Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXV tema

sveikos,
kad alyvuogiu aliejus labai saunus dalykas galiu ir as patvirtinti ax.gif Jau neuzilgo po gimdymo kazkas man taip patare ir as sekmingai kaskart po maudyniu juo istepdavau pupa. Gal ir tas paastrejimas but praejes pro sali, jei nebuciau uzmetusi sios proceduros g.gif
O mums tikrai gereja. Elidel tepu tik kokias 3 dienas ir tai ne kasdien, turbut greitu laiku nustosiu visai juo tepti. Pagrinde tepu taukmedzio sviestu ir esu beveik 100% isitikinusi, kad padeda anksciau mano mineti homeopatiniai zirniukai. Tikrai mamytems siulau isbandyti, juolab ju buteliukas kainuoja 5,50lt., manau blogiau tikrai nebus o jei ir nepades nedideles islaidas patirsite.
Atsakyti
Na va, pareinu ir aš, tik tikiuosi laikinai. Jau buvome visus bėrimus pamiršę, valgėme viską ir nieko nesibauginome, tik vat nespėjome dar gerai kojų Lietuvoje apšilti ir mano vaikas išbertas - kojos ir rankos, vienas žandukas. Ir niežti. Pasikaso kartais, tai nors tiek, kad ištisai nesidrąsko. Nesuprantu kame reikalas. Bet jau noriu atgal į namus, į Ispaniją doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2010 04 28, 23:07)
Na va, pareinu ir aš, tik tikiuosi laikinai. Jau buvome visus bėrimus pamiršę, valgėme viską ir nieko nesibauginome, tik vat nespėjome dar gerai kojų Lietuvoje apšilti ir mano vaikas išbertas - kojos ir rankos, vienas žandukas. Ir niežti. Pasikaso kartais, tai nors tiek, kad ištisai nesidrąsko. Nesuprantu kame reikalas. Bet jau noriu atgal į namus, į Ispaniją  doh.gif

Sveikute 4u.gif . Nu nieko sau, tikrai taip klimatas itakoja, ar jau tokia uztersta Lt kad joje ir gyvent nebeimanoma pasidare doh.gif Jau pasiilgom taves smile.gif
Greiciau kratykites to berimo, gal tikrai grizus namo viskas sunormalizuos. To jums ir linkiu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(butybe @ 2010 04 28, 21:39)
Sveikos mamytes. Atleiskit jei pasikartosiu, nes labai daug temoje prirasyta, kol kas neperskaiciau. Kadangi turite patirties su sia problema, gal kuri galetumet pakonsultuoti. Mano vaikuciui greit bus du menesiukai. Buvo labai smarkiai isbertas veidelis. Pradzioj sake gal hormonai tvarkosi, bet kai ilgai nepraejo gydytoja uzrase diagnoze AD. Nelabai man ka paaiskino, norejo skiepyti, tai gerai kad buvau skaicius kad sergant AD gali buti pavojingi skiepai. Tai pasiunte pas alergologus. Maitinu savo pienu, siek tiek primaitinu misinuku. Daugelis netiko, dabar valgom Isomil1. As is pradziu atsisakiau pieno produktu, nepadejo, tada susidariau maisto sarasa (bulves, morkos, mesa, koses) ir grieztai kelias dienas valgiau, berimas beveik praejo.
O kaip pazinti ar tai tikrai AD, o gal tiesiog reguliuojasi virskinimas? Tikiuosi gauti atsakyma is alergologu, taciau gal jus ka patartumet, nes ne visi gydytojai geranoriskai ir is sirdies dirba savo darba. Kartais is ten iseini su dar didesniu neaiskumu.
O ypatingai mane domina skiepu klausimas. Ar visi skiepai pavojingi sergant AD ar tik tam tikri?

