o sakykit 70gr aguonu neperdaug gal 7gr ,nes beveik visas pakelis susipila aguonu ir tesla buna juoda vien aguonins sakyciau pyragas
QUOTE(daiwyte @ 2011 12 08, 11:07)
o sakykit 70gr aguonu neperdaug gal 7gr ,nes beveik visas pakelis susipila aguonu ir tesla buna juoda vien aguonins sakyciau pyragas
Bandykit dėt 7gr. Žiūrėkit, kas gausis
QUOTE(Tepaluota @ 2011 12 06, 17:53)
Uogulencija, neiškraipykite tikrojo mano recepto: jame ne 20gr., o 40gr. mielių. Pamažinus gali tinkamai neiškilti tešla. Ir dar mano kūčiukai su pienu, ne vien su vandeniu.
Tikslus mano kūčiukų receptas:
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr. cukraus, 80gr. margarino arba sviesto, 70gr. aguonų, 40gr. mielių, druskos, puodelis vandens, puodelis pieno.
Mieles ištrinam su cukrumi, druska, margarinu, tada įpilam pašildyta pieną+vandenį, maišant sudedam persijotus miltus ir aguonas. Pastatom šiltai, kad pakiltų. Porąkart kylančią tešlą permaišom.
Tikslus mano kūčiukų receptas:
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr. cukraus, 80gr. margarino arba sviesto, 70gr. aguonų, 40gr. mielių, druskos, puodelis vandens, puodelis pieno.
Mieles ištrinam su cukrumi, druska, margarinu, tada įpilam pašildyta pieną+vandenį, maišant sudedam persijotus miltus ir aguonas. Pastatom šiltai, kad pakiltų. Porąkart kylančią tešlą permaišom.
Mums šis labiausiai patiko, su pieniuku Tik mielių aš pamažinau, viskas gerai gavosi,bet čia iš skūpumo,nes turėjolikt kitiems kūčiukų receptams Išbandėm šią savaitę tris receptus, tai Tepaluotos pats tikriausias skonis
QUOTE(daiwyte @ 2011 12 08, 09:07)
Ne per daug Berkit 50,jei jums per daug atrodo ar nemėgstat tokių, bet 70 yra labai geras kiekis
Kūčiukai
Puikūs, trapučiai jei mažesni, jei mėgstate minkštesnius reikėtų pjaustyti stambiau.
350 ml. šilto vandens
11 gr. sausų mielių
110. gr. margarino
900 gr. miltų
150 ml. aguonų
150 gr. cukraus
Mieles ištirpiname šiltame vandenyje, cukrų išsukti su minkštu margarinu. Miltuos sumaišyti su aguonom, padaryti duobutę supilti mielių mišinį, margariną ir užminkyti tešlą, leisti jai pakilti dvigubai. Formuoti ploną virvelę ir ją smulkinti "pagalvėlėmis".
Kepti 180 С. orkaitėje.
Puikūs, trapučiai jei mažesni, jei mėgstate minkštesnius reikėtų pjaustyti stambiau.
350 ml. šilto vandens
11 gr. sausų mielių
110. gr. margarino
900 gr. miltų
150 ml. aguonų
150 gr. cukraus
Mieles ištirpiname šiltame vandenyje, cukrų išsukti su minkštu margarinu. Miltuos sumaišyti su aguonom, padaryti duobutę supilti mielių mišinį, margariną ir užminkyti tešlą, leisti jai pakilti dvigubai. Formuoti ploną virvelę ir ją smulkinti "pagalvėlėmis".
Kepti 180 С. orkaitėje.
QUOTE(Tepaluota @ 2011 12 08, 11:33)
Bandykit dėt 7gr. Žiūrėkit, kas gausis
ipyliau 20gr o per kiek laiko mazdaug pakyla tesla,nu man ji kazko nekyla,pastaciau silai ,jau nuo 12val
QUOTE(daiwyte @ 2011 12 08, 14:34)
ipyliau 20gr o per kiek laiko mazdaug pakyla tesla,nu man ji kazko nekyla,pastaciau silai ,jau nuo 12val
as snd irgi kepu tepaluotos kuciukus, kazka matyt ne taip padarete, kad sunkiai kyla, arba gal nera silta kur kildinate;) man per psuvalandi iskilo, ir dabar jau vis kyla, tuoj eisiu kovioti ir kepti is dvigubos normos;) mieliu dejau dvigubai normai 80 g;)
QUOTE(Skorpe @ 2011 12 08, 14:40)
as snd irgi kepu tepaluotos kuciukus, kazka matyt ne taip padarete, kad sunkiai kyla, arba gal nera silta kur kildinate;) man per psuvalandi iskilo, ir dabar jau vis kyla, tuoj eisiu kovioti ir kepti is dvigubos normos;) mieliu dejau dvigubai normai 80 g;)
laikau siltai orkaitej,o as dejau sausas mieles 11gr ,tik gal del to nekyla
Pakilo biski daugiau jau ,bet noretusi kad daugiau ji kiltu
QUOTE(daiwyte @ 2011 12 08, 15:34)
Gal per karstu skysciu uzpylet mieles ir jos zuvo?
QUOTE(Drum @ 2011 12 08, 15:46)
Gal per karstu skysciu uzpylet mieles ir jos zuvo?
tikrai ne viskas issikepem iskilo trigubai ,super skanus ,minkstuciai butent tokiu ir norejom,primine babos keptus kadaise kuciukus s
QUOTE(Ulė @ 2011 12 08, 14:06)
350 ml. šilto vandens
11 gr. sausų mielių
110. gr. margarino
900 gr. miltų
150 ml. aguonų
150 gr. cukraus
11 gr. sausų mielių
110. gr. margarino
900 gr. miltų
150 ml. aguonų
150 gr. cukraus
Grazus kuciukai, bet paskaiciau, kad rasote receptus su margarinu arba sviestu Kuciu stalui sitie produktai nenaudojami Todel ir merkiami kuciukai i aguonpieni, o minkomi su vandenuku ir aliejumi
QUOTE(ruta_zalia @ 2011 12 09, 08:47)
Grazus kuciukai, bet paskaiciau, kad rasote receptus su margarinu arba sviestu Kuciu stalui sitie produktai nenaudojami Todel ir merkiami kuciukai i aguonpieni, o minkomi su vandenuku ir aliejumi
Visada galite rinktis kas priimtina Jums.
QUOTE(ruta_zalia @ 2011 12 09, 08:47)
Tai kad margarine ne laso sviesto, vien aliejus ir daug E