Įkraunama...
Įkraunama...

aguonpienis

QUOTE(cognac @ 2008 12 13, 11:03)
pirma karta darysiu aguonpieni  blush2.gif viska supratau kaip daryti, bet kiek gramu reikia aguonu ir kiek panasiai ml pilti vandens?

Tai juk cia pagal kiekvieno skoni , as dedu dauk aguonu , nes jas dievinu , o kiti nemegsta -tai deda maziau mirksiukas.gif
Atsakyti
aguonpienio mylėtojos,
Aš,aguonas nuplikau verdančiu vandeniu,pabrinkinu,po to nupilu vandenį.
Supilu į keramikinį grustuvo indą ir sutrinusu grūstuvėliu.Įpilu atvėsinto virinto vandens,įdedu natūralaus medaus.Laikau,šaltai ,kad nesurugtų.
Atsakyti
O kuciuku nededat i ta aguonpieni? g.gif ar cia Jus tik apie tai kaip ta skysti pasigamint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 13, 21:17)
O kuciuku nededat i ta aguonpieni?  g.gif ar cia Jus tik apie tai kaip ta skysti pasigamint biggrin.gif

Neeeeeeee.... nu cia jau akivaidu , kad dedam ax.gif , ale cia apie piena tik klause , tai as ir nepaminejau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 12 13, 22:37)
Gal kas gali visdel to siek tiek placiau apie ta piena 4u.gif
Nesu ragavusi  blush2.gif , o tik girdziu, kad super. Tai net nezinau nuo kuo cia reik pradet ax.gif

Inocka , as dar savo mociutes prisimenu ta piena , ir as taip pat darau :

Paimu stikline aguonu ( bu tik as viena ji maumoju tongue.gif ) , uzpilu verdanciu vandeniu , ir uzdengiu , kad geriau pritrauktu , kai atvesta dedu i saldytuva ir kokia dienele jas ten laikau , kad kuo geriau isbrinktu .
Tada nupilu vandenuka ir kiek imanoma daugiau kartu permalu paprasta mesmale , bemalant issiskiria ju pienas , kuo daugiau malsi tuo jo bus daugiau .
Turiu molini puoda jis tam labai tinka wub.gif , sudedu ten aguonas ir uzpilu virintu vandeniu ( na kokius 2 litrus) , ir cukraus pagal savo skoni ( kam patinka medus , deda ji ) , tada imeti ten kuciuku , as megstu vidutiniskai ismirkusius , tai sumetu juos pora valandu iki vakarienes ( bet cia priklauso nuo kuciuku , vieni greitai ismirksta kiti ilgai ).

Stai toks mano receptukas , gal kas zino kitokiu , dar yra laiko , gal ides mirksiukas.gif
Paskui ta piena semi su samtuku ( turiu toki nediduka , senovini ) kartu su kuciukais ir pili i mazus bliudelius , na yra pirkti tokiu kaip salotines ( stikliniu , moliniu ), ten pora tu samtuke telpa .
Atsakyti
Aiu, cipciuk, gal reiks isbandyti.
As tai buciau pieno ipylusi doh.gif . O kokios spalvos tas pienas buno, toks pilksvas?
Atsakyti
Na ne , baltas , tik neryskus aisku , bet graziai atrodo , tie kuciukai plaukioja tongue.gif , tik as stengiuosi juos maziukus issikepti ( buna , kad nusiperku blush2.gif ) nes jie smarkiai isbrinksta , tai jei dideli tai kai kukuliai lpaukioja doh.gif pabandyk skonis liuksiskas thumbup.gif
Atsakyti
Bet matai kaip skirtingai daroma - mes tuo aguonpieniu šutintus kviečius užpildavom (bet juos atsimenu močiutė pečiuj ilgai šutindavo), kartais vietoj kviečių išvirdavom perlinių kruopų ir su tuo aguonpieniu srėbdavom. Bet dabar kažkaip jau kelinti metai nebedarom, nes be MB daugiau niekas šio valgio nevalgo, aš tai tik dėl fasono keletą šaukštų paragaudavu ax.gif Bet su kūčiukais gera idėja thumbup.gif Manau pradžiuginsiu MB šiemet thumbup.gif
Atsakyti
Oooooooooooo...as zinau sita wub.gif , ji daugiausia kaimuose daro , o as matote tikta miestiete ax.gif tai toki paprastesni darau , bet tas su kvieciais labai skanus , kazi mieste ji imanoma pasidaryti ? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 13, 23:36)
Oooooooooooo...as zinau sita  wub.gif , ji daugiausia kaimuose daro , o as matote tikta miestiete  ax.gif tai toki paprastesni darau , bet tas su kvieciais labai skanus , kazi mieste ji imanoma pasidaryti ? unsure.gif

Net neįsivaizduoju g.gif ant viryklės tik perlines kruopas teko virt lotuliukas.gif Nebent laaaabai ilgai išmirkius prieš verdant g.gif Bet čia jau reikia mėgt tokį valgį, pas mus tik vienas mėgėjas šeimoj yra, o kiti schmoll.gif Bet su kūčiukais tikrai pabandysiu, bus "miestietiškai" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 12 13, 23:51)
Net neįsivaizduoju  g.gif ant viryklės tik perlines kruopas teko virt lotuliukas.gif Nebent laaaabai ilgai išmirkius prieš verdant g.gif Bet čia jau reikia mėgt tokį valgį, pas mus tik vienas mėgėjas šeimoj yra, o kiti schmoll.gif Bet su kūčiukais tikrai pabandysiu, bus "miestietiškai" lotuliukas.gif

Pas mus turguose jau buna issutintu kvieciu , seniukes parduoda , sakau reikes nusipirkti , nors valgysiu tai viena tongue.gif

Ir as neisivaizduoju Kuciu be to gaikto schmoll.gif , man tas pats jei nebutu plotkeliu ( kaledaiciu ) blink.gif
Atsakyti
As ir siais metais pirma karta gaminsiu,tai dabar suku kaip cia jass man susmulkinti,nes kavamales neturiu,mesmales ir...tik mikseri,bet su juo gal nieko man neiseis g.gif
Atsakyti