Sveikute. Labai sunku nematant vaikiuko kazka sprest. Bet pati labai teisingai darai kad prisiziuri valgoma maista thumbup.gif Tai ir toliau, jei reaguoja i maisto pokycius gali buti kad turi alergija tam tikriems produktams. Jei rasysies ka valgai tai bus lengviau atsekti. Bet tam kad isitikintum ar tikrai yra alergija tai turi stebet, o jei ir toliau bers, tada gal nuo 6 men. galima pasidaryt kraujo tyrima, taip vadinama alergenu palete.
O jau dabar galetumet padaryt kiekybini ismatu paseli, gal jum tikrai kazkas su virskinimu, o tas tyrimas parodys ar pakankamai geruju bakteriju, ar gal uzaugo kokiu kitu bloguju. Taip pat galima nuo veiduko paimti odos paseli, irgi parodys ar nera kokio grybo, stafiloko ir pan. (Tik neissigaskit, gali ir nebuti 4u.gif )
Tik noriu ispeti, kad alergologai nesidrovi jau tokiem maziukams veideliui skirti stipriu hormonu, imaiso juos i gaminama tepala ir sako tepkit. Kas yra mano manymu tikrai neteisinga, nes hormonai ne tik plonina oda, atrofuoja ja, ypac jautrus veidelis, bet ir patenka i kraujotaka, kas trikdo kudikio organizmo veikla. Jus tikrai dar per mazi hormonams.
Jei odele sausa, tai geriau rinkites naturalius drekiklius, aliejus, sviestus. Geriausia kuo anksciau nustatyti berimo priezasti ir ja salinti, o ne maskuoti berimus hormonais. Pasiskaitykit 1 temeles psl. ten rasite daug idomios naudingos info ir apie skiepus taip pat.
Sekmes jum 4u.gif
Atsakyti
aš naudoju virgin extra oil 100proc. turi neužilgo parsiūst TS iš Italijos. Mangų sviestas man nelabai g.gif pastebėjau, kad parausdavo seniau nuo jo g.gif hormonais nebetepu senai. kategoriška prieš juos nesu, tik va problemėlė-patepu jais lb gražus vaikutis būna, po savaitės vėl tas pats ir dar blogiau nt kartais, nes esmė viduj juk. doh.gif reiks pasidaryt kakos pasėlį ir odos mėginukus, pačiai įdomu ar viskas gerai su stafilokoku pas mus. bet odelė tikrai gražėja dienom thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 04 28, 15:07)
ar daug is jusu vartoja ketotifena? manau neverta gal, nes taip ir nesupratau is gydytojos, KA konkreciai jis gydo/nugydo... pasaliniu poveikiu isvardino kruva, tai kazkaip nesinori "siaip" gert jo..

Iš prdžių negėrėm, po to gėrėm, nes buvo taip blogai, kad nežinojau už ko griebtis. Gal 3 naktis buvo ramesnis. Bet iš tikrųjų jo poveikis pasireiškia tik po 2 sav., tad gal jis tik šeip ramesnis buvo, o gal tie vaistai turi migdomojo poveikio. Dabar vėl nenaudoju. Man atrodo, kad mes ar gėrėm, ar negėrėm jį, nedavė mums kažkokio reultato.

QUOTE(kar @ 2010 04 28, 15:41)
O ka jus mergaites manot apie Essex krema? Kazkuo reiketu tepliot, kad nesausetu edyte. TS kaip ir nelabai tinka. Po dvieju kartu pabandymo isbere nugaryte. Gal sutapimas, bet kitas bandymas bus daaaaaug veliau  smile.gif

Šiuo metu aš tik Essexu ir tepu (balta tūbelė su žaliu užrašu), mums jis tinka. TS nutraukiau, nes labai kasydavosi vaikas, IRICAR irgi dabar nenaudoju, nes man Essex kažkaip geriau patiko.

Aplamai, ar kad daugiau lauke būnam, ar kad duodu vis mažiau mišinuko ir daugiau normalaus maisto (netgi to, kurį mes patys valgom, tik be prieskonių, su mažai druskos), bet vaikelis beveik neišbertas, vos keli spuogiukai.
Tfu tfu tfu, bijau girtis, nes po tokių žodžių vėl plykstelės, kaip kad buvo antradienį. Įtariu, kad nuo mandarinų, nors ir nerodė jiems alergijos. Bet kraupiai išbėrė būtent po to, kai davėm jų.

