Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXV tema

Labai samgu, kad informacija sudomino Jus - mamytes 4u.gif Nuosirdiai viliuosi, kad bent vienam is jusu, si info bus naudinga ir pades. Tad kaip ir zadejau, tesiu...

Ta pati zolininke Ausra Zvirbliene tesia minti apie diateze...
Maitinkite kudiki maistu, paruostu is vandens, kuriame para buvo mirkomi kiausiniu lukstai. Tam reikia isvirti gerai nuplautu 15 rudu kiausiniu, juos nulupti ir lukstus , sudetus i 3 litru stiklaini, uzpilti verdanciu vandeniu. Siuo vandeniu naudinga mazyli apiplauti.
Kiausinio lukstu galima paruosti ir kitu budu - stropiai nuplauti kiausinius, nulupti ir padziovinti 2-3 valandas, lukstus smulkiai sumalti kavamale. Vaikuciui nuo 6 men. iki 1 metu, duokite siu miltuku, tiek, kiek telpa ant peilio galo, nuo 1 metu iki 3 metu - du kartus daugiau, o 5-6 metu vaikui - arbatini sauksteli.

Demesio: mano asmenine nuomone, turbut velgi atsargiai reiketu tiem, kas alergiski kiausiniui g.gif

Jeigu, nuo vaiko galveles nedingsta luobas, pabandykite oda tepti jonazoliu aliejumi. Birzelio men., surinkite jonazoliu ziedu ir 100 gr. uzpilkite litru saulegrazu alyvuogiu ar semenu aliejaus, palaikykite 12 dienu siltoje vietoje ir tepkite kudikio galvyte pries 8-10 val. iki ji maudysite, taip pat ir katik usmaudzius. Sis aliejus puikiai padeda esant issutimams ir dilgeliniai.

Gyd. Juozas Stirbys knygoje "Gydymas vaistiniais augalais" raso...

Egzemai ir neurodermitui gydyti tinka sie vaistiniai augalai: sirdazoles, trukazoles, ugniazoles, berzu pumpurai, debesylai, varnalesos, kiaulpienes, tankiaziedziu rugstyniu saknys, naslaites, alavijai, vaistines ramunes, miskiniu sidabrazoliu saknys, asiukliai, azuolu galai (gumbeliai ant lapu) ciobreliai, kraujazoles, lakisiai, veronikos.

Pateikia toki recepta:

Kavos malimo masinele sumalti didziojo debesylo saknislaikyti uzdarame stiklainy tampsioje vietoje. Trecdali saukstelio arbatinio milteliu uzplikyti termose trecdaliu stiklynes verdancio vandens. Po 12 h. nukosti, gerti po 1 valgomaji sauksta 3 kartus dienoje pries valgi, keleta menesiu. Tuo paciu uzpilu vilgdyti berimus 2 kartus per diena.
Doze vyresniems nei 15 metu vaikams ir suaugusiems
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vynuoge_81: 29 balandžio 2010 - 16:29
QUOTE(LiloSun @ 2010 04 28, 20:53)
taukmedis laikomas kambario temperaturoj, avokadu, makadamijos, abrikosu kauliuku sviestai saldytuve. Kiti aliejai irgi kambario temp atrodo.

O blin, avokadų sviestą kambary laikau unsure.gif

QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 04 29, 11:24)
Sveikutes,

Mamytes, reikalingas jusu patarimas  ax.gif Ypatingai tu, kuriu vaikuciai yra naudoje antibijotikus.

Kaip ir minejau, dukriukai gydytojai nustate puline angina, temperatura auksta ypatingai naktimis.

Trecia diena geriame antibijotikus Klabax, siryt pastebejau kad jos visa galvyte, kakliuka,uz ausyciu, pilvukas baisiai nuberti raudonom demem, Labai sunerimau verysad.gif Negi AD vel taip baisiniai suaktyvejo? O gal tai rekacija i antibijotika, ar paprasciausiai liaudiskai vadinama "prakaitine"? Nors mergyte daznai perrengiam, taciau ypac naktimis ji labai prakaituoja, maudyt negalime, tik simboliskai apsluostome - tad galbut ji? Ir isvis, kuo giliau i miska tuo daugiau malku, jau imu manyti kad mum taip vadinama tridiene karstine, bet velgi.... kaip suprantu perskaicius info apie ja - trecia diena temepratura turetu dingti? O ji mums deja, laikosi, nors ir dienos metu neitin auskta....

Jei atsirastu mamyciu, susidurusiu su panasia beda - labai lauksiu patarimo kas tai galetu buti? Aciu!!!

