Vaiva,niekas negali būti tikras,ar ląstelės neatsinaujins,dėl to reikia iš pagrindų keisti savo požiūrį į gyvenimą,mažiau stresuoti,keisti mitybą,gerti vitaminus aš tarkim vaikštau balta kaip sūris,nes ėmiau vengti degintis soliariumuose ,bei saulėje.....turim mergaitę,kuriai buvo nustatytas pirma vėžinė stadija,bet įmanoma taip pat per konizaciją viską pašalinti,o tada dažnai tikrintis,ir yra netgi didelė tikimybė,jog liga pagauta laiku ir daugiau neatsinaujins
Papildyta:
Be to,yra trys priešvėžiniai laipsniai,tai tau galbūt lengvi pakitimai,todėl užteks tik stebėti,kad ląstelės neprogresuotų,prie didesnių laipsnių siūlo konizacijos būdu pašalinti tas pakitusias ląsteles
Rastika laikausi gerai, kazkaip geri tepinelio rezultatai nuteike optimistiskai ir nebepanikuoju taip, reikia tiketi, kad viskas bus gerai, o jei kas ir prades vel blogeti, tai tikiuosi vel uzciupti laiku, nes tikrinsiuosi tai daznai.
Kazkaip dabar ieskau ne vien blogybiu tame kas man nutiko, bet ir pliusu vienas is ju tas, kad dabar tikrinsiuosi reguliariai ir uzciuopsiu viska, o sveikos moterys to daznai nedaro, nezino kas joms ir gali paveluoti, beto issityriau ir kitas vietas, ko nebuciau dariusi jei butu buve viskas man gerai.
Kas liecia priesvezinius pakitimus, tai tikrai imanoma visiskai pasveikti, reikia tik stiprinti organizma, nestresuoti (as esu per daug reaguojanti i viska , sunku pasikeisti, turbut nervai ir buvo mano atveju svarbiausia priezastis del ko susirgau ).
Klausiau gydytoju ar imanoma pasveikti netgi mano atveju, tai sake, kad visikai tiketinas variantas, todel taip ir tikesiu Manau kai darysiuosi rugseji sekanti tyrima, tai vel tuo metu iskils neramumu ir kazkiek uzvaldys jaudulys, bet tai labai greit isklaidytu geras rezultatas
Sekmes visoms
Kazkaip dabar ieskau ne vien blogybiu tame kas man nutiko, bet ir pliusu vienas is ju tas, kad dabar tikrinsiuosi reguliariai ir uzciuopsiu viska, o sveikos moterys to daznai nedaro, nezino kas joms ir gali paveluoti, beto issityriau ir kitas vietas, ko nebuciau dariusi jei butu buve viskas man gerai.
Kas liecia priesvezinius pakitimus, tai tikrai imanoma visiskai pasveikti, reikia tik stiprinti organizma, nestresuoti (as esu per daug reaguojanti i viska , sunku pasikeisti, turbut nervai ir buvo mano atveju svarbiausia priezastis del ko susirgau ).
Klausiau gydytoju ar imanoma pasveikti netgi mano atveju, tai sake, kad visikai tiketinas variantas, todel taip ir tikesiu Manau kai darysiuosi rugseji sekanti tyrima, tai vel tuo metu iskils neramumu ir kazkiek uzvaldys jaudulys, bet tai labai greit isklaidytu geras rezultatas
Sekmes visoms
QUOTE(ramzyte @ 2010 07 23, 23:32)
Be to,yra trys priešvėžiniai laipsniai,tai tau galbūt lengvi pakitimai,todėl užteks tik stebėti,kad ląstelės neprogresuotų,prie didesnių laipsnių siūlo konizacijos būdu pašalinti tas pakitusias ląsteles
na man nustate kad as esu tame treciame priesveziniame laipsnyje todel labai ir pergyvenu kaip daktaras pasake esi treciame laipsnyje gali sugrysti is jo ir i normalu lygi o toliau nutilo tai galvoju gal nepasake kad galiu ir i blogesne puse pasistumti
o kaip jums mertginos po konizacijos ar sustojo ar toliau progresuoja liga?
Labos. Ankstyva aš šįryt
vaiva, man žaizdelių visai nerado... Gimdos kaklelis per apžiūrą dviem gydytojoms atrodė idealus(kaip jos pastebėjo). Bet viena gydytoja pasiūlė pasidaryti onkocitologinį tyrimą. CiN 1, po trijų mėnesių CIN 2. Konizacija... Dabar jau dukart tyrimai labai geri, pakitimų nerodo...
Kodėl tau liepė tik po 6mėn? Nueik po 3mėn., kam nerimauti, bijoti. Pasidarysi būsi ramesnė...
vaiva, ir aš tai perėjau, dar ir dabar nenusiraminu. Auginu du vaikus, ir aš
Juos auginam, dėl jų gyvenam... Bet pagalvok..o jei vaikų dar neturėtum...juk sirgti nenorėtum lygiai taip pat... Mokytis mylėti save...Gydytojai pataria džiaugtis gyvenimu, stiprinti imunitetą(nesvarbu vitaminais, sveika mityba, sportu ir t.t).
ramzyt, kam vaikštai kaip sūris?Truputis saulės, truputis savim,įdegio kremo
Nereikia kraštutinumų, kam jie jei blogai jauties...
