Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija (4 tema)

nea, turejau omeny, kad tepliojimas po konizacijos baigesi sulyg pirmosiomis menesinemis, o po ju jau liko kaip buve pries konizacijos, t.y. reguliarios menesines.
Atsakyti
QUOTE(Auston @ 2010 05 25, 19:42)
Pasitikiu ne vieno gydytoju, bet keli patarė tai ir nelaukiau...

l. gerai kad ne į vieną kreipiesi thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(saulele1982 @ 2010 05 26, 09:35)
Man buvo pazystamu kurios skatino neskubet operuotis, dar vaziuot konsultuotis, darytis biopsijas ir t.t. bet mano ginekologe patare iskart daryt konizacija, as matyt nujauciau kazka negero, iskart sutikau, iki ateinanciu menesiniu pasidariau reikiamus kraujo tyrimus ir va, konizacija jau praeity.

va man taip pat buvo kad visi sakė konsultuokis su kitu ir pan..... bet man jau biopsija parodė prastus rezultatus ir OCT tą patį rodė tai nieko nelaukusi dariausi konizacija
Papildyta:
QUOTE(Tokata @ 2010 05 26, 11:28)
Kai riba tarp CIn 1 ir cin 2 yra labai maža loborantas ląsteles gali matyti vis kitaip. Tai žmogiškasis faktorius. Labiau pasikliauju antru tyrimu, kur nustatyta CIN 1, nes pirmas tyrimas buvo su dideliu uždegimu, kas taip pat daro įtaką tyrimo rezultatui. Antras tyrimas buvo prepap, kuris mano manymu yra patikimesnis. Žinoma, ne miške gyvenu ir pastoviai konsultuojuosi su gydytoja smile.gif

va čia ir tavo tiesa nes kai paima lastele ji tarkim rodo CIN I, o po konizacijos gali rodyti tik uzdegimą arba CIN II... Kodėl taip? ogi todėl kad gal ši lastelė tarkim tik buvo Cin I bet seip tik uzdegimas, arba kuria paėmė lastelę - audinio gabalėlį ji buvo CIN I, bet seip jau kitos lastelės CIN II, ir kartais buna taip kad ginekologe imdama biopsija pasalina CIN I ar CIN II ir visur kitus lieka uždegimas, bet kur čia žinosi, todėl kurios linkusios stebėti ir pačios supranta kad reikia kartas nuo karto pasitikrinti.

manau supratote ka norėjau pasakyti...

bet kaip ir visos sakėte kiekviena sprendžia individualiai, man nebuvo ko svartyti nes CIN III, juk nelauksiu blogiausio ir taip suprantama kad pacios neisnyks...
Atsakyti
QUOTE(saulele1982 @ 2010 05 26, 12:29)
nea, turejau omeny, kad tepliojimas po konizacijos baigesi sulyg pirmosiomis menesinemis, o po ju jau liko kaip buve pries konizacijos, t.y. reguliarios menesines.

Aciu uz atsakyma 4u.gif o siaip pries konizacija jokiu simptomu jums nebuvo?cia irgi kaip ir dauguma ejot profilaktiskai pasitikrinti ir toks rezultatas nelabai geras gavosi?
Atsakyti
sveikos. norejau paklausti, kas per procedura yra kolkoskopija (ar kolposkopija?). man turetu daryti, nes yra cin1. ar reikia kazkaip jai ruostis, ar skauda? kiek laiko uztrunka ir t.t.?
Atsakyti
smile.gif+2010 05 26, 18:16-->
QUOTE(kristinukas smile.gif @ 2010 05 26, 18:16)
sveikos. norejau paklausti, kas per procedura yra kolkoskopija (ar kolposkopija?). man turetu daryti, nes yra cin1. ar reikia kazkaip jai ruostis, ar skauda? kiek laiko uztrunka ir t.t.?

kaip pačiai cin1 nustate? biopsija darė? nes oct to nenustato? o kolposkopija tai paziuri padidntai į pakitusi plota
Atsakyti
dariausi tyrima del gimdos kaklelio vezio. rado LSIL. cia kaip suprantu tas pats kaip cin1.bet kokiu atveju gydytoja sake kad reikia daryti kolposkopija. tai va ir domiuosi kas tai yra ir su kuo valgoma smile.gif gydytoja paaiskino kad tai tik apziura, bet manau geriau apie tai papasakotu tos, kurioms tai buvo atlikta, t.y. kas jauciasi ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinukas :): 26 gegužės 2010 - 18:09
kristinukas smile.gif, LSIL - neryškūs plokščiojo epitelio ląstelių pokyčiai

Radus LSIL – neryškius intraepitelinius pokyčius, moteris siunčiama kolposkopijai, tikslinei biopsijai.

Tai nereiškia kad sergi vėžiu. Dažniausiai sie pakitimai išnyksta patys, tik dažiau reikia tirtis ir gydytis.

