As ir siais metais pirma karta gaminsiu,tai dabar suku kaip cia jass man susmulkinti,nes kavamales neturiu,mesmales ir...tik mikseri,bet su juo gal nieko man neiseis
Peržvelgiau aguonpienio mėgejų receptukus jie visi kažkuo panašūs,bet visi dalele viena ,kita skiriasi. Jeigu neturite smulkintuvo,neturite mėsmalės,juk galima aguonas sutrinti trintuvėje,jei ir tos neturite galima panaudoti medinį kočelą,{tai rašoma senuose kulinarijos receptuose} Aš,vieno negaliu suprasti,kam aguonas tiek ilgai laikyti nuplikius,juk ,ar neužtenka jas nuplikyti anksti ryte.[ar aguonos nepraranda savo skonio,jos neapkarsta nesurūgsta} Antra,užplikius aguonas ,jos ,geriau brinksta kambario temperatūroje,juk šaldytuve šalta,nebent ,dedate,tam,kad jos neprarugtų. Dėl ,kviečių,juos gi galima ir miesto salygomis įdėti į orkaitę,galima paskaninti razinomis,gliaudytomis salėgrąžomis riešutais papajų gabaliukais. Paruoštus galima užpilti syrupu,arba konkėnsuotu pienu,ar medumi. Dar galima į dėti išbrinkintų aguonų.
Pasidariau aguonpienio su kavamale, labai greitai ir lengvai. Pasinaudojau 1psl. duotu patarimu. Sausas aguonas sumalti su kavamale, tada užpilti verdančiu vandeniu ir pasaldinti. Gavosi tikras aguonų pienas, skanu ir smagu, kad taip greitai ir lengvai galima pasidaryti. Su mėsmale man nieko nesigauna, niekas ten nesimala, aguonos gi tokios smulkios... Tik va nežinau koks ten aguonų ir vandens santykis turi būti. Ar daug turi būti aguonų?