kepiau snd kuciukus pagal Tepaluotos recepta...skonis skanus
vakar uzminkiau ir visai nekilo man,bet aisku tik dabar pamaciau,kad ipyliau tik stikline pieno,o vandens ne...itariu,kad per kieta tesla pasidariau,mieles dejau sausas apie 13g
vakare siek tiek pakilusia perminkiau ir padejau siltai ant peciaus per visa nakti pakilti antram kartui
o kuciukus dariau labai paprastai su mesmale...pasirinkau sausainiams daryti formele,kur dedasi ant mesmales,kad "sausainis" darytusi kuo apvalesnis ir sukarpiau zirklem,viskas...labai greit padariau ir iskepiau ir beveik suvalgem...tokie skanus,kad vis neina nuo ju atsitraukti
Tepaluota, vakar kepti kuciukai ryskiai man nesigavo bet labai labai skanus ju beveik nebera, o iskepiau tai 5 skardas dideles
Siandien is naujo uzminkiau, tai sikarta pyliau bendrai skyscio tik 200ml po 100ml pieno ir vandens kyla tesla dabar kadangi si karta maziau teslos bus tai greiciau ir apsisuksiu nes vakar tai laaaaaaaaaaabai ilgai kepiau
blakstiena5, gudriai sugalvojot su ta mesmale bet as tokio reikalo neturiu bet smagiai su vaikais mes ten juos rideliojam aisku mazasis valgo ta tesla zalia o didzioji bando padaryti pailga plona desra, bet kai nesigauna ima ir suploja stai tokios pas mus kuciuku kepimo tradicijos formuojasi
Kaži kokio kiekio Tepaluotos puodelis?
QUOTE(JusRuMa @ 2011 12 13, 22:28)
Kaži kokio kiekio Tepaluotos puodelis?
galiu konstatuoti fakta kad man su tokiu kiekiu miltu 400ml skysciu per daug buvo ryskiai, siandien dejau tik 200ml tai gerai buvo dabar va triauskinam susede
Kūčiukai
50g mieliu( arba 2.5pokelio sausu 7g)
1 stikline silto pieno(neuzvirinti)
0.5kg miltu(pradziai deti maziau,nes gali buti kieta tesla)
4sauktai aguonu
5 saukstai aliejaus
5 saukstai cukraus.
Miltus,aguonas su truputi druskos ir mieles(jei sausos) supilti ir gerai ismaisyti.
Piene istirpinti cukru,susmulkinti mieles( cia jei tos normalios)ir supylus
piena i stiklaini gerai suplakti(geriau issimaisys).I miltus (ismaisytus)
ipilti alieju ir piena su istirp.mielem.Uzmaisius pastatyti siltai,kad pakiltu.
Kai pakils,rankas susivilgyti aliejum ir jei dar reiks ideti miltu.Jei ne,tai
kocioti kuciukus ir kepti 220C,kol paruduos
Manieji
P.S dabar zinau kur padariau klaida kai pirma karta kepiau , trumpai palaikiau tesla ,antra kart buvau kantresne
50g mieliu( arba 2.5pokelio sausu 7g)
1 stikline silto pieno(neuzvirinti)
0.5kg miltu(pradziai deti maziau,nes gali buti kieta tesla)
4sauktai aguonu
5 saukstai aliejaus
5 saukstai cukraus.
Miltus,aguonas su truputi druskos ir mieles(jei sausos) supilti ir gerai ismaisyti.
Piene istirpinti cukru,susmulkinti mieles( cia jei tos normalios)ir supylus
piena i stiklaini gerai suplakti(geriau issimaisys).I miltus (ismaisytus)
ipilti alieju ir piena su istirp.mielem.Uzmaisius pastatyti siltai,kad pakiltu.
Kai pakils,rankas susivilgyti aliejum ir jei dar reiks ideti miltu.Jei ne,tai
kocioti kuciukus ir kepti 220C,kol paruduos
Manieji
P.S dabar zinau kur padariau klaida kai pirma karta kepiau , trumpai palaikiau tesla ,antra kart buvau kantresne
kad tešla greičiau iškiltų š dedu į šiltą orkaitę, tik man ji vis vien gaunasi skystoka, daug miltų reik pridėt, tikrai ne 100g.
QUOTE(*Elmyra* @ 2011 12 13, 23:31)
galiu konstatuoti fakta kad man su tokiu kiekiu miltu 400ml skysciu per daug buvo ryskiai, siandien dejau tik 200ml tai gerai buvo dabar va triauskinam susede
Ačiū
QUOTE(JusRuMa @ 2011 12 13, 21:28)
Kaži kokio kiekio Tepaluotos puodelis?
