Kiek kg gaunasi kuciuku pagak Tepaluotos recepta? Kepiau pernai, tris Rimi maisus didziulius, o kiek gaunasi pagal recepta neatsimenu
QUOTE(egllute @ 2012 12 06, 23:38)
O gal žinote kiek reikia kildyti mielinę tešlą ar per naktį nėra per ilgai?
tešlą reikia kildinti iki ji pakils dvigubai. O kildinimo laikas priklauso nuo kildinimo sąlygų. Jei kildinsit šiltai, tai iškils labai greitai. Jei vėsiai (pvz. šaldytuve) - tai per naktį galima palikt. Aš kildinu kambario temperatūroj ar ant palangės, kur kiek vėsiau - tiek bandeles, tiek kūčiukus kildint trunka kažkur 4-5 valandas.
QUOTE(egllute @ 2012 12 07, 16:29)
O as noreciau puriu ir traskiu nuo pluteles iki viduriuko, kaip man juos tokius padaryti gal kepimo milteliu dar ideti, o gal pieno vietoj vandens, o gal reikia sviesto vietoj aliejaus
nu jau nejuokinkit su tais kepimo milteliais kepimo milteliai į jokią mielinę tešlą nededami, gi visai kitoks kilimo principas, kita chemija veikia.
O pienas suteiks minkštumo, bet tai jau nebebus kūčiukai. Tikrieji kūčiukai ir yra kieti. Jei norit minkštų, tai vietoj vandens pilkit pieną, vietoj aliejaus - sviestą. Bet tai nebebus tradiciniai kūčiukai. Aš pati kartais tokius ala kūčiukus kepu tiesiog valgymui, bet kūčių stalui kepu tik tradicinius.
QUOTE(Darfe @ 2012 12 11, 08:24)
Kiek kg gaunasi kuciuku pagak Tepaluotos recepta? Kepiau pernai, tris Rimi maisus didziulius, o kiek gaunasi pagal recepta neatsimenu
Is nurodytos normos man gavosi keturios skardos
Kartoju receptą tinginiukams, nes gaunu daug AŽ
Apie 600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui (kiekis priklauso nuo miltų kokybės), 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto (kas smarkiai pasninkaujat, nedėkit), 70gr.aguonų, 40gr.mielių (arba 15gr. sausų mielių), druskos, puodelis vandens (apie 200ml), puodelis pieno (vėl gi - pasninkaujantys pilkit tik vandenuką).
Į pašildytą vandenį (ne verdantį!) dėti sutrupintas mieles, margariną, druską ir cukrų, ištirpdyti ir ištrinti iki vientisos masės. Supilti pieną, suberti miltus, plikytas aguonas (neplikytos gali turėti kartumo) ir užminkyti tešlą. Nebijokite, kad tešla kietoka, kildama ji išporės, suminkštės.
Jei minkant matote, kad vandens per mažai ar per daug nurodytam miltų kiekiui, miltų pridėkit arba pamažinkit. Visiškai nebūtina stropiai laikytis recepto, improvizuokite.
Užminkytą tešlą pastatom šiltai, kad pakiltų. Kai pradės lipti per kraštus, perminkyti, taip kokius 2- 3 kartus. Kildinti 2-3 valandas. O paskui formuoti ir kepti kūčiukus.
Iš šito produktų kiekio išeis apie porą kg. Skanaus
Apie mieles. Pagrinde mūsų parduotuvėse jos būna dviejų rūšių. Rekomenduoju tik "Semos" mieles, va šitas:
Nes su šitom š*** gaunasi, kad jos gerai išraugintų tešlą, būtinas labai didelis cukraus kiekis.
Apie 600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui (kiekis priklauso nuo miltų kokybės), 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto (kas smarkiai pasninkaujat, nedėkit), 70gr.aguonų, 40gr.mielių (arba 15gr. sausų mielių), druskos, puodelis vandens (apie 200ml), puodelis pieno (vėl gi - pasninkaujantys pilkit tik vandenuką).
Į pašildytą vandenį (ne verdantį!) dėti sutrupintas mieles, margariną, druską ir cukrų, ištirpdyti ir ištrinti iki vientisos masės. Supilti pieną, suberti miltus, plikytas aguonas (neplikytos gali turėti kartumo) ir užminkyti tešlą. Nebijokite, kad tešla kietoka, kildama ji išporės, suminkštės.
Jei minkant matote, kad vandens per mažai ar per daug nurodytam miltų kiekiui, miltų pridėkit arba pamažinkit. Visiškai nebūtina stropiai laikytis recepto, improvizuokite.
Užminkytą tešlą pastatom šiltai, kad pakiltų. Kai pradės lipti per kraštus, perminkyti, taip kokius 2- 3 kartus. Kildinti 2-3 valandas. O paskui formuoti ir kepti kūčiukus.
Iš šito produktų kiekio išeis apie porą kg. Skanaus
Apie mieles. Pagrinde mūsų parduotuvėse jos būna dviejų rūšių. Rekomenduoju tik "Semos" mieles, va šitas:
Nes su šitom š*** gaunasi, kad jos gerai išraugintų tešlą, būtinas labai didelis cukraus kiekis.
Kepiau pernai pagal tepaluotos recepta ir as, tikrai skaniausi buvo, kokius esu valgius, aciu uz recepta. Siemet rasau su klausimu turiu uzssaldzius likusias mieles nuo pernai, ar tinkamos jos siemet naudoti, ar eiti ieskoti nauju? Ir neatsimenu kaip ten pernai dariau, bet jei tesla vis iskilus permaisyt kelis kartus, turbut visa diena uzima, tai reiketu uzsimaisyt ryte, o kepti gausis vakare?
QUOTE(conve®se @ 2012 12 17, 18:15)
turiu uzssaldzius likusias mieles nuo pernai, ar tinkamos jos siemet naudoti, ar eiti ieskoti nauju?
Manau, kad galima, tik atšildykit ne per staigiai, o nakčiai padėjusi į šaldytuvą.
QUOTE(conve®se @ 2012 12 17, 18:15)
jei tesla vis iskilus permaisyt kelis kartus, turbut visa diena uzima, tai reiketu uzsimaisyt ryte, o kepti gausis vakare?
Tikrai ne. Tešlai užtenka 2-3 val. kildinimo, jei nešalta patalpa.
QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 17, 20:03)
Manau, kad galima, tik atšildykit ne per staigiai, o nakčiai padėjusi į šaldytuvą.
Tikrai ne. Tešlai užtenka 2-3 val. kildinimo, jei nešalta patalpa.
Tikrai ne. Tešlai užtenka 2-3 val. kildinimo, jei nešalta patalpa.
labai aciu uz pagalba
o gal kas turite beatos kuciuku recepta?????????
QUOTE(bobusiukas @ 2012 12 19, 11:02)
o gal kas turite beatos kuciuku recepta?????????
šis gal
http://www.manorecep...agal_beata.html
Tepaluota, kokio karštumo orkaitėje ir kiek laiko kepti?
Aš kepiau maždaug 180 laipsnių orkaitėje, o kiek kepti tai pamatysite nes ir nuo kūčiukų dydžio priklauso, aš versdavau vos tik parusvėdavo apatinė pusė