Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXV tema

QUOTE(irisas @ 2010 04 11, 10:45)
mano zuikuliui nerodo, tiek 36 maisto alergenai praktiškai visus nuliukus rodė, tiek bendras kraujo Ig ar koks ten. Daktarė paguodė, kad jeigu nerodo tai gerai, didesnė tikimybė, kad išaugs  thumbup.gif
Pasigirsiu, pas mus visi labai stebisi, kad zuikulis labai gražiai atrodo, o ir darželio auklėtojos neatsistebi  thumbup.gif

Gal aplamai jau išauginėja po truputį? thumbup.gif

O kokia ta pašalpa apytiksliai būna g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 11 balandžio 2010 - 09:02
irise, šaunuoliukas tavo mažius, greit gal jau bus viskas praeityje kaip blogas sapnas thumbup.gif tikėkimės, kad išauginėjate drinks_cheers.gif
Atsakyti
Loveco, tikrai invalidumas skiriamas ir po metuku. Ir toliau galima ji test, jei sunki bukle ir tyrimai ta patvirtina. Dokumentus tvarko pediatre, tik jai reikia visus israsus ir tyrimus atnest, ji surenka ir atiduoda polikliniko adminicija tvarko.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2010 04 11, 11:13)
Loveco, tikrai invalidumas skiriamas ir po metuku. Ir toliau galima ji test, jei sunki bukle ir tyrimai ta patvirtina. Dokumentus tvarko pediatre, tik jai reikia visus israsus ir tyrimus atnest, ji surenka ir atiduoda polikliniko adminicija tvarko.

Bet, kiek aš žinau, ten kažkaip vedėja poliklinoks sprendžia, ar skirti, ar ne. Bent man taip aiškino pediatrė, kai šita tema kalbėjom. Jei nusprendžia skirti, pediatrė sutvarko dokumentus ir išsiunčia. Ar taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 11 balandžio 2010 - 09:15
QUOTE(Singė @ 2010 04 11, 09:14)
Bet, kiek aš žinau, ten kažkaip vedėja poliklinoks sprendžia, ar skirti, ar ne. Bent man taip aiškino pediatrė, kai  šita tema kalbėjom. Jei nusprendžia skirti, pediatrė sutvarko dokumentus ir išsiunčia. Ar taip?

ne vedeja sprendzia, gal socialines paramos centras, nes ten nusiuncia visus dok. o poliklinokos uzduotis tik parengt viska g.gif Be to juk aisku ten is tyrimu ar yra galimybe ar ne gauti neigaluma.
Atsakyti
QUOTE(Lince1 @ 2010 04 10, 17:03)
Mums pomidorams 0 rodė, o akyse išbėrė, kai daviau paragaut. Vistiek reikia žiūrėt ką duodi, mums irgi ir riešutams ir šokoladui nerodė, bet vistiek net nebandžiau duot, užteko pomidorų.

Pomidoras juk pseudoalergenas, tai ko tu nori - viskas taip ir turi buti. Pseudoalergenams dazniausiai tyrimai rodo nedidele alergija arba isvis jokios, o realiai jie sukelia didele reakcija.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 04 11, 09:40)
Pomidoras juk pseudoalergenas, tai ko tu nori - viskas taip ir turi buti. Pseudoalergenams dazniausiai tyrimai rodo nedidele alergija arba isvis jokios, o realiai jie sukelia didele reakcija.

Ka reiskia tas pseudoalergenas? Kas dar jiems priskiriama? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 04 11, 09:58)
Gal aplamai jau išauginėja po truputį? thumbup.gif

O kokia ta pašalpa apytiksliai būna g.gif

kažin ar išauginėja, tiesiog atsirinkom kas tinka, netinkančių kai užvalgo iškarto pasimato unsure.gif Ir dar sviestmedis mūsų geriausias draugas dabar biggrin.gif visi drabužiai įgavę to kvapo, pižamos tai kaip vaškinės doh.gif
Pašalpa dabar 306 lt
QUOTE(LiloSun @ 2010 04 11, 10:13)

svarsto invalidumo komisija, ten tikrai įeina poliklinikos vedėjas ar pavaduotojas, mes surinkom dokumentus alergologei, ji sakė viską sutvarkys, bet pagrąsino jokiu būdu neatsivest vaiko, nes tuo metu kai buvo paskirta komisija ji buvo išgėrusi arklišką hormonų dozę doh.gif ir visi bėrimai buvo pranykę. Bet alergologė pažymėjo išbertas vietas ant nupiešto žmogeliuko, ir turi būti man rodos daugiau nei 50 proc. kūno g.gif
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 04 11, 10:27)
Ka reiskia tas pseudoalergenas? Kas dar jiems priskiriama?  blush2.gif

Pomidorai, morkos, burokeliai, braskes........

