Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXV tema

QUOTE(Fedes @ 2010 04 12, 12:59)
tai aš manau tą gyd ir turėjo omeny, kad būtent šiuo atveju alergija ne nuo maisto.

Man tai idomu, kaip tos gydytojos atskiria nuo maisto ar ne nuo maisto, jeigu tik tikrosios alergijos atveju (kas sudaro 10-12%), tyrimai kazka parodo, o like 90% turi pseudoalergija - tyrimai jiems nieko nerodo, bet juos visvien beria nuo to pacio maisto?
Kai pasiskaiciau apie pseudoalergija, tai man iskart minty tiesiog_mamytes atvejis - nu tiesiog klasikinis pseudoalergijos pavyzdys - tyrimai jiems nieko nerode, bet mama visvien sugebejo atrinkti kas juos alergizuoja po savaite valgydama viena ir ta pati produkta. Ir dar vienas irodymas, kad jie turi pseudoalergija yra pavyzdys su Transfer factoriais - kaip tiesiog_mamyte rase, jeigu duodavo po viena ar ten po 2 kapsulytes, tai ju neberdavo, o jeigu daugiau - isberdavo. Mums, turint tikraja alergija, jau toks monas neisdegtu - uztenka ir keliu kruopeliu ir reakcija tiesiog baisi.
Nezinau tik ar as cia i tema su savo pamastymais ax.gif - tiesiog norejau pasidalinti.
Papildyta:
QUOTE(Loveco @ 2010 04 12, 13:35)
na nesakau, kad ten blogis kazkoks, tiesiog sakau, kad skiriasi vitaminas C, tarkim, is vaisiu, ir is neocate. Jei gali alergizuoti polivitaminai (nesciosioms kazkodel kai kurie gyd nerekomenduoja ju, atseit vaikas alergiskas gims (mano atveju taip ir buvo biggrin.gif ), tai gal gali alergizuoti ir kudikiams, jei ju yra ju maistelyje. Dabar vaiko kunelis grazus, na liko visas kunas raudonas, bet jau be spuogu, tik tarsi sudirginta odele, tad vel siandien nuo sausto ryziu pradejau primaitinti...neocate negauna gal 10 dienu ar 7, per jas odele stulbinamai isgrazejo... nezinau, gal sutapimas..
o gal jos liga uzmuse AS... o gal mano geriamas kordicepsas padejo- nu kas dabar pasakys biggrin.gif

Labai galimas variantas, kad kordicepsas - juk jis AS naikina.

O del Neocato - nelabai noreciau tiketi, nes maniskis juk nepalyginamai uz jusiske alergiskesnis, turim tikru tikriausia alergija, net oras ir tas alergizuoja, o va Neocatas tinka, nors labai bijojau, kad netiks.
O vitaminai ten paruosti kitaip nei nesciosioms skirtuose papilduose - ten jau taip paruosta, kad butent tiktu didziausiems alergiukams, kokius tik imanoma isivaizduoti.
Aisku, galbut ir gali buti isimciu, bet siulyciau dar kelis kartus duoti su pertraukomis ir ziureti sutapimas tie berimai ar ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 12 balandžio 2010 - 14:42
QUOTE(jurhea @ 2010 04 12, 11:33)
mes pradejom eit i paprasta, taip su maistu tai vargelis...bet jauciu isibegesim iprasim lakstyt su savo rysuleliais ir viskas bus ok smile.gif bet kauno alergiuku darzelis priima tik nuo 3ju metu. tikrai zinau kad siauliuose yra kur leisti alergiukus, berods "pusele" vadinas priima nuo 2ju. vilniuj irgi yra tik nezinau nuo kada priima.

kaune priima ir jaunesnius nei 3 metų rolleyes.gif
Atsakyti
Labai aciu ausru, kad dalinasi info. Isgirsti apie pseudoalergija, man tikrai - atradimas blush2.gif
Atlikti kraujo tyrimai, nerodo alergiju nei maistui nei aplinkai, visos klases lygios nuliui. Tad labai labai tikiu, kad mus kankinti gali butent si beda verysad.gif Kaip tycia prisigasdinus, kad alergizuoja viskas ka valgome, mergytei ilgesni laika daviau tik bulvyte, taip dar labiau jai kenkdama.
Siandien uzsimerkiau ir... pietum isviriau grikiu, vakarienei ryziu su obuoliukais doh.gif bijau.. bet nebandysiu - nezinosiu.

