Įkraunama...
Įkraunama...

aguonpienis

QUOTE(cipciukas @ 2008 12 13, 23:58)
Inocka , as dar savo mociutes prisimenu ta piena , ir as taip pat darau :

Paimu stikline aguonu ( bu tik as viena ji maumoju tongue.gif ) , uzpilu verdanciu vandeniu , ir uzdengiu , kad geriau pritrauktu , kai atvesta dedu i saldytuva ir kokia dienele jas ten laikau , kad kuo geriau isbrinktu .
Tada nupilu vandenuka ir kiek imanoma daugiau kartu permalu paprasta mesmale , bemalant issiskiria ju pienas , kuo daugiau malsi tuo jo bus daugiau .
Turiu molini puoda jis tam labai tinka wub.gif , sudedu ten aguonas ir uzpilu virintu vandeniu ( na kokius 2 litrus) , ir cukraus pagal savo skoni ( kam patinka medus , deda ji ) , tada imeti ten kuciuku , as megstu vidutiniskai ismirkusius , tai sumetu juos pora valandu iki vakarienes ( bet cia priklauso nuo kuciuku , vieni greitai ismirksta kiti ilgai ).

Stai toks mano receptukas , gal kas zino kitokiu , dar yra laiko , gal ides  mirksiukas.gif
Paskui ta piena semi su samtuku ( turiu toki nediduka , senovini ) kartu su kuciukais ir pili i mazus bliudelius , na yra pirkti tokiu kaip salotines ( stikliniu , moliniu ), ten pora tu samtuke telpa .


Labas Kaledu rytelis !

pienelis gavosi pagal si recepta niam niam. pirma karta is viso dariau, megstu daugiau aguonu, tai dejau 3-- gr ant ~3 l vandens, tik tikrscius pries valgant nukosiau didesne dali, kad nebutu kose.

aciu labia uz recepta, thumbup.gif pienelis isejo is pirmo karto, neprisvilo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*joli* @ 2005 12 09, 10:53)
Kiek aš esu bandžius tai vis del to sausas geriau daryt, aš irgi sumalu aguonas sausas su kavos malimo aparatu ,o tada jau plikau, taip labiau aguonos paleidžia savo piena . thumbup.gif

o kiek laiko ?
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 12 15, 14:03)

Jeigu neturite  smulkintuvo,neturite  mėsmalės,juk galima aguonas sutrinti trintuvėje,jei ir tos neturite galima panaudoti medinį kočelą,{tai rašoma senuose kulinarijos receptuose}


neisivaizduoju kitaip sutrintu aguonu, nei ne su kocelu...pas mus seimoje tai jau tapo tradicija...kai buvau maza, senelis su kocelu trindavo aguonas su trupuciu vandens, kol is ju issiskirdavo aguonu pienas...o kadangi dabar jau jo nera, tai ta pareiga peremiau as...ziuresiu kaip siais metais seksis blush2.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Ruošiuosi šiais metais gaminti aguonpienį, teks namuose kūčiavoti rolleyes.gif
Jei jau malate su kombainu tai su kokteiline-blenderiu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2012 12 22, 16:33)
Ruošiuosi šiais metais gaminti aguonpienį, teks namuose kūčiavoti  rolleyes.gif
Jei jau malate su kombainu tai su kokteiline-blenderiu? g.gif

Egllute,

Taip, bet pamerk kad jos isbrinktu,o tik paskui dek i smulkintuva.

Skanus aguonpienis,Kai vietoj cukraus dedamas medus ir jis ilgiau issilaiko nepraruges.u
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2012 12 22, 15:46)
Egllute,
 
    Taip, bet pamerk kad jos isbrinktu,o tik paskui dek i smulkintuva.

Skanus aguonpienis,Kai vietoj cukraus dedamas medus ir jis ilgiau issilaiko nepraruges.u

dariau su cukrumi, kitais metais su medumi maišysiu, ačiū už patarimą 4u.gif smile.gif Pieną gaminau dvi valandas prieš vakarienę, nes bijojau, kad nesurūgtų, o be to mėgstu kuo šviežesnį maistą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2013 01 04, 10:47)
dariau su cukrumi, kitais metais su medumi maišysiu, ačiū už patarimą  4u.gif  smile.gif Pieną gaminau dvi valandas prieš vakarienę, nes bijojau, kad nesurūgtų, o be to mėgstu kuo šviežesnį maistą  ax.gif


Na netgi per diena nesurugsta aguonpienis biggrin.gif
Atsakyti


"Turistinem salygom" =sumalti kavamale po truputi, o paskui nuplikyti, paleisti aguonu piena

4u.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ..-AMORE-..: 01 gruodžio 2013 - 17:25