Mamytės, laikykimės. Vis tiek ateis šventė į mūsų visų kiemus. Vasarą bet kokiu atveju turėtų būti geriau, o po vasaros gal ir atsitrauks šita bjauri liga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 29 balandžio 2010 - 09:07
Sveikutes,

Mamytes, reikalingas jusu patarimas ax.gif Ypatingai tu, kuriu vaikuciai yra naudoje antibijotikus.

Kaip ir minejau, dukriukai gydytojai nustate puline angina, temperatura auksta ypatingai naktimis.

Trecia diena geriame antibijotikus Klabax, siryt pastebejau kad jos visa galvyte, kakliuka,uz ausyciu, pilvukas baisiai nuberti raudonom demem, Labai sunerimau verysad.gif Negi AD vel taip baisiniai suaktyvejo? O gal tai rekacija i antibijotika, ar paprasciausiai liaudiskai vadinama "prakaitine"? Nors mergyte daznai perrengiam, taciau ypac naktimis ji labai prakaituoja, maudyt negalime, tik simboliskai apsluostome - tad galbut ji? Ir isvis, kuo giliau i miska tuo daugiau malku, jau imu manyti kad mum taip vadinama tridiene karstine, bet velgi.... kaip suprantu perskaicius info apie ja - trecia diena temepratura turetu dingti? O ji mums deja, laikosi, nors ir dienos metu neitin auskta....

Jei atsirastu mamyciu, susidurusiu su panasia beda - labai lauksiu patarimo kas tai galetu buti? Aciu!!!

p.s. pas gydytoja einame tik rytoj vakare.
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2010 04 29, 01:07)
Na va, pareinu ir aš, tik tikiuosi laikinai. Jau buvome visus bėrimus pamiršę, valgėme viską ir nieko nesibauginome, tik vat nespėjome dar gerai kojų Lietuvoje apšilti ir mano vaikas išbertas - kojos ir rankos, vienas žandukas. Ir niežti. Pasikaso kartais, tai nors tiek, kad ištisai nesidrąsko. Nesuprantu kame reikalas. Bet jau noriu atgal į namus, į Ispaniją  doh.gif

Amica, suprantu Tave... kai susigyveni su pagerejimu, baisiai sunku pernesti netiketai uzklupus pablogejimams... Skaudu, kad lithuania.gif jus taip nedraugiskai pasitinka sad.gif
Papildyta:
QUOTE(spensera1 @ 2010 04 29, 10:28)
hormonais nebetepu senai. kategoriška prieš juos nesu, tik va problemėlė-patepu jais lb gražus vaikutis būna, po savaitės vėl tas pats ir dar blogiau nt kartais, nes esmė viduj juk. doh.gif reiks pasidaryt kakos pasėlį ir odos mėginukus, pačiai įdomu ar viskas gerai su stafilokoku pas mus. bet odelė tikrai gražėja dienom thumbup.gif

Spensera1, sutinku - mano poziuris lygiai toks pats! 4u.gif Hormona imu tik ypatingai sunkiu atveju...

Dziugu uz jus, uz grazejancia odele, uz gerejancia nuotaika 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vynuoge_81: 29 balandžio 2010 - 11:25
QUOTE(LiloSun @ 2010 04 29, 05:43)
Sveikute  4u.gif . Nu nieko sau, tikrai taip klimatas itakoja, ar jau tokia uztersta Lt kad joje ir gyvent nebeimanoma pasidare  doh.gif Jau pasiilgom taves smile.gif 
Greiciau kratykites to berimo, gal tikrai grizus namo viskas sunormalizuos. To jums ir linkiu  4u.gif

Iš tiesų net nežinau kas galėjo įtakoti tą išbėrimą, tik va draugė prasitarė, kad jos mergaitę išbėrė nuvažiavus į Jūrmalą, kai tuo tarpu LT gyvenant mergaitė visai sveika buvo ir jokių bėrimų nebūdavo. Tai gal kartais ir klimatas įtakos turi g.gif . Nes maistas kaip ir tas pats, tik tiek, kad perku viską LT. Matysim kaip toliau bus, nes atgal į Ispaniją tik birželio vidury išvažiuosim doh.gif . Dėkui už gerus linkėjimus 4u.gif

QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 04 29, 11:24)
Mamytes, reikalingas jusu patarimas  ax.gif Ypatingai tu, kuriu vaikuciai yra naudoje antibijotikus.

