Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija (4 tema)

QUOTE(agnute2555 @ 2010 09 20, 08:44)
aciu, mergaites 4u.gif  ir jums linkiu tik geru tyrimu atsakymu mirksiukas.gif

na aš apie lapkričio mėn. planuoju biggrin.gif
Atsakyti
Pasiskaičiau straipsniuką, kad yra radikali ir neradikali konizacija. Radikali - kai pašalinama visas blogis (net ir su virusu), bei neradikali, kai galima pakartotinė konizacija.
Man ginė sakė, kad viskas išpjauta, tai tikiuosi, kad mano konizacija radikali. Reiks dar paskaityti nuėjus į konsultaciją. Užsirašiau šiandien pakarotiniam tyrimui, net eilė....tik po mėnesio pas ginekologę pateksiu.
Atsakyti
Viena ginekologe sake, kad konizacijos metu yra pasalinamas ZPV virusas, tai reiskia,kad esi sveika, bet tu gali vel uzsikresti siuo virusu,kuris gali vel pradeti savo darba. Tai man atrodo kaip paguoda, kad po operacijos to ZPV nebera ir galbut tu gali nebeuzsikresti arba stengtis nuolat stiprinti imuniteta, kad jis butu nuslopintas. O as galvodavau,kad ZPV yra nenugalimas.
Atsakyti
QUOTE(Kristaite25 @ 2010 09 21, 16:05)
Viena ginekologe sake, kad konizacijos metu yra pasalinamas ZPV virusas, tai reiskia,kad esi sveika, bet tu gali vel uzsikresti siuo virusu,kuris gali vel pradeti savo darba. Tai man atrodo kaip paguoda, kad po operacijos to ZPV nebera ir galbut tu gali nebeuzsikresti arba stengtis nuolat stiprinti imuniteta, kad jis butu nuslopintas. O as galvodavau,kad ZPV yra nenugalimas.

Vadinasi yra prasmė pasiskiepyti wink.gif Bet jei partneris tas pats prieš ir po ? ...
Bet man vistiek kyla klausimų, kaip galima virusą išpjauti. Pasiklausinėsiu pas MB smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tokata: 21 rugsėjo 2010 - 14:36
QUOTE(Kristaite25 @ 2010 09 21, 15:05)

Įdomu,aš kažkaip įsivaizdavau , kad tas ŽPV tūno visam organizme ir jo išpjaut negalima.Nors iš kitos pusės jei tyrimą jam nustatyti ima iš kaklelio, tai gal tada rimtai jis nusipjauna? g.gif
O su pačia konizacija tai tikrai gali pjauti po kelis kartus,kai man darė, šalia lovoje gulėjo moteris,kuri per 2 menesius jau antrą kartą operuojama, nes pirmas tyrimas parodė , kad ant kraštų liko pažeistų ląstelių.
Atsakyti
QUOTE(egleegle3002 @ 2010 09 21, 16:11)
Įdomu,aš kažkaip įsivaizdavau , kad tas ŽPV tūno visam organizme ir jo išpjaut negalima.Nors iš kitos pusės jei tyrimą jam nustatyti ima iš kaklelio, tai gal tada rimtai jis nusipjauna? g.gif
O su pačia konizacija tai tikrai gali pjauti po kelis kartus,kai man darė, šalia lovoje gulėjo moteris,kuri per 2 menesius jau antrą kartą operuojama, nes pirmas tyrimas parodė , kad ant kraštų liko pažeistų ląstelių.

ŽPV yra tik gimdos kaklelio sukelentis virusas

taip galik būti net kelios konizacijos,bet tao priklauso nuo to kiek pirmą kartą buivo išpjauta
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 09 21, 17:16)
ŽPV yra tik gimdos kaklelio sukelentis virusas

As taip pat turiu blogaji virusa,ir klausiau gydytojos,tai ji man ir pasake,kad jis tuno tik kaklelyje.Tai as ir pagalvojau,jei jis tuno tik kaklelyje,tai jei nusprendi daugiau netureti vaikuciu,tai man atrodo paimtu pasalintu ta kakleli visa ir kartu virusa,bet kazkodel taip nedaro g.gif
Atsakyti
Kaip tai nedaro ? Taigi jei yra būtinybė pjauti, tai gi ir pjauna. t.y daro konizaciją. Jei yra tik virusas ir jis nieko blogo ten neprdaręs, kam gi pjauti ?
Atsakyti
QUOTE(Tokata @ 2010 09 22, 08:33)
Kaip tai nedaro ? Taigi jei yra būtinybė pjauti, tai gi ir pjauna. t.y daro konizaciją. Jei yra tik virusas ir jis nieko blogo ten neprdaręs, kam gi pjauti ?

Kai po konizacijos gulėjau onkologinėje man kilo tokia mintis dėl tos būtinybės pjauti. Kiek gulėjo skyriuje moterų su rimtesnėmis operacijomis visų kelias buvo vienodas-konizacija,gimdos šalinimas,krūtų šalinimas,kiaušidžių šalinimas.Va ir pagalvojau,jei jau po konizacijos visvien gimdą tenka šalint,tai kam dar gydytojai žaidžia?
Atsakyti
QUOTE(Tokata @ 2010 09 22, 08:33)

As galvoje turejau,kad pasalina tais pakitusias lasteles,o gi kaklelis vis dar lieka,ir tas virusas lieka jame,ir vel po kiek metu tikimybe yra,kad vel bus atliekama konizacija,tai as pagalvojau,geriau iskart pasalintu visa ta kakleli,jei yra pakitimu ir kartu pasisalintu tas virusas.Jei as cia suprantamai dabar parasiau,ka norejau pasakyt 4u.gif
Atsakyti
Laba diena.Pareinu ir aš su nekokiom naujienom, išgėriau vaistukų, nuverkiau...Atsisėdau paskitinėti, bet negaliu...Po valandos-darbukan, reikia susiimt...
Man po konizacijos du tyrimai buvo be pakitimų, o šiandien sužinojau, kad trečias tyrimas darytas ASCUS. Gydytoja labai laiko neturėjo, bet priėmė, nuramino prirašė žvakučių priešuždegiminių. Sakė greičiausiai reikės vėl konizacijos pakartotinos, o juk sausyje operavo.Negi pjaustyt dabar kas pusmetį...Nesuprantu kodėl ir aš žaidžia su tom operacijoms, trumpintų gimdos kaklelį, šalintų ar...
Nepykit, mergytės. Čia man emocijos suveikė...Gal kuriai yra panašūs tyrimai, gal galite parašyti įa.ž., pabendrautume.Vis aiškiau, lengvaiu būtų unsure.gif
Atsakyti
Ailija,
Žinau , kad po kažkokios negeros naujienos ir aš pirmiausiai imu panikuoti.
Lengva pasakyti , kad nesinervuoti ir viskas bus gerai.
Bet ryt dienelė bus jau šviesesnė ir po gydymo vaistais gal nereiks jokių intervencijų. 4u.gif
Svarbiausiai tikėti, kad mums negali atsitikti nieko blogo.Šviesios mintys irgi gydo.
Atsakyti