Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXV tema

QUOTE(Singė @ 2010 04 11, 13:42)
Mums ėmė ryte, bet neperspėjo, kad būtumėm nevalgę. Kiek suprantu, tai neturi įtakos.

QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 04 11, 13:47)
tikrai nereikia 4u.gif

Labai ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
niekur nerandu ar zalieji lesiai prie alergenu??? mes isbandem mum super, svarbiausia kad valgo uz abieju zandu taip skaniai thumbup.gif gal sakau dar kam nors tiks(tik aisku is vyresniu vaikuciu) vis naujas patiekalas, o ir maistingas.

del tepliojimo, tik dabar perskaiciau visas diskusijas, kur su ausru gincijotes biggrin.gif tai galiu pasakyt kad sitam forumui labai pasiseke kad yra tokia kantri mamyte kuri taip atkakliai issako savo tvirta nuomone(tegu kas kaip nori taip vadina, bruka ar panasiai). man zinokit irgi kartais norisi visiem garsiai ir tikrai is visos sirdies rekt NETEPKIT VAIKAM JOKIOS CHEMIJOS(pati ilgai ilgai tepiau...), nebent labai trumpa laiko tarpa, jau tikrai geriau karta i menesi patept hormonu, nei kas diena po 5 kartus(o as tepdavau ir po 10 doh.gif doh.gif ) tepti emolientais.
mum tiko:
SAUSOM VIETOM IR BENDRAI VISAM KUNUI super superiausias dalykas- alyvuogiu aliejus+slakelis glicerino(30proc viso turio)+slakelis avokadu aliejaus(nebutina).
RAUDONIEM PLEMAM lydytas sviestas su siek tiek streptocido miltuku(mum asmeniskai buvo stebuklingas misinys)

Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 04 11, 13:42)
Kiek kartų per dieną tepat kūnelį?Ar pakaitinat kažkaip tą sviestuką, ar tarp pirštų išlydot-niekaip nepavyksta man su juo susidraugaut, nemoku juo tept. Kažkurį laiką atrodė, kad nuo jo niežti, tad buvau nutraukusi tepimą. Nuo vakar vėl pradėjau. lyg nesikąsė dabar jau.
Mums ėmė ryte, bet neperspėjo, kad būtumėm nevalgę. Kiek suprantu, tai neturi įtakos.

šaltuoju sezonu tepam du, kartais reiktų tris, tačiau tėtis ne visuomet būna toks pareigingas ir ištepa, dabar, kai nėra tokia sausa odelė, tai vakare prieš miegą vieną kartą ištepam visą visą kūnelį. Tepam paprastai, paimam į kokį induką šilto vandens, paimam sviesto, ranką į vandenį ir tokiu pusiau drėgnu būdu tepam, geriau pasiskirsto ir geriau įsigeria smile.gif dar reiktų kada pabandyt sumaišyt su kokiu augaliniu aliejumis, bet pritingiu maišyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 04 11, 08:05)
Labai tikiu tuo ir tam pritariu. Ir nuo tų pačių bulvių gali ir berti, ir neberti, žiūrint, kuo tręštos ir kaip jos augintos....

tai jei beria nuo sintetikos, turbut butu logiska ir tai, kad neocate esanciam kazkokiam E gali buti jautrus organizmas...arba tiesiog visam tam polivitaminu kompleksui.

QUOTE(irisas @ 2010 04 11, 08:45)
kaip suprast iki metų skiriamas invalidumas? Maniškei buvo pusantrų kai suteikė.  Durna kažkokia vedėja  doh.gif Bandykit eit pas savo poliklinikos vedėją, mum būtent ji parūpino, aišku įtakojo tai, kad mūsų lankoma alergologė buvo vedėjos pavaduotoja.

mano zuikuliui nerodo, tiek 36 maisto alergenai praktiškai visus nuliukus rodė, tiek bendras kraujo Ig ar koks ten. Daktarė paguodė, kad jeigu nerodo tai gerai, didesnė tikimybė, kad išaugs  thumbup.gif
Pasigirsiu, pas mus visi labai stebisi, kad zuikulis labai gražiai atrodo, o ir darželio auklėtojos neatsistebi  thumbup.gif

QUOTE(LiloSun @ 2010 04 11, 09:13)
Loveco, tikrai invalidumas skiriamas ir po metuku. Ir toliau galima ji test, jei sunki bukle ir tyrimai ta patvirtina. Dokumentus tvarko pediatre, tik jai reikia visus israsus ir tyrimus atnest, ji surenka ir atiduoda polikliniko adminicija tvarko.