Jei jau gydytoja matė pūlius gerklytėj, tai tridienė nebus. Visai galimas daiktas, kad tiesiog gerai nenuplautas prakaitas dirgina odą. Arba galbūt antibiotikai kažkiek sutrikdė virškinimo sistemą ir dėl to AD paūmėjo g.gif Odos būklė ligų metu mano vaikiams labai įvairiai būdavo - nuo tobulo odos išgražėjimo iki didelio paūmėjimo (paūmėjimo niekaip negaliu sieti su vaistais, nes jų paprasčiausiai neprireikė).
Atsakyti
Mergaites, aciu labai uz patarimus ir nuomone.
Carramele, visgi greiciausiai tai ir bus prakaitine.. Ieskojau info internete, labai jau atitinka jos aprasymus verysad.gif

Ir dar pabaigai...

Labai patiko prof. Eugenijos Simkunaites (ata) mintys apie odos berimus... Tai tiesa, kuria mes visos zinome, bet leisiu sau pasikartoti...

"... nesunku suprasti, kad darbstuole oda susijusi su ivairiom musu organizmo veiklos sritim. Sutrikus odos funkcijoms, daugiau ar maziau pradeda ir jos trikti. Daznai vaikas darosi irzlus, o svarbiausia neatsparus ivairiom ligom, susirge ilgiau ir sunkiau serga. Bet su dviem sistemom valanciom musu organizma - inkstais ir kepenimis - oda susijusi ypatingai ir, jei trinka kuri nors ju arba abi, tai nukencia ir oda. Taigi odos berimai ne vien odos liga, reikia ieskoti gilesnes prieasties, ja salinti. Jei nepasaline priezasties tepsime oda kokiais tepalais, prausime vienokiom ar kitokiom zolem, tam kartui berimas lyg ir pasalinsim, bet dar labiau nukentes inkstai ir kepenys...

.... jei berimai laikosi kelias dienas, kartojasi, butina rimtai pasitikrinti sveikata. Daznai ne tiek vaistu, kiek sutvarkyti maitinima reikia.

Gali nukenteti ir visai sveiko vaiko oda: vystyklai, drabuziai skalbiami sintetinem plovimo medziagom ir nepakankamai isskalaujami (vandeni reikai keisti bene 10 kartu!). ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vynuoge_81: 29 balandžio 2010 - 16:44
QUOTE(spensera1 @ 2010 04 28, 20:57)
essex man nelabai patiko schmoll.gif mmytės, babandykit atsisakyt tų kremų visų brangiausių, o aš jų išbandžiau krūvas įvairių, niekas kitas taip mums nepadeda kaip alyvuogių aliejus thumbup.gif aukščiausios rūšies, nerafinuotas būtinai ir pirmo spaudimo.vienu žodžiu turi būti kokybiškis rolleyes.gif nebetepu niekuom išskyrus juo thumbup.gif ir dar lakišiaus vonelės maudant thumbup.gif mano mažiaus kūnas atrodo fantastiškia, nepamenu tokio jo gražaus ir balto, aišku dar yra plėmukų ir pabėrimų, bet ne visas kūnas kaip seniau doh.gif kad neprisikalbėčiau doh.gif ir vėl nepablogėtų.dar mes atsisakėm iš maisto paletės produktų, tai gal viskas susidėjo ir mano mažiukas vėl ramiai išmiega visą naktį drinks_cheers.gif

4u.gif ačiū labai už patarimus. bandysiu ir aš alyvuogių aliejų, jau nusipirkau. į maistą vaikui tinka, tai turi tikt ir ant odos wink.gif
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 04 29, 17:00)
Demesio: mano asmenine nuomone, turbut velgi atsargiai reiketu tiem, kas alergiski kiausiniui  g.gif

Vynuoge_81 4u.gif manau, alergijos dažniausiai būna kiaušinio baltymui, o apie lukštą labai įdomiai čia rašo... vaikystėj mane ir brolį tėtis maltais kiaušinių lukštais maitino, kad dantys būtų stiprūs, tada gi niekas jokių papildų nežinojo smile.gif

