Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčiukai - receptai

QUOTE(gretoole @ 2007 12 21, 16:45)
o kokio tirstumo tesla buvo pries iskilant?  g.gif
Papildyta:

o kokio tirstumo tesla buvo pries iskilant?  g.gif

jau tikriausiai siemet nebebus aktualu, bet kitiems metams atsakyma rasau smile.gif

net nezinau kaip paaiskint kokio tirstumo buvo.. kai nekilo gal kiek skystoka man pasirode, o kai idejau ir iskilo tai kaip labai tirsta grietine, bet labai tirsta. tik tiek, kai kai minkiau ir pjausciau kuciukus, tai dar miltu dejau smile.gif nedaug, bet kitaip prie ranku lipo.. matyt mazokai miltu is pat pradziu idejau smile.gif
Atsakyti
Vaje, kokie kuciukai bigsmile.gif nuotraukos kaip kalediniai atvirukai 4u.gif Noreciau ir as siemet issikepti kuciuku , tik gal galetumet patarti kaip elgtis su sausom mielem , na tarkim kaip isgauti tu 20-30 gramu , kaip paskutiniame recepte nurodyta g.gif Neturim mes cia normaliu mieliu , o su sausom niekad nebuvau susidurus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Malinka @ 2008 11 18, 11:44)
Vaje, kokie kuciukai  bigsmile.gif nuotraukos kaip kalediniai atvirukai  4u.gif Noreciau ir as siemet issikepti kuciuku , tik gal galetumet patarti kaip elgtis su sausom mielem , na tarkim kaip isgauti tu  20-30 gramu , kaip paskutiniame recepte nurodyta  g.gif Neturim mes cia normaliu mieliu , o su sausom niekad nebuvau susidurus  blush2.gif

21 g šviežių mielių = 7 g sausų
Atsakyti
Aciu 4u.gif , o gal zinot kaip jas paruosti , kad iskiltu tesla blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(veriru @ 2006 12 20, 14:56)
O kucioms jau issikepsiu kuciskesniu  tongue.gif kuciuku be sviesto ir pieno (recepta radau internete) :
Kūčiukai
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė vandens (pieno)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus

Kepiau vakar pagal šį receptą kūčiukus, gavosi labai skanūs, tokie traškūs. Tik kepiau aš juos pirmą kartą ir labai sunkiai volelį sekėsi daryti, nes mielinė tešla tokia kaip guminė dėl to jie man gan dideli gavosi. Kaip padaryti, kad tas volelis kuo plonesnis gautųsi?
Atsakyti
Labas vakarėlis, pirmiausiai tai didelis ačiū už nuostabųjį Ciocia Polia receptuką thumbup.gif apsivalgymas thumbup.gif tik vienas klausimėlis kepimo technologijos: ar kūčiukus vidury kepimo reikia apversti, ar yra kokia nors kita gudrybė kaip juos iškepti gražiai rusvus??? Pas mane elektrinė orkaitė, nustačiau 200 laipsnių temperatūros ir kepimą iš viršaus ir apačios antrame lygyje, bet neapvertus su skarda besiliečianti pusė apskrunda, o viršutinė lieka balta g.gif tai aš varčiau, bet gal Jūs darot kitaip ir galit kažką patarti? Gal aptepat kuom nors ar kaip? Žodžiu, papasakokit kaip kepat Kūčiukus ax.gif
Dėl tešlos kočiojimo tai išsprendžiau problemą taip, su kočėlus išsikočiojau lakštą, atsikirpau po siaurą juostelę ir suvoliojau tarp rankų thumbup.gif nes iš kamuoliuko padaryti sunkiai sekėsi, tešla labai tampri ax.gif na bet pirmu blynu likau patenkinta ir aš, ir šeimyna, Kalėdosm kepsiu pagal Ciocia Polią, o Kūčioms „kūdesnių“ ax.gif
Atsakyti
Ujai koks mano neatidumas, ačiū, radau atsakymą viename iš postų, dar kartą kruopščiai perskaičius temą, ačiuks mirksiukas.gif
Atsakyti
na susigundžiau ir aš tų kūčiukų išsikepti blush2.gif tik va norėjau paklausti, o kiek laiko užtrunka nuo pradėjimo daryti tešlos iki ikišimoi orkaite? noreciau pasiplanuoti laika, ar jau cia visa vakar ir uzims tas kuciuku kepimas, ar pakanka geru poros valandu..?
Papildyta:
ir dar pamirsau paklausti- o kur jus padedate "siltai" ta tesla? ant radiatoriaus? gyvenant bute nelabai isivaizduoju kur kitur galima dar ja padet.. ax.gif bet tas radiatorius siauras toks, tai ten pakanka idomu taip ant jo bliuda padet tiesiog ar kaip..?
Atsakyti
QUOTE(MuzikALI @ 2008 12 15, 10:30)
na susigundžiau ir aš tų kūčiukų išsikepti  blush2.gif  tik va norėjau paklausti, o kiek laiko užtrunka nuo pradėjimo daryti tešlos iki ikišimoi orkaite? noreciau pasiplanuoti laika, ar jau cia visa vakar ir uzims tas kuciuku kepimas, ar pakanka geru poros valandu..?
Papildyta:
ir dar pamirsau paklausti- o kur jus padedate "siltai" ta tesla? ant radiatoriaus? gyvenant bute nelabai isivaizduoju kur kitur galima dar ja padet.. ax.gif  bet tas radiatorius siauras toks, tai ten pakanka idomu taip ant jo bliuda padet tiesiog ar kaip..?

As pasimokinau , ir tesla darau vakare , o kepu is ryto ar per pietus , uzminkyta laikau saldytuve , ji super gerai pakyla , tai vadinama ilguoju kilimu , bet tesla daug skanesne ir puresne , o jau supjaustytus ir sudetus i skardele padedu ant grindu blush2.gif , jos pas mane sildomos , tai greitai pakyla rolleyes.gif
Atsakyti
aš dedu į 50 laipsnių pašildytą orkaitę mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos kūčiukų gamintojos,
kokios gali būti Kūčios,jeigu jūsų namučiai nekvepia pyragais.
Kur mes begyventume,reiknepamiršti senųjų tradicijų
Juk kvapų terapija pažadina nuotaiką.Taip,kad kepkime kūčiukus ir mokinkime savo atžalas,kad jie nors maža ,maža dalelyte prisimintų mūsų senolių paslaptis.
Aš,kūčiukų tešlą uždengiu virtuviniu rankšluoščiu ir kildinu ant viryklės.
Atsakyti
sveikos, bandysiu ir as isikepti garsiuju kucioku a la Ciocia Polia smile.gif tik irgi bandysiu su tom sausom mielem, maziukuose pakiukuose kur po 11 gramu berods, ar bandet kas nors su jomis kepti?
Atsakyti