atseit, sako, iki metu, o po to vel svarsto. bet kadangi iki metu dauguma isauga, po to jau nebus scorad virs 50, tai ner ko doku tvarkytis. nesupratau, alergologei kas is to, kad nesitvarkysim?

daviau du rytus brontex sirupo, nebuvo jau iseities, nes vis koseja. gerai, kad temperatura tik 4 dienas laikesi, dabar grizo iki jos normalios- 37,4. Buvo ir 36,8 vakar, kuo as negalejau patiket, kad tokia maza (nebuvau maciusi 4 menesius) biggrin.gif
Atsakyti
mamukai, girdėjau, kad vien alyvuogių aliejum patept odelę labai padeda g.gif ar kuri nors bandėt?norėčiau pabandyt, bet bijau, kad nepakenktų kaip nors g.gif
ir dar, ar kas girdėjot apie BAMP(biologiškai aktyvūs maisto papildai) Transfer Factor? labai man svarbu, nes prisiklausiau daug info, kad jie stebuklus daro. kad išvalo vaiko organizmą, ir baigiasi dermatitas g.gif kad stebuklingai pasveiksta g.gif ir kad yra visiškai nekenksmingi.gal kas bandėt ar girdėjot g.gif štai vienas iš daugelio komentarų apie juos.ką manot?

Sūnus susirgo atopn.dermatitu,kai jam buvo metukai.Tada perėjom nuo Hipp varškyčių ir jogurtų prie paprastų varškės sūrelių,vaikiškos varškytės ir kitų pieno produktų.Tada po truputį pradėjo berti,pradžioje daktarai nustatė dilgėlinę,laiku neišgydė.Skyrė Tavegil tabletes,Aerus sirupą.Sūnų dar labiau išbėrė (kaip būtų sugeltas uodų,tokiomis ruplėmis).Vėl skyrė vaistus,naudojom tepalus.Po to jo bėrimas buvo sausi plėmai ant viso kūno,ypač išryškėdavo kai namaudydavome.Po maudynių iš karto tepdavome tepalais,losjonais.Ėjau ir pas šeimos daktarą,ir pas odos dakt.,dar vėliau pas alergologę,gastro.
Metus laiko vargom.Dariau ir maisto netoleravimo testą,kad nustatyti kam yra alergiškas,atidžiai rinkau maistą.Bėrimas tai paūmėdavo,tai nuslugdavo.Kol duodavau Zyrtec tabletes,taip pat bėrimas sumažėdavo,kai nebeduodavau vėl atsirado.Beveik kiekvieną mėnesį vyras pirkdavo naujų tepalų,tikėjomės,kad praeis.Viskas veltui.
Kol neišbandžiau BAMP (biologiškai aktyvūs maisto papildai) Transfer Factor,kurie neturi šalutinio poveikio.Pradžioje nelabai tikėjau,kad šie papildai padės.Juos nusprendžiau duoti,nes nebežinojau ką toliau daryti (vaikas galėjo valgyti tik kalakutiena,avižų košę,bananus ir dar keletą produktų,o nuo kitų ligą paūmėdavo).Buvau paskaičiusi,kad ilgai naudojant tepalus,išplonėja oda,ji atrofuojasi.Buvo gaila vaiko,kad toks mažas turi gerti vaistus,su šalutiniu poveikiu sveikatai.
Transfer Factor papildus išdrysau duoti tik todėl,kad ,kaip minėjau ,jie neturi šalutinio poveikio.Kadangi jie išgauti iš krekenų ir kiaušinio trynio,bijojau sūnui duoti,bet man paaiškino,kad jie išdirbti,kad pašalintos visos alergizuojančios medžiagos.Kad,tai labai mažos molekulės,kurios sudarytos iš 44 aminorūgščių.Daviau sūnui per daug nesitikėdama.
Bet po savaitės pamačiau teigiamą poveikį,padidėjo apetitas,susireguliavo tuštinimasis,po mėnesio vartojimo priaugo apie porą kg,dar už poros savaičių jau daviau įvairų maistą (nors dar truputį paberdavo),o po 3,5-4 mėn. nebebuvo jokių ligos požymių.Paskutinį mėnesį daviau kas antrą savaitę,kol visiškai nutraukiau.
Pradėjau gydymą rugpjūčio pradžioje,o per Kalėdas jau valgėm visi kartu prie stalo (yra dar užpraeitų metų Kalėdų nuotraukos,kuriose net nuotraukoje matosi išbėrimai).
Dabar vaikui duodu tik tada,kai pasigauna kokią infekciją (duodu po vieną kapsulę TF Tri-Factor).Po dviejų dienų būna vėl žvalus.
Kadangi mano sūnus dar mažiukas,jam užteko vienos TF Classic bonkutės trims mėnesiams.
Transfer Factor papildai veikia ne paviršutiniškai kaip vaistai,o tvarko visą organizmą.Atstato ir stiprina imuninę sistemą,kad pats organizmas kovotų prieš virusus,bakterijas,įsisenėjusias ligas ir pan.
Anglų kalba internete labai daug komentarų apie šiuos papildus,išgyjusių žmonių pasakojimai ir kt. informacija.
KADANGI IŠGYDŽIAU SŪNŲ ŠIAIS TF PAPILDAIS,NORIU IR KITIEMS PADĖTI.STENGIUOSI,KAD KITI SUŽINOTŲ APIE ŠIUOS PAPILDUS,APIE ATLIKTUS MOKSLINIUS TYRIMUS,KUR IR KAIP JŲ ĮSIGYTI IR PAN.
Tam sukūriau ir el.pašto dėžutę,kad galėčiau suteikti besidominties informacijos
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 04 11, 16:20)
tai jei beria nuo sintetikos, turbut butu logiska ir tai, kad neocate esanciam kazkokiam E gali buti jautrus organizmas...arba tiesiog visam tam polivitaminu kompleksui.

