QUOTE(Fedes @ 2010 04 12, 12:59)
tai aš manau tą gyd ir turėjo omeny, kad būtent šiuo atveju alergija ne nuo maisto.
Man tai idomu, kaip tos gydytojos atskiria nuo maisto ar ne nuo maisto, jeigu tik tikrosios alergijos atveju (kas sudaro 10-12%), tyrimai kazka parodo, o like 90% turi pseudoalergija - tyrimai jiems nieko nerodo, bet juos visvien beria nuo to pacio maisto?
Kai pasiskaiciau apie pseudoalergija, tai man iskart minty tiesiog_mamytes atvejis - nu tiesiog klasikinis pseudoalergijos pavyzdys - tyrimai jiems nieko nerode, bet mama visvien sugebejo atrinkti kas juos alergizuoja po savaite valgydama viena ir ta pati produkta. Ir dar vienas irodymas, kad jie turi pseudoalergija yra pavyzdys su Transfer factoriais - kaip tiesiog_mamyte rase, jeigu duodavo po viena ar ten po 2 kapsulytes, tai ju neberdavo, o jeigu daugiau - isberdavo. Mums, turint tikraja alergija, jau toks monas neisdegtu - uztenka ir keliu kruopeliu ir reakcija tiesiog baisi.
Nezinau tik ar as cia i tema su savo pamastymais - tiesiog norejau pasidalinti.
Papildyta:
QUOTE(Loveco @ 2010 04 12, 13:35)
na nesakau, kad ten blogis kazkoks, tiesiog sakau, kad skiriasi vitaminas C, tarkim, is vaisiu, ir is neocate. Jei gali alergizuoti polivitaminai (nesciosioms kazkodel kai kurie gyd nerekomenduoja ju, atseit vaikas alergiskas gims (mano atveju taip ir buvo ), tai gal gali alergizuoti ir kudikiams, jei ju yra ju maistelyje. Dabar vaiko kunelis grazus, na liko visas kunas raudonas, bet jau be spuogu, tik tarsi sudirginta odele, tad vel siandien nuo sausto ryziu pradejau primaitinti...neocate negauna gal 10 dienu ar 7, per jas odele stulbinamai isgrazejo... nezinau, gal sutapimas..
o gal jos liga uzmuse AS... o gal mano geriamas kordicepsas padejo- nu kas dabar pasakys
o gal jos liga uzmuse AS... o gal mano geriamas kordicepsas padejo- nu kas dabar pasakys
Labai galimas variantas, kad kordicepsas - juk jis AS naikina.
O del Neocato - nelabai noreciau tiketi, nes maniskis juk nepalyginamai uz jusiske alergiskesnis, turim tikru tikriausia alergija, net oras ir tas alergizuoja, o va Neocatas tinka, nors labai bijojau, kad netiks.
O vitaminai ten paruosti kitaip nei nesciosioms skirtuose papilduose - ten jau taip paruosta, kad butent tiktu didziausiems alergiukams, kokius tik imanoma isivaizduoti.
Aisku, galbut ir gali buti isimciu, bet siulyciau dar kelis kartus duoti su pertraukomis ir ziureti sutapimas tie berimai ar ne.