Mano puodelis standartinis kepimo "kaušiukas". Nežinau, ten gal kokie 130-150ml skysčio telpa
Na sikart nesusilaikiau ir isdrisiu pakomentuoti, nors rizikuoju buti apmetyta pomidorais
Praeitais metais kepem su vyru kuciukus pagal Tepaluotos recepta. Vos tik uzmetes aki i kuciuku recepta, mano vyras pasake, kad cia arba miltu per mazai, arba tie puodukai labai nedideles talpos. Kadangi mano vyras megsta terliotis su mieline tesla, kepa bandeles ir ragaisius, tai jis taip pakomentavo recepta is savo patirties kepimo. Jeigu buciau kepus as viena, kuri, tarkim, pirma karta susiduria su mieline tesla, tai man ir i galva nebutu sove, kad recepte kazkas ne taip
Taigi, jau ne pirma karta pastebiu ir ne tik sioje temoje, kad kai kurios kepejos ir virejos lyg ir paraso savo recepta, bet ne iki galo tiksliai ir aiskiai, ko pasekoje ne visiems viskas gaunasi, kiti gal prideda savo, kad gautusi, bet nebekomentuoja kas ir kaip...
Yra toks prietaras, kad negalima savo receptu atskleisti iki galo... Na, bet jeigu jau dedat tuos receptus, tai gal galima visus kiekius tiksliai surasyt arba gal tada neverta isvis det...
Nes vienos puodukas 130 ml, kitos 180 ml, arbatos gal net visas 220 ml
Praeitais metais kepem su vyru kuciukus pagal Tepaluotos recepta. Vos tik uzmetes aki i kuciuku recepta, mano vyras pasake, kad cia arba miltu per mazai, arba tie puodukai labai nedideles talpos. Kadangi mano vyras megsta terliotis su mieline tesla, kepa bandeles ir ragaisius, tai jis taip pakomentavo recepta is savo patirties kepimo. Jeigu buciau kepus as viena, kuri, tarkim, pirma karta susiduria su mieline tesla, tai man ir i galva nebutu sove, kad recepte kazkas ne taip
Taigi, jau ne pirma karta pastebiu ir ne tik sioje temoje, kad kai kurios kepejos ir virejos lyg ir paraso savo recepta, bet ne iki galo tiksliai ir aiskiai, ko pasekoje ne visiems viskas gaunasi, kiti gal prideda savo, kad gautusi, bet nebekomentuoja kas ir kaip...
Yra toks prietaras, kad negalima savo receptu atskleisti iki galo... Na, bet jeigu jau dedat tuos receptus, tai gal galima visus kiekius tiksliai surasyt arba gal tada neverta isvis det...
Nes vienos puodukas 130 ml, kitos 180 ml, arbatos gal net visas 220 ml
Dažnai virtuvėje besisukiojančios niekada recepto tiksliai neparašys, nes niekada nedaro pagal receptą, viskas dedama "iš akies". Aš visada kepu iš naminių miltų - jei dėčiau tiek, kiek rašoma bet kuriame miltinio kepinio recepte, kepiniai būtų akmens kietumo.
Ir dar pastebėjimas. Jei būtumėt perskaičiusi visą temą, o ne paskutinius porą puslapių, pretenzijų dėl tikslaus recepto parašymo/ neparašymo reikšti nebūtų reikėję, nes viskas kalbėta/ apkalbėta/ išsiaiškinta daug kartų ir ne viena pasidalijo savo patirtimi.
Ir dar pastebėjimas. Jei būtumėt perskaičiusi visą temą, o ne paskutinius porą puslapių, pretenzijų dėl tikslaus recepto parašymo/ neparašymo reikšti nebūtų reikėję, nes viskas kalbėta/ apkalbėta/ išsiaiškinta daug kartų ir ne viena pasidalijo savo patirtimi.
Na tai apie ka as ir kalbu, kad ne visos cia receptu uzsukancios mamos yra labai igudusios kepejos, kurios is akies gali nustatyti gera ta tesla, ar ne
na tiesiog noretusi, kad ikelti receptai butu kuo tikslesni. Tarkim jei naudojamas puodelis, kad butu nurodyta apytiksle talpa, jei naminiai miltai, tai taip ir rasyti, kad pirktiniu reiketu daugiau. Tiesiog tokie dalykai kita karta nera nurodomi...
nesakau, kad butinai tycia, ar is piktos valios
o visa tema perskaityti ne visi turi laiko, todel ir klausimai, kaip pastebejote, kartojasi, tad butu paprasciau tiesiog surasyti kiekius tiksliai
na tiesiog noretusi, kad ikelti receptai butu kuo tikslesni. Tarkim jei naudojamas puodelis, kad butu nurodyta apytiksle talpa, jei naminiai miltai, tai taip ir rasyti, kad pirktiniu reiketu daugiau. Tiesiog tokie dalykai kita karta nera nurodomi...