turiu vienos žolininkės gydymo planą nuo AD, kurį mums vaikų gydytoja davė. sakė jau keliems vaikams padėjo. bet aš čia jau rašiau, mano panelė atsisakė gerti žolelių arbatėles, tiek klykė, kad nusprendžiau atidėt vėlesniam laikui tą reikalą, nenervint vaiko. jei kuri norit pabandyt galiu smulkiai parašyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šešėlis: 29 balandžio 2010 - 18:19
Sveikos mergaites 4u.gif Pasakykit man kuri,kas turi ant odos Auksini stafilakoka,kaip ta skysta bakteriofaga naudot?paieskojau,bet informacijos neradau,kuri mane domina. Ar visa kuno plota tept galima?ir kaip tept?nes spuogiukai po visa kuna,ivairiose vietose,gi kiekvieno nepritepinesi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 04 29, 21:47)
Sveikos mergaites 4u.gif  Pasakykit man kuri,kas turi ant odos Auksini stafilakoka,kaip ta skysta bakteriofaga naudot?paieskojau,bet informacijos neradau,kuri mane domina. Ar visa kuno plota tept galima?ir kaip tept?nes spuogiukai po visa kuna,ivairiose vietose,gi kiekvieno nepritepinesi g.gif

Vasara gimusi, deja nezinau... tik speju, kad geriausia patarima galetu duoti mamytes Lilo Sun bei Loveco, kiek zinau, jos buve susidure su sia beda. Galite parasyti mamytems is AS temeles, jos taip pat zinos atsakyma.
Papildyta:
QUOTE(šešėlis @ 2010 04 29, 20:18)
4u.gif ačiū labai už patarimus. bandysiu ir aš alyvuogių aliejų, jau nusipirkau. į maistą vaikui tinka, tai turi tikt ir ant odos wink.gif

Vynuoge_81 4u.gif manau, alergijos dažniausiai būna kiaušinio baltymui, o apie lukštą labai įdomiai čia rašo... vaikystėj mane ir brolį tėtis maltais kiaušinių lukštais maitino, kad dantys būtų stiprūs, tada gi niekas jokių papildų nežinojo smile.gif

turiu vienos žolininkės gydymo planą nuo AD, kurį mums vaikų gydytoja davė.  jei kuri norit pabandyt galiu smulkiai parašyt.

Isties nepagalvojau kad tai kaip ir skirtingi dalykai blush2.gif 4u.gif Siek tiek pasidomejau ir pati daugiau apie ta kiausinio luksta, aptikau idomiu straipsniu http://www_sos03_lt/...ingi_ir_lukstai

http://www.alfa.lt/straipsnis/189925 /......Gana dažna alergijos, anemijos ir nemigos priežastis būna kalcio trūkumas organizme. Papildyti kalcio atsargas organizme patariama kiaušinių lukštais. Kiaušinių lukštai stimuliuoja kaulų čiulpų veiklą, gaminant kraujo kūnelius...../ /...Liaudies medicinos žinovai kiaušinių lukštais pataria gydyti alergiją: kietai išvirkite kiaušinius, nulupkite lukštus (be plėvelės), padžiovinkite 2-3 valandas, sumalkite kavamale. Vaikams nuo pusės metų iki metų šių miltelių galima duoti labai nedaug — mažą žiupsnelį (ant peilio galo), vaikams iki 5 metų — dvigubai daugiau, o vyresni nei 14 metų gali per dieną suvalgyti miltelius iš viso kiaušinio lukšto. Prieš duodami vaikams išgerti sausų kiaušinio lukštų miltelių, ant jų užpilkite kelis lašus citrinos sulčių, kad organizmas geriau pasisavintų lukštuose esančias medžiagas. Teigiamas kiaušinių lukštų poveikis pajuntamas jau po 3-4 savaičių./

Zolininkes recepto, jei jus tik galetumete, mielai laukciau smile.gif Manau, atsirastu ir daugiau mamyciu, kuria si info sudomintu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vynuoge_81: 30 balandžio 2010 - 09:45
Seseli, ir mes pageidautumem blush2.gif

Vakar ismaudziau vaika su neutral sampunu, tai siandien raudonais plemais nuejes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 04 29, 19:47)
Sveikos mergaites 4u.gif  Pasakykit man kuri,kas turi ant odos Auksini stafilakoka,kaip ta skysta bakteriofaga naudot?paieskojau,bet informacijos neradau,kuri mane domina. Ar visa kuno plota tept galima?ir kaip tept?nes spuogiukai po visa kuna,ivairiose vietose,gi kiekvieno nepritepinesi g.gif

Sveika. smile.gif ant odos kazku esu skaicius, kad yra tepalai, tai manau jie geriausiai tiktu tokiam atvejui. Nes skystas daugiau skirtas i vidu gerti. Jei jau turit skysta, tada manau reikia daryti kompresiukus, bent jau mes darem, bet reikia tada ilgokai juos daryt ir visa kuna vos neapiplaut juo. Mum 10 dienu neuzteko, tai manau koki menesi reiktu kelis kartus per diena daryt. Geriau bandykit vienu kursu issinaikint, nes mes veliau jam isialerginom, ar koks ten velnias mum pasidare. O kol gerem vis grazejo ir grazejo odele. Taigi pameginkit rasti tepala bakteriofagini, ten ir info lapli bus parasyta kiek tepti. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 04 29, 11:24)
Sveikutes,

Mamytes, reikalingas jusu patarimas  ax.gif Ypatingai tu, kuriu vaikuciai yra naudoje antibijotikus.

