Zinojot sita ar cia tik man vienai nauja info (kuria, beje, ir vieno alergiuko mamyte man buvo pateikus)?
If you have multiple food allergies, the offending foods must be eliminated and all other foods should be eaten at intervals of 4 to 5 days or longer. This is known as a 'rotation' diet. Rotation diets are necessary for people with multiple allergies because if you have overt allergies to many foods, it is likely that you have slight, subclinical allergies to many other foods which you consider safe. Eating these foods on a rotated basis reduces your exposure to them and hopefully will help preserve your tolerance for them.
Saltinis.
QUOTE(kar @ 2010 05 02, 19:21)
O sakykit ar yra kuriu vaikuciams neniezti tu berimu?
QUOTE(kicia @ 2010 05 02, 20:45)
Mum neniezti
mano pupai irgi neniezti kuo siaubinga dziaugiuosi
QUOTE(ausryta_aa @ 2010 05 03, 15:51)
Ir dar klausima mamytems, ar buvo kam , kad netiktu taukmedzio sviestas? Prisiskaiciau as apie ji, ir nutariau maziui savo pabandyt.. Ir kaip mus isbere.. tokiais mazais spuogiukais visa nugaryte, o dabar ir ant pilvuko metasi... Del maisto, tai nieko tokio naujo nebandem
man pradzioje pabandzius pasirode kad lyg netinka, bet praejus porai savaiciu vel pabandziau ir viskas gerai. O beje ant stiklainio yra parasyta, kad TS gali netikti zmones alergiskiems riesutams ir lateksui.Tai gal todel ir tinka ne visiems
QUOTE(kar @ 2010 05 03, 14:19)
Sakykit, o kuri nors bandet kefyra, jei vaikutis alergiskas pieno baltymui? Skaiciau, kad kefyras kaip ir turetu tikti. Kazkaip norisi jau praplesti vaikio meniu. Sakau gal pabandyti
galimas dalykas,kad kefyras tiks,bet gal ir ne,pabandykit ir paziuresit,kitaip nesuzinosit Pas mus pienui kaip ir nera klases,na ant ribos,be vieno skaiciuko 0/1 klase,o va suriui visiskas nuliukas,tik idomus koks ten suris jei varskes,vadinasi rauginto pieno produktai mums tinka tik dar neeksperimentavau,bet ateity pabandysiu.
ausryta_aa,del TS,manau mums netiko,negaliu teigti 100%,bet patepus labai stipriai uzrausdavo,net patindavo tos vietos truputi,tad daugiau nebetepu.
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 05 03, 13:07)
kar ir kicia, tuomet jums bent siek tiek daugiau pasiseke nei kitoms mamytems ir ju vaikuciams....
Nes niezas - psichologiskai labai palauzia tiek tevelius tiek ir maziukus, ta itampa kuri atsiranda laikant rankytes net naktimis, tos maziuko asaros ir kartais net isteriskas pykimas , kuomet neleidi kasytis - tikrai veda i nevilti
Nes niezas - psichologiskai labai palauzia tiek tevelius tiek ir maziukus, ta itampa kuri atsiranda laikant rankytes net naktimis, tos maziuko asaros ir kartais net isteriskas pykimas , kuomet neleidi kasytis - tikrai veda i nevilti
Auksinius žodžius parašei-tikrai niežas labai palaužia psichologiškai. Širdis plyšta, kai vaikas kasosi, o ir pačiai kantrybės kitą kartą neužtenka ....
QUOTE(kar @ 2010 05 03, 13:25)
gali buti, kad lenviausia (nieko alergologe neminejo apie formas), nes kai paskaitau, kaip smarkiai kiti mazuliai isberti, kaip draskosi...
Mums irgi sake, kad nepriklauso NEOCATE. Buvau pasiruosusi pirktis Aptamil alergy care (berods taip vadinasi ), bet sake nereikia, lai pratinasi organizmas prie maziau suskaldyto baltymo, liepe gerti HA misini ir viskas.
Mums irgi sake, kad nepriklauso NEOCATE. Buvau pasiruosusi pirktis Aptamil alergy care (berods taip vadinasi ), bet sake nereikia, lai pratinasi organizmas prie maziau suskaldyto baltymo, liepe gerti HA misini ir viskas.