Loveco, ar tu konkreciai domejaisi kas ten per E Neocate? As tai seniai kiekviena is tu numeriuku issianalizavus - nieko ten blogo. Zinai turbut, kad net citrinu rugstis yra zymima E su atitinkamu numeriu - cia tik pavyzdys. Kiek prisimenu tie visi E Neocate yra skirtingu pavidalu vitaminas E - nemoku detaliai paaiskink. Ivesk kiekviena is tu numeriuku i google ir ismes kiek nori info. Be reikalo is tikruju nerimauji - kas jau kas, o neocatas tai tikrai nealergizuoja.
Atsakyti
irisas, ačiū už atsakymus thumbup.gif .

Mamytės, o jūs girdėjot naują bajerį-išleistas įsakymas, kad galima komeponsuoti tik 9 kg. NEOCATE. Astrauskaitė labai kovoja su šituo dalyku, rašė raštus, skambinėjo į ligonių kasas, bet neaišku, ar kas pasikeis. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 11 balandžio 2010 - 19:44
QUOTE(spensera1 @ 2010 04 11, 17:00)
mamukai, girdėjau, kad vien alyvuogių aliejum patept odelę labai padeda g.gif ar kuri nors bandėt?norėčiau pabandyt, bet bijau, kad nepakenktų kaip nors g.gif
ir dar, ar kas girdėjot apie BAMP(biologiškai aktyvūs maisto papildai) Transfer Factor? labai man svarbu, nes prisiklausiau daug info, kad jie stebuklus daro. kad išvalo vaiko organizmą, ir baigiasi dermatitas g.gif kad stebuklingai pasveiksta g.gif ir kad yra visiškai nekenksmingi.gal kas bandėt ar girdėjot g.gif štai vienas iš daugelio komentarų apie juos.ką manot?

Mes uzsisakem alyvuogiu sviesto - laukiam, bandysim.

