man biopsijos nedarė,siūlė iš karto konizaciją o PAP rodė ryškius pakitimus
laba diena
nuosirdziai patariu isreikalauti is gyd kolkoskopijos ir pasidaryti biopsija ir jau tada spresti apie konizacija
mano istorija irgi verta medalio
zaizdeles prideginimo metu gyd padare kolkoskopija, biopsija, tipo, del viso pikto, nieko tame blogo nematau. Biopsija parode CIN3/CIS ir jau po zaizdos prideginimo man padare konizacija, kuri neparode jokiu pakitimu isprievartavau visa google, radau, kad anksciau nezymus pakitimus kaip tik gyde prideginimu, bet tai ne itin veiksminga ir dabar naudoja tik konizacija. Tai turbut mano atveju uzteko vien prideginimo, be reikalo padare konizacija nervas biski ima
QUOTE(Tokata @ 2010 05 25, 09:10)
Nea, nedarė man kolkas.
nuosirdziai patariu isreikalauti is gyd kolkoskopijos ir pasidaryti biopsija ir jau tada spresti apie konizacija
QUOTE(ramzyte @ 2010 05 25, 15:09)
man biopsijos nedarė,siūlė iš karto konizaciją o PAP rodė ryškius pakitimus
mano istorija irgi verta medalio
zaizdeles prideginimo metu gyd padare kolkoskopija, biopsija, tipo, del viso pikto, nieko tame blogo nematau. Biopsija parode CIN3/CIS ir jau po zaizdos prideginimo man padare konizacija, kuri neparode jokiu pakitimu isprievartavau visa google, radau, kad anksciau nezymus pakitimus kaip tik gyde prideginimu, bet tai ne itin veiksminga ir dabar naudoja tik konizacija. Tai turbut mano atveju uzteko vien prideginimo, be reikalo padare konizacija nervas biski ima
sveikos...rastika kaip džiaugiuosi už tave tikrai tikrai kad viskas gerai..super...man šiaip viskas gerai bet vat ciklas mėnesiniu tai juodai išsibalancavo nesuprantu..geriu jau ir nakviša bet nieko nereguoja organizmas..nuo pat operacijos bludina jis man...tai 37 dienos..dabar 15 dienu..jau pavargau...o ginė nieko nedaro..tai šiandien grieštai nuvažiavau sakau darykit ka nors aš jau pavargau..tai kai dabar baigsis tipo atvažiuok gal kontroceptiku išrašysiu...nu duok dieve kad cia tik sutrikimas butu...kad šalia kokia dar liga neišlystu
daliuk, va as tai nzn ar mano ciklas issireguliaves nes KT geriu... l. džiaugiuosi kad issireikalai kad tave primygtinai patikrintu, nes nereguliarus ciklas taip pat skaitosi kaip sutrikimas...
QUOTE(Rastika @ 2010 05 25, 09:52)
Tokata, kodėl? nzn kaip tu bet sakau kaip aš daryčiau, bet negalvok kad primetu tau, tiesiog pasakau savo nuomonę... aš pati prašyčiau kad mane nuodugniai ištirtų ir išsiaiškintų kokio laipsnio yra pas mane CIn, nes tikrai nesu girdėjusi kad CIN savaime išnyktų, juk ir moksliniuose leidiniuose rašo, kad laiku pastebėjus ikivėžinę stadiją ir panaikinus šias lasteles galima išvengti vėžio.
cin 1 gali išnykti, o cin2/3 tik 1 proc išnyksta
cituoju iš kmuk mokslinio straipsnio :
CIN1/LSIL akivaizdu, kad ie gimdos kaklelio
pokyčiai laikui bėgant regresuoja, todėl tikslingas
pastovus citologinio tepinėlio kartojimas su (be)
kolposkopiniu tyrimu, norint įsitikinti, ar yra regresija
ir ar liga progresuoja. Taip pat tikslinga atlikti virusologinius
tyrimus, t. y itirti, ar nėra mogaus papilomos
viruso (PV).
CIN23/HSIL radus tokius pokyčius, reikalingas
gydymas.
http://medicina.kmu....09/0209-02l.pdf cia yra daugiau
Tokata, butina išsiaiškint koks tas cin ar cin1 o gal jau cin 2/3, aš tai daryčiausi biopsiją , mano nuomonė
Labas. Rastika džiaugiuosi su tavimi. Aš taip pat turiu gerų naujienų Po konizacijos jau du mano onkocitolog.tyrimo atsakymai -geri Mano gydytoja atostogauja, tai eisiu vėliau sužinot kas ten ir kaip...
Man irgi buvo cin1, o po kelių mėnesių cin2. Iškart po mm rekomendavo Klaipėdoje operuotis ir nedelsti...
Man irgi buvo cin1, o po kelių mėnesių cin2. Iškart po mm rekomendavo Klaipėdoje operuotis ir nedelsti...
QUOTE(Auston @ 2010 05 25, 19:25)
Labas. Rastika džiaugiuosi su tavimi. Aš taip pat turiu gerų naujienų Po konizacijos jau du mano onkocitolog.tyrimo atsakymai -geri Mano gydytoja atostogauja, tai eisiu vėliau sužinot kas ten ir kaip...
o tau su cin1 dar stebėjo ?
