Grįžtant prie temos.
Šiandien susiruošiaus kept kūčiukus (pirmą kartą gyvenime su mielėmis mėginsiu dirbti). Ir ką manot - neradau aguonų Sveriamų nelikę, net pakelių nėra Tai nusipirkau kokoso drožlių Bet matyt teks laukt rytojaus ir su aguonom gamint
Aišku, niekas neeksperimentavot ir apie kučiūkus su kokosais turbūt pakonsultuot negalėtumėt
QUOTE(Cinside @ 2007 12 22, 19:32)
Aišku, niekas neeksperimentavot ir apie kučiūkus su kokosais turbūt pakonsultuot negalėtumėt
Man rodos tai nelabai kas gausis, gal tada geriau jau visai ne nieko? Man rodos kokosai su mieline tešla nelabai tinka ir taip pagalvojus neteko ragaut jokio patiekalo kad būtų iš mielinės tešlos ir kokosų.
Neeksperimentavau Ryt bandysiu rast aguonų ir gamint su jomis. Baisu
QUOTE(rugsėjė @ 2007 12 22, 19:22)
jau vyrija laukia
Ir ką vyrija?
QUOTE(Cinside @ 2007 12 22, 19:32)
Aišku, niekas neeksperimentavot ir apie kučiūkus su kokosais turbūt pakonsultuot negalėtumėt
Man atrodo, kad iškiltų ir iškeptų normaliai, juk kokoso drožlės lengvos ir sausos. Be to, juk bandelės iškepa Tik jau bus kokosinukai, nebe kūčiukai Manau, tokiu atveju geriau be nieko kept, o paskui juk su aguonpieniu vis tiek valgysit
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 12 23, 07:34)
Ir ką vyrija?
nu i nieko, mazius padejo kept , pirmas dvi bletas dar siltas suvalge
pagal viena recepta prisikepem ir traskiu ir minkstu: didesni ir maziau apkepinti-minksti, o maziukai daugiau pakepinti -kieti
kad tesla gerai kiltu pradzioj dejau tik puse miltu, po to kai gerai iskilo per du kart sudejau likusius. Per 4val ir tesla iskilo ir kuciukai buvo iskepti
Mudvi su maze kuciukus kepem is trieju kartu. Pirmas pabandymui,neliko ta paty vakara. Po to isbandem kt.recepta,tai buvau paslepus,bet maze atrado...tai ne kas liko. Teko kept dar kart... Manau,kad geriausi pagal CiociaPolia
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 12 23, 07:34)
super kuciukai gavosi,iskart neliko,reiks eit dar viena partija kepti,tokie traskus traskus
QUOTE(online @ 2007 12 23, 18:12)
super kuciukai gavosi,iskart neliko,reiks eit dar viena partija kepti,tokie traskus traskus
Ką tik kepiau. Gavosi tokie minkštučiai Nekepiau iki traškumo, nes mėgstu minkštus
Man, kaip visiškai žaliųjų atstovei virtuvėje, tešla iškilo puikiai ir kūčiukai išėjo iš tiesų labai skanūs Negaliu atsidžiaugt
Ačiū už receptą
Prieš kepimą
Ir po
Cinside, nuostabiai atrodo O jei pirmas "blynas", tai tikrai šaunuolė, verta baliono Tik man jie didoooki atrodo Gal tik nuotraukoj, o gal tik mes stengiamės kuo mažesnius kepti
Aš vakar irgi kepiau pagaliau Tik mano receptas grynai "kūčiškas", be jokių pienų, margarinų ir kiaušinių Bet vis tiek labai labai labai niam!
Dabar po devyniom spynom paslėpti, jei viskas pagal planą, turėtų sulaukt rytojaus vakaro
Aš vakar irgi kepiau pagaliau Tik mano receptas grynai "kūčiškas", be jokių pienų, margarinų ir kiaušinių Bet vis tiek labai labai labai niam!
Dabar po devyniom spynom paslėpti, jei viskas pagal planą, turėtų sulaukt rytojaus vakaro
QUOTE(Wild Flower @ 2007 12 23, 20:41)
Cinside, nuostabiai atrodo O jei pirmas "blynas", tai tikrai šaunuolė, verta baliono Tik man jie didoooki atrodo Gal tik nuotraukoj, o gal tik mes stengiamės kuo mažesnius kepti
Aš vakar irgi kepiau pagaliau Tik mano receptas grynai "kūčiškas", be jokių pienų, margarinų ir kiaušinių Bet vis tiek labai labai labai niam!
Dabar po devyniom spynom paslėpti, jei viskas pagal planą, turėtų sulaukt rytojaus vakaro
Aš vakar irgi kepiau pagaliau Tik mano receptas grynai "kūčiškas", be jokių pienų, margarinų ir kiaušinių Bet vis tiek labai labai labai niam!
Dabar po devyniom spynom paslėpti, jei viskas pagal planą, turėtų sulaukt rytojaus vakaro
Ačiū Nedidukai jie. Bet aš labai mažų ir nemėgstu, tokie vidutiniai Bet jau šiandien beveik visi suvalgyti Rytojaus nesulaukė
O pagal kokį receptą tu darei? Man kuo liesesni, be jokių priedų, tuo skaniau
QUOTE(Cinside @ 2007 12 23, 21:12)
Ačiū Nedidukai jie. Bet aš labai mažų ir nemėgstu, tokie vidutiniai Bet jau šiandien beveik visi suvalgyti Rytojaus nesulaukė
O pagal kokį receptą tu darei? Man kuo liesesni, be jokių priedų, tuo skaniau
O pagal kokį receptą tu darei? Man kuo liesesni, be jokių priedų, tuo skaniau
Pagal štai šį
QUOTE(veriru @ 2006 12 20, 14:56)
Kūčiukai
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė vandens (pieno)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus
2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu.
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė vandens (pieno)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus
2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu.
Kepiau aš irgi pagal tą patį pasninkinį receptą, tik per mažai išėjo pagal čia pateikto recepto kiekius, tai šiandien dar vieną porciją kepsiu, kad kartais nepritrūktume .
Va, kas išėjo:
Va, kas išėjo: