QUOTE(Inočka @ 2008 12 13, 22:37)
Gal kas gali visdel to siek tiek placiau apie ta piena
Nesu ragavusi
, o tik girdziu, kad super. Tai net nezinau nuo kuo cia reik pradet
Inocka , as dar savo mociutes prisimenu ta piena , ir as taip pat darau :
Paimu stikline aguonu ( bu tik as viena ji maumoju
) , uzpilu verdanciu vandeniu , ir uzdengiu , kad geriau pritrauktu , kai atvesta dedu i saldytuva ir kokia dienele jas ten laikau , kad kuo geriau isbrinktu .
Tada nupilu vandenuka ir kiek imanoma daugiau kartu permalu paprasta mesmale , bemalant issiskiria ju pienas , kuo daugiau malsi tuo jo bus daugiau .
Turiu molini puoda jis tam labai tinka
, sudedu ten aguonas ir uzpilu virintu vandeniu ( na kokius 2 litrus) , ir cukraus pagal savo skoni ( kam patinka medus , deda ji ) , tada imeti ten kuciuku , as megstu vidutiniskai ismirkusius , tai sumetu juos pora valandu iki vakarienes ( bet cia priklauso nuo kuciuku , vieni greitai ismirksta kiti ilgai ).
Stai toks mano receptukas , gal kas zino kitokiu , dar yra laiko , gal ides
Paskui ta piena semi su samtuku ( turiu toki nediduka , senovini ) kartu su kuciukais ir pili i mazus bliudelius , na yra pirkti tokiu kaip salotines ( stikliniu , moliniu ), ten pora tu samtuke telpa .