Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija (4 tema)

leone, man žvp nedarė OCT tyrimu rezultatai parodė kad yra pakitimai, tai gine paeme biopsija kuri parode kad yra CIN II o po konizacijos paaiškėjo kad man buvo CIN III blink.gif

river konizacija - kai iš gimdos kaklelio išpjaunamas kūgio formos audinio gabalėlis ir taip pašalinamos pakitusios ląstelės...

o kad sužinoti ar yra pas tave pakitusių lastelių turi nuėjusi pasakyti, kad noriu pasidaryti citologini tepinėli (OCT) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 05 04, 08:06)
leone, man žvp nedarė OCT tyrimu rezultatai parodė kad yra pakitimai, tai gine paeme biopsija kuri parode kad yra CIN II o po konizacijos paaiškėjo kad man buvo CIN III  blink.gif

river konizacija - kai iš gimdos kaklelio išpjaunamas kūgio formos audinio gabalėlis ir taip pašalinamos pakitusios ląstelės...

o kai dare biopsija koks jausmas, jauti kazka vistiek? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(leone @ 2010 05 04, 08:37)
o kai  dare biopsija koks jausmas, jauti kazka vistiek? rolleyes.gif

prisipažinsiu kaip aš bijojai tai siaubas, o man i kakleli suleido vaistu - nuskausmino, na kaip danti ir tikrai nejutau, nors pakelus galva maciau kaip i sec. induka dejo l. mazycius mesos gabaliukus mirksiukas.gif tai va geriau nieko nebijoti atsipalaiduoti, nes kai isitenpia raumenys skaudziau, bet tikrai nieko neskaudejo mirksiukas.gif tik pradžiai jutau bakstelejima, bet neziuriu , nes kai pamatau adata tampu kaip tas geltonas begemotas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 05 04, 10:38)
prisipažinsiu kaip aš bijojai tai siaubas, o man i kakleli suleido vaistu - nuskausmino, na kaip danti ir tikrai nejutau, nors pakelus galva maciau kaip i sec. induka dejo l. mazycius mesos gabaliukus mirksiukas.gif  tai va geriau nieko nebijoti atsipalaiduoti, nes kai isitenpia raumenys skaudziau, bet tikrai nieko neskaudejo mirksiukas.gif  tik pradžiai jutau bakstelejima, bet neziuriu , nes kai pamatau adata tampu kaip tas geltonas begemotas lotuliukas.gif

na ziuresim kaip bus, bet bet kuriuo atveju nera nieko baisiau uz nezinomybe, tai del to galiam viska istvert. o po kiek laiko buvo atsakymai? kaune tu gydaisi?
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 04 07, 21:11)
Konizacija user posted imagesena tema
user posted image
Aptikus ikivėžinius pakitimus, atliekama gimdos kaklelio konizacija (pakitusių audinių šalinimas). Kiekvienu atveju operacijos metodas ir taktika aptariama individualiai, įvertinant rizikos laipsnį, pokyčius gimdos kaklelyje. Iki operacijos atliekami klinikiniai tyrimai, gydoma makšties ir gimdos kaklelio infekcija, jei ji yra. Pooperacinis gimdos kaklelio gyjimas užtrunka 4-6 sav., todėl geriausias operacijos laikas - iškarto po mėnesinių. Atlikus operaciją, minėtu laikotarpiu negalimi lytiniai santykiai, tektų vengti sunkių fizinių darbų, kartais papildomai skiriamos makšties žvakutės. Maudytis reiktų tik po dušu, nerekomenduojama šį laikotarpį lankyti baseino ar maudytis kituose vandens telkiniuose. Operavęs gydytojas nurodys apie tai detaliau, esant būtinybei, išduos nedarbingumo lapelį. Nesant komplikacijų, po kelių valandų stebėjimo pooperacinėje palatoje, išvyksite į namus. Už šią operaciją apmoka ir teritorinė ligonių kasa.
user posted image
Priežiūra po konizacijos
Po gydymo 3-4 savaites tikėtinos kraujingos išskyros. Tuo laikotarpiu patariama:
* vartoti tik įklotus, ne tamponus
* vengti fizinės įtampos
mėnesį vengti lytinių santykių, kitą mėnesį naudotis prezervatyvu, kadangi žaizda dar neužgijusi
Dažniausiai pakitusios ląstelės yra sėkmingai pašalinamos, moterys daugiau nebeturi problemų. Mažumai po gydymo tepinėliuose randama pakitusių ląstelių, šioms moterims gydymas tęsiamas. Todėl labai svarbu reguliariai atlikti tepinėlius, kol bus gauta galutinė išgijimo išvada.
Iš esmės šis gydymas neįtakoja jūsų lytinio gyvenimo kokybės ar galimybės susilaukti vaikų.

