issikepiau tik ka kuciuku pagal populiaru recepta isejo puikus, skanus, nekieti
QUOTE(veriru @ 2006 12 20, 14:56)
ir as siandien bandysiu kuciukus kepti, pagal Ciocia Polia receptuka
O kucioms jau issikepsiu kuciskesniu kuciuku be sviesto ir pieno (recepta radau internete) :
Kūčiukai
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė vandens (pieno)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus
2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu.
O kucioms jau issikepsiu kuciskesniu kuciuku be sviesto ir pieno (recepta radau internete) :
Kūčiukai
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė vandens (pieno)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus
2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu.
Pas mane kyla tešla šių pasninkinių kūčiukų
Rytoj ir as kepsiu pagal Tepaluotos receptuka
Ka galite pasakyti apie Semos presuotas mieles, jas pirkau IKI? Ar gerai jums kyla su jomis? Cia jos ir skaitosi sviezios? Kitas zinau tik sausas
QUOTE(Miolanda @ 2010 12 19, 21:56)
Ka galite pasakyti apie Semos presuotas mieles, jas pirkau IKI? Ar gerai jums kyla su jomis? Cia jos ir skaitosi sviezios? Kitas zinau tik sausas
Šiandien būtent su jomis prikepiau 2 porcijas šližikų. Pakilo puikiai, tik pačioj pradžioj, užpylus cukrum, nenorėjo "leistis", bet padėjus prie radiatoriaus, išsileido ir suputojo.
Viskas pavyko puikiai, pasninkiniai kūčiukai nuostabūs - traškūs, ne per saldūs
Bijau, kad dar reiks kepimą kartoti, nes neliks iki švenčių...
QUOTE(linksmuoliukas @ 2010 12 18, 14:21)
o kūčiukai nesulimpa taip sujudinus? man gavosi per daug miltuoti, tai ir norėjau paklausti ką daryti, kad tiek miltų neliktų.jei mažiau sumiltinu tai sukimba.sakau, gal iškepus kaip nors ant rankšluosčio pavoliot....
Pasidarau kietoka tesla
gal galite patikslinti kur rasti ta visu isgirtaji receptuka, pagalkuri kepate, aciu labai
QUOTE(georgiana @ 2010 12 20, 18:28)
gal galite patikslinti kur rasti ta visu isgirtaji receptuka, pagalkuri kepate, aciu labai
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, apie 200ml vandens, apie 200ml. pieno.
Mieles ištrinam su cukrumi, druska, margarinu, tada įpilam pašildytą (ne verdantį!) pieną+vandenį, maišant sudedam persijotus miltus ir aguonas. Pastatom šiltai, kad pakiltų. Porąkart kylančią tešlą permaišom.
pagal si
QUOTE(Solen @ 2010 12 20, 20:03)
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, apie 200ml vandens, apie 200ml. pieno.
Mieles ištrinam su cukrumi, druska, margarinu, tada įpilam pašildytą (ne verdantį!) pieną+vandenį, maišant sudedam persijotus miltus ir aguonas. Pastatom šiltai, kad pakiltų. Porąkart kylančią tešlą permaišom.
pagal si
Mieles ištrinam su cukrumi, druska, margarinu, tada įpilam pašildytą (ne verdantį!) pieną+vandenį, maišant sudedam persijotus miltus ir aguonas. Pastatom šiltai, kad pakiltų. Porąkart kylančią tešlą permaišom.
pagal si
aciu labai, ryt eisiu kepti
Na gal kiek ankstokai, bet labai norėjau jau išsikepti
Dėšinėje Ciocia Polia, o kairėje pasninko kūčiukai
Tik toks keistas dalykas atsitiko užmaišiau iš tų pačių produktų du bliudukus, viename pasninko, o kitame su pienuku. Tai su pienu visai nekilo . Siunčiau sūnų dar kartą į parduotuvę mielių ir kitokio pieno, nu iškilo per 5 min. . Po kokių 4 val. šildymo tas neiškilęs bliudelis iškilo, tai teko dar bandeles kepti
Tiesa skonis abiejų geras , dalį jau paslėpiau nuo šeimynos
Dėšinėje Ciocia Polia, o kairėje pasninko kūčiukai
Tik toks keistas dalykas atsitiko užmaišiau iš tų pačių produktų du bliudukus, viename pasninko, o kitame su pienuku. Tai su pienu visai nekilo . Siunčiau sūnų dar kartą į parduotuvę mielių ir kitokio pieno, nu iškilo per 5 min. . Po kokių 4 val. šildymo tas neiškilęs bliudelis iškilo, tai teko dar bandeles kepti
Tiesa skonis abiejų geras , dalį jau paslėpiau nuo šeimynos