Labuka, darysiu kuciukus pagal Tepaluota recepta, tai klausimas kada juos gaminti, kad butu skanus per kucias? ir turbut gerai supratau kad bendrai skysciu turi buti 200 ml?
Galima kepti iš vakaro, galima ir anksčiau. Aš, kadangi laiko kitą savaitę neturėsiu, kepsiu poryt. Atvėsinusi supilsiu į maišelį, užrišiu, kad nesukietėtų smarkiai ir nieko jiems neatsitiks.
Skysčių kiekis - 200ml nėra tikslus, viskas priklauso nuo produktų ir šeimininkės.
Skysčių kiekis - 200ml nėra tikslus, viskas priklauso nuo produktų ir šeimininkės.
QUOTE(Tepaluota @ 2011 12 16, 11:38)
Galima kepti iš vakaro, galima ir anksčiau. Aš, kadangi laiko kitą savaitę neturėsiu, kepsiu poryt. Atvėsinusi supilsiu į maišelį, užrišiu, kad nesukietėtų smarkiai ir nieko jiems neatsitiks.
Skysčių kiekis - 200ml nėra tikslus, viskas priklauso nuo produktų ir šeimininkės.
Skysčių kiekis - 200ml nėra tikslus, viskas priklauso nuo produktų ir šeimininkės.
dekui
QUOTE(veriru @ 2006 12 20, 14:56)
ir as siandien bandysiu kuciukus kepti, pagal Ciocia Polia receptuka
O kucioms jau issikepsiu kuciskesniu kuciuku be sviesto ir pieno (recepta radau internete) :
Kūčiukai
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė vandens (pieno)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus
2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu.
O kucioms jau issikepsiu kuciskesniu kuciuku be sviesto ir pieno (recepta radau internete) :
Kūčiukai
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė vandens (pieno)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus
2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu.
Kūčiukai pagal šį receptą, tik cukraus daugiau dėjau - 150g. Skanūs, traškūs, kepu kasmet šiuos.
QUOTE(kristynka* @ 2011 12 10, 12:52)
turbut pas jus nerasti ant stalo nei sausainiu ne, pyrageliu, nes i juos ir naudojamas sviestas.. o tuo labiau i naminius meduoliukus
kiekvienas pasirenka savaip, arba kaip yra įpratę...pas mus pvz, niekada nebūdavo jokių mėsos patiekalų, saldumynų ant kūčių stalo..ir man labai keista, kai kiti stebisi, kaip čia nėra bandelių ir kt dalykų...žinoma, nepeikiu, pas jus matyt taip įprasta..bet kažkaip nemaloniai nuskambėjo skaitant man kaip tik tai yra didžiausias įdomumas, kai vakare tą dieną toks lyg ir draudimas, kad negalima valgyt..tai jūs tik įsivaizduokit, kaip lauki to Kalėdų ryto, kai gali valgyti..na nežinau, bet man būdavo labai smagu..ir dabar yra smagu..aišku, yra kad vaikai nevalgo to ir ano...bet mano mamai matyt pasisekė, mes kažkokie neišrankūs
bandysiu šiemet ir aš kepti kūčiukus..tikiuosi pavyks..paskui pasigirsiu ir viliuosi, kad bus minkšti, nes kietų negaliu valgyti, baisiai jau neskanu man.. anksčiau dar parduotuvėj būdavo galima rasti minkštų, o dabar akmenukus pardavinėja
QUOTE(alexxandra @ 2011 12 10, 19:51)
O aš esu įsitikinusi, kad patys tikriausi kūčiukai turėt būti kepami be pieno, sviesto. Juk per Kūčias ant stalo nededam nei pieno, grietinės, sviesto - nieko. Tikri kūčiukai kepami tik iš miltų, vandens, aliejaus, mielių, cukraus. Visada tik tokius ir kepam.
