Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčiukai - receptai

QUOTE(Tepaluota @ 2011 12 20, 08:36)
Va va va  bigsmile.gif Patys tikrieji pagal spalvą ir išvaizdą. Ir iškart matau, kad minkšti  tongue.gif

va kaip gerai kad gerai nugaminau, nes vis buna nenusiseka virtuvej, o ir su mielem pirma karta dariau kazka blush2.gif bigsmile.gif tikrai minkstuciai ir skanus, aciu uz receptuka 4u.gif
Atsakyti
Man tai patys skaniausi tai aguonėlės kūčiukai. Tokie tikri, be jokio sviesto ir pieno, traškus viršus, o vidus minkštas. Visada kepu dvigubą normą. Išeina 4 skardos.
receptas čia:
http://aguonele.blog...2/kuciukai.html
Ačiū aguonėlei už nuostabų receptą 4u.gif

Atsakyti
Paneles, gal turit guminiu kuciuku recepta? 4u.gif

Kokie kuciukai gaunasi pagal Tepaluotos recepta?
Atsakyti
QUOTE(Darfe @ 2011 12 20, 19:56)
Paneles, gal turit guminiu kuciuku recepta?  4u.gif

Kokie kuciukai gaunasi pagal Tepaluotos recepta?

Ir mane domina tie tokie guminiai,labai skanu essen.gif Lauksim receptuko 4u.gif
Atsakyti
sakykit, o per kiek mazdaug laiko tesla pakyla g.gif Galvoju kada cia uzsimaisyti, nes kepti zadu tik velai vakare rolleyes.gif O iki to laiko teks isvaziuoti, tai tesla palikciau kilti:)
Atsakyti
Gali maišyt dabar, tik palik gilesniam dubenyje, kad "neišliptų" mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu panos, kepiau vakar ir as kuciukus pagal Tepaluotos recepta - galvojau gala gausiu virtuveje karsta.gif
prisiskaiciau kad kai kas kepat is dvigubos normos, nu ir as pagalvojau, kad gi mums tai amziais maza, tai net nesusimascius uzsimaisiau tesla is dvigubos normos , palikau kilt ir islekiau vaiko is darzo parsivest. Griztu, o virtuve plaukia tesloje, jos tiek iskilo, kad eme ziauriai lipt per krastus (nors puodas, kuriame kildinau, buvo tikrai didelis) bash.gif kol sugrudau as ja atgal, suminkiau ir apsitvarkiau virtuve, nusivaliau ne viena lasa prakaito.
Zodziu, ziuriu as i ta puoda su tesla ir verkt norisi doh.gif jos tiek daug, nu galvoju sianakt pamiegot neteks... paprastai is teslos darydavau tokias virveles ir tada supjaustau mazyciais gabaliukais - is tokio kiekio koks gavosi pas mane galejau nuo galvos iki koju kaip mumija virvelese susiraityt. Tai teko susipaprastint - kociojau paprasta teslos blyna, pjausciau kvadrateliais, ne taip grazu, bet vis greiciau biggrin.gif
Iskepiau...
nakti sapnavau, kad darau kuciukus doh.gif
sakiau, net neragausiu, sitaip nusibodo doh.gif
bet is ryto pailsejus paragavau, ir tikrai galiu pasakyti, kad skanus biggrin.gif tik kazkodel visi skirtingi - vieni traskus, kiti minksti ir guminiai biggrin.gif bet skonis geras, valgom, dziaugiames smile.gif
ziuriu - ne tiek ir daug cia ju gavosi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2011 12 06, 20:53)
Tikslus mano kūčiukų receptas:
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr. cukraus, 80gr. margarino arba sviesto, 70gr. aguonų, 40gr. mielių, druskos, puodelis vandens, puodelis pieno.
Mieles ištrinam su cukrumi, druska, margarinu, tada įpilam pašildyta pieną+vandenį, maišant sudedam persijotus miltus ir aguonas. Pastatom šiltai, kad pakiltų. Porąkart kylančią tešlą permaišom.

as kelis klausimus Tepaluotai:

-cia tos "slapios" mieles? o jei sausu deti, tai kiek butu?
-kiek ml pas jus puodelis?
-kiek iseina kuciuku is tokio kiekio kg?

Atsakyti
QUOTE(irenairsavi @ 2011 12 21, 18:54)
Nu panos, kepiau vakar ir as kuciukus pagal Tepaluotos recepta - galvojau gala gausiu virtuveje  karsta.gif
prisiskaiciau kad kai kas kepat is dvigubos normos, nu ir as pagalvojau, kad gi mums tai amziais maza, tai net nesusimascius uzsimaisiau tesla is dvigubos normos , :

lotuliukas.gif as su viena norma keikiau darydama ir galvojau kada galas, o cia is dvigubos doh.gif biggrin.gif saunuole 4u.gif

QUOTE(Elzė @ 2011 12 21, 19:12)

-kiek ml pas jus puodelis?
-kiek iseina kuciuku is tokio kiekio kg?

as galiu pasidalint patirtimi, pyliau 100 ml vandes ir 100 ml pieno, tai nereikejo nei dadet miltu nei nieko g.gif
ir man 4 skardos isejo, ikelus neseniai nuotrauka buvau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irenairsavi @ 2011 12 21, 17:54)
Iskepiau...

lotuliukas.gif thumbup.gif
QUOTE(Elzė @ 2011 12 21, 18:12)
cia tos "slapios" mieles? o jei sausu deti, tai kiek butu?

7g sausų mielių atitinka 20g paprastų (šlapių) mielių maišant. Tačiau aš pati niekada nenaudoju sausų mielių, nepatinka man jos schmoll.gif
Atsakyti
va katik su mama iskepem kuciukus pagal Tepaluotos recepteli smile.gif aciu labai uz recepteli notworthy.gif tikrai neliks ju,nes tevas su mano dukryte sukasi per kuciukus kaip turi but thumbup.gif
Atsakyti
kai darau pagal tepaluotos recepta dedu 11 gr mieliu sausu...pirma kart dejau daugiau,bet ir miltu perdejus buvau....antra kart maziau mieliu,maziau miltu ir viskas liuks
Atsakyti