Kaip ir minejau, dukriukai gydytojai nustate puline angina, temperatura auksta ypatingai naktimis.

Amica, suprantu Tave... kai susigyveni su pagerejimu, baisiai sunku pernesti netiketai uzklupus pablogejimams... Skaudu, kad  lithuania.gif  jus taip nedraugiskai pasitinka sad.gif

Maniškiui kai buvo angina, tai skyrė kažkokius antibiotikus, kurie tinkami būtent vaikams, sergantiems AD. Bet pavadinimo niekaip nebeprisimenu blush2.gif . Jei prisiminsiu, tai parašysiu.

Tai vat, kad jau tikrai nesitikėjau jokių išbėrimų doh.gif . Kad LT vanduo sausina odą tai iš karto pastebėjau ir ant savęs, ir ant vaiko, bet gal gi ne vanduo bėrimus iššaukė g.gif

Visom mamoms po 4u.gif ir kuo dideliausios stiprybės 4u.gif
Atsakyti
Toms, kas tiki liaudies medicina 4u.gif

Kaštonų vonia

Jos veiksmingai malšina odos niežulį, gydo reumatą, neuralgiją, didina kapiliarų atsparumą neleidžia susidaryti krešuliams,
1-1,5 kg. susmulkintų kaštonų vaisių užpilti 5 l. šalto vandens, pavirinti 30 min. nuovirą supilti į vonią.
Kad lengviau būtų smulkinti kaštoną - pamirkykite ji parą laiko šaltame vandenyje, kurį vėliau sunaudoti galima vonioms.

Literatūra: Aušra Žvirblienė "Liaudies išminčių patarimai ŠEIMAI"

Taip pat p. Aušra savo knygoje rašo...

Dažnai vaikuciams budinga diatezes pozymiai. Tai organizmo, linkusio i kai kurias ligas bukle. Diateze turi 25-50 proc. kudikiu. Ju oda sausa, isberta, linkusi greitai prakaituoti. Odoje atsiranda net pulinuku. Ja nuolat niezti. Liadies medicina pataria mazyli maudyti razinu vandenyje. sAUJA RAZINU GERAI PERPLAUTI, UZPILTI 1,5-2 STIKLINEM VERDANCIO VANDENS IR LAIKYTI KOL VANDUO IGAUS TAMSIAI RUDA SPALVA. gIRDYTI SIUO VANDENIU MAZYLI IR DREKINTI DIATEZES PAZEISTAS VIETAS. jAU PO 3 AR 6,7 DIENU TURETU VISKAS SUSITVARKYTI.

tik... mergytes, atsargiai, keik teko susidurti daugeli vaikuciu nuo razinu isberia dar labiau... tad liadies patarimais taip pat reikia labai atsargiai naudotis.

Vakare jei turesiu laiko - papildysiu sarasa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vynuoge_81: 29 balandžio 2010 - 12:40
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 04 29, 13:33)
Toms, kas tiki liaudies medicina  4u.gif

Kaštonų vonia

Jos veiksmingai malšina odos niežulį, gydo reumatą, neuralgiją, didina kapiliarų atsparumą neleidžia susidaryti krešuliams,
1-1,5 kg. susmulkintų kaštonų vaisių užpilti 5 l. šalto vandens, pavirinti 30 min. nuovirą supilti į vonią.
Kad lengviau būtų smulkinti kaštoną - pamirkykite ji parą laiko šaltame vandenyje, kurį vėliau sunaudoti galima vonioms.

Literatūra: Aušra Žvirblienė "Liaudies išminčių patarimai ŠEIMAI"

Taip pat p. Aušra savo knygoje rašo...

