Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčiukai - receptai

QUOTE(regna @ 2011 12 23, 09:09)
Nataliuncik 4u.gif  4u.gif
Su artėjančiomis šventėmis 4u.gif  gražaus,samaus švenčių laukimo Visas 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Kūčiukus  darau panašiais daviniais,gaunasi minkštučiai,pjaustau kepinių peiliu

Vakar dariau iki vidurnakčio biggrin.gif

wub.gif
Gražiu švenčiu 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(editamm @ 2007 12 20, 22:51)
o kaip iškepti tokius kūčiukus kaip Rimi - traškius, bet nekietus

man irgi tokie patys skaniausia, būtų įdomu sužinoti kaip tokius pagaminti g.gif
tie kūčiukai nėra minkšti, tiesiog nereikia dantų laužytis ir šiaip jie labai skanūs ax.gif

O gal žinote kiek reikia kildyti mielinę tešlą g.gif ar per naktį nėra per ilgai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egllute: 06 gruodžio 2012 - 23:41
QUOTE(egllute @ 2012 12 06, 23:38)
O gal žinote kiek reikia kildyti mielinę tešlą g.gif ar per naktį nėra per ilgai?

Per naktį gali būti per ilgai. Užteks kelių valandų. Aš jau kepiau tokius traškius kaimiškoj krosny... Dvi dideles skardas... (šeimai užteko vienam vakarui).
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2012 12 07, 00:38)
man irgi tokie patys skaniausia, būtų įdomu sužinoti kaip tokius pagaminti  g.gif
tie kūčiukai nėra minkšti, tiesiog nereikia dantų laužytis ir šiaip jie labai skanūs  ax.gif
prieš porą postu buvau įdėjusi receptą kučiuku, jie traškus, o viduje minkšti
Mielinei tešlai gerai iškilt reikia nuo 1val. iki max 2val.,o jei kildinsit per nakt, tai sugadinsit tešlą
Atsakyti
Nesu tikra, ar kuciukams toks variantas tinka, bet mieline tesla galima kildinti saldytuve per nakti.
Atsakyti
Jau prisigaminau kuciuku, pagal nataliuncik ir Ciocia Polia receptu hibrida ax.gif dėjau 10 g sausų mielių, 150 g cukraus (nors vis tiek man jo kaip ir truksta) ir aliejaus pirma karta kildinant ax.gif
Kombainas minke tai tas darbas nebuvo labai sunkus rolleyes.gif bet vis idedavau miltu ir pjausciau jau mazai limpancius prie peilio gabaliukus
Dabar jie yra kieti o pastoveje sandariame inde beveik visi jau minksti. O as noreciau puriu ir traskiu nuo pluteles iki viduriuko, kaip man juos tokius padaryti g.gif gal kepimo milteliu dar ideti, o gal pieno vietoj vandens, o gal reikia sviesto vietoj aliejaus g.gif

Ir kita karta dvimetuko nebesitelksiu i pagalba, nes daug daug miltu kelis kartus buvo nuvalyti ant zemes ir aisku zalia tesla apvalgyta biggrin.gif
Atsakyti
Šiandien kepiau pirmą kartą kūčiukus, pagal Tepaluota receptą, tai notworthy.gif labai ačiū už tokį gerą receptą thumbup.gif Buvau išsirinkus kelis receptus pabandymui, bet nieko nebeieškosiu daugiau, nes šitie be priekaištų biggrin.gif
Aišku, nesulauks jie Kūčių, teks kartoti vistiek rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gitulia_Fai: 08 gruodžio 2012 - 17:22
QUOTE(egllute @ 2012 12 07, 16:29)
Dabar jie yra kieti o pastoveje sandariame inde beveik visi jau minksti. O as noreciau puriu ir traskiu

Laikykit drobiniame "kvėpuojančiame" maišelyje, o ne sandariame inde.
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2012 12 08, 17:17)
labai ačiū už tokį gerą receptą  thumbup.gif
Aišku, nesulauks jie Kūčių, teks kartoti vistiek  rolleyes.gif

Smagu, kad tiko ir patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 09, 18:04)
Smagu, kad tiko ir patiko  smile.gif

Ir jau nei vieno neliko doh.gif biggrin.gif Kartosiu kelias normas dabar thumbup.gif
Atsakyti
O kas nutinka kai pridedi daugiau mielių nei recepte parašyta g.gif 4u.gif
Atsakyti
Nieko baisaus nenutinka, juk įdėsit keliasdešimt, o ne keliais šimtais gramų, daugiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2012 12 09, 21:52)
O kas nutinka kai pridedi daugiau mielių nei recepte parašyta  g.gif  4u.gif

Na, rizikuojate sustiprinti mielių skonį kepinyje smile.gif
Atsakyti