SVarbiausia jums neužleisti, nelesiti darytis blogiau. Jums lengvesnė forma, tad įgusi prižiūrėt ir net nepajausi, kai išaugs vaikelis šitą bjaurastį.
QUOTE(kar @ 2010 05 03, 15:19)
Sakykit, o kuri nors bandet kefyra, jei vaikutis alergiskas pieno baltymui? Skaiciau, kad kefyras kaip ir turetu tikti. Kazkaip norisi jau praplesti vaikio meniu. Sakau gal pabandyti
Mums pediatrė patarė gerti kefyrą, o ir viena gydytoja, kur privačiai ėjome, rekomendavo. Aš daviau, bet maniškis nemėgsta jo.... Tad nieko iš to neišėjo.
QUOTE(ausryta_aa @ 2010 05 03, 17:51)
Ai dar del kasymosi, pastebejau, kad daznai kasym asis buna ir nervinio pagrindo, kai ko negauna, ar verkia pradeda kasytis...
Ir dar klausima mamytems, ar buvo kam , kad netiktu taukmedzio sviestas? Prisiskaiciau as apie ji, ir nutariau maziui savo pabandyt.. Ir kaip mus isbere.. tokiais mazais spuogiukais visa nugaryte, o dabar ir ant pilvuko metasi... Del maisto, tai nieko tokio naujo nebandem
Taip, ir aš pastebėjau, kad niežulys vaikeliui ir nerviniu pagrindu atsiranda.
Beje, mums irgi netiko TS.
Singe , pamegink uogienes ar kokios tyreles idet pora saukstuku i kefyra, gal suveiks
QUOTE(kicia @ 2010 05 03, 23:40)
Singe , pamegink uogienes ar kokios tyreles idet pora saukstuku i kefyra, gal suveiks
Žinai, gera mintis. Reikės taip ir padaryt.
Del TS...mums irgi isbere nugaryte...du kartus su pertraukom bandziau ir abu kartus isbere. Ir butent nugaryte. Dabar padejau, nezinau gal dar kada pabandysiu. Nors alyvuogiu aliejus manau ne ka prastesnis daiktas
Papildyta:
Kazka panasaus viena ausim esu girdejusi Tik, kad labai sunku tai igyvendinti kai ir taip kelis produktus tik valgo. Gal kai meniu prasiples...
Papildyta:
QUOTE(viskas_bus_gerai_ @ 2010 05 03, 17:32)
Zinojot sita ar cia tik man vienai nauja info (kuria, beje, ir vieno alergiuko mamyte man buvo pateikus)?
If you have multiple food allergies, the offending foods must be eliminated and all other foods should be eaten at intervals of 4 to 5 days or longer. This is known as a 'rotation' diet. Rotation diets are necessary for people with multiple allergies because if you have overt allergies to many foods, it is likely that you have slight, subclinical allergies to many other foods which you consider safe. Eating these foods on a rotated basis reduces your exposure to them and hopefully will help preserve your tolerance for them.
Saltinis.
Saltinis.
Kazka panasaus viena ausim esu girdejusi Tik, kad labai sunku tai igyvendinti kai ir taip kelis produktus tik valgo. Gal kai meniu prasiples...
Sveikos mielos mamos,
užsukau vėl į šią temelę, ne, nepasiguosti, mano pupai dermatitas stebuklingai dingo, pfu pfu pfu, nė nenorėčiau vėl išgyventi tokio siaubo. O kaip dingo ir pati nenumanau...
Norėjau pasiūlyti ar pasiteirauti, gal kas bandė Aloe vera priemones odai. Aš išbandžiau sau ir mergaitei, tai man labai patiko, sakau gal ir alergiukams tiktų.
http://www.aloe-vera...ex.php?cPath=38
Aš bandžiau Aloe vera Gelį. sultis su persikais, vaikams reiktų po 1 š. duoti. Ir gi geras dalykas. Sakau gal padėtų. Tuo labiau, kad ši produkcija ne kokia "padelka".
užsukau vėl į šią temelę, ne, nepasiguosti, mano pupai dermatitas stebuklingai dingo, pfu pfu pfu, nė nenorėčiau vėl išgyventi tokio siaubo. O kaip dingo ir pati nenumanau...
