mane ir labai atkalbėjo šeimos gydytoja, todėl ir kankinau vaiką taip ilgai bet vieną dieną apsisprendžiau ir pasidariau, ir tikrai labai džiaugiuosi. o kas mano, kad tokiems mažiukams nieko nerado-labai klysta kai kalbėjau su centro darbuotoja, sakė atveda net kelių savaičių mažiukus, kuriems viską pilnai rodo, ir laiku užkerta kelią po to. man tų nuliukų tarp kitko labai nedaug, pagrinde skaičiai, tik kiti stipriai alergizuoja, kiti vos vos, kiti ant ribos alergizavimo, kaip aiškino man, kai ant ribos reikia nebijoti to produkto, bet dažnai neduoti jo, kaitalioti, nes gali ir kažkiek alergizuoti. jei būčiau nesidariusi, po šia diena nežinočiau, kad jis alergiškas bulvėms
QUOTE(Ateik @ 2010 04 09, 22:06)
O ar yr tokių vaikučių, kam nerodo visai jokių alerginių reakcijų maistui? Man alergologė aiškino, kad nėr tikslo tą tyrimą daryt, nes labai dažnai nuliukus rodo vos ne viskam, o vaikučio odelė baisi būna.
Mums nerodė, bet pas mus yra AS.....
Papildyta:
ausru, ačiū už straipsnį apie geležį ir mažakraujystę.
Loveco, o kiek balų jums parašė, kai išrašinėjo iš ligoninės.
QUOTE(Ateik @ 2010 04 09, 20:06)
O ar yr tokių vaikučių, kam nerodo visai jokių alerginių reakcijų maistui? Man alergologė aiškino, kad nėr tikslo tą tyrimą daryt, nes labai dažnai nuliukus rodo vos ne viskam, o vaikučio odelė baisi būna.
mum maistui visi nuliai, kai kurie tik turi skaiciukus nuo 1 iki 6, tai nuline klase vis tiek. bet beria tai ivairiai- dabar po fucidin H pagerejimas, betepu tik basaliu (kazkaip drekina vis delto geriau nei emu ar TS), maudziau pries savaite, nes serga, tai gal todel sakau odele grazi su tuo AS tai ka zinau...krauja dare va sia savaite, enzeofilai jau tik 2,8, o isberta dar buvo visa, bet per pora dienu zaibiskai gereja. Nebeduodu ryziu ir neocate, gal del to.
Tiesa, siandien bandziau duot brontex sirupo- o ka daryt.... gal isvis mano vaikas nealergiskas, o tiesiog isimeta odos infekcija ir tiek... nes IgN 19, eos 2,8..... beje- dar ten yra kazkokie trys ar keturi skirtingi Ig, ka jie reiskia? pas mus maziau normu.
QUOTE(Singė @ 2010 04 10, 10:49)
Loveco, o kiek balų jums parašė, kai išrašinėjo iš ligoninės.
55, bet butu maciusi berima, kuris buvo po savaites kai israse, butu davusi kokius 80
Padarem siandien tyrima,misria palete ir IgE.Eme is rankytes venos krauja,buvau kartu,vaikas net nesuregavo,jokiu asaru,jokiu garselio,o venos dar paieskot teko,saunuole atlaike puikiai Lauksim atsakymu kita savaite
QUOTE(frangi @ 2010 04 10, 13:52)
Padarem siandien tyrima,misria palete ir IgE.Eme is rankytes venos krauja,buvau kartu,vaikas net nesuregavo,jokiu asaru,jokiu garselio,o venos dar paieskot teko,saunuole atlaike puikiai Lauksim atsakymu kita savaite
na va kaip gerai, gal kas paaiškės
Mamukai,ka suduot vaikui,kad apramintu organizma (prislopintu alergine reakcija) staigiai. Pvz. vietoj Tavegylio?ir jei duot tavegylio,tai kiek 13 kg sverianciai 2.6m. mergelei?
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 04 10, 17:17)
Mamukai,ka suduot vaikui,kad apramintu organizma (prislopintu alergine reakcija) staigiai. Pvz. vietoj Tavegylio?ir jei duot tavegylio,tai kiek 13 kg sverianciai 2.6m. mergelei?
Atrodo greito veikimo dar Aerius sirupas, zyrtek... nenaudojom tai nelabai žinau, mes tik tavegilį turim, kai išrašė mažei buvo 8 mėn. svėrė apie 10 kg (nes 6 mėn. svėrė 9,7), tai liepė duoti po ketvirtį vakare. Tai jūsų mažutei gal užtektų trečdalio ar pusės tabletytės . Labai užalergizavo? Suvalgė ką?