Olgina, parasyk ka tau Astr.. aiskino apie pseudoalergenus, nes as galiu neatkartoti tiksliai.

Apie pseudoalergija stai cia rasoma - http://www.alergija....?page=49&rpid=2

"Netikroji alergija - pseudoalergija

Kaip ir tikrosios alergijos, pseudoalergijos simptomai labai panašūs. Gali varginti odos bėrimai, tinimai, sloga, dusulys. Pseudoalergijai yra būdingas padidėjęs jautrumas neimuninės kilmės. Organizmas nėra įjautrintas, todėl gali sureaguoti į pirmą kartą patekusias medžiagas, ypač jei jų didelė koncentracija ir kiekis. Pseudoalergija apibūdinama kaip liga panaši į alergiją, tačiau prasidedanti ne imuniniu būdu. Šiais laikais netikrųjų alergijų daugėja, ypač padaugėjo per pastaruosius kelerius metus, o dėl to kalta labai pasikeitusi mūsų mityba. Maisto pramonė sparčiai žengia į priekį, atsiranda vis naujų produktų, kuriems paruošti reikia mažai laiko, juos noriai perka užsiėmę žmonės.

Kaip pseudoalergiją atskirti nuo tikrosios?

Atliekant alergologinius tyrimus, esant tikrajai alergijai, jie būna teigiami. O sergant pseodoalergija, šie tyrimai būna neigiami. Tikrąją alergiją gali išprovokuoti ir labai mažas maisto kiekis, šaukštelis varškės ar kiaušinio. Žmogų gali išberti, jis gali ištinti, pradėti dusti. Pseudoalerginės reakcijos priklauso nuo maisto kiekio. Pavyzdžiui, suvalgius didelį kiekį citrusinių vaisių ar braškių, odoje atsiranda smulkus raudonas bėrimas, dilgėlinė, patinimas. Pseudoalergiją gali sukelti maisto priedai – konservantai.

Tikroji alergija gali būti paveldima, polinkis sirgti alergija yra genetiškai paveldimas, tačiau pseudoalerginės reakcijos gali pasireikšti žmonėms, kurių giminaičiai ar šeimos nariai nėra sirgę alerginėmis ligomis."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 11 balandžio 2010 - 11:17
Laba diena 4u.gif Mano mažoji nuo 3 mėnesių irgi turi šią bėdą, reaguodavo į mano suvalgytus maisto produktus per MP (kiaušinį, visų pavidalų pieną, oranžines daržoves, paukštieną), dabar 15 mėnesių, niekas nepasikeitė, bet tikimės, gal dar išaugs. Antradienį mums pirmą kartą darys iš kraujo 36 alergenų tyrimą. Norėjau pasitikslinti, nes čia daug su juo susidūrusių - ar prieš šį tyrimą reikia būti nevalgius?
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2010 04 11, 12:50)
Ir dar sviestmedis mūsų geriausias draugas dabar  biggrin.gif visi drabužiai įgavę to kvapo, pižamos tai kaip vaškinės  doh.gif

Kiek kartų per dieną tepat kūnelį?Ar pakaitinat kažkaip tą sviestuką, ar tarp pirštų išlydot-niekaip nepavyksta man su juo susidraugaut, nemoku juo tept. Kažkurį laiką atrodė, kad nuo jo niežti, tad buvau nutraukusi tepimą. Nuo vakar vėl pradėjau. lyg nesikąsė dabar jau.

QUOTE(Erszebeth @ 2010 04 11, 13:11)
Laba diena  4u.gif Mano mažoji nuo 3 mėnesių irgi turi šią bėdą, reaguodavo į mano suvalgytus maisto produktus per MP (kiaušinį, visų pavidalų pieną, oranžines daržoves, paukštieną), dabar 15 mėnesių, niekas nepasikeitė, bet tikimės, gal dar išaugs. Antradienį mums pirmą kartą darys iš kraujo 36 alergenų tyrimą. Norėjau pasitikslinti, nes čia daug su juo susidūrusių - ar prieš šį tyrimą reikia būti nevalgius?

Mums ėmė ryte, bet neperspėjo, kad būtumėm nevalgę. Kiek suprantu, tai neturi įtakos.
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2010 04 11, 12:11)
Laba diena  4u.gif Mano mažoji nuo 3 mėnesių irgi turi šią bėdą, reaguodavo į mano suvalgytus maisto produktus per MP (kiaušinį, visų pavidalų pieną, oranžines daržoves, paukštieną), dabar 15 mėnesių, niekas nepasikeitė, bet tikimės, gal dar išaugs. Antradienį mums pirmą kartą darys iš kraujo 36 alergenų tyrimą. Norėjau pasitikslinti, nes čia daug su juo susidūrusių - ar prieš šį tyrimą reikia būti nevalgius?

tikrai nereikia 4u.gif
Atsakyti