user posted image
Naudinga informacijauser posted image
Gydymas
Gimdos kaklelio intraepitelinės neoplazijos kai kurie diagnostikos bei gydymo aspektai
KONIZUOTOSIOS GIMDOS KAKLELIO DALIES OPERACINIO PJUVIO KRAŠTU HISTOLOGINIO TYRIMO SVARBA ESANT ŽYMIEMS PLOKŠCIALASTELINIAMS INTRAEPITELINIAMS PAKITIMAMS
ASCUS- Nenustatytos reikšmės (kilmės) atipinės plokščiojo epitelio ląstelės
ASC-H- Atipinės plokščiojo epitelio ląstelės, galimi žymūs intraepiteliniai plokščialąsteliniai pokyčiai
LSIL- Nežymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pokyčiai
HSIL-Žymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pokyčiai
Nėra intraepitelinių pokyčių ar piktybinio naviko

Ląstelėse pakitimų nerasta. Kitas tyrimas bus atliekamas po 3 metų.
Netinkamas tyrimui

Šitas tepinėlis negali būti įvertintas, reikia kartoti po 3 mėnesių.
ASC-US

ASCUS- nenustatytos reikšmės plokščiojo epitelio ląstelės.

Jei išvada yra ASCUS- nenustatytos reikšmės ląstelės, jums bus siūloma atvykti po 6 mėnesių, ištirti ar per tą laiką neišnyko pakitusios ląstelės. Jei jų nerandama, po 4-6 mėnesių vėl kartojamas tyrimas. Jei neigiamas - jums reikės tikrintis po 3 metų. Jei kuris nors iš šių tyrimų teigiamas, jus nukreips kolposkopijai su biopsija.

Mokslo tyrime ar privačioje klinikoje jums gali būti pasiūlytas ŽPV tyrimas. Jei jis neigiamas—citologinis tyrimas po 12 mėnesių, jei teigiamas- kolposkopija su biopsija.
ASC-H

ASC-H- Radus atipines plokščiojo epitelio ląsteles su galimai HSIL požymiais, moteris siunčiama kolposkopijai su tiksline biopsija
LSIL - neryškūs plokščiojo epitelio ląstelių pokyčiai

Radus LSIL – neryškius intraepitelinius pokyčius, moteris siunčiama kolposkopijai, tikslinei biopsijai.

Jei nerandama CIN arba vėžio - citologinis tyrimas kartojamas po 6 ir 12 mėnesių arba ŽPV DNR nustatymas po 12 mėnesių.

Citologinio tyrimo kartojimas po 6 mėnesių. Po 6 mėnesių tikrinama, ar pakitusios ląstelės išnyko, ar dar labiau pakito. Jei pakitimų nėra - skiriamas citologinis tyrimas po 6 ir 12 mėn. Arba ŽPV DNR nustatymas po 12 mėn. Jei abu neigiami - kontrolė po 3 metų. Jei teigiami - kartojama kolposkopija.
HSIL- ryškūs plokščiojo epitelio ląstelių pokyčiai

Radus ryškių intraepitelinių pokyčių, siunčiama kolposkopijai, atliekama tikslinė biopsija. Rasti ryškūs epitelio pokyčiai nereiškia, kad sergate vėžiu. Šis pakitimas rečiau savaime išnyksta ir dažniausiai jį reikia gydyti.