Papildyta:
man jei bus cin1 tikrai stebėsiu, nėra čia ko lėkt į tą operacinę, o pati gal virusą turėjai? nes virusai spartina eigą, aš tai neturiu jokio man nuo kontraceptikų atssirado displazija
Mane stebėjo nuo rugsėjo mėnesio... o dėl viruso netyrė... Nepamenu tyrimo išvadų apie displazijas irgi kažkas buvo. O gruodžio pabaigoje tyriaus pas kitą gydytoją(siuntė mano) tai jau cin2 buvo. Patarė nedelsti... Aš geriau laiku mini operaciją pasidarysiu negu vėliau po laiko gailėsiuos. Bet čia mano nuomonė... Pasitikiu ne vieno gydytoju, bet keli patarė tai ir nelaukiau...
QUOTE(Auston @ 2010 05 25, 19:42)
Mane stebėjo nuo rugsėjo mėnesio... o dėl viruso netyrė... Nepamenu tyrimo išvadų apie displazijas irgi kažkas buvo. O gruodžio pabaigoje tyriaus pas kitą gydytoją(siuntė mano) tai jau cin2 buvo. Patarė nedelsti... Aš geriau laiku mini operaciją pasidarysiu negu vėliau po laiko gailėsiuos. Bet čia mano nuomonė... Pasitikiu ne vieno gydytoju, bet keli patarė tai ir nelaukiau...
GERIAU anksčiau aišku, bet būna gi regresuoja pakitimai, o ypač kai virusas jų neskatina, aš pas docentę geriausia ji KMUK lankausi, kaip ši pasakys taip darysiu, bet jau ano apsilankymo metu minėjo, kad skubos nėra, kai sakiau, kad nenoriu vasarą operuotis ir susigadinti sau vasarą nei maudytis negalėsiu nei keliaut ir t.t
Labai sunkius klausimus gvildenat ir aisku kiekviena turim savo nuomone. Manau jei pasitiki savo gydytoju ir savo nuojauta, tai viskas buna gerai.
Vieni linke kuo greiciau pjaut, kiti stebet.
Man buvo pazystamu kurios skatino neskubet operuotis, dar vaziuot konsultuotis, darytis biopsijas ir t.t. bet mano ginekologe patare iskart daryt konizacija, as matyt nujauciau kazka negero, iskart sutikau, iki ateinanciu menesiniu pasidariau reikiamus kraujo tyrimus ir va, konizacija jau praeity. ryt bus 2 menesiai.
Kalbejot apie sutrikusi cikla po konizacijos, tai pasisakysiu ir as, kad man viskas liko liuxiskai, laiku kaip ir visada, po pirmu menesiniu liovesi bet kokie tepliojimai, atrodo kaip nieko ir nebuve.
Vieni linke kuo greiciau pjaut, kiti stebet.
Man buvo pazystamu kurios skatino neskubet operuotis, dar vaziuot konsultuotis, darytis biopsijas ir t.t. bet mano ginekologe patare iskart daryt konizacija, as matyt nujauciau kazka negero, iskart sutikau, iki ateinanciu menesiniu pasidariau reikiamus kraujo tyrimus ir va, konizacija jau praeity. ryt bus 2 menesiai.
Kalbejot apie sutrikusi cikla po konizacijos, tai pasisakysiu ir as, kad man viskas liko liuxiskai, laiku kaip ir visada, po pirmu menesiniu liovesi bet kokie tepliojimai, atrodo kaip nieko ir nebuve.
[/quote]
Sveikute O tau anksciau pries menesines tepliodavo ar kaip?ar ciklo viduri tepliodavo?
[/quote]
Sveikute O tau anksciau pries menesines tepliodavo ar kaip?ar ciklo viduri tepliodavo?
Labas rytas,
Kolkoskopija man daryta O du pap tyrimai rodė skirtingus rezultatus. Aš tik norėčiau pasakyti, kad tyrimą nustato žmogus. Kai riba tarp CIn 1 ir cin 2 yra labai maža loborantas ląsteles gali matyti vis kitaip. Tai žmogiškasis faktorius. Labiau pasikliauju antru tyrimu, kur nustatyta CIN 1, nes pirmas tyrimas buvo su dideliu uždegimu, kas taip pat daro įtaką tyrimo rezultatui. Antras tyrimas buvo prepap, kuris mano manymu yra patikimesnis. Žinoma, ne miške gyvenu ir pastoviai konsultuojuosi su gydytoja
Kolkoskopija man daryta O du pap tyrimai rodė skirtingus rezultatus. Aš tik norėčiau pasakyti, kad tyrimą nustato žmogus. Kai riba tarp CIn 1 ir cin 2 yra labai maža loborantas ląsteles gali matyti vis kitaip. Tai žmogiškasis faktorius. Labiau pasikliauju antru tyrimu, kur nustatyta CIN 1, nes pirmas tyrimas buvo su dideliu uždegimu, kas taip pat daro įtaką tyrimo rezultatui. Antras tyrimas buvo prepap, kuris mano manymu yra patikimesnis. Žinoma, ne miške gyvenu ir pastoviai konsultuojuosi su gydytoja