Ausru ir kitoms mamytems, dar karteli nuosirdus ACIU, uz tai, kad dalinates patirtimi bei naujienomis. wub.gif bis.gif

Ne stebuklas, pati dar nebandziau (planuoju sivakar arba rytoj megint), taciau gal kam is jusu pades wink.gif Internete radau, kad:

Ramunėlės ir apyniai slopina uždegimus, didina odos atsparumą infekcijai, skatina naujų ląstelių susidarymą. Jų vonios gerai gydo odos uždegimus, sausą ir suskerdėjusią odą.

Musu alergologe taip pat uzsimine, kad ruosiama keisti tvarka del neocato kompensavimo, t.y. kompensuoti ji tik iki 3 men. ar tik 3 men. (nelabai supratau blush2.gif ) Apsurdas.... skaudu uz visus AD liga sergancius vaikucius sad.gif

Ir dar... ax.gif Mamytes, kurios registravotes AKOMOJE - ar ilgai laukete registracijos patvirtinimo? Praejo para laiko, o patvirtinimo su slaptazodziu as vis dar negaunu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vynuoge_81: 12 balandžio 2010 - 16:47
QUOTE(dautan @ 2010 04 12, 14:13)
Kokius valiklius ir t.t. nunešite - tokiais ir plaus mirksiukas.gif

ar gi? smile.gif o jei ten 20 vaiku , ir 20 skirtingu valikliu mamos atsinesa? rolleyes.gif tongue.gif

QUOTE(ausru @ 2010 04 12, 14:49)
Man tai idomu, kaip tos gydytojos atskiria nuo maisto ar ne nuo maisto, jeigu tik tikrosios alergijos atveju (kas sudaro 10-12%), tyrimai kazka parodo, o like 90% turi pseudoalergija - tyrimai jiems nieko nerodo, bet juos visvien beria nuo to pacio maisto?
Kai pasiskaiciau apie pseudoalergija, tai man iskart minty tiesiog_mamytes atvejis - nu tiesiog klasikinis pseudoalergijos pavyzdys - tyrimai jiems nieko nerode, bet mama visvien sugebejo atrinkti kas juos alergizuoja po savaite valgydama viena ir ta pati produkta. Ir dar vienas irodymas, kad jie turi pseudoalergija yra pavyzdys su Transfer factoriais - kaip tiesiog_mamyte rase, jeigu duodavo po viena ar ten po 2 kapsulytes, tai ju neberdavo, o jeigu daugiau - isberdavo. Mums, turint tikraja alergija, jau toks monas neisdegtu - uztenka ir keliu kruopeliu ir reakcija tiesiog baisi.
Nezinau tik ar as cia i tema su savo pamastymais  ax.gif - tiesiog norejau pasidalinti.
Papildyta:

Labai galimas variantas, kad kordicepsas - juk jis AS naikina.