Todėl visos moterys, kurioms rasti HSIL pakitimai, siunčiamos kolposkopijai, išsamesniam kaklelio ištyrimui. Apžiūrint kolposkopu rastos pakitusios kaklelio vietos yra paimamos ištyrimui (biopsija).

user posted image
user posted image Rūpinkimės savimi, visoms sveikatos ir  kuo mažiau streso

labai ačiū, labai aktuali temelė...tik klausimas-jei ŽPV 16-18 genotipų tyrimo atsakymas teigiamas-ką tai reiškia?
Papildyta:
QUOTE(Rastika @ 2010 05 01, 12:07)
visiškai nieko nejutau, planavom lekiuka ir po triju planavimo men. nuejau pas gine pasidaryti visokiu tyrimu tuo paciu ir OCT o tada ir suzinojau kad kazkas negerai padare biopsija ir tada tik suzinojau....

o seip tai man nei skaudejo nei ka nei jokiu grybeliu turejau nieko zodziu sveikut sveikutele... tai ir sakau jau ne lelius po metu kitu buciau jau be chemoterapijos neapsiejusi, todel ir vadinu paslaptinga liga

ir tada priverciau visas drauges nueiti ir pasitikrinti, kaip sakant reikia mokintis is kitu...

ir tikrintis manau reikia nuo 22 m. o ne nuo 25 nes man 24 ir buciau jau seis arba kitais metais tapusi vezininke....

ir neturejau daug partneriu, nerukai, negeriu, nebent simboliskai (dazniausiai skaitausi kaip vairuotoja)

bet va pasirodo nesvarbu kiek vyru turejai, nes pasirodo vyrai yra nesiotojai ir tarkim mano vyras gal pries kazkiek metu mylejosi su kazkokia mergina kuri buvo nesiotoja ir jis net po keliu metu man gali perduoti ta visa bjaurasti uztai ir yra liepiama jaunas mergaites dar paskiepyti, o jau ne tada visoms siulau kuo anksciau tikrintis betnt kas 2 m.

o, kaip tau nustatė, kad reikia biopsiją daryti, tau buvo kokių pakitimų ar kaip?kodėl man jos nereikia, nors rado ASCUS?gal vėžys mane jau ėda blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2010 05 04, 11:51)
labai ačiū, labai aktuali temelė...tik klausimas-jei ŽPV 16-18 genotipų tyrimo atsakymas teigiamas-ką tai reiškia?

o, kaip tau nustatė, kad reikia biopsiją daryti, tau buvo kokių pakitimų ar kaip?kodėl man jos nereikia, nors rado ASCUS?gal vėžys mane jau ėda  blink.gif  blink.gif  blink.gif

ŽVP 16-18reiškia kad turi, kad turi žmogaus papilomos virusą ir reikės ssave dažniau stebeti, daryti citologini tyrima, nes jis daznai sukelia gimdos kaklelio vezi ir pakitimus..

ascus nereiskia kad tau vezys, o kiek kartu dare tau citologini tyrima? nes toki atsakyma gali issaukti ir tiesiog uzdegimas gimdos kaklelio, jei kartoja kelis kartus ir diagnoze nera gera, tada siuncia kolposkopijai ir biopsijai smile.gif jeigu tikriniesi, esi geram kelyje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(leone @ 2010 05 04, 11:57)
ŽVP  16-18reiškia kad turi, kad turi žmogaus papilomos virusą ir reikės ssave dažniau stebeti, daryti citologini tyrima, nes jis daznai sukelia gimdos kaklelio vezi ir pakitimus..