LSIL nėra tapatinamas su CIN
Atsakyti
Tapatinama !
Lietuvoje priimta citologinio tepinėlio vertinimo sistema, patvirtinta 2001 metais Bethesdoje (JAV):
ASCUS- Nenustatytos reikšmės (kilmės) atipinės plokščiojo epitelio ląstelės
ASC-H- Atipinės plokščiojo epitelio ląstelės, galimi žymūs intraepiteliniai plokščialąsteliniai pokyčiai
LSIL- Nežymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pokyčiai
HSIL-Žymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pokyčiai
Jei atlikus PAP testą nustatomi LSIL ar HSIL pokyčiai, gali būti atlikta gimdos kaklelio biopsija, t.y. paviršinių ir gilesnių kaklelio audinių išpjovimas ir jų po specialaus paruošimo ištyrimas mikroskopu. Ląstelių ikivėžiniams pokyčiams apibūdinti čia vartojamas terminas „gimdos kaklelio intraepitelinė neoplazija“, kurios tarptautinė santrumpa – CIN. Nežymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pokyčiai žymimi CIN1, žymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pokyčiai - CIN2, CIN3 arba CIS – carcinoma in situ.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tokata: 26 gegužės 2010 - 20:33
QUOTE(Tokata @ 2010 05 26, 21:31)
Tapatinama !
Lietuvoje priimta citologinio tepinėlio  vertinimo sistema, patvirtinta 2001 metais Bethesdoje (JAV):
ASCUS- Nenustatytos reikšmės (kilmės) atipinės plokščiojo epitelio ląstelės
ASC-H- Atipinės plokščiojo epitelio ląstelės, galimi žymūs intraepiteliniai plokščialąsteliniai pokyčiai
LSIL- Nežymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pokyčiai
HSIL-Žymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pokyčiai
Jei atlikus PAP testą nustatomi LSIL ar HSIL pokyčiai, gali būti atlikta gimdos kaklelio biopsija, t.y. paviršinių ir gilesnių kaklelio audinių išpjovimas ir jų po specialaus paruošimo ištyrimas mikroskopu. Ląstelių ikivėžiniams pokyčiams apibūdinti čia vartojamas terminas „gimdos kaklelio intraepitelinė neoplazija“, kurios tarptautinė santrumpa – CIN. Nežymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pokyčiai žymimi CIN1, žymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pokyčiai - CIN2, CIN3 arba CIS –  carcinoma in situ.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
labas rytas 4u.gif
QUOTE(Tokata @ 2010 05 26, 11:28)
Labas rytas,

Kolkoskopija man daryta wink.gif O du pap tyrimai rodė skirtingus rezultatus. Aš tik norėčiau pasakyti, kad tyrimą nustato žmogus. Kai riba tarp CIn 1 ir cin 2 yra labai maža loborantas ląsteles gali matyti vis kitaip. Tai žmogiškasis faktorius. Labiau pasikliauju antru tyrimu, kur nustatyta CIN 1, nes pirmas tyrimas buvo su dideliu uždegimu, kas taip pat daro įtaką tyrimo rezultatui. Antras tyrimas buvo prepap, kuris mano manymu yra patikimesnis. Žinoma, ne miške gyvenu ir pastoviai konsultuojuosi su gydytoja smile.gif

va butent del to, kad PAP rezultatai nera patikimi ir skiriama biopsija, kad tiksliai zinotum kas su tavim darosi, ir tada jau spresti ka daryti, bet jei tu neabejuoji tyrimo rezultatais tai tiek to 4u.gif

merginos, kada jums pasibaige tos skystos isskyros, man po konizacijos praejo 1.5 sav, pavargau jau nuo ju doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neilia: 27 gegužės 2010 - 08:22
AREANA as nuejau seip sau pasitikrinti, nieko neitardama, viskas man buvo ok. Nes kai pagalvoji man jau 27 metai, o tikrinama jau nuo 25 nemokamai, aisku ir dar anksciau galima, tiksliau reikia manau, bet kazkaip praziopsojau ta dalyka blush2.gif o ir se tau, pirmas tyrimas ir jau tokie rezultatai baisus. Seip tikrintis eidavau, bet to tyrimo nei man pasiule, nei pati kazkaip prasiau anksciau, net nesitikejau, kad taip gali but tokiuose metuose. AciuDie, kad nuejau dabar, o ne po metu kokiu. Kazkaip visos drauges po gimdymu praejus kuriam tai laikui ejom, vienom viskas ok, kitom nezymus pakitimai, o va man rimti reikalai.

neilia na dar pakentek su tais tepliojimais, man tai visa laik tepliojo iki pirmu menesiniu, tai uzkniso juodai. atrode taip laikas letai bega, galvojau greiciau tas menuo praeitu, na bet jau kai praejo, tai viskas ok dab.
Atsakyti
As tai ir supratau saulele 1982, kad tau 27 metai, man irgi tiek pat as irgi 82 metu gimimo ax.gif , tik as dar negimdziau blush2.gif Siaip as irgi tik pernai buvau pirma karta patikrinta, man pasiule daktare kadangi buvo programa nuo 25 metu nemokamai, jau metai praejo ax.gif Zadu rudeni vel eiti tikrintis, bet paskaicius cia tai man baisoka darosi doh.gif Linkiu tau sveikatos ir stiprybes, tikrai viskas bus gerai, kadangi laiku kreipeisi 4u.gif
Atsakyti