O del Neocato - nelabai noreciau tiketi, nes maniskis juk nepalyginamai uz jusiske alergiskesnis, turim tikru tikriausia alergija, net oras ir tas alergizuoja, o va Neocatas tinka, nors labai bijojau, kad netiks.
O vitaminai ten paruosti kitaip nei nesciosioms skirtuose papilduose - ten jau taip paruosta, kad butent tiktu didziausiems alergiukams, kokius tik imanoma isivaizduoti.
Aisku, galbut ir gali buti isimciu, bet siulyciau dar kelis kartus duoti su pertraukomis ir ziureti sutapimas tie berimai ar ne.

tai gal ir maniskei pseudoalergija.
manau, kad kalbame apie individualius atvejus. Ryziai irgi daugumos gydytoju nuomone tinka "net ir didziausiems alergiukams", bet turime ne viena ir ne du pvz, kaip vaikams ryziai- siaubas baubas blush2.gif 4u.gif as tik noriu pasakyti, kad suprantu taip:
kaip TS skiriasi nuo sintetiniu emolientu, kaip vitaminai is naturalaus maisto skiriasi nuo vitaminu tabletese ar produktu sudetyse, taip MP skiriasi nuo neocate ar kitu misiniu, todel tai negali buti traktuojamas kaip "naturalus" produktas. Daugumai vaiku jis tinka- aciu DIEVUI thumbup.gif gal ir mum tinka, as tik prielaida tokia padariau, gal visaip buna. Juo labiau, ne viena mama pastebejo neramesnes naktis- juk pilvo diegliai, ar siaip neramumas vaiko IRGI yra tam tikra reakcija, nebutinai alergine, bet reakcija.

o dar, ar nera taip, kad "paprastuose" misiniuose yra daugiau naudingu (kabutese turbut, nes velgi sintetika smile.gif ) medziagu, nei kad neocate? pvz jei visi misiniai TIKTU, kuri duotumete vaikui? neocate, ar pvz aptamili, o gal holle, -ekologiska? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrabut @ 2010 04 12, 14:29)
Sveikos mamytes ir vaikuciai kurie vargsta del sios baisios ligos.
Mano mergytei jau 5 metai ir mes tyrime AD nuo 1 metuku.
Gydemes visur ir ligonineje gulejome ir privaciai vazinejome pas gyd. niekas nepadejo.
Viena mama rekomendavo nuvykti pas prof. Baleviciene i privacia klinika, kai nuvykome gyd. man pazadejo jog vaika tikrai isgydys, bet dabar israse labai stipriu vaistu netgi geriamus antibiotikus nes organizme anot jos gyvena bacila kuria reikia sunaikinti, ir parase receptuka pasigaminti pavilgoms kurias laikome apie dvi valandas.
Buvom praejusi ketvirtadieni ir siandien pirmadienis mano mergyte dvi naktis ismiegojo nenusidraskiusi ir patalyne ne kruvina ir pizamyte svari, po menesio pasirodyti reikia vel pas ja.
Labai viliuosi jog ji pades jei kam idomu galesiu i a.z. parasyti ar mums padejo nes siaip brangiai kainuoja vien uz konsultacija sumokejom 150 Lt. ir vaistai kainavo panasiai zodziu jeigu pades tikrai buvo verta.
Paklausiau del maisto ji mane patikino jog AD nieko bedro neturi su maistu.

Aš buvau pas ją, sumokėjau tuos 150 Lt už konsultaciją ir prisipirkau jos priskirtų ANTIBIJOTIKŲ IR HORMONINIŲ VAISTŲ už 200 Lt. Ačiū Dievui, kad man grįžus protas apsišvietė ir net nepaliečiau jos vaistų.
Ji gydo odą pačiu drąstiškiausiu metu-gausybe antibijotikų ir hormonų. Gal odą ir pagydys, bet problemos tikrai nepašalins, o juk visas brudas persiduoda organams...
Nežinau, aišku, čia kiekviena mamytė renkasi. Žinau, kad jos gydymu tiki labai didelė dauguma, bet aš prieš jos tokį gydymo būdą.
Aišku, jeigu nebūtų kitos išeities ir būtų išbandyta absol viskas, gydyčiau ir aš tikriausiai pagal ją mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 12 balandžio 2010 - 17:37
Bet jei atopinis dermatitas odos uzdegimas, tai kodel jos negydyti? Ir jei ne alerginio pobudzio gal visai ir pades...

