelės savęs... jai visas ši tema skaudina ir visos turim nuomonę tada gal apie tai neekalbam
ramzyte nzn kas tavo gyd. jai is PAP sprendzia kad CIN III kur jis turi parodytitik kad pakitimai yra ar ju nera, o jau biopsija arba konizacija gali parodyti kiek pazengią tie pakitimai
o dėl leliuku, tai zinoketi mane siutas ima kad as pati l. jauna ir nei vieno neturiu, jai tureciau viena zinociau kad taip lempta bet jai nei vieno manau visą gyvenimą klausčiau už ką man tokia bausmė jai negaliu turėti bent vienos dalelės savęs... jai visas ši tema skaudina ir visos turim nuomonę tada gal apie tai neekalbam
Sveikute merginos atsiprasau, kad isiterpiau i jusu pokalbi
Saulele 1982 norejau jusu paklausti ar jus turejot zaizdele ar ejot siaip pasitikrinti?
Labau uzjauciu, kad tyrimu atsakymas ne toks kokio tikejotes, bet reikia tiketi, kad viskas bus gerai, nes esat labai jauna, as irgi 1982 metu Svarbiausia, kad laiku pastebejo tad viskas bus gerai
Saulele 1982 norejau jusu paklausti ar jus turejot zaizdele ar ejot siaip pasitikrinti?
Labau uzjauciu, kad tyrimu atsakymas ne toks kokio tikejotes, bet reikia tiketi, kad viskas bus gerai, nes esat labai jauna, as irgi 1982 metu Svarbiausia, kad laiku pastebejo tad viskas bus gerai
o aš dar jaunesnė
QUOTE(Rastika @ 2010 04 13, 11:32)
o aš dar jaunesnė
Tikrai uzjauciu, kaz kokia nesamone tokios jaunos ir tokios ligos as visada maniau, kad tokios ligos uzpuola moterims kurioms virs 35, pernai kai buvau pas gine, turejau problemu, nejuokais buvau issigandusi, nes man kelis kartus ciklo viduri buvo pasirode kraujingos isskyros, bet patikrinus mane visais imanomais budais ir padare pap tyrima nieko nerado, cia buvo ovuliacinis kraujukas , ji mane uztikrino, kad tokiam amziuj man buvo 26 tipo tokioj jaunystej jokiu miomu, cistu ir tuolab vezio negali buti, dabar suprantu, kad nuo amziaus tai nepriklauso kosmaras kaz koks
Rastika, o jei nepaslaptis kiek jums metu?kiek zinau pap tyrima daro pagal programa nuo 25 metu. Pas jus zaizdele gal?
(Saulele 1982 norejau jusu paklausti ar jus turejot zaizdele ar ejot siaip pasitikrinti?)
As po gimdymo praejus kuriam tai laikui nusprendziau pasidaryti PAP testą, iki tol kai lankydavausi pas ginekole, viskas sake grazu, viskas gerai atrodo (bet plika akimi juk nieko nesimato). Tuomet dar man pasake, kad turiu igimta ektopija, bet kaip paaiskino, tai ne zaizdele ir tai nieko nekeicia, nieko blogo.
O va rezultatai ASCUS, kitas HSIL, ir konizacijos rezultatai jau paminėti dziaugiuosi bent tuo, kad nesivyliau jog tai klaida, nesidariau papildomu biopsiju, butu dar uzsitese, matyt nujauciau. izkart ryzausi konizacijai.
tai buvo pirmieji mano tyrimai del gimdos kaklelio v...
ir jie buvo lemtingi. nzn kodel 25 metu nesityriau, gal kai pastojau ne tas galvoje buvo nu bet dabar jau yra kaip yra, laiko nesugrazinsi atgal
As po gimdymo praejus kuriam tai laikui nusprendziau pasidaryti PAP testą, iki tol kai lankydavausi pas ginekole, viskas sake grazu, viskas gerai atrodo (bet plika akimi juk nieko nesimato). Tuomet dar man pasake, kad turiu igimta ektopija, bet kaip paaiskino, tai ne zaizdele ir tai nieko nekeicia, nieko blogo.
O va rezultatai ASCUS, kitas HSIL, ir konizacijos rezultatai jau paminėti dziaugiuosi bent tuo, kad nesivyliau jog tai klaida, nesidariau papildomu biopsiju, butu dar uzsitese, matyt nujauciau. izkart ryzausi konizacijai.
tai buvo pirmieji mano tyrimai del gimdos kaklelio v...
ir jie buvo lemtingi. nzn kodel 25 metu nesityriau, gal kai pastojau ne tas galvoje buvo nu bet dabar jau yra kaip yra, laiko nesugrazinsi atgal
Saulele, laikykis zinau, kad turbut nepakeliamai sunku, isgirdus toki dalyka, bet patikek, galejo buti ir blogiau.. zmones su 1 ar 2 stadija daugybe metu gyvena ir visiskai pamirsta apie liga svarbiausia suimk save i rankas, pasakyk sau, kad tai ne pasaulio pabaiga, juk butinai iveiksi liga, esi jauna ir stipri svarbiausia ka dabar padaryk, tai isklausyk visu gydytoju nuomoniu, pasirink tinkamiausia sprendima ir pirmyn i kova, kuria be jokiu abejoniu nugalesi mes su tavim!
QUOTE(AREANA @ 2010 04 13, 10:39)
Rastika, o jei nepaslaptis kiek jums metu?kiek zinau pap tyrima daro pagal programa nuo 25 metu. Pas jus zaizdele gal?
man 24 m. ir jokių žaizdelių ir grybelio neturiu. Ejau pas gine del to kad nepulnai metus planavom leliuka ir jo nesusilaukiu, jau panika buvo paimusi kodel visos turi o as ne tai ji paeme visus tyrimus tuo paciu ir OCT, jis parode kad yra pakitimai, po to biopsija padare si parode CIN II, o konizacija rode CIN III tai dbr bus laukiu geguzes vid kai eisiu pasidaryti vel OCT ir isitikinti kad ten nieko neliko nes beprotiskai noriu vaikelio... tai va galėtu leisti merginoms tirtis jau nuo 22 ar 23 m.
QUOTE(Rastika @ 2010 04 13, 15:55)
man 24 m. ir jokių žaizdelių ir grybelio neturiu. Ejau pas gine del to kad nepulnai metus planavom leliuka ir jo nesusilaukiu, jau panika buvo paimusi kodel visos turi o as ne tai ji paeme visus tyrimus tuo paciu ir OCT, jis parode kad yra pakitimai, po to biopsija padare si parode CIN II, o konizacija rode CIN III tai dbr bus laukiu geguzes vid kai eisiu pasidaryti vel OCT ir isitikinti kad ten nieko neliko nes beprotiskai noriu vaikelio... tai va galėtu leisti merginoms tirtis jau nuo 22 ar 23 m.
Oho nieko sau nu is kur tokios nesamones tokiom jaunom merginos tuolab negimdziusiom, kosmaras kiek skaiciau tokie pakitimai atsiranda arba nuo ZPV arba nuo pasileidusio gyvenimo , nu tipo kai daug partneriu turi arba daznai keiti , nu jei nei tas nei tas netinka tai KODEL?