nesakau, kad butinai tycia, ar is piktos valios
o visa tema perskaityti ne visi turi laiko, todel ir klausimai, kaip pastebejote, kartojasi, tad butu paprasciau tiesiog surasyti kiekius tiksliai
QUOTE(Tepaluota @ 2011 12 14, 11:53)
Mano puodelis standartinis kepimo "kaušiukas". Nežinau, ten gal kokie 130-150ml skysčio telpa
O siaube Tai kodėl neparašoma recepte? Nes paprastai imama standartas (stiklinė 200ml)
QUOTE(sukute @ 2011 12 14, 15:43)
Na sikart nesusilaikiau ir isdrisiu pakomentuoti, nors rizikuoju buti apmetyta pomidorais
Praeitais metais kepem su vyru kuciukus pagal Tepaluotos recepta. Vos tik uzmetes aki i kuciuku recepta, mano vyras pasake, kad cia arba miltu per mazai, arba tie puodukai labai nedideles talpos. Kadangi mano vyras megsta terliotis su mieline tesla, kepa bandeles ir ragaisius, tai jis taip pakomentavo recepta is savo patirties kepimo. Jeigu buciau kepus as viena, kuri, tarkim, pirma karta susiduria su mieline tesla, tai man ir i galva nebutu sove, kad recepte kazkas ne taip
Taigi, jau ne pirma karta pastebiu ir ne tik sioje temoje, kad kai kurios kepejos ir virejos lyg ir paraso savo recepta, bet ne iki galo tiksliai ir aiskiai, ko pasekoje ne visiems viskas gaunasi, kiti gal prideda savo, kad gautusi, bet nebekomentuoja kas ir kaip...
Yra toks prietaras, kad negalima savo receptu atskleisti iki galo... Na, bet jeigu jau dedat tuos receptus, tai gal galima visus kiekius tiksliai surasyt arba gal tada neverta isvis det...
Nes vienos puodukas 130 ml, kitos 180 ml, arbatos gal net visas 220 ml
Praeitais metais kepem su vyru kuciukus pagal Tepaluotos recepta. Vos tik uzmetes aki i kuciuku recepta, mano vyras pasake, kad cia arba miltu per mazai, arba tie puodukai labai nedideles talpos. Kadangi mano vyras megsta terliotis su mieline tesla, kepa bandeles ir ragaisius, tai jis taip pakomentavo recepta is savo patirties kepimo. Jeigu buciau kepus as viena, kuri, tarkim, pirma karta susiduria su mieline tesla, tai man ir i galva nebutu sove, kad recepte kazkas ne taip
Taigi, jau ne pirma karta pastebiu ir ne tik sioje temoje, kad kai kurios kepejos ir virejos lyg ir paraso savo recepta, bet ne iki galo tiksliai ir aiskiai, ko pasekoje ne visiems viskas gaunasi, kiti gal prideda savo, kad gautusi, bet nebekomentuoja kas ir kaip...
Yra toks prietaras, kad negalima savo receptu atskleisti iki galo... Na, bet jeigu jau dedat tuos receptus, tai gal galima visus kiekius tiksliai surasyt arba gal tada neverta isvis det...
Nes vienos puodukas 130 ml, kitos 180 ml, arbatos gal net visas 220 ml
Drįstu pritarti
QUOTE(Tepaluota @ 2011 12 14, 17:51)
Ir dar pastebėjimas. Jei būtumėt perskaičiusi visą temą, o ne paskutinius porą puslapių, pretenzijų dėl tikslaus recepto parašymo/ neparašymo reikšti nebūtų reikėję, nes viskas kalbėta/ apkalbėta/ išsiaiškinta daug kartų ir ne viena pasidalijo savo patirtimi.
Perskaičiau viską, kai jau buvau išsikepusi. Ar tiksliau kai užsimaišiau tešlą ir pamačiau, kad iš tokios kūčiukų tikrai nepagaminsi Nesu kepėja, todėl paskaičius receptą pasakyti negalėčiau kada jis geras, kada nelabai, o ir visą temą skaityti kiek laiko reikt turėt jei susirandi receptą ir varai per visą temą žiūrėt ar jis geras. Sorry, bet nelogiška
Ir čia ne pretenzija tiesiog pastebėjimas. Kam dėti tokį receptą, iš kurio paskui rutuliojama visa tema, nes kas trečiai (jei ne dažniau) nesigauna