Kazkas rase, kad bandys agurku alieju...? Idomu butu isgirsti nuomone, visai gundausi ji isigyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2010 04 12, 18:41)
Bet jei atopinis dermatitas odos uzdegimas, tai kodel jos negydyti? Ir jei ne alerginio pobudzio gal visai ir pades...
Kazkas rase, kad bandys agurku alieju...? Idomu butu isgirsti nuomone, visai gundausi ji isigyti  ax.gif

Ne agurku,o agurkliu tongue.gif Mes jau geriam. ziuresim. kol kas nealergizuoja (nors iziuret ant musu viso raudono kuno ka nors naujo sudetinga tongue.gif ),kantriai girdysiu bent 3 menesius,o ten - ziuresim,ar kas pasikeis. beje pirkom (kaip ir kitus aliejus) aliejus. com tinkle. Ir kaina padoresne ir ipila tiek,kiek nori 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 04 12, 15:49)

tam pačiam poste rašiau, neįsiskaitėt, mūsų alergijos pasireiškimas buvo netipinis. todėl ir įtarė atipines bakterijas, nes tai vienas iš jų požymių.
o paskui padarė ir alerginius tyr, ir kraują tyr dėl infekcijų. alergijos neparodė, o vat bacilų rado daug. nors tiesą sakant mes buvom pas Vaič ir ji visai nekišo antibiotikų iš karto, nors sakė čia lengviausias kelias, bet mažoji ir taip jų gavus į valias, o aš ją maitinu ir kol kas stiprinu organizmą ir tiek. o jei kitą žiemą ir vėl pasireikš alergija, tuomet galvosim toliau ką daryt...

aišku, nežinau kaip ausrabut atveju, ar daryti tyr., ar remiantis spėliojimais skiriamas gyd.
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 04 12, 17:28)
ar gi? smile.gif o jei ten 20 vaiku , ir 20 skirtingu valikliu mamos atsinesa?  rolleyes.gif  tongue.gif

Na, čia kiekvieno tėvo reikalas, bet kiek žinau, ekologiškus valiklius/ploviklius atnešė tėveliai.
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 04 12, 17:28)
manau, kad kalbame apie individualius atvejus. Ryziai irgi daugumos gydytoju nuomone tinka "net ir didziausiems alergiukams", bet turime ne viena ir ne du pvz, kaip vaikams ryziai- siaubas baubas  blush2.gif  4u.gif  as tik noriu pasakyti, kad suprantu taip:
kaip TS skiriasi nuo sintetiniu emolientu, kaip vitaminai is naturalaus maisto skiriasi nuo vitaminu tabletese ar produktu sudetyse, taip MP skiriasi nuo neocate ar kitu misiniu, todel tai negali buti traktuojamas kaip "naturalus" produktas. Daugumai vaiku jis tinka- aciu DIEVUI  thumbup.gif  gal ir mum tinka, as tik prielaida tokia padariau, gal visaip buna. Juo labiau, ne viena mama pastebejo neramesnes naktis- juk pilvo diegliai, ar siaip neramumas vaiko IRGI yra tam tikra reakcija, nebutinai alergine, bet reakcija.

o dar, ar nera taip, kad "paprastuose" misiniuose yra daugiau naudingu (kabutese turbut, nes velgi sintetika smile.gif ) medziagu, nei kad neocate? pvz jei visi misiniai TIKTU, kuri duotumete vaikui? neocate, ar pvz aptamili, o gal holle, -ekologiska? g.gif

Su Neocatu yra taip (nezinau tik ar mokesiu teisingai paaiskint, nes jau lb seniai juo domejausi - atmintis gali pavesti): ji sudaro tikrai ne tokia sintetika, kuri ieina pvz i sintetinius kremus hihihi.gif, o susintetintos amino rugstys - t.y. susintetintos naturalios medziagos - ta prasme jau suvirskintos, kad vaiko organizmui nereiketu paciam ju sintetinti - tokiu budu isvengiama alergines reakcijos.

