Buvau rašius apie mūsų odos lopo tyrimą Vilniaus alergologiniam:
"Po 48 val. odelė smarkiai sureagavo, t.y. gavo "++" iš 3 maksimalių į kukurūzų, ryžių, miežių kruopas, aviž.dribsn., ruginius miltus ir bulvę, o "+" gavom grikiams, po 72 val. "+" liko tik kukurūzams, o "+-" aviž.dr. ir miežiams, kiti gavo "-", nors sakė vienas pliusas beveik nerodo jokios alergijos, tik kukurūzų nereikėtų per dažnai duot. Paklausus, tai kodėl taip viskas sureagavo po 48 val., atsakė, kad taip reaguoja žarnynas, reikia spręst po 3 parų. (Gal kas buvot radę kokių išsamesnių šio tyrimo atsakymų ir galėtumėt parašyt ar įmest nuorodą, nes manęs toks atsakymas nepatenkino, nes juk vaiką po 2 d. ne tik mėginio vietoj išbėrė, bet ir kojytes, veiduką, o po 3 parų dingo ant mėginio vietos, bet ant kūnelio dar ne...)."
Šiandien nuėjom su atsakymais pas savo alergologę Kaune, tai sako, kaip tai nekreipt dėmesio, ką rodė po 2 parų??? Pagal tokį įsiaudrinimą patarė labai saugot vaiką nuo žiedadulkių, nes visi požymiai rodo, kad gali išsivystyti šienligė (giminėj mano sesė šienlige susirgo būdama 19-20 metų). Ir dar patarė grikių nevalgyti dėl vit.B arba bent retai valgyti, nes tikriausiai neparodė įsiaudrinimo, nes grikių mes vengėme.
Dar sako pagal jūsų būklę ir išarašus - sunki būklė ir SCORAD 53 balai - jus priklausytų invalidumas, tikriausiai sakė Vilniuj? Sakau - net neužsiminė. Taip pat sakė, kad dabar alergologė mums negali rašyti Elidelio, nes tokiai būklei tik hormoniniai tepaliukai (bet nei ji siūlė, nei aš noriu jais tept). Tai siūlė susitvarkyt invalidumą ir tada pirktis Elidelį, TS, mišinuką, prireikus pasidaryt papild. tyrimus už tuos pinigėlius (apie 300 Lt/mėn).
Dar Kauno klinikose sakė nedaro odos dūrio tyrimo su maisto produktais, nes prieš kelis metus panaikintas, ir šiuo metu nemokamai jį daro tik Vilniuj, arba kt.miestuose privačiose klinikose. Nes prašiau ištyrimo dėl morkų, kalafijorų, brokolių, sorų, obuolio, kalakutienos. O šiaip kruopas sakė labai riboti, bet ir bulvę, tai nelabai lieka ką bevalgyti...
Dar norėjau paklausti, kiek negyvosios jūros druskos dedate maudydami vaikučius, nes ten parašyta suaugusiems (kaip suprantu) 250-500g kartui.
QUOTE(kar @ 2010 04 16, 08:08)
Pas mus atvirksciai. Ryte visai neblogai atrodo, o i vakara paberia Reiks bandyt dar ryzius is "apyvartos" isimt
Sakem darysim alergenu tyrima misriai paletei, bet pasiskambinejau i centrus kur daro, tai nieks nenori tokiam mazam imt krauja. Net atkalbineja daryti. Kaip as suprantu, tai tikriausiai nelabai moka tokiam mazam paimt krauja.
Pas mus nedidelis AD, bet apturejom obstrukcini bronchita. Bijau, kad nesikartotu. Paskaiciau, kad prie OB dazniausiai kalti ikvepiami alergenai. Tai vat ir nebezinau nei ka daryt, nei ka galvot
Sakem darysim alergenu tyrima misriai paletei, bet pasiskambinejau i centrus kur daro, tai nieks nenori tokiam mazam imt krauja. Net atkalbineja daryti. Kaip as suprantu, tai tikriausiai nelabai moka tokiam mazam paimt krauja.
Pas mus nedidelis AD, bet apturejom obstrukcini bronchita. Bijau, kad nesikartotu. Paskaiciau, kad prie OB dazniausiai kalti ikvepiami alergenai. Tai vat ir nebezinau nei ka daryt, nei ka galvot
o kaip ji atpazinti? ta OB? maniske jau nebekoseja, bet gyd sako, kad cia siaip virusiukas, beje, isgydem vien zirniukais homeopatiniais.
eima, mum nuo AD nelabai zirniai, arba pagereja- pablogeja....