O nestresuoti reikia išmokti ir man
QUOTE(vaiva29 @ 2010 07 23, 21:49)
aciu uz malonu priemima i jusu gretas.as dar atsakymo nezinau nes man biopsija paeme pries 3 dienas...
vaiva, man žaizdelių visai nerado... Gimdos kaklelis per apžiūrą dviem gydytojoms atrodė idealus(kaip jos pastebėjo). Bet viena gydytoja pasiūlė pasidaryti onkocitologinį tyrimą. CiN 1, po trijų mėnesių CIN 2. Konizacija... Dabar jau dukart tyrimai labai geri, pakitimų nerodo...
Kodėl tau liepė tik po 6mėn? Nueik po 3mėn., kam nerimauti, bijoti. Pasidarysi būsi ramesnė...
Juos auginam, dėl jų gyvenam... Bet pagalvok..o jei vaikų dar neturėtum...juk sirgti nenorėtum lygiai taip pat... Mokytis mylėti save...Gydytojai pataria džiaugtis gyvenimu, stiprinti imunitetą(nesvarbu vitaminais, sveika mityba, sportu ir t.t).
QUOTE(ramzyte @ 2010 07 23, 22:32)
ramzyt, kam vaikštai kaip sūris?Truputis saulės, truputis savim,įdegio kremo
Nereikia kraštutinumų, kam jie jei blogai jauties...
O nestresuoti reikia išmokti ir man
QUOTE(Ailija @ 2010 07 24, 07:47)
Labos. Ankstyva aš šįryt
Juos auginam, dėl jų gyvenam... Bet pagalvok..o jei vaikų dar neturėtum...juk sirgti nenorėtum lygiai taip pat...
Juos auginam, dėl jų gyvenam... Bet pagalvok..o jei vaikų dar neturėtum...juk sirgti nenorėtum lygiai taip pat...
dekui uz supratima.na tada bandysiu eiti po 3 men nesuprantu ir as kodel liepe laukti 6 men o kolposkopija kartos tipo po 9 men juk per tiek laiko gali daug kas pasikeisti.
ailija suprantu ta puikiai kad ir vaiku neturint baisi si liga bet kai jie dar mazi yra dar baisiau vis kyla mintys kas juos augins ir t.t.
is tikruju dar nuo rezultatu praejo keletas dienu sunku su tuo susitaikyti naktimis blaskausi nerimas mintys kamuoja jokios ramybes kur beeiciau vis tos mintys.suprantu kads reikia save teigiamai nuteikti nestresuoti bet tai yra labai sunku.na tikiuosi nesulauksiu blogu biopsijos atsakymu
QUOTE(Rastika @ 2010 07 23, 21:00)
onkocitologinis man rodė CIN2, bet va po operacijos, ištyrus pašalintą žaizdelę rastas CIS. Tai yra 0 stadijos vėžys, neišplitęs į gilesnius audinius, tik gimdos kaklelyje. Tikiuosi, kad kitas tyrimas nieko neparodys. Taip norisi dar lialiuko.
Ar čia yra moterų kovojančių su CIS ?
QUOTE(Tokata @ 2010 07 25, 20:14)
onkocitologinis man rodė CIN2, bet va po operacijos, ištyrus pašalintą žaizdelę rastas CIS. Tai yra 0 stadijos vėžys, neišplitęs į gilesnius audinius, tik gimdos kaklelyje.
esu zalia sia tema gal galetum paaiskinti koks gydymas taves laukia?
QUOTE(vaiva29 @ 2010 07 25, 20:17)
esu zalia sia tema gal galetum paaiskinti koks gydymas taves laukia?
Po onkocitologinio tyrimo darė konizaciją. Dabar, sužinojus kokia mano stadija onkocitologinį kartosiu po pusės metų, paskui vėl po pusės. Tikiuosi, kad niekas neatsinaujins.
QUOTE(Tokata @ 2010 07 25, 20:41)
Po onkocitologinio tyrimo darė konizaciją. Dabar, sužinojus kokia mano stadija onkocitologinį kartosiu po pusės metų, paskui vėl po pusės. Tikiuosi, kad niekas neatsinaujins.
supratau.cia jau kaip ir gaunasi gyvenimas su liga kuri jau lydes visa likusi gyvenima.na as dabar su dideliu nerimu laukiu kokie bus mano rezultatai.na man irgi sake darytis po 6 men bet jauciu reikes lekti darytis anksciau nes kazkaip jau baisu laukti gal apsiprasiu su tuo bet dabar labai baisu man atrodo visa sita.
sveikos merginos, ar kurioms iš jūsų po operacijos apie dešimtą dieną pradėjo teplioti šviežiu krauju? kažkaip neramu, bet nesinori trukdyti atostogaujančios gydytojos
va ir nežinau ar dėl to neverta panikuoti, ar lėkti į kliniką kad uždegintų įtrūkimą
va ir nežinau ar dėl to neverta panikuoti, ar lėkti į kliniką kad uždegintų įtrūkimą
QUOTE(Concertina @ 2010 07 26, 08:31)
sveikos merginos, ar kurioms iš jūsų po operacijos apie dešimtą dieną pradėjo teplioti šviežiu krauju?
Jei negausiai-nepergyvenk...Juk šašas turi nukristi ir kaip tik po 10d. Stebėk save ir nestresuok labai Pailsėk, pagulinėk...