O jeigu mums tiktu kiti misiniai, tai aisku, kad juos ir duociau, vien del to, kad Neocatas lb brangus ir problematiska jo gauti.

O jums tai patariu dar kelis kartus ji pakartotinai isbandyti, kad galutinai isitikintumet, kad jis jums netinka.

P.S. Ir dar vienas niuansas del ko rinkciausi kad ir Allergy Care, jeigu mums tiktu, yra tas, kad organizmui naudingiau paciam virskinti, nei kad gauti viska "ant lekstutes". Bet kadangi mums daugiau jokie kiti netinka, tai labai dziaugiames, kad yra toks stebuklingas isradimas kaip Neocate.

Papildyta:
QUOTE(Fedes @ 2010 04 12, 18:56)
tam pačiam poste rašiau, neįsiskaitėt, mūsų alergijos pasireiškimas buvo netipinis. todėl ir įtarė atipines bakterijas, nes tai vienas iš jų požymių.
o paskui padarė ir alerginius tyr, ir kraują tyr dėl infekcijų. alergijos neparodė, o vat bacilų rado daug. nors tiesą sakant mes buvom pas Vaič ir ji visai nekišo antibiotikų iš karto, nors sakė čia lengviausias kelias, bet mažoji ir taip jų gavus į valias, o aš ją maitinu ir kol kas stiprinu organizmą ir tiek. o jei kitą žiemą ir vėl pasireikš alergija, tuomet galvosim toliau ką daryt...

aišku, nežinau kaip ausrabut atveju, ar daryti tyr., ar remiantis spėliojimais skiriamas gyd.

Nespejau visko suskaityt, tai dali diskusijos tikrai praleidau blush2.gif . Tik labai jau savo pamastymais norejau pasidalint, tai ikisau kur galvojau, kad turetu tikti hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 12 balandžio 2010 - 19:59
QUOTE(Singė @ 2010 04 12, 18:31)
Aš buvau pas ją, sumokėjau tuos 150 Lt už konsultaciją ir prisipirkau jos priskirtų ANTIBIJOTIKŲ IR HORMONINIŲ VAISTŲ už 200 Lt. Ačiū Dievui, kad man grįžus protas apsišvietė ir net nepaliečiau jos vaistų.
Ji gydo odą pačiu drąstiškiausiu metu-gausybe antibijotikų ir hormonų. Gal odą ir pagydys, bet problemos tikrai nepašalins, o juk visas brudas persiduoda organams...
Nežinau, aišku, čia kiekviena mamytė renkasi. Žinau, kad jos gydymu tiki labai didelė dauguma, bet aš prieš jos tokį gydymo būdą.
Aišku, jeigu nebūtų kitos išeities ir būtų išbandyta absol viskas, gydyčiau ir aš tikriausiai pagal ją  mirksiukas.gif .

Ir mes pas Baleviciene kazkada lankemes,israse kruva hormoniniu vastu ir antibiotiku,pasake jokiu dietu nesilaikyti,tepti hormonais ir iki 21 turetume isaugti.
As irgi jos vaistus nusipirkau,bet net nelieciau. Bet kaip bebutu keista,zinau viena sunku AD atveji kuri ji pagyde,pati asmeniskai pazistu ta mamyte ir mergyte,kaip tai paaiskinti nezinau,man protu nesuvokiama
Atsakyti
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 04 12, 19:50)
Ne agurku,o agurkliu tongue.gif  Mes jau geriam. ziuresim. kol kas nealergizuoja (nors iziuret ant musu viso raudono kuno ka nors naujo sudetinga tongue.gif ),kantriai girdysiu bent 3 menesius,o ten - ziuresim,ar kas pasikeis. beje pirkom (kaip ir kitus aliejus) aliejus. com tinkle. Ir kaina padoresne ir ipila tiek,kiek nori  4u.gif

Agukliu, agurkliu doh.gif Girdot tik ar ir tepat?
Atsakyti