Norėjau pasiūlyti ar pasiteirauti, gal kas bandė Aloe vera priemones odai. Aš išbandžiau sau ir mergaitei, tai man labai patiko, sakau gal ir alergiukams tiktų.
Aš bandžiau Aloe vera Gelį. sultis su persikais, vaikams reiktų po 1 š. duoti. Ir gi geras dalykas. Sakau gal padėtų. Tuo labiau, kad ši produkcija ne kokia "padelka".
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 05 03, 12:07)
Papildyta:
Ot ir prasau... o juk isties dauguma akcentuoja, kad alergiukam labai tinkami yra putpeliu kiausiniukai. Deja... realybe - kita, reikia visur atsargumo, ir devynis kartus pamatuot pries kerpant
Papildyta:
Ot ir prasau... o juk isties dauguma akcentuoja, kad alergiukam labai tinkami yra putpeliu kiausiniukai. Deja... realybe - kita, reikia visur atsargumo, ir devynis kartus pamatuot pries kerpant
aš irgi iš pradžių labai džiaugiausi, kad manoji nesikaso. bet supratau, kad ji tiesiog buvo per maža ir nemokėjo kasytis. dabar jau išmoko
man tai keisti tokie pasakymai, kad kažkas tikrai nealergizuoja bet kokia rimta alergologė, manau, turi pasakyt, kad alergizuot gali viskas. ir putpelių kiaušinių gal baltymas kitoks, nei vištos, todėl tiesiog tos alergijos (vištos kiaušinio ir putpelės kiaušinio) visai nesusiję.
QUOTE(kar @ 2010 05 03, 14:19)
mums sakė po metų bandyt galima. tiesiog reikia patikrinti
QUOTE(zizliuke @ 2010 05 04, 08:18)
Sveikos mielos mamos,
mum ziauriai netiko tas kremas, kaip istyno pateptos vieto kad siaubas. O kita tokia platintoja siais papildais vos anafilaktonio mum neivare. TAi jau esam bande sita "stebukla"
Papildyta:
QUOTE(šešėlis @ 2010 05 04, 08:24)
aš irgi iš pradžių labai džiaugiausi, kad manoji nesikaso. bet supratau, kad ji tiesiog buvo per maža ir nemokėjo kasytis. dabar jau išmoko
man tai keisti tokie pasakymai, kad kažkas tikrai nealergizuoja bet kokia rimta alergologė, manau, turi pasakyt, kad alergizuot gali viskas. ir putpelių kiaušinių gal baltymas kitoks, nei vištos, todėl tiesiog tos alergijos (vištos kiaušinio ir putpelės kiaušinio) visai nesusiję.
Klystate mamydamos kad mazi leliukai nemka kasytis. Gal tada dar nebuvo niezulio paprasciausiai uztai ir nesikase, nes mes ir 2 savaiciu kasemes. Tai kad moka jau nuo labai anksti pasikasyt
Aciu visoms uz pasidalijima info del TS.
Del kefyro. Mums tai netinka nei kefyras, nei jogurtai, nei varskes. Turbut kezeino netoleruojam. Pienas irgi netinka.
Geriam vis NAN HA 2, nors mums jau 1m 5men. Siaip maciau internete, kad yra NAN HA 3, bet kiek ieskojau prekybos centruose - nera. Internete, kur parduoda minisukus, raso, kad isparduotas. Ir taip jau puse metu...
Del kefyro. Mums tai netinka nei kefyras, nei jogurtai, nei varskes. Turbut kezeino netoleruojam. Pienas irgi netinka.
Geriam vis NAN HA 2, nors mums jau 1m 5men. Siaip maciau internete, kad yra NAN HA 3, bet kiek ieskojau prekybos centruose - nera. Internete, kur parduoda minisukus, raso, kad isparduotas. Ir taip jau puse metu...
Mus tai irgi kamuoja didelis niežulys, ypač žandukus draskosi ir draskosi. Naktys tai bemiegės, nes turim laikyt už rankyčių, kad nenusidrąskytų, nei vaikas išsimiega, nei mes su vyru. nepamenu tokios nakties, kad būtume visą išmiegoję, taip vargstam jau nuo poros mėn. bet nieko nepakeisi, norisi, kad kuo greičiau ta liga pasitrauktų, bet yra kaip yra.