450 g miltų
180-200 ml vandens
2 šaukštai aguonų
6 šaukštai cukraus
10 g šviežių mielių
žiupsnelis druskos
2 šaukštai aliejaus
Mieles ištrinkite su cukrumi. Vandenį pašildykite, suberkite pusę persijotų miltų ir su cukrumi ištrintas mieles. Viską išplakite (plakiau šluotele), pavirščių pabarstykite miltais ir pastatykite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Suberkite likusius miltus, aguonas, supilkite aliejų ir minkykite, kol tešla nebelips prie rankų. Tešlą palikite uždengtą šiltoje vietoje, kad pakiltų. Iš tešlos iškočiokite piršto storio volelius, supjaustykite nedideliais, vienodo dydžio gabaliukais, sudėkite į miltais pabarstytą (arba kepimo popieriumi išklotą) skardą. Kepkite 180 °C temperatūroje, kol gražiai pagels.
NB! Jei mėgstat trapius ir kietus, kepkite 180 °C temperatūroje, jei minkštesnius - 200 °C, kol pagels. Ištraukę palikite atvėsti ir galėsite skanauti.
Kočiokite labai plonomis juostelėmis ir supjaustytkite mažais gabaliukais - kūčiukai bus nedideli ir dailūs. Mielinė tešla gerai pučiasi, tad jei supjaustysite didesniais gabalėliais iškeps nebe kūčiukai, o drambliukai Geriausia pirmą skardą kepti pasibandymui, o tada jau matysite kokio dydžio kūčiukai jums skaniausi ir priimtiniausi.
Iš nurodyto kiekio iškepsite 3-4 kepimo skardas nedidelių kūčiukų.
450 g miltų
180-200 ml vandens
2 šaukštai aguonų
6 šaukštai cukraus
10 g šviežių mielių
žiupsnelis druskos
2 šaukštai aliejaus
Mieles ištrinkite su cukrumi. Vandenį pašildykite, suberkite pusę persijotų miltų ir su cukrumi ištrintas mieles. Viską išplakite (plakiau šluotele), pavirščių pabarstykite miltais ir pastatykite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Suberkite likusius miltus, aguonas, supilkite aliejų ir minkykite, kol tešla nebelips prie rankų. Tešlą palikite uždengtą šiltoje vietoje, kad pakiltų. Iš tešlos iškočiokite piršto storio volelius, supjaustykite nedideliais, vienodo dydžio gabaliukais, sudėkite į miltais pabarstytą (arba kepimo popieriumi išklotą) skardą. Kepkite 180 °C temperatūroje, kol gražiai pagels.
NB! Jei mėgstat trapius ir kietus, kepkite 180 °C temperatūroje, jei minkštesnius - 200 °C, kol pagels. Ištraukę palikite atvėsti ir galėsite skanauti.
Kočiokite labai plonomis juostelėmis ir supjaustytkite mažais gabaliukais - kūčiukai bus nedideli ir dailūs. Mielinė tešla gerai pučiasi, tad jei supjaustysite didesniais gabalėliais iškeps nebe kūčiukai, o drambliukai Geriausia pirmą skardą kepti pasibandymui, o tada jau matysite kokio dydžio kūčiukai jums skaniausi ir priimtiniausi.
Iš nurodyto kiekio iškepsite 3-4 kepimo skardas nedidelių kūčiukų.
QUOTE(Uogulencija @ 2011 12 10, 21:06)
Nu va, gundziausi, gundziausi ir jau antra kart ju prikepiau ir abu kartus is dvigubos normos, nes ne tik savo seimynai, bet ir kitiem zmogeliukam apdalinau:
Tesla kilo kuo puikiausiai absoliuciai viskas pavyko puikiai. Kepiau 200 laipsniu karstumo orkaiteje, nes megstam minkstus. Pravesusius sudejau i hermetinius indelius ir uzdariau - pakolkas islike minksti.