Papildyta:
isbandziau bulve mazei, tai arba nuo jos, arba nuo mano kvietiniu bandeliu- siandien visos vietos rausvos odos, t.y. visas kunas,,
QUOTE(Loveco @ 2010 04 16, 16:23)
Mumi ir taip buvo, todėl ir pakeičiau gydytoją. Prieš tai lankėmės kaip ir dauguma pas gyd. Gemą.
Paskaičiau... Mamos, čia tikrai ne vieta tokiems išsiliejimams, kokie dabar vyksta. Būtų smagu, jei temoje vyrautų tolerancija ir mandagumas . Siūlyčiau mamoms užsidėti ignorus ant nepageidaujamų nikų temoje, idant išvengti tokių negražių barnių.
Smagu pasidžiaugti už tuos vaikučius, kuriems gerėja
Smagu pasidžiaugti už tuos vaikučius, kuriems gerėja
QUOTE(Loveco @ 2010 04 16, 17:25)
o kaip ji atpazinti? ta OB? maniske jau nebekoseja, bet gyd sako, kad cia siaip virusiukas, beje, isgydem vien zirniukais homeopatiniais.
Papildyta:
isbandziau bulve mazei, tai arba nuo jos, arba nuo mano kvietiniu bandeliu- siandien visos vietos rausvos odos, t.y. visas kunas,,
Papildyta:
Kvepuojant girdisi toks kaip karkimas, svokstimas. Atrodo, kad neatsikosija ir karkaliukas pimyn atgal vaiksto. Na mums buvo tik viena karta, gal kam dazniau kartojasi galetu issamiau atsakyti. Gal yra dar ir kitokiu pozymiu...
Papildyta:
QUOTE(Singė @ 2010 04 16, 16:40)
Eima, šaunu
kar, ar patenkinta ATOPICLAIR-u? Aš vis dar gundausi jį nusipirkti (tą mąžąją pakuotę). Nes šiai dienai turiu tik sviestemdžio sviesto ir Vitellą su cinku.
kar, ar patenkinta ATOPICLAIR-u? Aš vis dar gundausi jį nusipirkti (tą mąžąją pakuotę). Nes šiai dienai turiu tik sviestemdžio sviesto ir Vitellą su cinku.
Ne mes naudojam...berods kicia pirko
http://www.delfi.lt/...a.d?id=31146169
mamos paskaitykite
mamos paskaitykite
mergytes sveikutes
prasau patarimo mes AD dar naujokai kamuojames su mazaja mano nuo ketvirto menesiuko, israse mum elideli zinojau kad gali dar labaiu parsausti, et jau nebezinau kuo mazylei padeti nusispjoviau snd tris kartus ir pateiau aisku ji daar dar baisesne nuo o simta kart baisiai uzraudo, ar cia taip turi buti, ar cia tas elidelis taip gydo nesamoningai?atsakykite prasau kam teko susidurti su tuo elideliu, nes man tik verkti norisi i savo lelyte beziurint
prasau patarimo mes AD dar naujokai kamuojames su mazaja mano nuo ketvirto menesiuko, israse mum elideli zinojau kad gali dar labaiu parsausti, et jau nebezinau kuo mazylei padeti nusispjoviau snd tris kartus ir pateiau aisku ji daar dar baisesne nuo o simta kart baisiai uzraudo, ar cia taip turi buti, ar cia tas elidelis taip gydo nesamoningai?atsakykite prasau kam teko susidurti su tuo elideliu, nes man tik verkti norisi i savo lelyte beziurint
QUOTE(Olgina @ 2010 04 16, 18:24)
tiesa,skaiciau si straipsni rusu kalba,ten placiau raso apie povoju sveikatai,zmonems,turintiems respiratoriniu susirgimu patariama neiti i lauka.
QUOTE(Loveco @ 2010 04 16, 17:25)
Papildyta:
Papildyta:
mes turjom tik kartą. bet OB kosulio paprastu nepavadinčiau, vaikui buvo tikrai blogai, akd ir be temperatūros. šiaip kiek žinu jį atpažįsta ir skiria nuo kitų bronchitų ir kt pagal švilpesį kvėpuojant.
ir jis nebūtinai alerginės kilmės ir nebūtinai po to seka astma.
mums kažkodėl sakė, kad tikrai alerginiam fone, bet man rodos pagal tyrimus sprendė.
QUOTE(virginta @ 2010 04 16, 18:29)
mergytes sveikutes
vadinasi jis jums netinka,taip neturetu buti,nuprauskite maziuke ir patepkite kokiu jums tinkanciu emolientu
QUOTE(Olgina @ 2010 04 16, 18:32)
vadinasi jis jums netinka,taip neturetu buti,nuprauskite maziuke ir patepkite kokiu jums tinkanciu emolientu
aciu einu praust nes sedziu laukiu nezinau ka daryt gal taip turi but galvoju daugiau be dermobazos nieko neturiu tepimui tik hormonus bet as ju bijau