Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija (4 tema)

QUOTE(lolita4611 @ 2010 05 17, 18:34)
Tai va o man ŽPV atsakymas neigiamas iš visų 100 rūšių unsure.gif  tai iš kur ta displazija????????????????????

Aha, ta pati dalyka turiu jau 4metai, be jokiu zpv,be jokiu didesniu progresavimu, stovi vietoj, tyrimas vis toks pat, gydytoja sako, gal po gimdymo, bet ziuriu, kad pati vaikeliu neturi. Na, sunku cia ka nors pasakyti, is kur, man ir paciai misle g.gif
Dar radau toki paaiskinima, Displazija - Sutrikęs ląstelių augimas, matomas kaip ląstelių dydžio, formos ir struktūros pakitimai;
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viltuse: 17 gegužės 2010 - 18:25
QUOTE(viltuse @ 2010 05 17, 19:22)
Aha, ta pati dalyka turiu jau 4metai, be jokiu zpv,be jokiu didesniu progresavimu, stovi vietoj, tyrimas vis toks pat, gydytoja sako, gal po gimdymo, bet ziuriu, kad pati vaikeliu neturi. Na, sunku cia ka nors pasakyti, is kur, man ir paciai misle  g.gif
Dar radau toki paaiskinima, Displazija - Sutrikęs ląstelių augimas, matomas kaip ląstelių dydžio, formos ir struktūros pakitimai;

o tai pačiai irgi displazija diagnozuota? ką parodė biopsija, kaip suprantu tau nedarė konizacijos?
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2010 05 17, 19:34)
o tai pačiai irgi displazija diagnozuota? ką parodė biopsija, kaip suprantu tau nedarė konizacijos?

konizacijos dar nedare, pakitimai ascus, tai ir gydytojai ivairiai kalba, vieni saldyt, kiti pjauti, nezinau ir pati, ka daryt, pasimetus, treti sako , laukti.
Atsakyti
QUOTE(viltuse @ 2010 05 17, 20:02)
konizacijos dar nedare, pakitimai ascus, tai ir gydytojai ivairiai kalba, vieni saldyt, kiti pjauti, nezinau ir pati, ka daryt, pasimetus, treti sako , laukti.

o ascus tai yra displazija? aš galvoju kad hsil ir lsil yra displazija, visai susipainiojau nesuprantu nieko blink.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2010 05 17, 20:16)
o ascus tai yra displazija? aš galvoju kad  hsil ir lsil yra displazija, visai susipainiojau nesuprantu nieko blink.gif

Cia tu teisi, displazija skiriama i tris lygius: LSIL, HSIL ir CIN. Taciau vieni gydytojai ta zaizdele vadina ektopija, zaizdele, kiti displazija, nesuprasi ju. Taciau bet kokiu atveju manau, kad tai yra jau pakitimu ir reikia susirupinti.
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2010 05 17, 20:16)
o ascus tai yra displazija? aš galvoju kad  hsil ir lsil yra displazija, visai susipainiojau nesuprantu nieko blink.gif

asus yra kaip uždegimas kurį reikia gydyti....
displazija kaip minėjo viltusė yra trijų lygių CIN I CIN II ir CIN III
Atsakyti
o kaži gali būti, kad gydytoja mato kolposkopu displaziją o man tik uždegimas lėtinis? ta prasme biopsija gali parodyti geresnius atsakymus kad pvz jokios displazijos nėra g.gif nu netikiu kažkaip, neturiu juk nė vieno viruso iš 100 rūšių smile.gif beje kas zino aš visas displazijas reikia išpjauti? gal cin1-cin2 galima stebėti?
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2010 05 18, 07:31)
o kaži gali būti, kad gydytoja mato kolposkopu displaziją o man tik uždegimas lėtinis? ta prasme biopsija gali parodyti geresnius atsakymus kad pvz jokios displazijos nėra g.gif  nu netikiu kažkaip, neturiu juk nė vieno viruso iš 100 rūšių smile.gif   beje kas zino aš visas displazijas reikia išpjauti? gal cin1-cin2 galima stebėti?

Kaip yra praktiskai, tai negaliu pasakyti, gal merginos pasidalins, bet teoriskai kai CIN I nustatomas, kai pažeidimai labai nežymūs, kartais gali išnykti be gydymo, kai CIN II - pažeidimai vidutinio laipsnio, reikalingas gydymas. CIN III - būtinas skubus gydymas, nes pažeidimai dideli, negydomi gali pereiti į vėžį.
Dar radau toki gydytojos pasisakyma "Esant CIN I reikėtų atlikti kriodestrukciją skystu azotu arba prideginimą lazeriu, arba diatermokoaguliaciją (audinių prideginimas aukšto dažnumo kintamąja srove)".
Dar viena mintis :"Gimdos kaklelio vėžys formuojasi ilgai. Jei laiku atpažįstamas, ligonei galima suteikti efektyvią pagalbą. Kol žemo laipsnio displazija pasiekia aukštą laipsnį, vidutiniškai praeina 9 metai, o kol iš didelio laipsnio displazijos susiformuoja invazinis vėžys, užtrunka nuo 3 mėnesių iki 2 metų. Naujausi tyrimai rodo, kad didelio laipsnio displazijos evoliucija į vėžį nėra neišvengiamas procesas. Iki 70 proc. gimdos kaklelio intraepitelinių pirmo laipsnio neoplazijų (CIN1) išnyksta savaime per 1-2 metus."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viltuse: 18 gegužės 2010 - 06:44
o pačiai ascus tai cia atitinka cin 1? ane?
Atsakyti
QUOTE(viltuse @ 2010 05 17, 21:12)
Cia tu teisi, displazija skiriama i tris lygius: LSIL, HSIL ir CIN. Taciau vieni gydytojai ta zaizdele vadina ektopija, zaizdele, kiti displazija, nesuprasi ju. Taciau bet kokiu atveju manau, kad tai yra jau pakitimu ir reikia susirupinti.

buvau nusiusta i kmuk kolposkopijai, ir jei reiks biopsijai, bet paziurejes gydytojas tiesiog pasake kad yra ektopija, siek tiek "isvirtusi", bet biopsija jo manymu netikslinga....tai vat taip ir nesupratau....padare dar viena OCT, ryt bus atsakymas....
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2010 05 18, 08:03)
o pačiai ascus tai cia atitinka cin 1? ane?

schmoll.gif maišai tu
Atsakyti
bet kaip gali buti pas mane displazija jei tik uždegimą ir reaktyvus rodo oct, o ir ŽPV nėra, net ascus nėra o jau displazija pripaišė blink.gif
Atsakyti