Skirtumo nuo anskciau keptu kuciuku (kurio receptas visgi adaptuotas is Tepaluotos recepto, pagal kuri dariau ir preitais metais, ir siemet viena karta kepiau, bet jau buvau pakoregavus recepta del tu visu netikslumu, nes kiek prisiminiau, tai preitais metais irgi buvo komentaru, kad kazkas nesigauna) skirtumo kaip ir nera. Kad vieni geresni, kiti blogesni negaleciau pasakyt - abu vienodai geri
Sveikos
Pareinu ir as vakar priekpiau 2 maisus kuciuku, o tesla maisiau pagal tepaluotos recepta dariausi dviguba norma, bet uzmaisiau tesla 5dieni ryte, 5dienio vakare grizus is miesto permaisiau ir palikau per nakti dar kilti tai 6dienio ryte radau ja labai gerai sikilusia bet apdziuvusia, kaip zinia tokia apdziuvusia tesla sunku buvo suminkyti naujai...tad pamasciusi nusprendziau kocioti visa gabala dejau antstalo ir kociojau plonai labai plonai po truputi, ir pjausciau juostelemis su picos peiliu o tada kubeliais tuo paciu peiliu ir gavosi visi labai grazus, vienodi kvadratines paduskytes tokios super tikrai atrodo gal kai bus geresnis oras, nufotografuosiu ir imesiu, nes dabar dienos sviesos apskritas 0 o tas dirbtinis apsvietimas tai
Sios kucios ir kaledos bus vienos is tokiu isskirtiniu, nes labai daug dalyku darau joms pirma karta
Pareinu ir as vakar priekpiau 2 maisus kuciuku, o tesla maisiau pagal tepaluotos recepta dariausi dviguba norma, bet uzmaisiau tesla 5dieni ryte, 5dienio vakare grizus is miesto permaisiau ir palikau per nakti dar kilti tai 6dienio ryte radau ja labai gerai sikilusia bet apdziuvusia, kaip zinia tokia apdziuvusia tesla sunku buvo suminkyti naujai...tad pamasciusi nusprendziau kocioti visa gabala dejau antstalo ir kociojau plonai labai plonai po truputi, ir pjausciau juostelemis su picos peiliu o tada kubeliais tuo paciu peiliu ir gavosi visi labai grazus, vienodi kvadratines paduskytes tokios super tikrai atrodo gal kai bus geresnis oras, nufotografuosiu ir imesiu, nes dabar dienos sviesos apskritas 0 o tas dirbtinis apsvietimas tai
Sios kucios ir kaledos bus vienos is tokiu isskirtiniu, nes labai daug dalyku darau joms pirma karta
QUOTE(alexxandra @ 2011 12 10, 21:51)
450 g miltų
180-200 ml vandens
2 šaukštai aguonų
6 šaukštai cukraus
10 g šviežių mielių
žiupsnelis druskos
2 šaukštai aliejaus
Mieles ištrinkite su cukrumi. Vandenį pašildykite, suberkite pusę persijotų miltų ir su cukrumi ištrintas mieles. Viską išplakite (plakiau šluotele), pavirščių pabarstykite miltais ir pastatykite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Suberkite likusius miltus, aguonas, supilkite aliejų ir minkykite, kol tešla nebelips prie rankų. Tešlą palikite uždengtą šiltoje vietoje, kad pakiltų. Iš tešlos iškočiokite piršto storio volelius, supjaustykite nedideliais, vienodo dydžio gabaliukais, sudėkite į miltais pabarstytą (arba kepimo popieriumi išklotą) skardą. Kepkite 180 °C temperatūroje, kol gražiai pagels.
NB! Jei mėgstat trapius ir kietus, kepkite 180 °C temperatūroje, jei minkštesnius - 200 °C, kol pagels. Ištraukę palikite atvėsti ir galėsite skanauti.
Kočiokite labai plonomis juostelėmis ir supjaustytkite mažais gabaliukais - kūčiukai bus nedideli ir dailūs. Mielinė tešla gerai pučiasi, tad jei supjaustysite didesniais gabalėliais iškeps nebe kūčiukai, o drambliukai Geriausia pirmą skardą kepti pasibandymui, o tada jau matysite kokio dydžio kūčiukai jums skaniausi ir priimtiniausi.
Iš nurodyto kiekio iškepsite 3-4 kepimo skardas nedidelių kūčiukų.
Kepiau siandien pagal si recepta. labai skanus gavosi kuciukai. gal kiek perkepiau, nes namie abu vaikai serga, tai kos susisgribau... na bet man patiko visai, kepiau 180 °C is puses normos, gavosi dvi skardos.
man regis tikrai vykes receptukas ir kas svarbiausia, labai tinka kucioms, be pieno, margarino ir kitu priedu.
parodau kas gavosi
As siandien irgi kepiau kuciukus pagal Tepaluotos recepta,gavosi labai labai skanus Aciu
QUOTE(Vikciukee @ 2011 12 18, 22:55)
kepiau
Va va va Patys tikrieji pagal spalvą ir išvaizdą. Ir iškart matau, kad minkšti