ascus nereiskia kad tau vezys, o kiek kartu dare tau citologini tyrima? nes toki atsakyma gali issaukti ir tiesiog uzdegimas gimdos kaklelio, jei kartoja kelis kartus ir diagnoze nera gera, tada siuncia kolposkopijai ir biopsijai smile.gif jeigu tikriniesi, esi geram kelyje smile.gif

ką tik skambinau, dėl ŽPV 16-18- atsakymas neigiamas biggrin.gif o jau pergyvenau baisiai drinks_cheers.gif man darė vieną kartą, ir kaip tik tuo metu sirgau makšties bei gimdos kaklelio uždegimais...tai pradėjau dabar įtart, kad uždegimas tokį atsakymą įtakojo cool.gif aišku, dar darysiuos bendrą papilomos virusui išsitirti...o jau mano šeimos daktarė prieš mėnesį paskambinus taip išgąsdino-tipo vos ne vėžys doh.gif tai gerai, kad čia info yra-iškart ramiau pasidarė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(river* @ 2010 05 04, 00:44)
Merginos,o kaip tiksliai reikia ginekologes paklausti kad as noriu sita tyrima pasidaryti g.gif reikia sakyti Konizacijos tyrimas?ar kaip?kad mane taisiklingai suprastu ax.gif kokia to tyrimo kaina.

Tiesiog sakyk,kad nori išsitirti gimdos kaklelį,paims tepinėlį 4u.gif Aš mokėjau apie 50lt,bet yra kazkoks skystos terpes,jis sake tikslesnis,bet ir kainuoja jau brangiau,truputį virš šimto 4u.gif Asmeniškai aš dėl ko kreipiausi,tai kad prieš mentstruacijas ir po lytinių santykių pasirodydavo kraujo 4u.gif
QUOTE(kristinita @ 2010 05 04, 10:51)
kodėl man jos nereikia, nors rado ASCUS?gal vėžys mane jau ėda  blink.gif  blink.gif  blink.gif

O ką tau ginė patarė,nes kaip suprantu,turėtų vėl kartoti tyrimą po kiek laiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2010 05 04, 12:20)
ką tik skambinau, dėl ŽPV 16-18- atsakymas neigiamas biggrin.gif o jau pergyvenau baisiai drinks_cheers.gif man darė vieną kartą, ir kaip tik tuo metu sirgau makšties bei gimdos kaklelio uždegimais...tai pradėjau dabar įtart, kad uždegimas tokį atsakymą įtakojo cool.gif aišku, dar darysiuos bendrą papilomos virusui išsitirti...o jau mano šeimos daktarė prieš mėnesį paskambinus taip išgąsdino-tipo vos ne vėžys doh.gif tai gerai, kad čia info yra-iškart ramiau pasidarė 4u.gif

smagu, mano atveju irgi nerado 16 -18 tipu, bet siuncia kolposkopijai ir biopsijai...o del kitu tipu kazkaip net nesityriau....
Atsakyti
QUOTE(leone @ 2010 05 04, 12:27)
smagu, mano atveju irgi nerado 16 -18 tipu, bet siuncia kolposkopijai ir biopsijai...o del kitu tipu kazkaip net nesityriau....

man ginės išvadoje rekomenduota ŽPV ir pakartotinis OC po 4-6mėn...kadangi išvykstu-tai gausis po 6 mėn... smile.gif

o kaip dėl nėštumo?na niekur nerandu ar galiu mažą planuoti?
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2010 05 04, 13:01)
man ginės išvadoje rekomenduota ŽPV ir pakartotinis OC po 4-6mėn...kadangi išvykstu-tai gausis po 6 mėn... smile.gif

o kaip dėl nėštumo?na niekur nerandu ar galiu mažą planuoti?

manau gali, tiesiog stiprink imuniteta ir tiek smile.gif o kadangi gine jokiu priemoniu neliepe imtis...tai nejau dabar laukti 6 men....
Atsakyti
o merginos,man pries metus laiko,eme kazkoki tepineli pries vezini istirti,kiso tokia kaip ilga adata,ar kazkas panasaus,tai gal cia tas pats g.gif ir po keleta dienu pasake kad jokiu pakitimu nera.nu as tikiuosi kad tas pats,bet kai grysiu po 3 menesiu iakrt leksiu tyrimams,maza ka verysad.gif ,geriau laiku tirtis,nei paskui per velu
Atsakyti