Kaip ir minejau, dukriukai gydytojai nustate puline angina, temperatura auksta ypatingai naktimis.

Trecia diena geriame antibijotikus Klabax, siryt pastebejau kad jos visa galvyte, kakliuka,uz ausyciu, pilvukas baisiai nuberti raudonom demem, Labai sunerimau verysad.gif Negi AD vel taip baisiniai suaktyvejo? O gal tai rekacija i antibijotika, ar paprasciausiai liaudiskai vadinama "prakaitine"? Nors mergyte daznai perrengiam, taciau ypac naktimis ji labai prakaituoja, maudyt negalime, tik simboliskai apsluostome - tad galbut ji? Ir isvis, kuo giliau i miska tuo daugiau malku, jau imu manyti kad mum taip vadinama tridiene karstine, bet velgi.... kaip suprantu perskaicius info apie ja - trecia diena temepratura turetu dingti? O ji mums deja, laikosi, nors ir dienos metu neitin auskta....

Jei atsirastu mamyciu, susidurusiu su panasia beda - labai lauksiu patarimo kas tai galetu buti? Aciu!!!

Oj kaip nesmagu kad susirgot. Manau jei jau nustate angina, tai jau nebus tridienes. NEs kai mum buvo tai 3 diena isbere, bet ne taip kaip turint Ad o poodiniu tokiu kraujagysliniu berimu, kur ir praejo kita diena.
Deja antibitokai toks neprognozuojamas vaistas, kad ir sveikus vaikus nuo ju isberai. Tai visai tiketina kad ir jum taip. Del prakaitines g.gif nezinau , juk pilvukas neturetu labai prakaituoti, labaiu prakaituoja gi pzastys ar ranku keliu linkiai. Gal ten butu daugiau atsirade? O jum nedare alergijos testo tam paskirtam anibiotikui pries skiriant antibus? Butu gerai jei pries paskiriant bent isitikintu ar nepakenks g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Dėl kiaušinių lukštų - kalcio juose gausu, o kalcio preparatai literatūroje dažnai minimi, kaip AD gydymo priemonė.

Amica - gal susibėgam, jei taip ilgai būsite LT 4u.gif Taip senai bendraujame, būtų smagu susitikti "gyvai". Gal ir dar kas nors prisijungtų ax.gif
Atsakyti
Labas rytas,
ATbėgau pasiguosti, kad po mėnesio laiko gėrėjimo mus vėl išbėrė verysad.gif .
Nesuprantu niekaip, kas galėjo įtakoti tai, nes paskutinėmis dienomis maitinau labai paprastai ir kūdikiškai.
Liūdna , kad taip, bet, matyt, taip reikėjo verysad.gif .

Gero savaitgalio visoms. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 01 gegužės 2010 - 05:36
QUOTE(dautan @ 2010 04 30, 22:17)
Sveikos  4u.gif

Dėl kiaušinių lukštų - kalcio juose gausu, o kalcio preparatai literatūroje dažnai minimi, kaip AD gydymo priemonė.

Amica - gal susibėgam, jei taip ilgai būsite LT 4u.gif Taip senai bendraujame, būtų smagu susitikti "gyvai". Gal ir dar kas nors prisijungtų ax.gif

drinks_cheers.gif jo galetumem organizuot susitikima, jau silta, galima kokiam parke ar gamtoj smile.gif
Papildyta:
Singė, Gaila kad pablogejo jums unsure.gif bet ar negalejo koks aplinkos alergenas issaukti? Tikiuosi greit praeis jum 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 05 01, 06:36)
Labas rytas,
ATbėgau pasiguosti, kad po mėnesio laiko gėrėjimo mus vėl išbėrė verysad.gif .
Nesuprantu niekaip, kas galėjo įtakoti tai, nes paskutinėmis dienomis maitinau labai paprastai ir kūdikiškai.
Liūdna , kad taip, bet, matyt, taip reikėjo verysad.gif .

Gero savaitgalio visoms.  4u.gif

Stiprybės ir sveikatytės jums 4u.gif , labai gaila, kad jums pablogėjo...
Atsakyti