o tai kaip minkyti grietines tirstumo tesla?
as tai cia http://www.supermama...?...56144&st=12 savo kuciuku recepta paskelbiau, beje, jis su sviestu ir pienu , bet kaip skanu mano pasninkas irgi mesos nevalgyt, tiesa pasakius, iki kuciu vakarienes tiek darbu, kad pamirstu pavalgyt
QUOTE(gretoole @ 2007 12 17, 20:10)
o tai kaip minkyti grietines tirstumo tesla?
nezinau kaip nupasakot,bet tokia ne per skysta ir ne kieta,jau geriau skystesne,miltu galima ir veliau dadeti
na aciu pasinaudosiu patarimu ir bandysiu is naujo tesla minkyt
QUOTE(veriru @ 2006 12 20, 14:56)
Kūčiukai
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė vandens (pieno)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus
2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu.
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė vandens (pieno)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus
2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu.
Mes niekada per Kūčias nevalgom gyvulinių produktų (jų ir taip persivalgom per visus metus ) tai kepu tik pagal šį receptą. Labai puikiai gaunasi, kaip kažkas rašė - kieti, bet trapūs. Turbūt reiks kepti iš dvigubos normos, nes jau kepiau praėjusią savaitę du kartus ir praktiškai iškart buvo suvalgomi
QUOTE(mama_inga @ 2007 12 18, 18:19)
as tai cia http://www.supermama...?...56144&st=12 savo kuciuku recepta paskelbiau, beje, jis su sviestu ir pienu , bet kaip skanu mano pasninkas irgi mesos nevalgyt, tiesa pasakius, iki kuciu vakarienes tiek darbu, kad pamirstu pavalgyt
nesuprantu kodel cia parasiau, kad su sviestu, ten jokio sviesto nededu ir nereikia
QUOTE(gretoole @ 2007 12 15, 17:46)
as tai kazkaip nedristu pradet minkyt tesla, kol nezinau kiek vandens reikia
Nu kaip tau paaiškint su tomis vandens- miltų proporcijomis? Niekada nesusimąsčiau ir nematavau, šliūkšteliu ir tiek. Praktiškai viskas priklauso nuo miltų kokybės- vienąkart daugiau reikia, kitąkart mažiau. Tiesiog minkai ir matai
Mano močiutė tai kepdavo pagal šitą receptą:
Reikia: 1kg miltų, 250g margarino, pusė stiklinės cukraus, 100g mielių, 3-4 kiaušiniai, šiek tiek pieno.
Kepimas: Mieles išmaišyti su cukrumi, kol pasidaro skystos. Tada įpilti pusę stiklinės šilto pieno ir palikti kilti kokią valandą. (Jei nekyla ir nesidaro balta puta - nieko doro iš tų mielių nesigaus). Kai mielės pakils, supilti miltus į didelį dubenį, išplakti kiaušinius su žiupsneliu druskos, ištirpinti margariną ir supilti į miltus, įdėti mieles ir minkyti - ilgai ir nuobodžiai apie valandą. Tada vėl viską palikti kilti apie valandą šiltoj vietoj. Kai tešla pakils, galima įminkyti aguonų (kas mėgsta).
Imame tada tešlą ir formuojame tokius kaip ilgus makaronus - storio kaip vyro pirštas ir dedame į miltais pabarstytą skardą. Tada su peiliu įpjauname tą makaroną atstumais kaip per pirštą - tokio didumo kūčiukai gausis. Kepam orkaitėj apie kokias - 20 min 180C - kol paruduos žodžiu. Gaunasi jie minkšti ir išbūna kokias 2-3 savaites, nes močiutė visad savaitė prieš kūčias juos kepdavo kad biškį padžiūtų iki Kalėdų.
Iš šito recepto tiesa tų kūčiukų gaunasi labai daug, tai jei šeimyna mažesnė geriau būtų kept iš pusės normos. Kartai iš to pačio recepto pusė tešlos eidavo kūčiukam, o kita pusė vyniotiniui su aguonom.
Papildyta:
Tai kad margarinas šiaip jau yra augalinės kilmės produktas...
Reikia: 1kg miltų, 250g margarino, pusė stiklinės cukraus, 100g mielių, 3-4 kiaušiniai, šiek tiek pieno.
Kepimas: Mieles išmaišyti su cukrumi, kol pasidaro skystos. Tada įpilti pusę stiklinės šilto pieno ir palikti kilti kokią valandą. (Jei nekyla ir nesidaro balta puta - nieko doro iš tų mielių nesigaus). Kai mielės pakils, supilti miltus į didelį dubenį, išplakti kiaušinius su žiupsneliu druskos, ištirpinti margariną ir supilti į miltus, įdėti mieles ir minkyti - ilgai ir nuobodžiai apie valandą. Tada vėl viską palikti kilti apie valandą šiltoj vietoj. Kai tešla pakils, galima įminkyti aguonų (kas mėgsta).
Imame tada tešlą ir formuojame tokius kaip ilgus makaronus - storio kaip vyro pirštas ir dedame į miltais pabarstytą skardą. Tada su peiliu įpjauname tą makaroną atstumais kaip per pirštą - tokio didumo kūčiukai gausis. Kepam orkaitėj apie kokias - 20 min 180C - kol paruduos žodžiu. Gaunasi jie minkšti ir išbūna kokias 2-3 savaites, nes močiutė visad savaitė prieš kūčias juos kepdavo kad biškį padžiūtų iki Kalėdų.
Iš šito recepto tiesa tų kūčiukų gaunasi labai daug, tai jei šeimyna mažesnė geriau būtų kept iš pusės normos. Kartai iš to pačio recepto pusė tešlos eidavo kūčiukam, o kita pusė vyniotiniui su aguonom.
Papildyta:
QUOTE(ruta_zalia @ 2007 12 17, 08:06)
jau siu produktu naudoti kuciu patiekalams tai tikrai negalima. Todel ir yra pasninkas
Tai kad margarinas šiaip jau yra augalinės kilmės produktas...
hmmm, man irgi kazkodel pagal isgirtaji recepta neiskyla tesla...
taip noriu,kad gautusi ir taip apmaudu kai nesigauna..
taip noriu,kad gautusi ir taip apmaudu kai nesigauna..
gavosi, gavosi, gavosi
dar miltu idejau, paminkiau ir vel siltai pastaciau ir iskilo
o jau skanumas super!
dar miltu idejau, paminkiau ir vel siltai pastaciau ir iskilo
o jau skanumas super!
o kaip iškepti tokius kūčiukus kaip Rimi - traškius, bet nekietus