QUOTE(spensera1 @ 2010 04 09, 20:37)
žinok kaip tik priešingai-bulvių duodavau, bet ne dažnai, kartą gal du per savaitę, kiaušinio net nėra ragavęs, tik kepiniuose kokiuose nors jei sudėty buvo, riešutų neragavo, kviečiais maitinau visą laiką, tik dabar kokį mėnesiuką nedaviau, nes pamaniau, kad gal taip čia nuo jų, bet paaiškėjo, kad jie mums nieko blogo nedaro, vištieną ir visą laiką duodavau, tik mėnesį nedaviau, nes maniau kad ir alergizavo.o paaiškėjo, kad priešingai 0 ji mums o šokolado ir braškių jis dar ilgai neragaus, tik keista kad nealergizuoja ji mūsų, nors ir nėra ragavęs jis jų. ir dar toli gražu jam iki šokolado
Mums pomidorams 0 rodė, o akyse išbėrė, kai daviau paragaut. Vistiek reikia žiūrėt ką duodi, mums irgi ir riešutams ir šokoladui nerodė, bet vistiek net nebandžiau duot, užteko pomidorų.
Tyrimų tikslumas tik 70 proc. geraiusiu atveju. Čia patys gydytojai taip sako.
Papildyta:
QUOTE(spensera1 @ 2010 04 10, 08:33)
mane ir labai atkalbėjo šeimos gydytoja, todėl ir kankinau vaiką taip ilgai bet vieną dieną apsisprendžiau ir pasidariau, ir tikrai labai džiaugiuosi. o kas mano, kad tokiems mažiukams nieko nerado-labai klysta kai kalbėjau su centro darbuotoja, sakė atveda net kelių savaičių mažiukus, kuriems viską pilnai rodo, ir laiku užkerta kelią po to. man tų nuliukų tarp kitko labai nedaug, pagrinde skaičiai, tik kiti stipriai alergizuoja, kiti vos vos, kiti ant ribos alergizavimo, kaip aiškino man, kai ant ribos reikia nebijoti to produkto, bet dažnai neduoti jo, kaitalioti, nes gali ir kažkiek alergizuoti. jei būčiau nesidariusi, po šia diena nežinočiau, kad jis alergiškas bulvėms
Mes darėm visus tuos tyrimus, neduodam kam rodo alergiją, nes tikrai skaitau visas etikets ir žiūriu ką duodu, bet situacija tikrai nepasikeitė, užeina pagerėja, užeina pablogėja ir vat jau 2 metai niekaip neatrenku nuo ko ir su visais tyrimais,dėl to dabar tų net nedarau, nes gautusi tik patenkinti savo smalsumui.
kaip ten sakoma, skęstantysis griebiasi ir šiaudo bet va galiu dar patvirtint, kad nėra lb tikslus. parašyta 0 bananui, o seniau tikrai maniau, kad beria mus nuo jo. vakar gabaliuką mažą daviau, šiandien žandukai paberti. gerai kad nestipriai kaip viena gydytoja ir sakė-vaikus beria ne nuo maisto produktų o nuo chemijos ir brudo privaryto juose skaua gal ir rodo 0, o beria ne nuo banano, o nuo sintetikos, nes tikrai skonis kažkoks keistas paskutiniu metu tų bananų. seniau jie tokie tikrai nebuvo
QUOTE(spensera1 @ 2010 04 11, 09:40)
k kaip viena gydytoja ir sakė-vaikus beria ne nuo maisto produktų o nuo chemijos ir brudo privaryto juose
Labai tikiu tuo ir tam pritariu. Ir nuo tų pačių bulvių gali ir berti, ir neberti, žiūrint, kuo tręštos ir kaip jos augintos....
QUOTE(Loveco @ 2010 04 09, 17:00)
Beje, pavaduojanti pediatre pamate israsa is ligonines, su scorad, sako, tai ko jus invalidumo nesitvarkot? sako, taigi va, pediatre jusu surasys visus dokus.... (o tai alergologes nereikia? nes mum antakalnyje vedeja sako: "invalidumas jum priklausytu, bet kadangi jis skiriamas tik iki metu, o iki metu vaikai dazniausiai isauga, tai ir neskiriu as jum, BE TO, jus valstybe IR TAIP JAU REMIA, nes neocate siek tiek kompensuoja" kas cia per?...?
kaip suprast iki metų skiriamas invalidumas? Maniškei buvo pusantrų kai suteikė. Durna kažkokia vedėja Bandykit eit pas savo poliklinikos vedėją, mum būtent ji parūpino, aišku įtakojo tai, kad mūsų lankoma alergologė buvo vedėjos pavaduotoja.
QUOTE(Ateik @ 2010 04 09, 21:06)
mano zuikuliui nerodo, tiek 36 maisto alergenai praktiškai visus nuliukus rodė, tiek bendras kraujo Ig ar koks ten. Daktarė paguodė, kad jeigu nerodo tai gerai, didesnė tikimybė, kad išaugs
Pasigirsiu, pas mus visi labai stebisi, kad zuikulis labai gražiai atrodo, o ir darželio auklėtojos neatsistebi