O Transfer Factoriu tai as pirmoji ir isbandziau ant sito reklaminio posto uzsokus - ispudziai aprasyti gal 10 ар 11 temoj apie ad. Kadangi mes turim ne kokia pseudoalergija, o tikra alergija, ir karves pienas mums tolygu anafilaksiniam sokui, tai sitie papildai mus baisiai uzalergino. Buvau net nuotraukas kazkurioj is nesenu temu ikelus - vien tik is isores patepus puslem nuejo. Bet tiesa pasakius, nemanau, kad mano patirtim pasikliausit - juk sitos platintojos postas labai jau viliojanciai skamba ar ne? biggrin.gif Galiu pasakyti, kad Transfer Factor niekines vertes papildas uz aukso kaina - 150lt, is kuriu 60% eina platintojui.
Atsakyti
ačiukas ausru už info. Tikrai lb gražiai ten viskas aprašyta, ačiū kad perspėjote 4u.gif man ir ši žinutė psirodė labai įtartina g.gif o kaži kuom skiriasi alyvuogių sviestas ir alyvuogių aliejus g.gif nes ką tik mažiuką juo patepiau, gal nepageidaujamos reakcijos neiššauksiu verysad.gif
Atsakyti
Noreciau Jusu mamytes paklausti, o gal ir patarimo ieskau. mano vaikuciui beria zandus. labai ilgai galvojau kad nuo maisto. bet si pavasari pastebejau viena dalyka. kai buvo staigiai atsile, pradejome dazniau eiti i lauka. ir ziuriu kad ji pradejo berti, zandai vakarais raudoni raudoni. nesupratau, rodos visa ziema normaliai valge, nieko baisaus nebuvo, ir toks staigus pablogejimas. poto oras subjuro, sedejome namie. zandai pradejo taisytis. ir nuo pablogejimo radikaliai pakeiciua mityba, i hipoalergine. iki siol tokiu maistu ir maitinu. ir vat dabar vel geri orai, siandien pirma diena isejome i lauka, ir si vakara vel zandai nuseti taskiukais, patine, raudoni. negi gali buti nuo oro? labai esu sunerimusi, nebezinau ka ir galvoti. ar jums yra taip buve?
labai lauksiu jusu komentaru.
Atsakyti
QUOTE(*sadziuke* @ 2010 04 11, 22:24)
Noreciau Jusu mamytes paklausti, o gal ir patarimo ieskau. mano vaikuciui beria zandus. labai ilgai galvojau kad nuo maisto. bet si pavasari pastebejau viena dalyka. kai buvo staigiai atsile, pradejome dazniau eiti i lauka. ir ziuriu kad ji pradejo berti, zandai vakarais raudoni raudoni. nesupratau, rodos visa ziema normaliai valge, nieko baisaus nebuvo, ir  toks staigus pablogejimas. poto oras subjuro, sedejome namie. zandai pradejo taisytis. ir nuo pablogejimo radikaliai pakeiciua mityba, i hipoalergine.  iki siol tokiu maistu ir maitinu. ir vat dabar vel geri orai, siandien pirma diena isejome i lauka, ir si vakara vel zandai nuseti taskiukais, patine, raudoni. negi gali buti nuo oro? labai esu sunerimusi, nebezinau ka ir galvoti. ar jums yra taip buve?

panašu labai į mūsų atvejį, bet mes kažkaip labai greit atsekėm, kad beria tik saulėtom dienom išėjus į lauką, ie pagrindinis bėrimų mėnuo mums balandis, bet šiais metais jau vasario mėn buvo išbėrę.
alergologėsakė taip mažiem vaikams pasireiškia alergijos žiedadulkėm, nes saulėje jos suaktyvėja, o geriausias oras pasivaikščiojimui po lietaus, ns tuomet jos visos nusėdę.
mes nšiojam tik plačiabryles skrybėles, jau susiradom ir tokių,kur ir ausis gerai uždengia šaltesniu oru. ir tepam kremais žandus, kai jie ištepti, žymiai mažiau matyt prasiskverbia.
ir beje, tfu 3k ketvirtas pavasaris vaikui, o bėrimų mažiausia thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 04 11, 20:43)
Mes uzsisakem alyvuogiu sviesto - laukiam, bandysim.

O Transfer Factoriu tai as pirmoji ir isbandziau ant sito reklaminio posto uzsokus - ispudziai aprasyti gal 10 ар 11 temoj apie ad. Kadangi mes turim ne kokia pseudoalergija, o tikra alergija, ir karves pienas mums tolygu anafilaksiniam sokui, tai sitie papildai mus baisiai uzalergino. Buvau net nuotraukas kazkurioj is nesenu temu ikelus - vien tik is isores patepus puslem nuejo. Bet tiesa pasakius, nemanau, kad mano patirtim pasikliausit - juk sitos platintojos postas labai jau viliojanciai skamba ar ne?  biggrin.gif Galiu pasakyti, kad Transfer Factor niekines vertes papildas uz aukso kaina - 150lt, is kuriu 60% eina platintojui.

Mano mergaitei netinka alyvuogių aliejus, tai maistui vartoti gali tik kukurūzų, bet alyvuogių sviestas turėtų būti neblogas smile.gif
apie tuos papildus aš irgi taip pagalvojau drinks_cheers.gif Būtų toks geras dalykas, ensirgtų ir nesikankintų mūsų vaikai doh.gif
QUOTE(*sadziuke* @ 2010 04 11, 22:24)
Noreciau Jusu mamytes paklausti, o gal ir patarimo ieskau. mano vaikuciui beria zandus. labai ilgai galvojau kad nuo maisto. bet si pavasari pastebejau viena dalyka. kai buvo staigiai atsile, pradejome dazniau eiti i lauka. ir ziuriu kad ji pradejo berti, zandai vakarais raudoni raudoni.

nebent saulė alergizuoja g.gif doh.gif kas sunkiai tikėtina doh.gif Paprastai AD pavasariop apnyksta, saulė kažkaip užtraukia
Atsakyti