Dažnai vaikuciams budinga diatezes pozymiai. Tai organizmo, linkusio i kai kurias ligas bukle. Diateze turi 25-50 proc. kudikiu. Ju oda sausa, isberta, linkusi greitai prakaituoti. Odoje atsiranda net pulinuku. Ja nuolat niezti. Liadies medicina pataria mazyli maudyti razinu vandenyje. sAUJA RAZINU GERAI PERPLAUTI, UZPILTI 1,5-2 STIKLINEM VERDANCIO VANDENS  IR LAIKYTI KOL VANDUO IGAUS TAMSIAI RUDA SPALVA. gIRDYTI SIUO VANDENIU MAZYLI IR DREKINTI DIATEZES PAZEISTAS VIETAS. jAU PO 3 AR 6,7 DIENU TURETU VISKAS SUSITVARKYTI.

tik... mergytes, atsargiai, keik teko susidurti daugeli vaikuciu nuo razinu isberia dar labiau... tad liadies patarimais taip pat reikia labai atsargiai naudotis.

Vakare jei turesiu laiko - papildysiu sarasa.

dėkui už įdomią info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 04 29, 13:24)

Trecia diena geriame antibijotikus Klabax, siryt pastebejau kad jos visa galvyte, kakliuka,uz ausyciu, pilvukas baisiai nuberti raudonom demem, Labai sunerimau verysad.gif Negi AD vel taip baisiniai suaktyvejo? O gal tai rekacija i antibijotika, ar paprasciausiai liaudiskai vadinama "prakaitine"? Nors mergyte daznai perrengiam, taciau ypac naktimis ji labai prakaituoja, maudyt negalime, tik simboliskai apsluostome - tad galbut ji?

Žinau, kad sergantiems AD suprakaitavimas yra labai didelis nedraugas. Tad gal ir nuo to suaktyvėjo taip stipriai g.gif . Bet tai tikspėliojimas.

Vynuoge_81 , ačiū už tokią įdomią info.
Kad razinų vadinamu skysčiu reikia plaut, kartą tokia nepažįstama tetulė sakė, pamačiusi mano vaiką. Va dabar vėlgi išgirdau, kad padeda.
Atsakyti
Labukas,
norėčiau ir aš prisijungti. Nes žiūriu ir manoji pupa turi panašių problemų. Pas ją yra tokios sausos, kaip šašiukai dėmelės ant rankų. Jei ant vienos, tai būtinai ir ant kitos, tiesiog simetriškai išsidėsčiusios. Ant šoniukų, ant kojytės. Paskui dar ant abiejų žandukų, bet jau tokios kitokios. Darėmės mišrų 36 alergenų tyrimą, tai kur klasė visur rodo 0, tai dabar eisim vėl pas alergologę, žiūrėsim ką sakys. Anksčiau buvo skyrę hormono, tai nuo jo tikrai bala oda, bet kai jau atrodo visai tragiškai tai nebesusilaikau ir pateplioju. Šiaip tepamės taukmedžiu, atoderma, emolium, essex. Gal kas kokį patarimą, nes ant kūno tai puse bėdos, bet veidas...
Maitinu aš ją dar vis pati, nors valgom ir normalų maistą.
Atsakyti
Aciu Lilo Sun uz atsakyma. Turbut tikrai i mano maista reaguoja, nes pabandziau dar siek tiek ivairesnio maisto ir vel truputuka pabere. Tai daugiau kol kas nezaisiu, valgysiu tai kas tikrai isitikinau kad tinka.
Del tepaliuku tai pilnai sutinku su jusu nuomone. Patys spuogeliai dideles zalos nedaro, tai tik rodiklis, kad viduj kazkas ne taip. Todel reikia salinti priezastis, kol smarkiai neplinta.
Na ir labai tikiuosi, kad tos visos jusu isvardintos blogybes prie musu nekimba. lotuliukas.gif doh.gif
O butent pirmos temeles neradau, kazkur uzslepta, bet paieskosiu.
Sekmes, nesirkit! thumbup.gif
Atsakyti